english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Aanklacht Spong tegen twee websites
Anonym - 14.05.2002 15:14

Spong, die advocaat die iedereen probeert te pakken die vrijheid van meningsuiting voorstaat, heeft de volgende aanklacht ingediend.

Aanklacht Spong tegen twee websites

Eigenaren van websites zijn ook het doelwit van de aanklacht die Spong Advocaten in Amsterdam heeft ingediend.

Het gaat om anarchronicon.dse.nl/nederlands/pim1.jpg, een uiting van Anarchronicon bij de Digitale Stad Eindhoven.
Deze club heeft direct na de moord ´grappen´ over Fortuin off line gehaald, schrijft ze (ook op fortuyngrappen.htm). Echter, de genoemde afbeelding staat er nog en ook via de semi-openbare index was zojuist het plaatje van fortuin in nazi-uniform nog te bereiken, apart ook in zwart-wit in nazi-uniform, evenals een plaatje over de taartaanslag. In een forum van Anarchronicon is een soort van discussie te vinden over ´Leefbaar Naziland´.

De site meldt in het colofon: ´Wegens de overvloed aan dreigementen hebben we er intussen echter voor gekozen om onze namen en adressen voortaan niet meer op de site te vermelden.´ Ook in de Google-cache staan geen vermeldingen meer.

De tweede aanklacht tegen een site richt zich tegen Internationalesocialisten.org/actie/stipfortuyn.htm, die niet meer online staat, maar geplaatst was door de Internationale Socialisten, een linkse club in Amsterdam. Zojuist stond op het telefoonnummer een antwoordapparaat. Het gaat Spong, schrijft hij hieronder, onder andere om de tekst "Stop de Hollandse Haider".

Haider is de naam van een omstreden, maar legaal politicus die in een democratie van een lidstaat van de Europese Unie - Oostenrijk - is gekozen.

Eerder bericht het ANP dat er websites waren aangeklaagd, maar gaf geen namen. Spong Advocaten wilde online noch telefonisch inlichtingen verschaffen.

Over de aangifte die hieronder staat, zei adjunct-hoofdredacteur Kees Lunshof van De Telegraaf volgens de Volkskrant: ´Het is schandelijke lijkenpikkerij.´

Het bestuur van journalistenclub NVJ komt vanmiddag bijeen om zich over de zaak te beraden. Volgens de journalisten zet kan de aanklacht van Spong worden gezien als aanzet tot haat. Vorige week kreeg RTL-journalist Frits Wester klappen. Er is aangifte gedaan.

De aangifte

Mr G. Spong en Mr O. Hammerstein maken bekend:

Bij de Hoofdofficier van Justitie te Rotterdam is heden namens wijlen Pim Fortuyn aangifte gedaan tegen een aantal personen met het verzoek strafrechtelijke vervolging in te stellen tegen die personen wegens het aanzetten tot haat.

Wij hebben daarmee gevolg gegeven aan een verzoek daartoe dat Pim Fortuyn ons tijdens zijn leven uitdrukkelijk heeft gedaan. Met name omdat Pim Fortuyn ons, ´´nmaal zelfs in het bijzijn van de huidige voorzitter van Lijst Pim Fortuyn, dat verzoek uitdrukkelijk heeft gedaan, wordt deze aangifte ondersteund door die partij. Die feiten waarop de aangifte betrekking hebben staan naar onze mening voldoende vast evenals dat die uitingen en openbaarmakingen niet vallen onder het recht op vrije meningsuiting, hoe ruim die vrijheid juist naar overtuiging van Pim Fortuyn moet worden uitgelegd.

Wij hechten er aan te benadrukken dat deze aangifte geheel los moet worden gezien van de moordaanslag die op 6 mei 2002 op Pim Fortuyn is gepleegd en dat de personen tegen wie de aangifte zich richt, in de aangifte op generlei wijze verantwoordelijk worden gehouden voor die moordaanslag.

Namens de partij Lijst Pim Fortuyn hechten wij er ook aan bekend te maken dat deze met instemming kennis heeft genomen van het instellen van een onafhankelijke Commissie die onder meer belast is met onderzoek naar het ontbreken van beveiliging van de persoon van Pim Fortuyn in de verkiezingscampagne ook nadat op 14 maart 2002 in perscentrum Nieuwspoort het ´taartincident´ had plaats gehad.

Buiten het feit dat hiermee aan een uitdrukkelijk verzoek van Pim Fortuyn zelf wordt voldaan menen wij dat met het doen van aangifte het ongenoegen moet worden weggenomen dat in brede lagen van de bevolking bestaat tegen de wijze waarop verschillende politici jegens Pim Fortuyn zijn opgetreden. Van dat ongenoegen wordt thans op onjuiste wijze blijk gegeven door het ten onrechte beschuldigen van opponente politici van de moord zelf. De leden van de Lijst Pim Fortuyn betreuren dat en roepen eenieder die het aangaat met klem op zulks achterwege te laten.

De aangifte wordt openbaar gemaakt zodat iedereen kenis kan nemen van de feiten en de argumenten waarop die aangifte is gedaan.

Amsterdam, 13 mei 2002
Aan de Hoofdofficier van Justitie,
Mr H.A. van Brummen
te Rotterdam;


Namens wijlen de heer W.S.P. (Pim) Fortuyn, laatstelijk wonende te Rotterdam en de Politieke Vereniging Lijst Pim Fortuyn, gevestigd te Rotterdam, brengen wij het navolgende onder uw aandacht.

1. Zoals bekend werd Pim Fortuyn op 6 mei 2002 om het leven gebracht. Kort voor zijn dood heeft hij, kennelijk voorvoelend dat de kans op een aanslag re?8240?el was, ons uitdrukkelijk verzocht dat wij ingeval hij vermoord zou worden rechtsmaatregelen zouden moeten treffen tegen degenen die bijgedragen hebben aan het ontstaan van een vijandige sfeer jegens hem, alsmede tegen de rechtstreeks betrokkenen van een zodanig geweldsmisdrijf. Dit laatste wordt thans door de snelle aanhouding van de verdachte voor wat betreft het strafrechtelijk deel reeds door het openbaar ministerie te Amsterdam gedaan.

2. Vorenweergegeven wens deed de heer Fortuyn naar aanleiding van de aangifte die wij op 19 maart 2002 namens hem bij de officier van justitie te Den Haag deden in verband met het bekogelen van met braaksel en uitwerpselen gevulde taarten, welk feit het plegen van openlijk geweld als bedoeld in art. 141 Sr oplevert. Bijgaand zend ik u kopie van deze aangifte. Pim Fortuyn hield er ernstig rekening mee dat dit zogeheten "taart incident"gelet op de achtergrond van wat hij omschreef als het "demoniseren" van hem de opmaat kon vormen voor verdergaand geweld jegens zijn persoon. Op verzoek van de officier van justitie is na de schriftelijke aangifte door clint Pim Fortuyn in persoon in bijzijn van ondergetekende O. Hammerstein (wederom) aangifte gedaan bij de chef recherche van bureau Jan Hendrikstraat te Den Haag op 29 maart 2002. Bij die gelegenheid heeft Pim Fortuyn nogmaals in bijzijn van deze politiefunctionaris meegedeeld: "Jullie weten wat je te doen staat als ik overhoop word geschoten". Het "taart-incident" was voor hem ook reden premier W. Kok op te roepen hem niet te "demoniseren". Deze oproep aan de Eerste Minister had tot doel te bevorderen dat deze zijn gezag zou aanwenden om anderen en/of politieke geestverwanten alsmede leden van het kabinet, tot de orde te roepen en hen te bewegen zich te onthouden van kwalificaties die tot zijn (verdere) demonisering konden bijdragen.

3. Voor wat deze achtergrond betreft zij in herinnering geroepen dat evenbedoeld demoniseren al een aanvang had genomen voordat Pim Fortuyn zich verkiesbaar had gesteld. Medio februari 1997 betitelde Marcel van Dam in het televisieprogramma van de VARA "Het Lagerhuis" Pim Fortuyn als een "buitengewoon minderwaardig mens".

In een column gepubliceerd op 14 februari 2002 in de Volkskrant noemde Marcel van Dam hem "een onvervalste anti Islamiet", waarbij hij Fortuyn´s beweerde anti-islamisme op ´´n lijn stelde met antisemitisme. De hiermee beoogde associatie - die van het gedachtegoed van het derde rijk en de onder auspici?8240?n daarvan opgewekte rassenhaat - was evident. Ook recentelijk heeft de heer M. van Dam zich in soortgelijke bewoordingen over Pim Fortuyn uitgelaten. Enkele weken geleden heeft hij immers in het laatste TV programma van Het Lagerhuis Pim Fortuyn aangediend als "Untermensch". De hiermee beoogde associatie met het nazisme is evident, nu de typering "Untermensch" ten tijde van dit regime een aanduiding van joden was.

4. In het voetspoor van Marcel van Dam traden na het veelbesproken interview van Pim Fortuyn in de Volkskrant van 9 februari 2002 een aantal politici. In dit interview pleitte Fortuyn voor afschaffing c.q. herbezinning op artikel 1 Grondwet in relatie tot de grondwettelijke gewaarborgde vrijheid van meningsuiting.

5. Onmiddellijk na dit interview haasten politieke leiders als Thom de Graaf, VVD-voorzitter Bas Eenhoorn en Rob Oudkerk zich om Pim Fortuyn en de zijnen vanwege diens opvattingen over artikel 1 Grondwet als pleitbezorger van het nazisme af te schilderen danwel hem vanwege zijn politieke opvattingen op ´´n lijn te stellen met exponenten uit het derde Rijk, wederom onder aanhaling van de kwalificatie gevaarlijk of zelfs levensgevaarlijk.

6. In het dagblad Trouw van 22 december 2001 werd clint door Matty Verkamman omschreven als "een man met de intelligentie van Hitler en de charme van Heinrich Himmler". NRC Handelsblad publiceerde overigens op 6 mei 2002 - de dag van de moord - een commentaar met de tekst:

"Deze dagen symboliseren de heroprichting van het vrije Nederland, waar je mag zeggen wat je wilt, geloven wat je wilt, ongeacht huidskleur, ras of nationaliteit. Het is de trots van Nederland dat we hier juist niet de ene cultuur beter vinden dan de andere. Dat we hier mensen gelijk behandelen in een open samenleving. Dat we ons hier de xenofoben en racisten van het lijf wensen te houden. Het is een grote schande dat we zestig jaar na dato een politicus in ons midden daaraan moeten herinneren."

7. Wat de politiek leider van D´66, de heer Thom de Graaf, betreft zij erop gewezen dat hij (op de televisie) in reactie op voormeld interview van 9 februari 2002 citeerde uit het dagboek van Anne Frank met de opmerking dat hij Anne Frank adviseerde haar achterkamertje alvast voor onderduiken gereed te maken.

8. Deze verwijzing naar dit indringende en beladen dagboek van Anne Frank, een slachtoffer van het nazi-regime, in combinatie met evenbedoelde opmerking behelst niets meer of minder dan een rechtstreekse vereenzelviging van het gedachtegoed van clint Fortuyn met dat van het nazi-regime.

9. In het televisieprogramma Buitenhof van 12 mei 2002 poogde de heer de Graaf, hiermee pijnlijk geconfronteerd door de interviewer Paul Witteman, zich uit deze netelige situatie te redden door ter rechtvaardiging aan te voeren dat hij toen zeer ge?8240?motioneerd was en wilde appelleren aan het rechtsgevoel zoals door Anne Frank omschreven. Een beroep op een emotionele toestand levert evenwel in het algemeen geen succesvol beroep op een strafuitsluitingsgrond op. Het appelleren aan het rechtsgevoel van Anne Frank of een verwijzing naar het door haar bedoelde rechtsgevoel kan evenmin als een strafrechtelijk acceptabele rechtvaardiging worden beschouwd nu clint, Pim Fortuyn, op geen enkele wijze heeft doen blijken evenbedoeld rechtsgevoel op onparlementaire wijze geweld te willen aandoen. Opmerking verdient nog in dit verband dat het begrip rechtsgevoel een uiterst vaag begrip is en kennelijk refereert aan een algemeen door een ieder aanvaard rechtsbeginsel of rechtsidee, reden waarover onze Hoge Raad dit begrip hoogst zelden en wel voor het eerst in zijn arrest van 14 februari 1916 NJ 1916, 681, - het zogeheten Water en melk arrest - bezigt.

10. Onder deze omstandigheden behelst de verwijzing naar het dagboek van Anne Frank, zoals hiervoor gesteld, een uiterst kwalijke en ook strafbare vergelijking van de opvattingen van Pim Fortuyn met de opvattingen van het nazi-regime, waarvan Anne Frank het slachtoffer is geworden.

11. D´66-kamerlid Boris Dittrich noemde Fortuyn´s voorstel tot afschaffing van artikel 1 van de grondwet "levensgevaarlijk". Een dergelijke kwalificatie valt wellicht niet onder de delictsomschrijving van artikel 137d Sr, maar het brengt wel tot uitdrukking waarom Pim Fortuyn zich gedemoniseerd heeft gevoeld.

Ten aanzien van de heer Rob Oudkerk zij verwezen naar diens uitlatingen ter gelegenheid van de herdenking van de februaristaking bij "De Dokwerker" te Amsterdam. Hij sprak toen over Pim F. en vergeleek hem met Mussert.

Ten aanzien van de VVD-voorzitter Bas Eenhoorn wordt verwezen naar zijn uitspraken op een openbare VVD-bijeenkomst te Nijkerk van 31 januari 2002. Volgens het Algemeen Dagblad van 7 februari 2002 en 12 mei 2002, het dagblad Trouw van 6, 7 en 23 februari 2002 en 29 maart 2002 en 12 mei 2002 vergeleek de heer Eenhoorn Pim Fortuyn met Benito Mussolini. In het Algemeen Dagblad van 7 februari 2002 wordt over deze vergelijking het volgende geschreven:

"Van onze politieke redactie.
Den Haag - VVD-voorzitter Eenhoorn ziet overeenkomsten tussen lijsstrekker Pim Fortuyn van Leefbaar Nederland en fascistenleider Benito Mussolini, die van 1922 tot 1943 premier was in Itali?8240?.
Eenhoorn trok de vergelijking vorige week op een VVD-bijeenkomst in Nijkerk. Hij haalde een studie aan over leiderstypen van psycholoog Kets de Vries. "Een van de typen die hij beschrijft is het type-Mussolini. Mij viel op dat die omschrijving precies past op de leider van Leefbaar Nederland. De ijdele leider, die precies zegt wat mensen willen horen. En je ziet altijd dat mensen kritiekloos zo´n leider volgen", zegt Eenhoorn. "Ik heb me dus genuanceerd uitgelaten, gebaseerd op een psychologische studie."

Van alle berichtgeving over Pim Fortuyn menen wij voorts dat de bijdragen van Peter Storm in het maandblad "De Socialist" nrs. 134 en 135 van april 2002 respectievelijk mei 2002, waarvan bijgaand afschrift, zonder enige twijfel door de kwalificaties racist en fascist en de opmerkingen dat Fortuyn dezelfde uitstraling zoekt als de "Fhrer" en de "Duce" de kroon spannen. Anders dan voormelde Matty Verkamman die naar verluidt zijn excuses heeft aangeboden, hetgeen overigens de voltooi?8249?ng van het delict van art. 137d Sr onverlet laat, heeft Peter Storm voor zover bekend zulks niet gedaan. Van hetzelfde laken een pak was de website  http://anarchronicon.dse.nl/nederlands/pim1.jpg, op welke site tot 10 mei 2002 onder de titel "Stem tegen vreemdelingenhaat", "Stem tegen crypto-fascisme", waar Pim Fortuyn in nazi-uniform werd afgebeeld, foto´s van affiches waarop Fortuyn met een Hitler pet + snor gecombineerd met een hakenkruis werd afgebeeld alsmede de site www.internationalesocialisten.org/actie/stipfortuyn.htm met onder andere de tekst "Stop de Hollandse Haider". Afschrift van de diverse prints sluiten wij hierbij in. Hetzelfde is het geval bij de site van het autonoom centrum. De printscreen daarvan weergevende Pim Fortuyn tezamen met een afbeelding van Hitler sluiten wij hierbij in.

12. Het komt ons voor dat alle gemaakte uitlatingen waarbij clint, wijlen Pim Fortuyn, op ´´n lijn werd gesteld met dan wel gepoogd werd hem te associ?8240?ren met het nazi-regime, in het bijzonder leiders daarvan als Hitler, Himmler, Mussert en Eichmann, het aanzetten tot haat jegens clint, Pim Fortuyn en de zijnen wegens zijn c.q. hun levensovertuiging tot doel had en daarmee het misdrijf als bedoeld in art. 137 d Sr werd gepleegd. Minst genomen is sprake van feiten en omstandigheden waaruit een redelijk vermoeden van schuld aan het plegen van het misdrijf van art. 137 d Sr begaan door evenbedoelde politici en/of journalisten voortvloeit.
Ter ondersteuning van dit standpunt verwijzen wij naar de annotatie van Schalken onder HR 21 februari 1995, NJ 1995, 452. In deze annotatie merkt Schalken naar het ons voorkomt terecht op dat de connectie tussen het nazi-regime en de totalitaire vernietigingsdrift zo dwingend is dat enig misverstand omtrent de werkelijke bedoeling van een verwijzing daarnaar uitgesloten is.

13. Ten aanzien van de term haat in art. 137 d Sr wordt in de litteratuur opgemerkt dat zij duidelijk lijkt. Vgl.

- N.L.R. aant. 3 bij art. 137 d Sr.

14. Volgens het woordenboek Van Dale wordt onder het begrip haat verstaan het gevoel van diepe afkeer voor iemand, gepaard met het verlangen om de persoon te zien ondergaan.
De diepe afkeer blijkt genoegzaam uit verwijzingen naar Eichmann c.q. het nazi-regime, het dagboek van Anne Frank en de omschrijving "Untermensch". Ook duidelijk is dat degenen die deze verwijzingen hebben gemaakt het verlangen koesterden Pim Fortuyn en zijn kandidaten op de Tweede kamerlijst politiek ten onder te zien gaan. De wijze waarop deze diskwalificatie plaatsvond gaat veruit boven hetgeen in een normale verkiezingsstrijd toelaatbaar geacht moet worden.

15. Met betrekking tot het begrip aanzetten als bedoeld in artikel 137d Sr. wordt zowel in de litteratuur als in de rechtsspraak tot uitdrukking gebracht dat dit begrip overeenkomt met het begrip opruien als bedoeld in artikel 131 Sr. Onder opruien wordt begrepen het een ander aansporen tot (in casu het niet stemmen op de Lijst Pim Fortuyn vanwege het nazistische gedachtengoed), ophitsen of aanzetten tot iets. vgl.

- N.L.R. aant. 2 bij artikel 137d Sr.
- N.L.R. aant 1b bij artikel 131 Sr.
- H.R. 8 januari 1894 W 6464
- H.R. 18 maart 1895 W 6636
- H.R. 9 maart 1903 W 7898


16. In de memorie van antwoord (kamerstuk 1969-1970, 9724, nr 6, pg. 5) wordt voorts ten aanzien van het begrip aanzetten nog door de wetgever het volgende opgemerkt:

"Naar aanleiding van de vraag of "aanzetten tot haat"een objectief dan wel een subjectief begrip is, merken de ondergetekenden op dat "aanzetten" opzet insluit. Voor de strafbaarheid is dus - in verband met de leer van de Hoge Raad omtrent het voorwaardelijk opzet - vereist, dat de dader ten minste de kans dat anderen door zijn uitlating tot haat, discriminatie of gewelddadig optreden zouden worden bewogen, willens en wetens heeft aanvaard. Dit vereiste gaat iets minder ver dan de in het voorlopig verslag voorgestelde beperking tot uitlatingen waarvan de dader weet of redelijkerwijs moet vermoeden, dat zij het gevolg teweeg zullen brengen. Die beperking komt meer overeen met de opvatting die slechts van opzet wil spreken wanneer de dader zich bewust is van de zekerheid of waarschijnlijkheid dat het gevolg zal intreden. Ook in de voorgestelde redactie is echter het aanzetten tot haat noch een subjectief begrip in die zin dat zou moeten worden bewezen dat de dader de bedoeling had tot haat aan te zetten, noch een objectief begrip in die zin dat de voorstelling van de dader niet terzake doet."

17. In het arrest van 1903 achtte de Hoge Raad de gehele strekking van een artikel uit "De Vrije Socialist", welk artikel getiteld was "Te wapen burgers" een criterium bij de beoordeling van de vraag of sprake was van opruien. Passen wij dit criterium op vorenbedoelde uitlatingen toe dan is het duidelijk dat de strekking van al deze uitlatingen is geweest het aanzetten tot haat jegens Pim Fortuyn en de zijnen door te refereren aan de veronderstelde haat jegens het nazi-rijk.

18. In dit verband moet er op gewezen worden dat blijkens de rechtspraak referenties aan de jodenvervolging vele malen als een verboden, strafbare politieke uitlatingen zijn aangemerkt. De verspreiding van stickers met hakenkruisen kon blijkens het vonnis van de rechtbank Breda van 29 juni 1990 R.R. 1995, 250 niet door de beugel.

19. De strafrechter heeft voorts doen blijken dat ook politici van zogeheten "erkende" grote politieke partijen bij het bedrijven van politiek buiten het parlement onder de vigeur van de strafbepalingen en in het bijzonder onder de delictsomschrijving van artikel 137d Sr. vallen. Zo werd in 1980 een lid van de VVD-fractie van de Tweede Kamer der Staten Generaal bij vonnis van de rechtbank te Rotterdam van 19 februari 1980, NJ 1980, 372 wegens het aanzetten tot discriminatie tot een geldboete van duizend gulden veroordeeld.

20. Uit de eerste reacties op ons voornemen ten deze het strafrecht in te schakelen is ons gebleken dat ter verdediging van eigen handelen erop gewezen wordt dat Pim Fortuyn ook sterk op het scherpst van de snede debatteerde. Dit laatste moge juist zijn, maar een dergelijke wijze van polemiek rechtvaardigt geenszins het overschrijden van de strafrechtelijke grenzen als hierbedoeld.
Het behoeft in dit verband weinig betoog dat het tot uitdrukking brengen van de relativiteit of zelfs overbodigheid van artikel 1 van de Grondwet, welke bepaling overigens eerst in 1983 in de grondwet is opgenomen en reeds om die reden ten onrechte door sommige politici (Thom de Graaff en Dijkstal) het fundament van onze rechtsstaat of beschaving wordt genoemd, niet kan billijken vergeleken te worden met Eichmann, Hitler etc. en het idee?8240?ngoed van het nazi-regime. Een dergelijke onzindelijke wijze van redeneren vindt zijn halt in artikel 137d Sr.

21. In verband met de uniciteit van deze aangifte en de precaire maatschappelijke situatie waarin ons land zich nu bevindt achten wij het dienstig te benadrukken dat wij degenen tot wie deze aangifte zich richt niet beschouwen als de uitlokkers van de moord op Pim Fortuyn. Voor de voltooiing van het misdrijf van aanzetten tot haat in de zin van artikel 137d Sr. is enig resultaat immers niet vereist. Het gaat enkel en alleen om de gedraging van het aanzetten, welke gedraging in een parlementaire democratie niet thuishoort en in een rechtsstaat aan een ieder, ook een politicus in verkiezingstijd en -strijd is verboden. Het is, dunkt ons, van eminent belang hierbij in ogenschouw te nemen dat de rechtsstaat een absolute voorwaarde voor het kunnen bestaan en functioneren van de democratie uitmaakt. Anders gezegd: de rechtsstatelijke context is een voorwaarde voor het functioneren van een democratisch bestel. Zodra evenwel concrete politieke vrijheid de grenzen van het strafrecht miskent op een wijze als hierboven weergegeven zonder dat rechtshandhaving daarop volgt, wordt het functioneren van de democratie in het hart geraakt. Voor verdere beschouwingen hierover verwijzen wij naar:

- R. Foqu´, "Erosie van recht", Nederlands Tijdschrift voor Rechtsfilosofie & Rechtstheorie 1990, pag. 7 - 18 - A.C. ´t Hart, Democratie en rechtsstaat: de dubbele legitimatie van strafrechtelijk beleid, in: Precaire waarden, liber amicorum voor prof. mr A.A.G. Peters.

22. Foqu´ pleit in zijn bijdrage voor bijzondere aandacht ten aanzien van de vraag hoe de instrumentele functie van het recht zich tot de beschermende, machtskritische functie vervult.
Wij menen dat deze - rechtstheoretische - vraag in niet geringe mate de problematiek van de aan de orde gestelde en verzochte strafvervolging raakt.

23. Uit het voorgaande moge blijken dat het misdrijf van art. 137d Sr, althans de verdenking dat dit misdrijf is gepleegd gericht is geweest op zowel de persoon van Pim Fortuyn als zijn politieke geestverwanten in het bijzonder degenen die met hem op de verkiezingslijst voor de Tweede Kamer van de Staten Generaal voorkomen. Zij worden immers geacht dezelfde politieke opvattingen te huldigen als hun lijsttrekker wijlen Pim Fortuyn. Dit standpunt brengt mee dat reeds op grond hiervan voldaan is aan de delictsomschrijving van art. 137d Sr voorzover daarin door de wetgever is gekozen voor de meervoudsvorm.

Remmelink brengt in aant. 5 bij art. 137 d Sr als zijn mening naar voren dat de vraag of de wetgever bewust de meervoudsvorm gekozen heeft dan wel dat mede het enkelvoud is bedoeld gelet op het verband met art. 137c Sr geopteerd moet worden voor de eerste interpretatie.

Het komt ons voor dat deze wetsinterpretatie niet in overeenstemming is met de huidige juridische en maatschappelijke realiteit, zowel in nationaal als internationaal opzicht, welk interpretatie methode de Hoge Raad in zijn arrest van 20 november 2001 nr. 00460/00 bezigde. In de eerste plaats brengt de juridische realiteit in internationaal opzicht, zoals tot uitdrukking komend in de art. 14 EVRM en 26 IVBPR mee, dat de bescherming van de strafwet zich tot een ieder (all persons) dient uit te strekken.
De maatschappelijke realiteit waarin diverse vormen van bruut geweld, dat zijn oorsprong niet zelden vindt in al dan niet sluimerende gevoelens van onvrede en haat, helaas voorkomen, brengt voorts mee dat het onredelijk zou zijn een individu, dat slachtoffer is van het misdrijf van het aanzetten tot haat, weerloos te doen zijn dan wel een mindere mate van rechtsbescherming te doen toekomen dan het geval is bij een groep mensen. Het is maatschappelijk dus niet aanvaardbaar een individu niet, maar een groep mensen wel tegen het aanzetten tot haat in bescherming te nemen.

24. Met betrekking tot de relatieve competentie merken wij in het voetspoor van H.R. 4 februari 1958, NJ 1958, 294 en HR 25 november 1997, NJ 1998, 261 op dat als plaats waar het misdrijf van art. 137d Sr wordt begaan mede heeft te gelden de plaats waar degenen(n) tegen wie de haat is gericht wonen of politiek gevestigd zijn. Uit oogpunt van efficiency zenden wij gelet op deze strafvorderlijke problematiek een afschrift van deze aangifte naar het college van procureurs-generaal.

25. Op grond van al het voorgaande verzoeken wij er een strafvervolging wegens het misdrijf als bedoeld in art. 137d Sr in te stellen tegen de politici Thom de Graaf, Bas Eenhoorn, Rob Oudkerk, alsmede tegen Marcel van Dam, Peter Storm, Matty Verkamman, de redactie van NRC Handelsblad, en degenen die verantwoordelijk zijn voor de vorengenoemde websites.

Amsterdam, 13 mei 2002

G. Spong
O. Hammerstein

09:28 14 mei

van;
 http://www.planet.nl/pmm/0,1674,101_1498_871091,00.html

Website: http://www.planet.nl/pmm/0,1674,101_1498_871091,00.html
 

Lees meer over: vrijheid, repressie & mensenrechten

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
PPP 
14.05.2002 15:31

Het artikel op de server van IS is er nog steeds, je had alleen de URL fout gespeld. Niet stipfortuyn.html maar stopfortuyn.html.

Website: http://www.internationalesocialisten.org/actie/stipfortuyn.htm
 
Intrekken dat artikel !! 
Niek - 14.05.2002 15:46

art 137 is een ernstige belemmering voor het uiten van gevoelens en gedachten. Dit artikel is in strijd met het recht op meningsuiting en dient ingetrokken te worden.

Hetzelfde geldt voor artikelen betreffende majesteitsschennis en belediging van bevriende regeringsleiders.

Website: http://www.xs4all.nl/~nholtz
 
137 
Gabriele - 14.05.2002 16:02

Zeg Niek
artikel 137 wordt vrijwel niet meer gebruikt; kijk maar naar het teruggrijpen op de vervolging van Domela in 1903.
Een deel van de sites waar jij naar verwijst (politiek incorrect) zijn overigens ook gewoon in strijd met het discriminatieverbod.
 
Niek - 14.05.2002 16:28

Art. 137 wordt wel degelijk gebruikt.
Het "discriminatieverbod" is gedeeltelijk verwerkt in art.137. Althans waar het discriminerende *meningen* betreft.
Discriminatoir *handelen* is elders strafbaar gesteld. Hierover hoor je mij niet reppen.

Op grond van art.137 werden bijvoorbeeld Gerard reve en WF Hermans aangeklaagd in de jaren ´60 wegens godslastering.

art.1 Van de Grondwet bindt slechts de *overheid*, zoals alle grondwetsartikelen. Overigens houdt de overheid zich niet aan dat artikel, gezien het vele discriminerende beleid dat de overheid voert.

Website: http://www.xs4all.nl/~nholtz
 
Fortuyn over Haider 
Rutger van Dongen - 14.05.2002 16:59

Volg de link - lees het artikeltje - trek je conclusies.

Website: http://nu.nl/document?n=7229
 
aanklacht????? 
jose van leeuwen - 14.05.2002 17:27

Het is te zot voor woorden,heeft Pim zelf gelijk na al die vergelijkingen justitie ingeschakeld?
Over iedereen mogen na de meest vreselijke gebeurtenissen grappen gemaakt worden,elke bevolkingsgroep mag beledigd worden,iedere vrouw wordt zeer regelmatig voor schut gezet en vernedert maar er wordt iets over Pim gezegd waar ik het trouwens niet mee eens ben en er worden processen gevoerd.
Als bij kopspijkers Melkert voor gek was gezet of als Pim een linkse homo was geweest dan was hij uitgejouwd.
Goed kijken of deze vergelijking op gaat, ik doe alle sex-fabrikanten een proces aan daar ze minachting en verkrachting tot gevolg kunnen hebben.
nu breek m´n klomp 
DutchTwin71 - 14.05.2002 17:42

En nu is het te zot voor woorden?

"art 137 is een ernstige belemmering voor het uiten van gevoelens en gedachten. Dit artikel is in strijd met het recht op meningsuiting en dient ingetrokken te worden.

Hetzelfde geldt voor artikelen betreffende majesteitsschennis en belediging van bevriende regeringsleiders."

Over artikel 1 viel iedereen nadat de keuze werd voorgelegd; U mag kiezen meneer Fortuyn: "Anti discriminatie of vrijheid van meningsuiting" Hij koost voor vrijheid van meningsuiting, hetgeen zou betekenen dat artikel 1 zou verdwijnen.

Nu plijten jullie voor het verwijderen van art.137?

Mijn klomp breekt.....

Website: http://dt71.net
 
nu breek m´n klomp 
DutchTwin71 - 14.05.2002 17:44

en ja, ik weet dat plijten wordt gespeld als pleiten.... Typo ;-)

Website: http://dt71.net
 
Pim 
Michael - 14.05.2002 18:00

Wat verwachten jullie nu te horen???
Stel nu dat ik een neger als aap verkleed dat zou niemand toch leuk vinden?
Ik dus ook niet.
 
carl - 14.05.2002 18:28

hou op jongens met die belachelijke nazi praktijken
word eens volwassen
of wil je bekend worden?
Ook buitenlandse kranten aanklagen 
Unknown - 14.05.2002 18:30

Ook de buitenlandse kranten die Pim als rechts-extremist hebben afgebeeld, dienen eveneens aangeklaagd te worden, met name de Duitse, Engelse als Belgische kranten.

Raadpleeg hiervoor www.kranten.com en speur de archieven van de kranten door. Zat bewijzen voor Mr. Spong.
nog even 
jose - 14.05.2002 18:36

Ik wil een proces beginnen tegen iedere wapenfabrikant daar hij aanzet tot haat ,moord , onderdrukking en menselijkleed waaronder de vluchtelingenstroom.
Zo ook tegen alle multinationals en pharmaceutische industie
die mensen onderdrukken en dood laten gaan.
Scherp, mijn complimenten 
Leon Jansen - 14.05.2002 19:09

Dit is het resultaat van de polarisatie van Paars. Al jaren lang zijn alle politieke partijen meer en meer op elkaar gaan lijken. En hoe kun je gehoord worden terwijl je zelf al niet de verschillen tussen de partijen ziet? Men heeft al die tijd niet kunnen kiezen uit relevante keuzes. Ten minste, dat is het gevoel. Helaas zijn de linkse partijen zoals Groen Links en PvdA steeds meer op centrumpartijen gaan lijken zoals D66. Alleen de SP is zijn eigen doelstellingen altijd trouw gebleven. En naast zijn eigen doelstellingen zijn dat de verwoordingen van mensen die minder ontvangen dan zij verdienen. Dus voor het merendeel van het volk is de SP momenteel de enige juiste keuze.

Maar nee, doordat men merkt dat een andere partij meer omstreden is gaat men via deze partij hun ongenoegen uitten. En daarmee snijden zij zichzelf in de vinger. Het merendeel van de bevolking kan namelijk geprivatiseerde medische hulp helemaal niet betalen, het onderwijs zal via een gezamelijk gedragen platform verbeterd moeten worden en andere privatiseringsplannen zorgen er voor dat mensen met veel geld het kunnen krijgen. En dat is nog steeds niet het merendeel van de Nederlanders. Dus wees wijs stem zo links mogelijk, stem SP. Of wees egostische en stem RECHTS.

geweldig 
Ellen - 14.05.2002 19:17

ik ( joodse !!) stond en sta volledig achter achter LN. Mensen die praten over nazipraktijken weten niet waar ze het over hebben, maar dat is typerend voor links.
Ik hoop dat deze geweldige advocaten wel de nodige bescherming genieten en wens ze alle goeds en veel succes !
Ga je gang... 
Richard - 14.05.2002 19:26

Jose, ga je gang...Niemand houdt je tegen.
Hypocriet 
DemoCrates - 14.05.2002 19:32

Art. 137 e.V wordt wel degelijk gebruikt.
Alleen was het tot nu toe zo dat dit on-democratische wetje enkel gebruikt werd om niet-Linkse burgers de mond te snoeren onder het mom van "racisme" en "discriminatie".

Het getuigt dan ook van een ongekende hypocrisie dat de Linkse Kerk nu opeens moord en brand schreeuwt nu er ook eens beroep op dit artikelen wordt gedaan door andersdenkenden. Een koekje van eigen deeg dus en dat vind ik hrlijk !
De krokodillentranen (ook op deze site) over de aantasting van de vrijheid van meningsuiting zijn dan ook lachwekkend.
Jarenlang werd door deze, door Links gecreerde wetten en wetjes de Nederlandse burger gedwongen zijn mond te houden zodra hij het niet eens was met de "schepping" van de "multiculturele, Linkse Heilstaat". Op straffe van een gang naar de Kadi.

Nu ben ik een pertinent voorstander van de vrijheid van meningsuiting. Deze is immers de basis van een echte democratie.
Maar dan moet deze wl gelden voor iedereen en niet alleen voor de schaapjes van de Linkse Kerk ! Dat laatste riekt naar discriminatie ....

Website: http://www.democrates.net
 
massapsychologie en haat 
C. Crox - 14.05.2002 19:35

Een politicus die een vijandbeeld creert t.b.v. de simpelen van geest, door zich af te zetten tegen minderheden en zodoende weet te scoren, die bezigt dezelfde technieken als de Argentijnse dictatuur ten tijde van de Falkland oorlog om de aandacht van de binnenlandse problemen af te leiden; de VVD (Wiegel en Bolkestijn) gebruikt(e) dit mechanisme en richt(te)zich op uitkeringstrekkers, Surinamers, WAO´ers, vluchtelingen, etc. en de Nazi´s gebruikten deze techniek in de tijd van de grote crisis door de Joden als gemeenschappelijke vijand af te schilderden, dit alles ter versteviging van hun eigen groep, hun eigen ´wij-gevoel´.

De simpelen van geest denken eindelijk te ´begrijpen´ waardoor hun problemen veroorzaakt worden en geven hun stem massaal aan de betreffende volksmenner/populist/whatever. Massapsychologie die door de decennia heen zijn waarde heeft bewezen en ook nu na al die jaren en alle waarschuwingen ten spijt nog even effectief blijkt te zijn.

Doe er nog wat big-brother emotie bij en het kan niet meer stuk.

Op scholen wordt het toepassen van dit mechanisme ´pesten´ genoemd. Zelfde principe, zelfde techniek, ontstellende consequenties.

Niet voor niets noemde een politicus recentelijk de LPF een politieke kleuterklas en hoewel ik dit meevoel, vrees ik toch dat het hier om heel gevaarlijk sentiment gaat.

De stemmers op LPF herkennen dit niet en identificeren zich als behorende tot de groep aan de linkerkant van ...... de IQ-schaal. Zeker weten! (zouden ze dit snappen? :-))

Mensen van linkse signatuur daarentegen zijn allergisch voor deze haatkwekerij en terecht!

Ik hoop dat niemand op de LPF of leefbaar Nederland stemt.

C. Crox

non argument, ellen 
sorry to say - 14.05.2002 19:42

Sorry hoor Ellen, maar dat je joods bent, is een argument van niks. (Al eens goed gekeken naar de apartheid in Israel? Eens een slachtoffer nooit een dader is helaas geen wet).
Bovendien gaat het in hedendaags Europa eerder om anti-islamitisch dan antisemitisch.

Als ik denk aan de Joden die voor 1940 zoveel moeite moesten doen om hier binnen te komen (-zelfs na de Kristalnacht kregen ze nauwelijks asiel)...Aan de mensen het geluk hadden binnen te kunnen komen; aan mensen die het niet lukte; aan mensen die in kamp Westerbork werden gestopt omdat Nederland geen zin had na te denken over wat er met Joden in het derde rijk gebeurde....
WAT HEEFT MEN DAN GELEERD?

Ik ben blij dat ik geen familie in nood heb, geen vrienden die in hun eigen land in grote getalen voor hun leven moeten vrezen.
WAnt dan zou ik me nog schuldiger voelen dan nu. Hoe zou ik ze moeten uitleggen dat Nederland misschien wel weet wat er aan de hand is, maar dat de gemiddelde Nederlander zijn eigen welvaart, zijn eigen absolute rijkdom, belangrijker vindt dan het welzijn van een ander.
Wat zijn we toch een stelletje zielige klagers, in een van de meest welvarende landen ter wereld!
vrijheid van meningsuiting 
Redje - 14.05.2002 20:09

misschien een idee om de discussie over vrije meninguiting verder uittediepen donderdag 16 mei in paradiso
ik copy paste even een stukje uit de mailing :
Een divers scala van personen zal een bijdrage leveren aan deze avond.
Publicist Karin Spaink geeft haar mening over de grenzen van
majesteitsschennis, en jureert in een wedstrijd ´creatief beledigen´ waar
ieder aanwezige aan mee kan doen. Verder zijn er bijdrages van Michiel
Pestman (advocaat), Rudolf de Jong, Amsterdamse politicus Ren Danen,
comedian Karin Bruers en vele anderen. Ook zal de stand van zaken rondom de
klacht van Comit Het Witte Plein over de beperking van de vrijheid van
meningsuiting op 2 februari bij de Nationale Ombudsman aan de orde komen.
Deze klacht zal naar verwachting eind mei bij de
Ombudsman worden ingediend. Er is veel ruimte voor inbreng van het publiek,
dat wordt dus gezellig!
ideetje...

non-issue 
iris - 14.05.2002 20:22

Wat belachelijk allemaal. Je moet maar even wat tekstjes van Fortuyn doorlezen om veel grovere "bedreigingen" te vinden dan al wat die advocaat meent "ontdekt" te hebben. (Ik noem maar wat, maar is iemand afmaken met een zin als "Ik lust jullie rauw, of zoals ze bij ons in Holland zeggen, ik maak jullie in met boter en suiker." ( http://nu.nl/document?n=4407), moet je dat dan k al als bedreigingend ervaren? Nee natuurlijk, maar iemands plannen "gevaarlijk" noemen is blijkbaar wl "demoniseren en aanzetten tot haat".) Wat een non-issue allemaal zeg.
Omgekeerd evenredig 
Faaz - 14.05.2002 20:23

Dat deze medaille twee kanten kent komt in dit stuk goed naar voren:

 http://www.indymedia.nl/2002/05/3973.shtml

Hoewel ik aanneem dat het stuk ironisch bedoelt is, omdat zo´n aanklacht in de praktijk waarschijnlijk geen werkelijke juridische basis heeft, geeft het de idiotie van de aangifte van Spong&Co wel goed weer.

E-Mail: Faaz@battl.nl
Website: http://battl.nl
 
Onze Pim 
Wilma - 14.05.2002 20:46

Zoals blijkt uit de vele reacties op art.137, blijkt maar weer eens hoe verschillend wij over zoiets denken! Een ieder interpreteert een woord of zin in zijn eigen inziens, waarvoor zijn dan deze artikels nog..als mensen toch niet op n lijn zitten! Dit is nou onze democratie, twijfels en onzekerheid, Pim had dit zeker niet!! n ding is zeker.....de moord op Pim heeft veel mensen de ogen geopend en hopelijk wordt dit positief opgevuld door ons mensen, laat zijn dood niet voor niets zijn geweest en laat Nederland een duidelijke democratie worden. Dat slappe politieke geklets moet eens over zijn, duidelijke taal is voor IEDEREEN verstaanbaar....

Krom? 
Peter - 14.05.2002 22:00

Ik meen mij nog te herinneren dat toen Fortuyn zijn uitspraken deed over de "achterlijke moslimcultuur", er mensen waren die hem wilden aanklagen voor discriminatie (vandaar dat hij die wet wilde schrappen waarschijnlijk). Zij trokken de aanklacht echter weer in, nadat zij (met de dood?) waren bedreigd. Fortuyn was echter in de ogen der gezond-denkenden definitief gedegradeerd tot haatzaaier, of op zijn minst tot stemmingmaker.

Het verbaast mij dan ook, nu die rechtszaak er uiteindelijk niet is gekomen, dat de "tegenpartij" opeens mensen aanklaagt voor hetzelfde vergrijp. Gezien het record aantal persoonsbeveiligingen, mag ik aannemen dat ook deze mensen dus weer bedreigd worden, cq, zich bedreigd voelen.

Het ziet er naar uit dat we in een zieke cirkel terecht zijn gekomen. Ik hoop dat we die cirkel kunnen doorbreken door eens gewoon normaal te doen tegen elkaar.


ik ben benieuwd 
Martijn - 14.05.2002 22:48

Ik ben geen specialist op het gebied van recht maar wat ik hieruit kan opmaken is dat ze een redelijke zaak hebben.
Ik ben zeer benieuwd naar de uitslag.
Initiatieven als de stickeractie en het verspreiden van plaatjes met Fortuyn in Hitler pak vond ik ten minste vervelend en nu helemaal buiten kijf. Het ergste is dat deze nog steeds zijn te bereiken.
Ik hoop dat deze mensen een flinke schadeclaim aan hun broek krijgen.
haal die sites uit de lucht 
jeroen - 14.05.2002 23:12

Doe kan het in godsnaam bestaan dat die sites, en met namen die stickersite en de fotosite van Pim in nazipak, nog steeds online is???? Het is een grote schande en doet Dhr Fortuyn geen eer aan. Het maakt me heel boos en ik hoop dat ze heel hard aangepakt gaan worden. Nederland op zijn smalst, walgelijk!
spel fout in aangifte 
anoniem - 14.05.2002 23:30

Ik vind het voor de "beste" advocaat van het land ongepast om in een aangifte een spel fout te maken. Het woord "kenis" komt namelijk niet in mijn woordenboek voor. Erg slordig.
 
Bert - 14.05.2002 23:33

Zoek eens met Google en kies dan voor Cache, voorbeeld:

 http://216.239.51.100/search?q=cache:-in7l3Xk_TAC:anarchronicon.dse.nl/nederlands/fortuyngrappen.htm+anarchronicon.dse.nl+fortuyngrappen.htm&hl=nl

Je kan alle onsmakelijke zooi nog gewoon zien !

Website: http://216.239.51.100/search?q=cache:-in7l3Xk_TAC:anarchronicon.dse.nl/nederlands/fortuyngrappen.htm+anarchronicon.dse.nl+fortuyngrappen.htm&hl=nl
 
links rechts 
marc verdonk - 15.05.2002 00:26

Het valt me op dat de meeste mensen denken in uitsluitend "links of rechts". Een versimpeld equivalent van het "goed en slecht" of "slim en dom" denkbeeld.
Het tekenend, hoe beperkt het denkraam van sommigen van ons is. Hoe simpel en denegrerend ook het "grapje" was "links van de iq schaal"
Zegt een hele hoop over de "linkse" mensen die menen dat, zij en enkel zij, het "recht´in hun hand hebben.

Website: http://geen
 
It Is Because Of Dutch State "Achter-Het-Rug" 
Alexander - 15.05.2002 02:34

Sorry but as an outsider I may sometimes see better.
Pim Fortayun has had his faults - do you have yours?..
So, let us think a bit, what was the most important in his open revolte. It was the undressing of the Dutch Cripto-Socio-Fascist State Structure.

1."They" do not want here Turkish dramatists, Yugo doctors, Indian pharmacists, Pakistani ingeneers. "They" want here the illiterate, psychotic peasants for whom the Dutch language is the first they can sign their name in. They push the uitkerings into the all holes of those stemmers because it is the vote they are brought here for. They shall always vote for "The Partys" as they are usually afraid and alieniated : Dutch Ministers do not buy houses in their wijken and their own Turkish or Indian dramatists and engeneers have nothing in common with them here, in Holland, also.

2. The Dutch who are awakening today find that they do not have a Justice system they were told they have. Everything
what concerns any conflict which is more than a stolen bicycle happens ACHTER-HET-RUG. This is a semi-fascist,
false democratic state entity which is always on the side of
the criminal so later the crimnal shall vote for the consortium of "democratic-belasting-parties" which permits
to hide everything behind the System doors.

3. Yes, the System gives you a Pro Deo lawyer when you are in trouble. But he is always the cheapest mind you may find around. You do not have an open jury American system. You have no right to bring journalists to hear the session and to write about it. The Dutch System shall torn out your intestins during 5 - 7 years of so called Raad van State proceedings to tell you in the end, when you are dead, that you have won your case.

4. The State employe, the Ambtenaar, proposes you - and you cannot change his proposal. He owes your life.

5. The Dutch belasting sucks your blood. We pay the highest
taxes in the world. We live with the open borders but our SOFI-nr is not tatooed on our arms, it is tatooed into our
brains. The Dutch State is in a constant neo-fascist, neo-egalitarian war with the Dutch people who thanks to the murder of P.F. understands today that after-the-high-school equality exists only in Wehrmacht, in concentration camps and at the cemeteries.

6. What is happening now is the popular revolte. When you want to cut off your SOFI-hond-nr or to have an open juridical process against one or another state criminal,
it is not Right or Left, as the Dutch State Criminals try to persuade us. We must not listen to them. We must unite,
all of us. Because it is Human.
Because if we shall not kill the ACHTER-HET-RUG Dutch State "Justice" System it shall kill us and our friends, the Free Multicultural ( after washing, sorry ) Hospitable and Absolutly Non-Racist Dutch people who enjoy the
presence of Islamic architects and Chinese cooks in his
open to all winds house.





Demonisering is een modewoord 
Anarchronicon - 15.05.2002 03:43

Goed, ik lees hier net dat onze site aangeklaagd wordt door Spong en kornuit. Binnenkort zullen we hier wel een overdachte reactie plaatsen, maar voor het moment zou ik graag een van de ongeveer 60 hatemails per dag die we nu ontvangen citeren, en een van Fortuyn´s fans aan het woord willen laten:

"Pim was onze held, want hij staat voor Vrijheid van Meningsuiting. Dus jullie moeten je bek houden!!!"

In China en Joegoslavie is er een spreekwoord wat als vervloeking gebruikt wordt. Het gaat zo: "Ik hoop dat je interessante tijden zult beleven."
Tsja.

Website: http://anarchronicon.dse.nl
 
terecht wat de advocaten doen voor onze Pim  
stef - 15.05.2002 16:02

Na het lezen van het artikel, geef ik de beide advocaten van Pim groot gelijk dat ze deze aangiftes hebben gedaan op verzoek van Pim, als hem wat zou overkomen.
Het kan niet zo zijn dat wat er gezegd en gedaan is, zomaar aan ons voorbij kan worden gegaan en zeker niet wat er allemaal op het web gebeurt, ook daar moet een halt toe geroepen worden, anders is het eind op een gegeven moment zoek, dat kan niet de bedoeling zijn.

Stef
 
15.05.2002 16:05


 
15.05.2002 17:04

Heeft kok zijn verstand vergeten te gebruiken in de afgelopen 8 jaren.We leven niet in middeleeuwen .In oude orde vechten om de macht en geld .De onderlaag moet incasseren.
vrijheid van meningsuiting 
Jack - 15.05.2002 17:46

Ik dacht dat Pim vrijheid van meningsuiting voorstond. Had ik tenminste uit een interview in de Volkskrant van een paar weken terug begrepen. Zal wel verkiezingsretoriek geweest zijn dan.
Multicultureel "De trots van Nederland"????  
Anja - 15.05.2002 20:22

In het artikel las ik het volgende: "Het is de trots van Nederland dat we hier juist niet de ene cultuur beter vinden dan de andere. Dat we hier mensen gelijk behandelen in een open samenleving."
Konden we juist niet uit het succes van Pim afleiden, dat dit niet langer de trots maar LAST van Nederland is !!
Dat Nederlanders zo trots zouden zijn op alle immigranten, is iets wat de heren in Den Haag ons willen laten geloven, maar ik vraag me af of er in de grote steden (waar men er inderdaad middenin leeft) nou echt nog Nederlanders zijn die op straat om zich heen kijken en zeggen: Goh, wat ben ik hier trots op!
Ik denk dat ze het daar in Den Haag nooit zullen leren!
Helaas!!
onze dubbele bodem der democratrie 
Papadopoulos - 15.05.2002 20:48

Nederland is langzaam aan het wakker worden, met name de middenklassers alswel de happy life people. Wat er nu aan het gebeuren is zijn randverschijnselen van het monster dat geheel West-europa doorkruist, daar tegenover staan de individualisten wiens geest input geeft aan de nieuwe orde van de milleniumtijdsgeest. DEZE GEBEURTENIS STAAT OP EEN LIJN MET HET WTC.
WTC? WTF! 
burne - 16.05.2002 01:59

[i]DEZE GEBEURTENIS STAAT OP EEN LIJN MET HET WTC.[/i]

Huh? Dus nu zweert ´extreem linx´ samen met een aardsconservative en jaloerse rijkaard uit de schone dictatuur van Saudie Arabie?

Het moet niet gekker worden, met deze wereld.
schooier advocaten 
bert - 16.05.2002 10:48

het is natuurlijk niet goed te praten de moord
is jammer dat hij niet voor 6 maanden premier kon worden want dan hadden de mensen gezien wat voor een schooier pim was in zijn wolfskleren ik persoonlijk zou mijn kind nooit bij zo n iemand laten
en voor de advocaten is het natuurlijk een goede reclame over de doden niets dan goeds echt nederland
voor dat hij vermoord was zei ik al alleen domme mensen stemmen op hem nu is men nog dommer dan dat ik dacht stemmen op een lijk
maar zoals gewoonlijk ebt deze hype ook wel weer weg en gaan we door met ons alledaags leventje
oh ja voor dat ik het vergeet ik ben niet links doch cda
voor jeroen 
bert - 16.05.2002 10:59

ja moeilijk te geloven he pim in een nazi pak
de waarheid is soms hard maar helaas vaak waar
Voor bert 
bart - 16.05.2002 14:02

Je hebt altijd mensen zoals bert met een reactie over domme mensen die op Pim Fortuyn hebben gekozen en Pim doodleuk een schooier noemt.

Bert,
erg veel respect voor de doden en een paar miljoen LPF stemmers heb je zelf dus blijkbaar ook niet.
Maar je opmerking over Pim in nazipak is gewoon te laag voor woorden. Gewoon ziekelijk. Ik vraag me ook wie er nu werkelijk een schooier is.


Gelukkig ebt de hype niet voorbij, en leeft gelukkig Pim Fortuyn voort. Pim Fortuyn heeft geschiedenis geschreven.

P.S. Bedankt Oscar Hammerstein en Gerard Spong dit was hard nodig !

ernie? 
Mark - 16.05.2002 14:50

Bert,

Ik geloof dat je het niet helemaal snapt. Aan jouw teksten te zien ben je het niveau van sesamstraat nog niet gepasseerd, een voordeel, je hebt je naam mee.


2 maten, zoals altijd in nederland 
Ikke - 16.05.2002 22:23

Pittige discussie, jammer dat het altijd op hetzelfde neerkomt. Het tekent onze beperkte vrijheid van meningsuiting.

NAMELIJK, dat ik wel Fortuyn als nazi mag neerzetten maar geen enkel kwaad woord over buitenlanders mag zeggen, terwijl andersom wel mag.

Typisch Nederland.

Ik ga nog even dat stukkie bekijken waar de Graaf uit Dagboek van Anne Frank voorleest en waarschuwt dat Pim alle Joden naar de gaskamer wil sturen. Verdedigen mag je je alleen niet als men zoiets flikt.

Onder de gordel hoor, dus doe ik Nederland een plezier en zeg ik: dat dagboek is geschreven door een Zweed, hij heeft ook nooit betaald gekregen voor zijn werk.*

Oeps, nou heb ik de wet overtreden, ga ik ook de bak in omdat het waar is (zie voetnoot link).

Hoogachtend,

Ikke.


* zie:  http://www.ihr.org/books/hoggan/A2.html
Quote:
File number 2241-1956 in the New York County Clerk´s office should be opened to the public view and its content thoroughly publicized. Misrepresentation, exaggeration, and falsification has too often colored the judgment of good citizens. If Mr. Frank used the work of Meyer Levin to present to the world what we have been led to believe is the literary work of his daughter, wholly or in part, then the truth should be exposed.
DARKISLAND.nl 
M02 - 16.05.2002 23:36

Deze indymedia pagina waar U nu naar kijkt staat ook gelinkt op de website darkisland.nl waar "complotten van links" onder een enorme loep genomen worden.

Website: http://www.darkisland.nl
 
Verjaardagkaartje 
Gerdien - 18.05.2002 11:43

Petronella,
Dus je hebt wat gegevens gevonden over Volkert en het leek je zinvol om het hier te vermelden?
Wat wil je hiermee bereiken? Dat we Volkert een verjaardagskaartje kunnen sturen als ie jarig is?
Ik zie er het nut niet van in.
voor mark 
bert - 19.05.2002 17:37

lol ok mark erg mooi je tekst
maar zoals ik al zei de tijd zal het leren dat het weer allemaal weg ebt de mensen zijn nu nog wat in de war door alle gebeurtenissen maar tijd heelt alles en al helemaal als onze nieuwe regering aan onze centjes komen dan word het plotseling weer wat benauwder
en probeer niet zo emotioneel te reageren op al de berichten en niet zo te happen wordt zo n makkelijke prooi anders
groetjes
bert
Recht moet zegevieren 
Anthony - 19.05.2002 19:39

Ik hoop van harte dat de personen die een verschrikkelijke haat hebben opgewekt tegen Pim Fortuyn worden opgepakt en verschrikkelijk gestraft. Zeker personen als een Marcel van Dam die denkt alles over iedereen te kunnen zeggen zou voorgoed verbannen moeten worden uit Nederland.
Ook die misser van een Melkert moet vervolgd worden. Onder zijn bewind was Nederland binnen een aantal jaren naar de verdommenis gegaan.

Wat ik me verder ernstig afvraag is :
Wat had de dader eigenlijk voor een motief ?
Zelfs een Volkert had moeten weten direct te worden gepakt in een media park. Een perfecte moord was te opvallend geweest. Hij heeft waarschijnlijk grof betaald gekregen van de rode linkse rakkers die tot al die haat hebben aangezet. We zullen dit over 25 jaar misschien horen. Zo gaat dat in onze schijndemocratie !

Nogmaals hoop ik van harte dat dit tot een rechtzaak komt en de daders worden gestraft. Pim is dan in ieder geval niet voor niets gestorven.

DE WAARHEID ZAL ZEKER UITKOMEN!

Advocaten heel veel succes !

Anthony
voor anthony 
therry - 20.05.2002 04:21

je bent en blijft een facist lullo in je schaapkleding
als puntje bij paaltje komt ben je net zo niksnut als de rest van nederland
je hebt gelijk 
ik - 20.05.2002 13:26

je hebt gelijk anthony, ik sluit me aan bij je gedachten
Facist in schaapskleding? 
Schaapje - 20.05.2002 16:20

Na het lezen van een aantal reacties op deze site wil ik eens een paar van links georienteerde op een rijtje zetten;

Iemand merkte op dat rechtsdenkenden dom zouden zijn omdat die links van de IQ lijn zouden staan. Met andere woorden, is de stelling dat linksdenkenden intelligent zijn en rechtsdenkenden dom. Op het feit dat een dergelijke stelling niet echt getuigd van enig intellect zal ik hier niet verder ingaan. Toch vreemd dat veel mensen die in dit land aan de top staan in het bedrijfsleven rechtsdenkende mensen zijn. Mensen die volgens sommige hier slavendrijvers zijn of ook wel capitalisten. Slavendrijvers omdat men het raar vindt dat je moet werken voor je geld. Blijkbaar hebben we onze welvaart te danken aan deze domme mensen. Gek genoeg hebben we ook sociale voorzieningen dankzij deze domme mensen die er voor zorgen dat er altijd een sociale pot met geld klaarstaat om uit te geven aan sociaal behoeftigen. Geachte linksdenkende mensen, vergeet niet dat links vooral goed is voor mensen die daar van kunnen profiteren. Overigens mag u wat mij betreft best uw mening hebben, maar liever niet op mijn kosten. Om eens een voorbeeld te geven; Ikzelf ben een zelfstandige die ca. 80 uur per week werkt. Ik woon in een flat met door elkaar vrije sector woningen en gemeente woningen (allemaal precies dezelfde). Nu is het een feit dat ik een te hoog inkomen heb en dat ik alleen in aan merking kan komen voor een vrije sector woning. Deze kost al 25% meer aan huur dan een sociale woning (precies dezelfde). Daarnaast krijgt mijn werkeloze buurman daarbovenop nog eens een flinke duit huursubsidie waardoor hij precies de helft aan huur betaald voor dezelfde woning. Onlangs moest er weer eens wat aan het huis gebeuren, behangetje, likje verf. Nu wil het feit dat mijn werkeloze buurman dat graag voor mij doet tegen een schappelijke prijs. Gek genoeg tast hij nu zijn eigen sociale pot met geld aan door zich aan zijn plicht tot een bijdrage daaraan onttrekt. Wanneer ik alles eens rustig doortrek in een lijn blijkt dat mijn werkeloze buurman het een stuk beter heeft dan ik. Maar ik ben de meest draagkrachtige en daarom moet ik betalen. Deze buurman is overigens een sociaaldenker (linkse zeg maar), gek eigenlijk dat hij dat behangetje er niet gratis voor mij ophangt als sociaal denkende, hij heeft er immers wat tijd betreft veel meer draagkracht voor. Wat is nu het moraal van dit verhaal? De enige sociaal denkende is een rechtsdenkende. En wat betreft die facist in schaapskleren? Wat dacht je van meneer Rosenmuller die in de jaren zeventig met acties in de havens als vakbondsleider zijn pa (een van de grotere multinationals in Nederland) verrijkte. Maar stem vooral op zulke mensen, die hebben echt het beste met je voor. En mocht je het toch niet met ze eens zijn dan kun je altijd nog de kogel krijgen. Of denk je nou echt dat iemand zo gek als V. de G. in staat is om een dergelijke moordaanslag te beramen. Daar zit werkelijk veel meer achter, en ik kan maar een paar mensen bedenken die daar een motief voor kunnen hebben. Of, nee, o, ik maak hier een denkfout (ik ben ook maar een domme rechtse he) V. de G. is natuurlijk zeer intelligent want hij zit aan de extreem linkse kant van de IQ lijn.
hulde aan de feiten 
Ad de Graaf - 20.05.2002 22:17

In dit land word je slachtoffer van mensen die meningen zonder feiten rondbazuinen. Ik dank Spong en Hammerstein voor de feiten die ze op een rij hebben gezet binnen het kader waarin dit past. Of het tot een veroordeling of zelfs maar tot een zitting zou komen is voor de historische betekenis van dit stuk niet eens relevant. Voor de wetenschappers, biografen en filmmakers ligt hier een bron van grote betekenis.
Het tekent de mensen van de meningen zonder feiten dat ze menen zich van alles te mogen permitteren en vervolgens in de slachtofferrol kruipen als ze op hun verferfelijke stemmingmakerij worden aangesproken. Dit soort lieden pretendeert een land te mogen besturen en de volgelingen op de lijst Fortuyn nog eens te moeten criminaliseren en bagatelliseren. Gelukkig is Nederland niet zo dom gebleken als zij menen.
Het verlies bij de verkiezingen was nog niet groot genoeg om er lering uit te trekken.
Boven het maaiveld is de lucht dun 
J Milderhof - 21.05.2002 11:55

Wie in ons land boven het maaiveld uitkomt komt in dunne lucht en uiteindelijk stik je. Pim heeft dat gedaan en is er niet meer. Nu kan ik me best vinden in een aantal van zijn ideeen dat wil niet zeggen dat ik hem als een Redder van het Vaderland zie. Dat veel mensen op hem gestemd hebben prima. In een democratie telt de meerderheid en de minderheid is de rem op de meerderheid.
Pim mag dan wel veel harten hebben veroverd ook hij had zich aan moeten passen. Jammer dat dit niet gebeuren kon.
Voor zijn partij zal hetzelfde gelden met of zonder ervaren politicussen. Er wordt door alle belanghebbenden met modder gegooit maar uiteindelijk wint de democratie.
De democratie van de straat bestaat niet.De democratie is een ieder die wel of niet gestemd heeft.
De democratie is gebaat bij een krities vermogen, maar niet om te regeren maar om bij te sturen. Daar ligt haar kracht.
Ik wens een ieder veel wijsheid toe

iritatie 
martin - 21.05.2002 23:46

wat mijn het meest iriteerd is het feit dat veel mensen die nooit gestemd hebben, nu wel gestemd hebben op pim fortuin als een soort alweetende, terwijl ze nooit en te nimmer zich met bemoeid hebben met enige soort vorm van politiek. als ze zich daar veel eerder zich hadden verdiept dan was waarschijnlijk paars 2 nooit van de grond gekomen.
voor het schaapje 
bert - 22.05.2002 00:57

het is met een k kapitalisten
en pers vind ik het niet erg dat je 80 uur moet werken je doet het je zelf aan
ik moet altijd zo lachen als ik zelfstandige ondernemers hoor altijd zielig doen veel uren draaien want ik wil niet voor een baas werken
eigenlijk ben je dan een slaaf van je eigen
maar ok ik geef toe het is wel lekker /en goedkoop om zo n werkeloze klusjes bij je in je huis te laten doen he?
altijd maar klagen klagen en nog meer klagen
ze je leventje eens op orde en doe er wat mee in plaats van de misselijkmakende middenstander uit te hangen schaap
advocaatje 
muriel - 22.05.2002 01:01

precies wat ik dacht
de advocaat wil zijn eis laten vallen naar een aantal mensen toe die hij nu beschuldigd van ophitsing als hij een zetel krijgt in de kamer
lol ja hoor zo zie je maar men is nog niets verandert roem en eerzucht ik zelf dacht dat het wat langer duurde voor dat ze uit hun rol vallen
dit is w s een record
pimmetje zou zich omdraaien in zijn graf van schaamte als hij het kon
Spong heeft gelijk. Aanpakken die zooi! 
Paul - 22.05.2002 13:48

Spong heeft helemaal gelijk. We moeten nu eens eindelijk de linkse wurggreep waar Nederland zich al decennia in bevindt van ons afwerpen. Tijd om korte metten te maken met de linkse kliek die al vele jaren dit land probeert te vernietigen. In geval Pim Fortuyn zijn bewust en opzettelijk door links vuile en smerige leugens verspreid.
Ik hoop dat Spong ze allemaal pakt. Zootje huichelaars.
Zoals dhr. Langedam van LPF reeds zei: "de kogel kwam van links en niet van rechts". Tijd voor het volk om de linkse politieke en sociale elite aan de kant te zetten en Nederland te redden van de ondergang
Spong, let op je woorden 
Wes - 22.05.2002 13:51

Ik citeer: "Een beroep op een emotionele toestand levert evenwel in het algemeen geen succesvol beroep op een strafuitsluitingsgrond op."

Een emotionele reactie: "De kogel kwam van Links" kan dus OOK niet. Voorzitter van LPF, ik zou zeggen: "opstappen!"

En voor Dhr. Spong, Gaat u zich nu maar eerst bezig houden met de 2e kamer, aangezien u daar nieuw bent heeft u nog een boel te leren, ipv processen aan te spannen tegen Jan en Alleman.

Wessel
reactie op bert 
jan - 22.05.2002 20:05

Een reactie op Bert:
Zonder die misselijkmakende middenstanders (lees ondernemers)zat jij nu zelf aardappels (als ze dan bestonden:alternatief tulpenbollen)te telen op de mokerhei en als een neanderthaler leefde je dan een goed leven.


ik roep op tot revolutie 
Castro - 23.05.2002 02:10

Waar Troelstra bleef staken, moeten wij echt liefhebbende mensen opgaan voor revolutie.
Er komt nl. meer gevaar aan dan we denken.
Hoe staat NL erbij over tien jaar, is het dan helemaal gedaan met de sociaal democratie.

Verzamel allen en bundel de krachten.
Streef voor revolutie, terug naar een gelukkig leven voor echt iedereen.

Wees gegroet, kameraden
ja voor de revolutie 
Bert - 23.05.2002 02:14

Ja, je hebt gelijk.
Als cda-lpf en vvd aan de macht komen dan moet er een revolutie worden ontketend.
Ik doe mee.
maar ... 
23.05.2002 16:12

maar C. Crox je mag toch wel je MENING uiten of niet soms??????:-)


geachte bert: 
jan - 23.05.2002 20:45

ole!!!
voor jan 
24.05.2002 10:05

tsja jan valt niet mee he tulpenbollen
het is precies wat ik bedoel zielig doen de misselijkmakende middenstanders altijd maar klagen
wel vreemd dat ik geen reactie krijg over het feit dat je toch maar zo n werkeloze helpt door hem voor een habbekrats je huisje laat opknappen? mischien als die ondernemers het een beetje beter hadden gedaan er geen werkloze mensen zoals jij en ik hadden hoeven rondlopen
pim 
carl - 24.05.2002 10:13

pim natuurlijk was je zoals je al zei een gewoon mens en niet rijk in materieel opzicht dus daarom kon je ook geen beveiliging nemen waar het ene is kan het andere niet zitten dus je tweede huis in italie je mooie dure auto je vriend/butler je 40 pakken in je kapitale huis en w s nog veel meer wat we nooit zullen weten
tsja het hele leven bestaat soms uit keuzes dat is het mooie er van mens durf te leven
Modder gooien 
Schaapje - 26.05.2002 12:47

Modder gooien, dat is precies wat mensen met meningen zonder feiten doen. Ik geef als voorbeeld dat mijn werkeloze buurman graag bij mij een behangetje ophangt voor een schappelijke prijs, en wat gebeurt? Er komt zo´n intelligent persoon die meteen begint rond te bazuinen dat die zelfstandigen werkelozen zwart laten werken in hun huis, no way! Ik heb ook nergens aangegeven dat ik dat heb gedaan! Wat wel opvalt is dat je als werkeloze blijkbaar niet voor een baas hoeft te werken omdat je daar geen zin in hebt, maar een zelfstandige is een misser omdat die het zelf regelt. En inderdaad, dat is een keuze! Dat ik over de 40 uur die ik meer werk dan veel andere mensen een groter deel belasting moet betalen is overigens geen keuze van mij en vele andere weldenkende mensen. Fijn om te weten dat je kapitalisten niet met een C schrijft, dat bedoel ik nu net, als je het niet kunt winnen kun je altijd nog met modder gaan gooien. Als je dan reageert met zulke modder zorg er dan in ieder geval voor dat je eigen tekst niet vol zit met taalfouten! En overigens werkeloos? Kijk eens in de kranten er zijn banen zat! Ga werken, en verdien het om mee te mogen praten met mensen die gezamelijk de lasten van sociaal behoeftigen dragen. Blijkbaar behoren sommige mensen hier niet tot die groep.
Er is meer 
Willem - 28.05.2002 09:15

Als we iedereen die uitspraken doet over anderen ,gaan vervolgen ,hebben advocaten daar een goede boterham aan.
In dit verband hoewel ik me volledig distanceer van diversre uitspraken gedaan tegen de persoon Pim Fortuyn , zie tot nu toe niets van zijn uitspraken terug , oa tegen Els Borst dat zij erger is dan Osama Bin Laden . Het blijkt dat een medaille een keerzijde heeft . Laten we a.u.b. niet vergeten dat Pim zelf ook geen heilig boontje was.
Wat mij zeer tegen de borst stuit is de uitspraak van Sprong ,dat als hij minister van justitie zou worden hij de aanklacht in wil trekken .
adhesy betuiging 
Fred Bijk - 30.05.2002 13:00

In deze rubriek wil ik mijn adhesy betuigen voor pistolen paultje en Anthony.Terecht word er daarin op gewezen, dat wetten ook voor linkse schrewerds gelden, al dachten zij dat straffeloos te kunnen doen onder de paraplu van de politieke correctheid.De te ver doorgeschoten linkse indoctrinatie, moet een halt worden toegeroepen.
Ik juig het daarom toe, dat er nu daadwerkelijk iets word gedaan om deze mensen publiekelijk op hun daden aan te spreken via een aanklacht.Mijns inziens komen er veel meer figuren in aanmerking. FRED
Labels 
Thomas - 02.06.2002 13:28

Leuk al dat gekibbel links, rechts, op, onder, vergat zowat het midden...

Spong for president....kan heel het land meteen zijn bek houden.

Laat ik dat maar terugnemen..............

aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.