english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Theo van Gogh spreekt
Lia - 21.05.2002 16:25Pim, Pam, Pet

Gevraagd naar mijn bevindingen op de dag van Fortuyn´s begrafenis, verklaarde ik voor de camera van Willem Lust: "Meneer Melkert is nu in competitie met een lijk. Da´s toch weer ´ns wat anders dan een Haagse SM-kelder!"
Verder noemde ik Melkert, De Graaf en Rosenmöller ´moordenaars´.
´s Avonds heb ik ´t in de uitzending van Nova niet terug mogen zien.
Hoe zou dat toch komen?
Volgens meneer Lust in zijn onbeholpen berichtje (zie: ´U Schreef´) aan deze site was er gebrek aan tijd om mijn citaat uitzend gereed te maken. O ja? Hoe kan ´t dan dat uit hetzelfde onderhoud wél geciteerd werd in de uitzending: "Wat ik wel leuk vond was dat Kok zat te gapen op de eerste rij en dat Melkert, omringd door bodyguards, lijkbleek zag."
Zou Nova betaald worden door de PVDA om Melkert onwelgevallige uitspraken van het scherm te bannen en de hetze tegen de stemmers op Fortuyn voort te zetten?
Ik vraag ´t me af omdat ook die andere tweederangs Feldwebel van de gedachtepolitie, Gerrie Eickhoff, propaganda maakte tegen Fortuyn tijdens een reportage in een (meen ik me te herinneren) Rotterdamse achterstandswijk op Verkiezingsdag.
Ik ben van mening dat alle geweld verwerpelijk is, ook als dat tegen Melkert gebruikt zou worden. Dat belet me niet Melkert ´een moordenaar´ te noemen; Melkert is één van de hoofdaanstichters van de hetze die de loop van een pistool deed richten op de Goddelijke Kale.
Waar ik kan, zal ik Melkert als moordenaar blijven aanmerken, want - ´t spijt me - ik kan hem niet anders zien; een demagoog zonder talent die om geweld vroeg.
Op weg naar de begrafenis van Martin van Amerongen herinnerde ik me de laatste keer dat we samen aten; bij Piet de Leeuw, biefstukken, tong en nog wat, met z´n vijven twee weken geleden. Martin vertelde hoe hij zich genaaid voelde door de zich noemende ´meesterinterviewer´ Frénk van der Linden, die hem beloofd had niet over z´n naderende dood en z´n kanker te beginnen. Toch gedaan, natuurlijk.
Van der Linden vervult me met een zekere deernis. Ik zie ´m nog in Nieuws aan Tafel loeien tegen Fortuyn; een ontketende gelovige die maar bleef proberen zijn tegenstander het spreken onmogelijk te maken. Wat zal Van der Linden blij geweest zijn met de moord; oud-gereformeerden menen nu eenmaal dat het Kwaad, of wat zij daarvoor aanzien, verdelgd moet worden.
Ik ben geen liefhebber van Spong´s pogingen politici en columnisten voor de rechter te slepen wegens aanzetten tot haat. Met datzelfde (geloof ik) artikel 137 D is mijn persoontje ook jaren achtervolgd. Hoewel ´t dankbaar stemt de dames en heren ook ´ns een koekje van eigen deeg te bereiden - Fortuyn was zo ongeveer slachtoffer van iedere Officier van Justitie in dit land die carrière wil maken met zogeheten ´antiracisme´- moet het heilige goed van de Vrije Gedachte ook voor hetzespecialisten gelden. Vertel mij alleen niet dat ik ze geen´ moordenaars´ mag noemen.
´t Is zielig om te zien hoe Folkert Jensma - thans hoofdredacteur van NRC-Handelsblad, voorheen de enige stagiaire die geen contractverlenging kreeg aangeboden bij die krant en zijn positie alleen veilig kon stellen via de rechter - zich in alle mogelijk bochten wringt om zijn tot haat aanzettende hoofdcommentaar van 6 Mei jl. te doen vergeten. Duizenden opzeggingen en een braaf stuk van dezelfde Folkert in de New York Times waarin Fortuyn postuum een veer in zijn reet krijgt gestoken als ´zeker geen rechts-extremist´.
Ik weet niet wie ik weerzinwekkender vind. Kok met zijn oproep ´het verstand´ te gebruiken bij de stem, of Melkert die na zijn verpletterende nederlaag repte van ´krassen op de ziel´. Vooralsnog is Fortuyn dood, zijn revolutie onthoofd en kan het grote vergeten beginnen. Geen van mijn PVDA vrienden heeft me tot nu toe kunnen uitleggen waarom Melkert het volk opriep ´Ontwaakt!´ tegen deze ´Le Pen´, om twee weken naar de begrafenis te gaan van diezelfde Le Pen. Je kunt maar ´´n conclusie trekken; Melkert was er op uit om Fortuyn te verdelgen zoals een rat wordt uitgeroeid.
Wie zaait zal oogsten.
Mijn goede vriend Max Pam, die de moord een bewijs vond van "Geen talent" aan Fortuyn´s kant, stond tegen me te loeien dat ik bij de censors hoor die anderen het zwijgen willen opleggen. Dat is onjuist, ik vind dat juist Marcel van Dam en Max Pam hun kortzichtigheid mogen etaleren. Wel heb ik Pam verteld dat ik hem een huichelaar vind, vooral omdat ´ie altijd moest lachen als Fortuyn weer ´ns had gezegd bij Ivo Niehe dat ´ie ´aan de smaak van het zaad´ proeft wat ´een man de avond ervoor gedronken heeft´.
Pam, toen: "Eigenlijk heeft ´ie in alles gelijk, al zal ik niet op hem stemmen..."
Max is in verwarring, want heeft meesmuilend de kant gekozen van de mensen die Fortuyn ´t liefst zo snel mogelijk willen doen vergeten. Ik hoop dat Pam nog heel lang leeft - al vermoedde ik bij lezing van de dertiende column over z´n hersenbloeding dat het huidige tijdsgewricht iets te snel voor hem gaat -, maar mocht ´ie bij mijn leven komen te overlijden, ik zal een spandoek opsteken als zijn kist zakt: "Geen talent."
Volgens Pam was Fortuyn als ´een vader´ voor mij, vandaar mijn felheid in deze kwestie. Ik wil natuurlijk niet oneerbiedig doen over de diepe psychologische inzichten van meneer Pam, maar zijn opmerking deed me vooral denken aan het enige wat ik tot nu toe aan reactie op mijn advertentie tegen Fatima Elatik uit PVDA kring mocht ontvangen: "Jij bent zeker verliefd op haar."
Ik vind zulke reacties een beetje dom en afkomstig uit monden die geen antwoord meer weten. Pam had ik intelligenter geschat. Vermoedelijk dacht Max met zijn stukje over Fortuyn aan te schurken bij de winnaars van het debat. Tikkeltje te wild, amigo? Of moet ik zeggen; ´t is altijd leuk om in te schoppen op een lijk, maar ´t is leuker zulks te doen in geval van een overleden autoriteit dan hier en nu, met een moedige underdog die de gevestigde macht durfde uitdagen, iets wat Max Pam zijn hele leven nog niet gedaan heeft.
Enfin, mogen wij een hersenbloeding aanmerken als ´Gebrek aan talent´?
Mijn gedachten gaan ook uit naar die andere grote denker, meneer Hans Maarten van den Brink, die in VN mij en Fortuyn ervan beschuldigde ´de kloof´ tussen autochtonen en allochtonen te willen verdiepen. Wat zal Van den Brink opgelucht zijn geweest, net als Pam en Jensma, toen hun steen des aanstoots het loodje legde; Lux et Libertas is het devies van hun NRC-Handelsblad, oftewel Licht en Vrijheid. Zelden zal een ronkende wapenspreuk efficiënter verkracht zijn.
Toen ik naar buiten liep uit De Rode Hoed waar de toespraken voor Van Amerongen klonken ( met een voortreffelijke speech van burgemeester Cohen ), werd ik aangesproken door een mij onbekende, grijze dame.
Ik stak m´n hand uit: "Theo van Gogh..."
"Weet je niet meer wie ik ben?", vroeg ze: "Ik ben Solange Leobowicz die in het Zwarte Schaap zat om jou van antisemitisme te beschuldigen!"
Vermoedelijk zag ze aan m´n ogen dat ik haar werkelijk in het geheel niet wist te herinneren. Nu hoop ik maar dat ze één en ander niet uitlegt als hernieuwd bewijs van mijn door haar ingewreven ´antisemitisme´.
Op TV zag ik die corrupte pygmee Ferry Hoogendijk langskomen en werd er niet vrolijk van. Fortuynlijk Nederland zal bij de volgende verkiezingen genadeloos worden afgedroogd, en terecht, zo valt te vrezen.
Toch is er een kans dat de PVDA niet meer dezelfde arrogantie aan de dag zal leggen. Ik hoop dat Melkert zo verstandig is om in te zien dat de krachten die hij heeft opgeroepen in ieder geval niet door hem beteugeld kunnen worden. Melkert zou zich als gebaar van verzoening kunnen terugtrekken, net als De Graaf en Rosenmöller.
Die laatste heeft een fijn landgoed in Zuid Frankrijk, waar ´t goed toeven is en waar diepe gedachten gewijd kunnen worden aan de ´racistisch´ genoemde Nederlanders in achterstandswijken die op Fortuyn stemden. Datzelfde kan Marcel van Dam doen; ook een landgoed dat in aanmerking zou komen om er een fijn asielzoekerscentrum te vestigen, ook al gezien Van Dam´s diepe sociale bewogenheid.
Toen ik mij in het openbaar uitsprak op Fortuyn te zullen stemmen kwamen de bedreigingen jegens mijn persoontje overal vandaan. Ik ben dan ook niet heel erg onder de indruk van het leed dat Melkert nu moet ondergaan; koekje van eigen deeg, domkop.
Toch zou ik in alle nederigheid aan alle terecht op hun ziel getrapte Fortuyn aanhangers willen zeggen; vermijd ieder fysiek geweld, laat de demonisering over aan onverantwoordelijke gekken als Melkert.
En dan hef ik nu het glas; op de Rede.
En ik denk aan de VARA comedyserie "Oppassen", waarin voor Fortuyn gewaarschuwd werd. Je schijnt niet te mogen zeggen dat het schot van Links kwam: ´de hint´ wel?


Theo van Gogh

Bron  http://www.theovangogh.nl 

Lees meer over: zonder rubriek

aanvullingen
 
21.05.2002 16:27

Zak door de STRONT met Theo van Gogh!
mevr. ten kate  
thea en theo - 21.05.2002 17:56

vaag verhaal, een grappige manier van schrijven, dat wel Alleen de verbanden die hier getrokken worden zijn helemaaaaal niet duidelijk... Wie is die theo van gogh toch, ik hoor de naam vaker...
Theo euh.. die is ehh... 
tuhja - 21.05.2002 18:47

die is een ingewikkeld woord!!
toch geen familie van.....? 
yoyo - 22.05.2002 03:00

lekker blijven raaskallen theo
(en dan nog een stuk van je oor eraf) : )
hmmmmm 
roland de goeij - 22.05.2002 11:09

jah euh,

theo vervalt in dezelfde fout als harry mens altijd doet,
een verhaal proberen te vertellen aan de hand van het aantal "interessante" personen waar hij mee bekend is....

dus onsamenhangend...

maar 1 ding moet je toegeven,
die leipo van een kok heeft toch wel een kilo
boter op zijn hoofd....

wie de schoen past trekke hem aan..
Theo en NPD 
nazis raus - 23.05.2002 19:35

Theotje bevindt zich met zijn "Melkert moordenaar, "linkse" media moordenaars" gekrijs in het gezelschap van de Duitse neonazis van de NPD. Zie:

Stellungnahme der NPD zum Mord an Pim Fortuyn

Berlin - In ganz Europa wird von den Medien eine Pogromstimmung gegen alles Natürliche, Völkische und Nationale erzeugt.

... Überall – ob in Österreich, Holland, Dänemark, Belgien, Finnland, Italien, Frankreich, Spanien oder Deutschland – soll der Widerstand gegen die ethnische Durchmischung der europäischen Völker und Nationen gebrochen werden. Jetzt mehr und mehr mit Gewalt. Europa soll – um leichter beherrscht werden zu können - ein Anhängsel Asiens und Afrikas werden! (Ernst Nolte)

Der Mord an dem charismatischen Führer [Fortuyn] der nationalen Kräfte in Holland kennzeichnet eine neue Qualität des globalistischen Terrors in West-Europa.

Wer immer der Todesschütze von Amsterdam sein mag: Es waren die Medien, die seine Hand geführt und die Waffe auf Pim Fortuyn abgefeuert haben.

In diesen Tagen fühlen wir Nationaldemokraten mit den Menschen in unserem Nachbarland Holland, die um Pim Fortuyn trauern.
Veiligheid is een beetje betrekkelijk 
natasha - 24.05.2002 16:11


Wat mij verbaast is dat Theo van Gogh, die zijn hele carriere zo admirabel aan het tegengeluid op het gangbare heeft besteedt, nu toch de laatste tijd enkele enorme steken in zijn perceptie laat vallen. Ik ben vast niet de enige die de ervaring heeft dat de zo gehate politieke correctheid al lang niet meer een van multicultureel sussen is, maar de gangbare mening al jaar en dag en ver voor Fortuyn verschoven is naar een benepen en oubollig gedachtengoed dat niet eens xenofobisch genoemd mag worden, omdat de aankaarter dan onmiddellijk oorlogsparanoia en stampendelaarzenangst verweten wordt. Om met zijn zo goede vriend van Amerongen te spreken ´de wasem van slecht geluchte Antwerpse café´s´ is het hele spherum reeds lang doordrongen. De LPF loopt slechts achter de feiten aan. Media linkse bolwerken? Ach kom. Was het maar waar, ben ik bijna geneigd te zeggen. Over demonisatie en doodzwijgen weten diegenen die de laatste jaren nog iets van een solidair en sociaal geluid ten tonele wisten te brengen juist alles. Heel storend is daarbij de truuk om ERVARINGEN (bv over de multiculturele samenleving) af te doen als meningen, waardoor ieder die niet vervuld is als het Grote Islamitische Gevaar of één van die andere bedreigingen van onze veiligheid, als kortzichtige naïeveling wordt afgedaan, meestal door mensen die al helemaal niet weten waar ze het over hebben. Veiligheidsbeleving is een heel betrekkelijk iets. Zo zal ik denk ik onze nieuwe kamermeerderheid i.m. Fortuyn niet snel horen over het roedel voetbalsupportors dat rustig het treinverkeer een halve dag ontregelt om hun eis voor een ekstra wagon richting risicowedstrijd af te dwingen, of dorpsbedreigende geintjes als het in de fik steken van een toilet bij een tankstation (!!!!)(A58), wat we kunnen vernemen uit een drieregelig krantenbericht. WAnt dat zijn toch allemaal keurige blanke middenklasse jongens, en een grapje moet kunnen. Boys will be boys. alleen, dat zou een groepje links tuig danwel marokkaanse jeugd eens moeten flikken. Men zou een onmiddellijke pogrom waarschijnlijk een terechte maatregel vinden. Vrijheid van handelen is een groot goed, maar we wisten het wel, some are more equal then others, blijkbaar.
Natasha
Ben het eens met Theo van Gogh... 
Bloemendal - 29.05.2002 10:33

Theo van Gogh ziet het haarscherp. Ik ben het in grote lijnen met hem eens. Ook Henk Westbroek ziet het haarscherp. Gelukkig maar. Het kan toch niet zo zijn dat met NAZI-geluiden mensen verdacht en vervolgens kapot worden gemaakt. Ook Barend & Van Dorp en Jan Mulder begeven zich op glad ijs. Theo succes!
Opsluut´n 
Gerdien - 01.06.2002 11:26

Die Theo hadden ze gewoon destijds moeten opsluiten in die caravan en daarna wegslepen naar de Spaanse costa. Had ie mooi kunnen lopen flaneren op de boulevard.
Film: Folkert & Volkert 
Maas - 08.06.2002 23:49

Theo gaat film maken van:

Folkert & Volkert

Wordt vast een goede film.
Een goed stuk!  
Poseidon - 09.06.2002 02:16

Kijk, dit zijn nou teksten die een duidelijke visie weergeven. Niks geen gedraai-kont en gehuichel, maar recht op het doel af en onmiskenbaar scherp gezien en beschreven.

Van dit soort verslaggeving is veel te weinig!!
Onafhankelijk 
sla - 26.08.2005 19:32

Ik op Talpa zie dat Willem Lust behalve NOS-verslaggever persvoorlichter is voor polowestrijd. Ik ben benieuwd wat voor functies hij nog meer combineert met zijn rtol als "onafhankelijk journalist"
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.