english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creŽren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
fortuyntaart
--- - 14.03.2002 12:12

fortuyntaart

 
aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
arrestanten? 
peter - 14.03.2002 14:34

Ehm, hoe zit het met de taarters/sters? Arrestaties of zijn de heldinn/en van de dag ontkomen?

Iemand info?
helpt dat? 
oerWouter - 14.03.2002 14:51

of dit helpt betwijfel ik

ik verwelkom pim fortuyn, vooral vanwege het doorbreken van de politieke indirectheid, fortuyn is precies waar paars om gevraagd heeft, die blik van melkert tijdens dat debat vind ik een veel leuker gezicht dan fortuyn met een taart!

laat die man toch lekker bleren we bepalen zelf wat kan of niet, fortuyn heeft (zonder dat ie het weet) een hele korte en duidelijke missie: het openbreken van de versufte politieke cultuur in nederland, iedereen praat weer over politiek in de kroeg

als je hem in het openbaar beledigt, zeg je eigenlijk "ik bepaal wat goed is, ook voor andere mensen" , niet echt effectief


gegroet,
oerWouter

Website: http://www.oerwouter.com
 
GEZOCHT: TAARTENGOOIER(S)/STER(S) 
Jeroen Groot - 14.03.2002 15:02

Hallo allemaal,

Voor zover mij bekend zijn de taartengooier(s) alleen uit de nieuwspoort verwijderd, geen arrestaties dus.

Wij zijn op zoek naar mensen van de Biotic Baking Brigade voor onze radiouitzending vanmiddag tussen 5 en 6.(kan ook anoniem uiteraard). Zou iemand die deze mensen kent zo vriendelijk willen zijn contact op te nemen met radio Amsterdam FM, tel: 020-6391232 of via e-mail:  extraeditie@yahoo.nl. Dank!

Jeroen.
Fortuyn ´ontvangt´ taart 
nu.nl - 14.03.2002 17:50Website: http://nu.nl/document?n=53700
 
Fortuyn onthaald met taarten 
ANP - 14.03.2002 17:51Website: http://www.nieuwsklik.nl/volkskrant/BIN/ANP-140302-121-anp.html
 
ANP foto: Taart naar Fortuyn gesmeten 
ANP - 14.03.2002 17:53Website: http://www.nieuwsklik.nl/trouw/BIN/Fortuyn-20314.html
 
persverklaring 
bbb - 14.03.2002 19:00

PERSVERKLARING

Op Naar de Nul Zetels!!

Vandaag hebben wij, de Biologische Bakkers Brigade (BBB), Pim Fortuyn een aantal vanille taarten in zijn gezicht gegooid en de boekpresentatie in stank gehuld. De taarten dienen het charisma van de ´onaantastbare´ extreem rechtse populist te oorbreken en hem van zijn voetstuk te stoten. Het hele zaakje stinkt.

Fortuyn zet aan tot racistische hetze met uitspraken als ´Nederland is vol´ en ´de islam is een achterlijke cultuur´. In plaats van hem uit te kotsen, beginnen de media en andere politieke partijen zijn ideeen te omarmen. Een paar weken geleden heerste er nog grote commotie rond zijn standpunt artikel 1 op te heffen. Nu al, na zijn overwinning van de gemeenteraadsverkiezingen, praten verschillende partijen over mogelijke coalities. De media beschrijven zonder enig commentaar zijn verkiezingsprogramma. De opkomst van de extreemrechtse lijst Fortuyn is vergelijkbaar met Haiders FPO en Dewinters Vlaams Blok. Dit willen veel mensen alleen niet toegeven, zoals blijkt uit een uitspraak van de correspondent Bogaerts in de Volkskrant van 13 maart; ´Vlaams Blok is openlijk racistisch, Fortuyn is dat niet.´

Fortuyn weet met zijn haatcampagne tegen migranten en moslims een groot aantal kiezers te trekken. Dit is uitermate triest, Vandaag komt Fortuyn voor het eerst met een inhoudelijk programma. Hij wil bijvoorbeeld meer keuzevrijheid voor de patient. Klinkt aantrekkelijk, maar voor deze keuzevrijheid moet wel betaald worden, Dit geldt dus alleen voor mensen met een grote portemonnee.

Het feit dat het verkiezingsprogramma van de Lijst Fortuyn een door Pim Fortuyn geschreven boek is, blijkt niemand te verbazen. Zelf zegt hij de kloof tussen de kiezer en de politiek te willen verkleinen. Zijn hele campagne draait alleen om zijn persoonlijke ideeen, en om hem als bekende persoonlijkheid.

De aanhang van Fortuyn is binnen korte tijd opgekomen. Ons doel is in net zo korte tijd zijn aantal potentiele zetels terug te brengen tot nul.

Stop racisme! Geef Fortuyn geen stem!
Gefeliciteerd! 
Joost - 15.03.2002 13:00

Weer 2 zetels erbij voor Pim en ook nog eens bewezen dat jullie geen argumenten meer hebben!

Ga zo door!
Ja, helaas 
someB - 15.03.2002 15:39

T ziet er natuurlijk wel leuk uit, zo´n besmeurde PF, maar helaas, nog meer zinloze media-aandacht voor die mafkees. Als je hem dan al in het voetlicht van de camera wil plaatsen, zorg dan dat je ´m inhoudelijk aanpakt, in plaats van hem opnieuw een kans te geven zich als slachtoffer te profileren. Zonde van de moeite, taarten zijn net als stenen argumenten die je op een slimme wijze in moet zetten, dat is hier grandioos mislukt.
gezellig filosoferen in kleine clubjes 
Rishi - 15.03.2002 21:17

JA hoor vooral niks doen, geen taarten gooien, geen actie voeren. Ga maar lekker door blijven filosoferen over de juiste tactiek en strategie in kleine clubjes. Het gaat er om, om mensen in Nederland wakker te maken! Dat foruyns aanhang groeit is niet erg dan weten we tenminste hoe groot het percentage racisten en fascisten in Nederland is. Nederland polariseerd en dat kan ook in het voordeel zijn van ons. HEt gaat er om, om mensen te mobiliseren om klein links weer bekend te maken. Niet al dat strategisch gezeur over 2 zetsels erbij en geen aandacht schenken etc.. dat kennen we wel van de PVDA (met al zijn studiegroepen).

Goeie actie van de BBB.
sa alang beste 
an3 - 15.03.2002 22:23

inderdaad die man krijgt zijn zetels toch wel en is gewoon een hautaine lul, die het verdient zijn westers etnocentristische smoelwerk te besmeuren met taart.

Doe iets en relativeer tegelijkertijd of relativeer en doe iets tegelijkertijd
taarten met hondenpoep... 
Peter - 16.03.2002 02:53

Taarten met hondenpoep gooien naar Fortuyn helpt hem alleen maar aan meer zetels, daarbij is dit nu al zo vaak gedaan en het maakt op de gemiddelde burger weinig indruk.
Als jullie Fortuyn willen aanvallen doe dat dan met woorden. Hier schieten jullie weinig mee op. Dit is echt van een kinderlijk niveau net zoals mensen die plaatjes van Fortuyn manipuleren en hem als Hitler afbeelden allemaal nutteloos. Ga met hem in debat of start een goed forum op. En om hem als racist af te schilderen is ook wel erg makkelijk. Kom met concrete leuzen die hij heeft geroepen en val hem daarop aan en neem niet van die losse Telegraaf flodders over.
Inhoudelijk bezwaar? 
16.03.2002 02:53


ach rishi 
someB - 16.03.2002 10:55

Beste Rishi,
je bent vast wel een aardig mens, maar waar je die flauwekul vandaan haalt. Voor je een pleidooi houdt voor onzinnige kretideologie als ´leve de polarisatie´zou je er goed aan doe misschien eerst toch maar eens wat te lezen. Zoals ik al schreef, er is niets tegen taarten of stenen en soms nog andere middelen, behalve dat ze op het juiste moment gebruikt moeten worden, de hele geschiedenis van links is letterlijk doorzeefd met geslaagde en minder geslaagde voorbeelden hiervan.
debatteren met Fortuyn 
Rishi - 16.03.2002 22:45

In debat treden met Fortuyn?? Dat doet hij toch zelf ook niet. Hij maakt statements, en met zijn ?gesprekpartners? voert hij een show op. Deze gesprekpartners doen er niet toe. Het enige wat telt is dat hij zijn woordje kan toen en een optreden kan geven. Voor een groot deel gaat het dus niet meer op de inhoud maar om de show. Dus je moet reageren met een tegen-show. Ik weet ook wel dat een goed debat met Fortuyn om de inhoud het beste zal zijn maar zover laat hij het nooit komen. Hij is niet dom.

Trouwens someB, als je vindt dat ik dom praat, zeg het dan gewoon. En doe niet zo achterbaks door iets in de trant te zeggen van: ?je bent vast wel een aardige kerel maar je moet wat meer lezen...en kom dan maar weer terug?, beide is even beledigend het laatste klinkt alleen wat meer uit de hoogte.

Maar goed dat was het, ik moet nu maar weer wat lezen.

Wat wil de BBB 
CS - 17.03.2002 00:01

Wat willen de dames van de BBB? Alleen kale mannen taarten om de oren gooien, of hebben jullie ook nog andere ideeŽn?
Taartgooiers de weg kwijt ???? 
HGTMC - 17.03.2002 01:59

Hoe bedenk je het alleen al te overwegen aan een JSF project deel te nemen wat EUR 7-8 MRD of nog veel meer gaat kosten ?

De gegarandeerde opbrengst is 0, de noodzaak van deze sportvliegtuijes is ook 0 en de kosten gaan nog verder gierend uit de hand lopen (wat is de dollarkoers over 6 jaar ??? Heeft Kok daar al over nagedacht ?)

Dankzij onze vaardige PvdA volksvertegegenwoordigers en kabinetleden gaat van JULLIE belasting-, (cq uitkerings-)centjes met dit mooie project, bij het sluiten van de markt, aangevangen worden.

Want voor dit waanproject: PvdA
En pertinent tegen: Pim Fortuyn

Waren de verwarde taartgooiers donderdag een beetje de weg kwijt ???

Actie 
TZ - 17.03.2002 22:33

Flink doorgaan met actie-voeren. Het lukt je toch niet in twee maanden een marxistische revolutie onder het volk te ontsteken, ze blijven toch op Pim stemmen. Flink doorgaan die man te bejegenen, op een gegeven moet het moreel om de politiek verder in te gaan van deze nep-professor toch wel op zijn.
Goed luisteren is moeilijk! 
Andrť - 18.03.2002 00:49

Fortuyn signaleert alleen een probleem. Wie bijvoorbeeld het probleem van de Marokaanse jongeren negeert is niet reŽel bezig. We moeten altijd klaar staan voor echte vluchtelingen wiens leven elders niet veilig is maar we worden overspoeld met goudzoekers! Nadat is komen vast te staan dat men geen vluchteling is dan duikt men de illegaliteit in. Er zijn er reeds een miljoen in Nederland en we hebben al genoeg files. Straks kunnen we ECHTE vluchtelingen niet eens meer opvangen. Fortuyn heb ik geen verkeerde dingen horen zeggen maar alleen het echte probleem gesingaleerd. Of hij over de hele linie goede oplossingen heeft weet ik nog niet maar hem een racist te noemen is alleen maar dom. Luister goed naar wat iemand zegt en reageer dan inhoudelijk. Als je de klok hebt horen luiden maar niet weet waar de klepel hangt kun je beter je mond houden, want anders ga je zo af.

Goed luisteren dus!
Luisteren??? 
Rishi - 18.03.2002 18:52

Als ik de uittreksels lees van het boek van Pim dan kan ik niet anders zeggen dat hij een racist en een maniak is (Holland stadstad zonder ruimte voor Natuur, geen multiculturele samenleving meer etc..). Laten de fortuynisten zelf maar wat meer luisteren en wat vaker de krant lezen. En waarom denken zo veel van jullie dat alle tegenstanders van Fortuyn een uitkering hebben. Dit is nou een voorbeeld van een vooroordeel, waar Fortuyn zelf zich ook voortdurend aan schuldig maakt.
 
TZ - 18.03.2002 20:19

Okť jullie dragen het neo-liberalisme (in een populistisch racistisch sausje) van de heer Fortuyn een warm hart toe? Dan moet je niet zeuren als in Nederland het neo-liberalisme van de heer Fortuyn voor dezelfde problemen gaat zorgen als in Amerika: de individualisering, de grotere inkomensverschillen, het ontmantelen van de publieke sector, zorg en onderwijs.
World Press Photo 2002 ??????  
mike - 19.03.2002 11:56


Oke Fortuyn 
P. Ippel - 19.03.2002 12:44

Fortuyn je hebt mijn stel als je in je programma opneemt dat het bier goedkoper gaat worden, net als Andre Hazes
Hoe meer taarten hoe beter 
Weg met Fortuyn!!!! - 19.03.2002 12:53

Een fantastische actie!!
Dat moeten Nederlanders meer doen, actie voeren om een mening duidelijk te maken. Vooral tegen de fascistische ideeŽn van Fortuyn B.V.

Reactie op Fortuynlijk NL:
Die zogenaamde linkse ´extremisten´ (in Spanje noemen ze ze al terroristen) denken in elk geval aan de medemens!! Dat kan je van Fortuyn niet echt zeggen.

TEGEN BUSH = TEGEN FORTUYN = TEGEN RASCISME
Pim Fortuyn is een Racist 
Pim=Racist - 19.03.2002 16:42

Mensen die beweren dat Pim Fortuyn GEEN racist is, hebben duidelijk geen verstand van zaken.
Ook al discrimineert Fortuyn niet op huidskleur, hij doet dat wel op geloof en cultuur, dat valt ook onder racisme.
De uitspraken van deze man en zijn ideeen kunnen absoluut niet door de beugel. Het is niet voor niets dat Pim Fortuyn door de buitenlandse media wel een racist en extreem-rechts wordt genoemd.
Het beleid van paars dat al zoveel leed heeft veroorzaakt zal door Pim Fortuyn alleen maar worden aangescherpt, waardoor nog meer vluchtelingen moeten creperen en nog meer mensen de dupe worden.
De mensen die Pim Fortuyn geen racist durven te noemen doen dat waarschijnlijk omdat ze zelf niet als racisten willen worden gezien. Pim Fortuyn moet gestopt worden, By Any Means Necessary! Tijd voor een links alternatief. (meer woningen en banen naar Marrokaanse jongeren i.p.v. politie)
geweldloos verzet 
IMC - 19.03.2002 21:53

Dat mensen het niet met Fortuyn eens zijn kan ik begrijpen, maar dit is echt een slechte manier om daar aandacht voor te vragen. Net als alle verschrikte en bekrompen reacties van de gevestigde partijen levert dit hem alleen maar meer stemmen op.

Hij gaat nu de taartgooiers aanklagen!
Nog meer publiciteit voor Fortuyn
en nog meer slechte publiciteit voor "links"

Het is lastig om hem inhoudelijk te bestrijden, temeer daar hij zelf niet eens duidelijk is over zijn eigen standpunten. Hij schrijft collums, boeken, een partijprogramma (??), maar de inhoud van dat alles is lang niet altijd met elkaar in overeenstemming. Zelfs in zijn befaamde laatste boek pleit hij eerst voor het instellen van de dienstplicht en even later voor het afschaffen van het leger.. Ook zegt hij republikein te zijn, maar mag hij meeregeren dan zal hij niet pleiten voor afschaffen van het koningshuis.
Dit maakt zijn aanhang echter weinig uit. Zo zegt 40% van de jongeren op hem te gaan stemmen, terwijl ze hem alleen van gezicht en van zijn "het is druk" kennen. Verder blijken er ook veel WAO-ers op hem te willen stemmen.

Toch is de enige manier volgens mij een inhoudelijk debat. Helaas blijken de regenten uit Den Haag totaal niet in staat hem ook maar enigzins inhoudelijk te pareren, hoewel hij toch maar al te duidelijk met veel te simplistische oplossingen komt.

Ik zou zeggen: ga door met actie voeren, maar wel ZONDER geweld en MET inhoud!


E-Mail: marrukko@hotmail.com
 
TZ - 21.03.2002 10:56

Fortuyn lopert er op te hameren dat er Nederland meer Nederland in mag. Maar wie gaat dan in de toekomst de AOW van onze papies & mamies, de baby-boom van na de oorlog betalen?
slim of dom? 
Neophyte - 06.05.2002 13:44

hmmz, kheb ns na zitten denken. Pim Fortuyn is een beetje raar. Hij heeft plannen die niet haalbaar zijn, oplossingen die nergens op slaan (alle computers uit het onderwijs is niet goed, ze hebben daar heel veel aan computers. Zorg en onderwijs hebben echt meer geld nodig, reorganiseren is niet genoeg), maar het mooiste van alles is dat journalisten alleen maar naar hem mogen luisteren. Als ze vragen gaan stellen dan is het: ´Ik heb er geen zin an´ en worden ze zijn huis uitgewerkt. Dan heb ik het nog niet eens gehad over al die mensen die al zeiden ´Pim Fortuyn heeft gelijk´ voordat hij met een partijprogramma gekomen was. Verder heeft Paars het best goed gedaan, dus puinhopen slaat nergens op... (ook heb ik nog een opmerking van RosenmŲller in mijn achterhoofd)

maar wat ik eigenlijk wilde zeggen: Zo´n taart in zn gezicht bevalt me best, maar het is wel weer publiciteit voor hem en dat is zijn geheime wapen. Ik weet dus niet of het nou wel of geen goed idee is om die taart tegen dat rampzalige figuur te smeren.
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.