english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
demo - free palestine! -
deaudeaux - 13.04.2002 19:18

note: it was a sunny afternoon, the mood was easy amsterdam and the police was kept at a distance by people standing hand in hand...next time i would like some music with it. love, deaudeaux






- E-Mail: deaudeaux@mac.com
 

Lees meer over: vrijheid, repressie & mensenrechten

aanvullingen
Gezellig antisemitisch samenzijn 
Kees - 16.04.2002 15:50

Gezellig dat het was.... Hier een verslagje...

Dag van stenen en van Palestijnse poëzie

PAUL VUGTS EN MALIKA SEVIL

AMSTERDAM - De jongens die op deze demonstratiedag eens lekker wilden zieken, waren amper onderweg of ze hadden al een schietschijf. Halverwege het Rokin hing een bord uit het raam met de tekst: ´De meeste Joden zijn al vermoord. Daarom is een contrademonstratie onmogelijk´. Dat lieten ze niet zomaar aan zich voorbijgaan.

Binnen de korste keren stond er een flinke groep voor het huis. Binnen was niemand te zien. Er werd geschreeuwd. ´Joden, joden´. Achter hen werden kinderwagens voortgeduwd, groepen vrouwen met hoofddoeken kwamen voorbij, mannen in kaftans, meisjes op enorme hakken. Het was een demonstratie voor het hele gezin, zeg maar, daar onder dat woud aan vlaggen en borden. Maar het geschreeuw naar het raam ging door, totdat een agent het huis binnenging en het bord weghaalde - onder luid gejuich.

Nog geen tien meter verder had groep een ander feestje. Ditmaal met een Amerikaanse vlag. Daar moest de hens in, zoveel was duidelijk. Een vrouw met een hoofddoek probeerde dat tegen te houden en werd daarop geïntimideerd met flinke duwen en een scheldpartij. Ze werd door vrijwilligers van de ordedienst afgeschermd, maar dat nam niet weg dat ze totaal overstuur en met dikke tranen in haar ogen moest aanschouwen hoe de vlag alsnog in de fik vloog.

De toon was gezet. De groep van honderd à tweehonderd jongens, waarvan burgemeester Job Cohen zegt dat ze van meet af aan op zoek waren naar rotzooi, waren aan hun missie begonnen. In plukjes holden ze langs de stoet heen en weer. Mobiele telefoons aan het oor, onrustig rondkijkend.

Hier en daar hielpen jongens elkaar bij het omdoen van een Palestijnse sjaal, waarbij het de bedoeling was dat alleen de ogen vrijbleven. De ordedienst vroeg dan weer of ze die doeken weer af wilden doen, zodat ze herkenbaar waren.

De hele demonstratie grepen ze elke kans aan ruiten in te gooien, abri´s kapot te slaan en vlaggen in brand te steken. Bij het Weteringcircuit probeerden ze het ME-kordon te breken, om richting Museumplein te kunnen - naar het Amerikaanse consulaat. Bij de It gooiden ze een molotovcocktail naar binnen, onder het slaken van kreten als ´homo´s, homo´s´. Ook in de steegjes tussen Rembrandtplein en Amstel werden homokroegen belaagd.

Van de twintig arrestanten, zaten er vanmorgen nog veertien vast voor openlijke geweldpleging, brandstichting, vernieling en plundering.

Op de Dam sloeg de vlam pas echt in de pan. De rotzooizoekers schaarden zich op en rondom het Nationaal Monument, op zoek naar nieuwe doelwitten. Dat werd een joodse man die voorbij liep. Hij werd aangevallen. Nadat zijn keppeltje was afgepakt, vluchtte hij Krasnapolsky in, waarna de groep zich op het hotel richtte. Eerst alleen met stenen en flessen, later vlogen zelfs fietsen door de lucht.

Politie te paard stelde zich op voor het hotel en werd bekogeld worden met stenen, beugelflesjes en een oranje pilon. Ook toen de ordedienst in een lint voor de ME ging staan, om de boel te sussen, werden stokken en stenen gegooid. Een vrouw van de ordedienst kreeg er een tegen haar hoofd en liep een lichte hersenschudding op.

Ondertussen ging op het podium, aan de kant van het Paleis, het programma gewoon door met Palestijnse poëzie, terwijl twintig meter voor het podium een dansje gaande was rond brandende protestborden en spandoeken. ´Fuck Sharon´.

Even na vijven verzamelde een grote groep jongens zich op de hoek van de Dam bij het Damrak, rond de tramhaltes tegenover de Bijenkorf - aangevoerd door jongens met bivakmutsen, sjaals om hun hoofden en T-shirts met de afbeelding van Osama bin Laden. Leden van de ordedienst riepen door megafoons dat ze toch vooral naar huis moesten gaan. Nee.

Glasgerinkel en gejoel: op het Damrak gingen de eerste etalages weer aan diggelen. De ordedienst kreeg de melding zich terug te trekken uit het midden tussen de ME-linie en de demonstranten.

Het ME-busje met daarin de aanhoudingseenheid van portierstypes in burger, stoof steeds zeer gericht een groepje in. De forse agenten er uit, twee of drie van hen die een vernieler uit het groepje sleurden, de rest van de agenten met gebalde vuisten eromheen om de vrienden op veilige afstand te houden.

Bij bakker De Waal, op de hoek van de Zoutsteeg en het Damrak, bestormden groepjes de dichte rolluiken - die even omhoog moesten om de bakkerskarr veilig te kunnen stellen, wat ternauwernood lukte. In de Zoutsteeg weer veel glasgerinkel, toen etalages en ruiten van cafés en coffeeshops sneuvelden.

Een meisje dat stond te pinnen op het Damrak werd door relschoppers en mobiele eenheid klemgezet. Mét haar bonnetje wist ze zich net op tijd door de linies te wringen. Meer winkelend publiek belandde verbijsterd tussen de troepen - ´Oh my god, they are Arabs´.

Bij Jamin op het Damrak rende een groepje naar binnen om in de snoepbakken te graaien en bakjes Ben en Jerry´s-ijs te pakken. De uitbaatster, die de zaak vroegtijdig sloot: ´´Ze waren niet boos om de Palestijnse zaak hoor. Ik denk dat ze honger hadden.´´
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.