Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
Waarom 
nn - 14.09.2011 15:04

Waarom is mijn aanvulling ruis, en de originele post niet?
Allebei even forumachtig.
Moet ik hem als nieuwe post plaatsen ofzo, ik snap dit niet :S
nieuws site 
- - 14.09.2011 12:45

geen forum

Hmm 
nn - 14.09.2011 12:29

Totaalstrijd is een besmet woord geworden...
Maar als niet-vegan ben ik het toch erg eens met wat je zegt over aantal dierenorganisaties. Ik mis vaak een link met de brede antikapitalistische strijd.

Of dat echt een bepaalde organisatie te verwijten valt weet ik dan echter niet... Is die link uberhaupt te leggen? Ik heb dat namelijk nooit zo gezien.

Ja als je van mening bent dat dieren entiteiten zijn die geen pijn zouden mogen kennen of onderdrukt mogen worden kun je stellen dat dat 'hetzelfde is als bij mensen'.

Maw: een principiele stellingname. Dus niet: "ik vind het zielig als mijn hondje doodgaat maar een koe doden is oke", maar: "alle dieren hebben het RECHT om goed te leven".

Maar is dat wel zo? Zijn dieren hetzelfde als mensen, met evenveel rechten, klassenstrijd en de hele reutemeut?

Zelfs insecten?
En kwallen dan? (geen dier)
Of gist? (wel dier)



Tja.... Als iemand het zielig vind voor dieren, doe je ding en wees vegan. Is ook best heel gezond voor je. Maar met een rationele keuze, 'rechten', of anarchisme heeft het inderdaad weinig te maken.

Ik hoop dat je snapt waarom ik het erg vreemd dat je er van uit gaat dat je als anarchist vegan zou moeten zijn.



PS: Ik hoop niet dat ik nu te veel reacties over me heb afgeroepen, nogmaals ik vind echt niet dat jullie moeten stoppen met je leefwijze. Maar voor mij is veganisme net als stichting KiKa, goed om te steunen maar absoluut niet vanuit een antikapitalisme oid.
Polemiek 
nn - 15.09.2011 09:35

Nogsteeds vreemd dat een artikel zelf wel een mening mag verkondigen, maar een constructieve reactie daarop niet als die de vorm van aanvulling heeft.

Heb zwaar de neiging om mijn aanvulling daadwerkelijk als nieuwe post te plaatsen om te kijken of redactie hem dan wel laat staan.

Lijkt me toch een beetje te vervuilend dus probeer eerst of dit wel blijft staan.

Dit is mijn aanvulling, maar dan op een externe site:
 http://pastebin.com/j6SEX6hJ

Mag het zo wel, redactie?
@nn 
NN - 14.09.2011 16:43

Om het redactionele beleid te begrijpen moet je waarschijnlijk heel erg veel blowen.
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.