english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
fascistische Hindoes actief in Nederland
Rishi - 01.03.2002 21:02

Vishwa Hindu Parishad (Wereld Hindoe congres) is bezig de gelovige Hindoes in Nederland te vergiftigen met hun zieke denkbeelden.

Vishwa Hindu Parishad (Wereld Hindoe congres) is bezig de gelovige Hindoes in Nederland te vergiftigen met hun zieke denkbeelden. De VHP is een wereldwijde verzameling van organisaties die Hindoestanen over de hele wereld wilt inzetten voor hun fascitische denkbeelden, vergelijkbaar met de grijze wolven uit Turkije maar dan ook met fundamentalistische trekken.
Deze gevaarlijke extremistische groep is o.a. ontstaan uit leden die verantwoordelijk waren voor het vermoorden van de Mahatama (Ghandi). Zowel in Nederland en in India pakken ze het slim aan, zo beginnen ze bij de jeugd (in een jeugd/jongerenvereniging actief in het westen van Nederland) en zijn ook actief in de sommigen hindu tempels. Deze mensen zijn een schande voor het hindoeïsme en zijn een groot gevaar voor het voortbestaan van India. Als het aan hun ligt wordt India (nog meer) een kaste maatschappij waar geen plaats is meer voor minderheden en andersdenkende, hun droom is dan ook een Groot-India bestaande uit Pakistan, India en Bangladesh.
De rellen die nu plaatsvinden in India zijn georganiseerd door de VHP (niet te verwarren met de VHP van Suriname). Deze groep heeft banden met de BJP welke de grootste partij is in de huidige regering. De grootste bedreiging voor hun is helaas niet links maar apathie dus de onverschilligheid die ook onder de hindustanen heerst in India en het Westen.

 
aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
Niet geheel onverschillig 
Surfer - 02.03.2002 16:30

De onverschilligheid van veel Hindustanen is de grootste bedreiging voor de Vishwa Hindu Parishad, of, is de onverschilligheid de grootste bedreiging voor de democratie omdat de VHP zo zonder weerstand verder kan komen? En is er dan een aanleiding voor die onverschilligheid?
Wat zijn precies hun punten naast strenger kastenstelsel en groot-India?
En weten de Hindustaanse jongeren en volwassenen in het Westen en India wel wat het VHP inhoudt? Is er een tegencultuur, hoe miniem dan ook?

onverschilligheid is het grootste gevaar 
Rishi - 03.03.2002 00:11

Surfer, ik denk dat op de lange termijn onverschilligheid in het voordeel is van de extremisten, want zonder serieuze tegenstand kan zo?n beweging ongestoord groeien. Langzaam aan kan dan het politieke landschap minder seculier worden en meer xenofobisch. Dit is vergelijkbaar wat we nu zien in West-Europa waar duidelijk de politiek in 20 jaar verrechtst is, de ?linkse? partijen van nu lijken meer op rechtse partijen van 30 jaar geleden. Maar aan de andere kant kan door serieuze ?linkse?tegenstand de polarisatie toenemen waardoor de extremisten ook snel in aantal kunnen groeien (wellicht dan voor korte duur).
Overigens financiert de VHP zijn activiteiten voor een groot deel door donaties uit Canada de VS en ook Nederland (bron: 1 maart 23:30, Oog op Morgen, Anil Ramdas). In bepaalde Hindu-tempels wordt hier geld voor ingezameld. Ik geloof dat de Sewa Dham mandir (tempel uit Den Haag) hier actief in is. Dit is een tempel erg gericht op het brahmanisme (dus het superioriteitsgevoel van de kaste van brahmanen). Natuurlijk worden (nog wel) veel tempels bestuurd door ontwikkelde en tolerante mensen zoals de hindoereligie ook is.
De VHP werkt in India samen met andere extremistische groepen zoals de RSS en Shiv Sena. Deze partijen hebben allemaal gemeen dat ze tegen de seculiere staat zijn, zoals India nu is. Deze groepen waren tegen de splitsing van Brits Indië in India(seculiere staat) en Pakistan(islamitische staat) en vinden dat na de creatie van Pakistan er geen plaats meer is voor islamieten in India. Het liefst willen ze weer terug na de situatie voor 1100. Dus voordat de islamitische legers van Mohammed van Gosh vanuit het huidige Afghanistan met zijn leger van 400.000 turken en arabieren het hindu leger van 500.000 man versloeg. Het is trouwens wel opmerkelijk dat er meer islamieten in India wonen (rond de 110 miljoen) dan in Pakistan.
De extremisten zijn in ieder geval erg antiwesters en zijn tegen de verloedering van India. Ze slaan een beetje door daarin, zo zijn bioscopen kort en klein geslagen omdat er films draaiden die een beetje schokkend waren (lesbische hindoe vrouwen). Dus ze zijn ook erg intolerant tegen andersdenkende Hindoes. Aan de andere kant zijn ook amerikaanse fast-food zaken gemold wat ik weer positief vind (doen de linkse jongens in India trouwens ook). Verder zijn hun punten een beetje vaag.
De hindustanen in Nederland zijn zich niet bewust van het bestaan van organisaties zoals de VHP. Ten eerste is het merendeel absoluut niet geïnteresseerd hierin (een beetje teveel geïntegreerd). Maar zelf deze groep van ?onverschillige? heersen anti-islamitisch gevoelens. De VHP zelf opereert niet onder deze naam in Nederland daarvoor zijn zuster organisaties opgericht deze organisaties richten zich op de jeugd en zijn erg succesvol aan het worden in het Westen van Nederland. Ze werken als een leuke doe en speel vereniging maar geven de kids stiekem verdraaide geschiedenislessen. Er is absoluut geen tegenbeweging in Nederland tegen dit gevaar.
Het is zelfs zo erg dat ik er over na denk om me tot het boeddhisme te bekeren, omdat het wel lijkt alsof het hindoeïsme in Nederland overgenomen lijkt te zijn door haat dragende ideeën. In plaats van de mensen te onderrichten in de Vedas, Mahabarath, Bagwatgita en Upanishads zijn ze bezig met hun stomme kasten onzin en andere haatdragende bezigheden. Misschien is dat ook een reden dat er zoveel onverschillige hindustanen zijn. Het grootste gevaar van de VHP en dergelijke organisaties is denk ik dat ze zorgen voor een toename van intolerantie en een groei van onverschilligen (mensen die alleen nog maar geld willen verdienen, fokken en willen consumeren).

aanvulling 
Rishi - 03.03.2002 00:22

In India zelf zijn er genoeg hindoes die tegen de extemisten zijn, alleen zijn zij erg verdeelt.
Rishi of is het Mohammed 
DharmRaj - 26.04.2002 14:09

Rishi of is het Mohammed
In elk geval is duidelijk dat benul hebt over dat gene wat je nu aankaart. Je kennis is alleen beperkt tot de geschiedenisboeken van europa. Jouw ik weet dat je moslimfamilieleden wilt verdedigen het is de keuze van jou zus dat ze met een moslim is getouwd. En dank zij jou krijgen de onderstaande analfabeet "jihadi"
het verbaast mij dat je wel op ander stukken reageert en niet op die van jihadi.
Jammer!!!



Website: http://www.agni.nl
 
Antwoord op dit stukje "Extremisten" 
Dheya Prakashak - 27.04.2002 17:18

Namaste,

(Ik ben een Hindu die al heel lang al bezig is met het Hindu Dharm hier in Nederland)
Ik heb een paar vragen voor jouw;

Ten eerste;VINDT jij dat ze extremistische bezig zijn???
(Als jij het niet weet, kijk dan 4 reacties onder jouw van die Jihaad, dat is een voorbeeld van Extremistische mensen).

Ten Tweede; WEET jij wel wat extremitisch bezig zijn is???(Als jij het niet weet, kijk dan 4 reacties onder jouw van die Jihaad, dat is een voorbeeld van Extremistische mensen).

Ik zou graag eerst op deze twee vragen jouw antwoord willen krijgen, dan praten we verder.
rara 
Rishi - 08.12.2002 17:02

Dheya Prakashak kijkt eens naar de tijden van de artikelen
en dan zie je dit:

dewanand - 21.04.2002 17:14
jihadi - 21.04.2002 17:05

Wat zegt jou dit.
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.