english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Foto Daniel Rey Piuma
DeWaarheid.nu - 01.02.2002 19:35

Daniel Rey Piuma (43) stond met foto´s van vermoorde Argentijnen voor het Paleis op de Dam, en werd na een kwartier door vijf agenten in een politiebus afgevoerd.
Foto Dam

Website: http://www.trouw.nl/artikelverdieping/1012477771220.html
 

Lees meer over: oranje vrijheid, repressie & mensenrechten

aanvullingen
Bedankt Daniel!!! 
E.M. Westbroek - 02.02.2002 20:59

Grote dank aan Daniel Rey die op zeer duidelijke en doortastende wijze de waarheid laat zien in deze zaak.Ook dank aan Trouw dat er aandacht aan wordt besteed.
Toen in Argentinie de junta aan de macht kwam was al gelijk duidelijk dat dit regime zich schuldig maakte aan grove schendingen van de mensenrechten en genocide. Een ieder die deel uit heeft gemaakt van dit regime is medeschuldig.
Het is meer dan schandalig dat een lid van ons koninghuis ( die een publieke en voorbeeldfunctie heeft) de ernst van deze misdaden heeft proberen te bagataliseren (´het waren moeilijke tijden en men moest zich tegen de "terroristen" wapenen..´ en meer van dit soort uitspraken). De ontkenning van medeplichtigheid van Dhr Zorreguieta is van eenzelfde kaliber.
Dit alles had niet hoeven gebeuren. Maxima en Willem- Alexander hadden openlijk de misdaden van het junta-regime en dus die van haar vader moeten veroordelen. Gezamelijk hadden ze zich kunnen inzetten voor de slachtoffers en familieleden van vermisten. Dan hadden Meneer Rey en ik vandaag ook in het oranje op de dam gestaan.

E-Mail: eva_westbroek@yahoo.com
Willem gelijk? 
Amnesiac - 03.02.2002 16:54

Misschien had Willem wel een beetje gelijk toen hij zei dat ze waren teruggekeerd, OP HET STRAND VAN URUGUAY JA!!
 
04.02.2002 02:09

Wat moeten we in Nederland met een koning die het verschil niet kent tussen dictatuur en democratie ?

Dutch Royal Wedding 
Jack van Teylingen - 04.02.2002 04:44

Good morning Mr.Trouw,

Like reading the Dutch newspapers and at it every morning.Thank you for sending me yours.
Followed with interest the Royal Wedding news and really can´t get over some of the anti reactions in the papers.

Alas....., maybe I´m getting somewhat "older" and don´t
understand the mentality of people any longer.

So be it...., I liked what I read and good luck to the
Royal Couple.

Regards,

JVT
mening van Daniel 
sanne - 04.02.2002 10:52

Treurig dat Daniel door 5 agenten moest worden weggevoerd. Mag hij ZIJN mening niet weergeven dan? Een mening gestaafd aan de hand van foto´s van aangespoelde Argentijnse lijken, van mensen die door het regime levend in zee zijn gedumpt.
Heel zorgelijk dat Willem Alexander in de ontkenning blijft steken m.b.t. de rol van zijn schoonpapa. Alles wat vadertje Zorreguita vertelt, wordt voor zoete koek aangenomen. Het is onmogelijk en ondenkbaar dat Zorreguita, die dik bevriend was met de militairen, en minister was ten tijde van het regime geen enkel idee had over de talloze verdwijningen. Dat de man tegen WA vertelt dat er 3 mensen uit zijn omgeving die verdwenen waren weer waren opgedoken en dat hij dus geen enkel vermoeden had van grootschalige vermissingen is een misselijkmakende smoes. Je houdt toch je hart vast, dat zo’n stupide, monomaan denkende figuur in de toekomst koning wordt.
Ach ja, en we mogen een kind de daden van de ouders niet aanrekenen natuurlijk, maar het is heel zorgelijk dat Maxima is opgevoed in een gezin dat de dictatuur steunde. Het kan er bij mij niet in, dat zij als kind, tiener en volwassene niet talloze uitspraken gehoord heeft uit haar kringen, (inclusief uit de mond van de legervriendjes van papa) die ronduit fascistisch waren. Dingen die je al vanaf kind met de paplepel krijgt ingegoten maak je je ongewild ook eigen. Zoals de ouden zongen…
Het is ten hemelschreiend dat de koningin al maanden voor de verloving al deze foute familie had uitgenodigd ten paleize en op haar jacht. Zo moeder zo zoon. Totaal onverschillig ten opzichte van zo’n gruwelijke zaak als de verdwijning van tienduizenden mensen. Die Oranjes varen zonder op of om te zien, hun koers en houden met niets en niemand rekening. Dat er genoeg mensen uit “het volk” zijn die daar grote problemen mee hebben, interesseert ze geen biet.
Daarbij, ik zie niet in waarom mensen niet hun ongezouten mening mogen geven over het Koningshuis. Het is toch net zo goed EEN MENING, ONZE MENING! Leven we niet meer in een democratie dan? Word ons de mond gesnoerd als we kritische geluiden laten horen over het koningshuis? Het koningshuis is een grote nietsbetekenende poppenkast waar nodeloos veel geld wordt uitgegeven aan onnodige franje. Als die Oranjes zelf voor die onzin zouden moeten betalen, (en ze hebben ‘t geld ervoor), dan was ‘t koningshuis allang opgeheven, want ze strijken alleen maar grote sommen gemeenschapsgeld, belastingvrij nog wel, op maar zorgen er wel voor dat ‘t onderhoud van ‘t koningshuis niet wordt betaald uit het eigen vermogen.
Terzijde nog het volgende: het is een grof schandaal dat er ALWEER zoveel gemeenschapsgeld is gestoken in het huwelijk, dat op zich niet anders is dan een privé-feestje van de jet set en dat een groot deel van de binnenstad en gebieden waar de gasten logeerden dagenlang zijn afgezet. De koninklijke familie is puissant rijk en hebben genoeg paleizen om hun privéfeesten te vieren, en ‘t geeft geen pas dat 50% van de kosten van dit huwelijk ten laste komen van de gemeenschap.


sky-diven 
simonski - 04.02.2002 11:47

misschien dat-die WA tijdens zijn ´honniemoen´ een beetje kan gaan sky-diven boven de Rio de la Plata ;(((...
Maar dan wel zonder parachute!

Maximaal Gnot.
E-Mail: simonski@planet.nl
Website: http://www.kolonne.nl
 
Tijden veranderen 
Fons De Clerck - 04.02.2002 16:58

er wordt geargumenteerd dat Nederland ten tijde van de junta zaken deed en diplomatieke betrekkingen onderhield met Argentinië, en dat het daarom schijnheilig is nu verontwaardigd te zijn. Beter laat dan nooit toch, nu is er ook meer geweten over de toestanden van toen. Ik hoop dat door deze domme houding jullie koningshuis des te meer in de verdrukking komt, dat het als een boomerang in hun gezicht terugkeert. 7 jaar geleden heb ik met ´dwaze´ ouders gesproken in Buenos Aires over hun verdwenen dochter, aangrijpend, nooit zal ik dit vergeten. Natuurlijk had de persoon van Willem-Alexander er geen schuld aan, maar als troonopvolgers zijn ze een instelling, een instituut, ze worden door het volk geduld en betaald, en dienen zich dan ook te gedragen naar hoe het volk voelt. En ik kan me niet voorstellen dat indien iedereen hetzelfde gesprek zou gevoerd hebben als ik, niet gans Nederland nog veel negatiever zou gereageerd hebben op hun ´dit is maar een mening´.

E-Mail: fons.declerck@vizo.be
 
04.02.2002 16:59


aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.