english
nederlands
Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> contact > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
Search

 
All Words
Any Word
Contains Media:
Only images
Only video
Only audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI's complaint against Indymedia.nl
Courtcase Deutsche Bahn vs. Indymedia.nl
Topics
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Help
Tips for newbies
A short intro into Indymedia NL
The policy of Indymedia NL
How to join?
Donate
Support Indymedia NL with donations!
Lawsuits cost a lot of money, we appreciate every (euro)cent you can spare!

You can also direct your donation to Dutch bank account 94.32.153 on behalf of Stichting Vrienden van Indymedia, Amsterdam (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53)
Indymedia Network

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
This site is produced by volunteers using free software where possible.

The system we use is available from:mir.indymedia.de
an alternative is available from: active.org.au/doc

Thanks to indymedia.de and mir-coders for creating and sharing mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Zondag 13.00 demo anti-Koerdische demonstratie Den Haag
NN - 27.10.2011 18:16

DEN HAAG - De gemeente Den Haag overlegt donderdag met justitie en politie over een Turkse manifestatie, zondag op het Malieveld. Naar verwachting 4000 Turkse Nederlanders willen daar gaan protesteren tegen de aanslagen van de Koerdische afscheidingsbeweging PKK vorige week in Turkije.

Vanwege de opgelaaide spanningen tussen Turken en Koerden, gaat de gemeente strenge voorzorgsmaatregelen nemen. Vorig weekend liep een anti-PKK-demonstratie in Amsterdam uit de hand. Een groepje demonstranten belaagde een Koerdisch centrum en richtte vernielingen aan. Daarbij vielen enkele gewonden.

De manifestatie op het Malieveld begint om 13.00 uur.
 http://www.westonline.nl/nieuws/overleg-over-turkse-manifestatie-op-malieveld


Reactie van FedKom (Federatie Koerden in Nederland):
 http://fedkom.nl/index.php?subpage=387

Vrienden, onderstaande is een standaardbrief die je kunt sturen naar de burgemeester van Den Haag om hem te verzoeken om de Turkse betoging van aanstaande zondag op het Malieveld onmogelijk te maken óf de Koerdische centra en winkels in Den Haag te beveiligen, zodat komende zondag geen herhaling wordt van afgelopen zondag, toen in Amsterdam extreem-nationalistische Turken een Koerdisch centrum aan...vielen met tien gewonden en tientallen getraumatiseerden als gevolg.

Kopieer en plak de brief en stuur deze per mail naar  burgemeester@denhaag.nl en de drie adviseurs van de burgemeester op  renate.heuseveldt@denhaag.nl,  joris.denbruinen@denhaag.nl,  victor.dobbe@denhaag.nl. Vergeet niet de e-mail af te sluiten met je voornaam en achternaam. En het onderwerp van de e-mail: Demonstratie zondag

-----------------

Geachte burgemeester van Aartsen,

Het zal u niet ontgaan zijn dat de gespannen sfeer tussen Turken en Koerden in Turkije over is geslagen naar Nederland en de gemoederen hier ook ernstig heeft verhit. Zo vonden tientallen Turkse demonstranten het afgelopen zondag nodig om een einde te maken aan het vreedzame karakter van hun betoging in Amsterdam door het Koerdisch-Nederlands Cultureel Centrum in Amsterdam (KNCCA) binnenstormend aan te vallen. Ter illustratie, op dat moment vond in het centrum een bijeenkomst plaats om te bespreken wat men kon doen voor de recente aardbeving in Koerdistan.

De oproep die Turkse extreem-nationalisten via sociale kanalen hebben gedaan om afgelopen woensdag op het Museumplein in Amsterdam te gaan rellen is een ander voorbeeld dat schetst hoe schrijnend de situatie is. De provocatie van zondag in Amsterdam heeft er verder ook toe geleid dat Koerden zich genoodzaakt voelen om op te komen voor hun verenigingen en centra, getuige bijvoorbeeld de 200 Koerdische jongeren die zich afgelopen woensdag bij het KNCCA hadden verzameld om hun centrum te verdedigen.

Met andere woorden: de boel staat aardig op scherp. En met dat gegeven gaan we zondag een nieuwe Turkse demonstratie tegemoet in de stad waar u burgemeester van bent, Den Haag. Als de juiste maatregelen niet worden genomen ben ik bang dat de tien gewonden en tientallen getraumatiseerden van afgelopen zondag niet de laatste slachtoffers zijn van deze spanningen en het geweld verder escaleert. Niet alleen ligt een herhaling van afgelopen zondag op de loer -immers Den Haag kent ook verschillende Koerdische centra- ook de Turkse betoging zelf is mogelijk een doelwit.

Daarom vraag ik u het Amsterdamse voorbeeld te volgen en gebruik te maken van uw wettelijke bevoegdheden om te voorkomen dat meer onschuldige burgers moeten lijden zondag. In vrijheid demonstreren is een groot goed, maar onder deze omstandigheden kan en mag deze demonstratie niet doorgaan. In Amsterdam besloot de burgemeester woensdag tot het afkondigen van een noodverordening en een samenscholingsverbod voor het Museumplein. U zou het zelfde kunnen doen voor het Malieveld, waar de betoging van aanstaande zondag plaats vindt.

Mocht u besluiten geen gehoor te geven aan mijn verzoek om de betoging onmogelijk te maken, dan verzoek ik u op zondag tenminste alle Koerdische centra en winkels in Den Haag te voorzien van maximale beveiliging door de politie. Den Haag is immers de Nederlandse stad waar de meeste Koerden wonen; waar de grootste Koerdische vereniging zich huisvest; en waar tal van Koerdische winkeliers en restaurants aanwezig zijn. Beveiliging is in het geval dat de betoging doorgaat dus noodzakelijk.

Hoogachtend,
 
supplements
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.