english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creŽren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
zin en onzin platform keer het tij
eat_the_rich - 11.09.2002 02:15

Platform Keer het Tij bestaat nog maar een paar maanden en nu al is er veel kritiek. Diverse (links-radicale) organisaties hebben het platform verlaten, of zijn er nooit lid van geworden, uit onvrede met de wijze waarop Keer het Tij denkt het tij te keren.


een decompositie

Keer het tij is een poging het linkse gedachtegoed weer onder de aandacht van de mensen te krijgen. Het gaat erom een tegengeluid te laten horen. Het 'geluid van links' wordt gemist. Er is een kleurloos midden ontstaan en er is nu een duidelijk hard rechts geluid zichtbaar.

Op de tweede plaats is het doel van Keer het Tij om rechts beleid tegen te houden. Het doel is niet zozeer om het kabinet ten val te brengen, maar eerder om mensen ervan te overtuigen dat het voorgestelde beleid van het kabinet Balkenende verkeerd is.

Doel nummer drie is om zoveel mogelijk mensen te mobiliseren, cq. de straat op te krijgen. Met name die clubs, met een grote achterban, wil het platform aangesloten zien.


SPLITSINGEN?
Diverse links-radicale organisaties zijn nooit lid geworden van het platform. Met de bekendmaking dat de PvdA ook lid is geworden van het platform, voelen die organisaties zich gesterkt in die keuze.

Is het terecht om het platform Keer het Tij de rug toe te keren? Nee, zeggen deelnemers van Keer het Tij. Radicaal-links heeft in de laatste tien, twintig jaar met de rug naar de maatschappij gestaan en speelt een marginale rol in politiek-maatschappelijke debatten. Juist een samenwerking met grotere organisaties leidt ertoe dat radicaal-linkse ideeŽn weer een grotere rol kunnen gaan spelen, zo wordt gesteld. Door je van Keer het Tij af te schermen, bevestig je het isolement waarin je verkeert. Je bent dan, kortom, sectarisch bezig.

Het algemene probleem wat er voor links-radicale groepen bestaat aan deelname van de PvdA in het platform, is het hypocriete wat aan dit idee kleeft. Deze kritiek lijkt terecht.

In een brief die naar het platform is gestuurd, stelt een 'niet-sectariŽr': "De Partij van de Arbeid heeft 8 jaar lang in een rechtse regering gezeten en heeft volop meegewerkt aan een rechts beleid. Nu willen ze gaan protesteren, samen met allerlei linkse organisaties in het platform 'Keer het Tij', tegen het (o.k., nog) rechtsere beleid van het kabinet Balkenende. Ik vind dit hypocriet." [*zie  http://indymedia.nl/nl/2002/09/6190.shtml ]

Een Amsterdamse groepering liet weten zich ook niet bij het platform langer thuis te voelen: "Een platform waar zelfs de PvdA zich thuis voelt en toegelaten wordt, lijkt me nogal duidelijk niet het platform waar we op zitten te wachten. Tenminste als we werkelijk streven naar verandering." [*zie  http://indymedia.nl/nl/2002/09/6190.shtml ]

De redenen voor deze groepen en individuen om zich van het platform af te keren, heeft te maken met de rol van de PvdA in de afgelopen decennia. Zo'n partij sluit je niet even ťťn, twee, drie in je gelederen. Die partij heeft veel kapot gemaakt in het verleden. Wie zegt dat ze dat nu niet doen? Bovendien moet je ervoor oppassen dat Keer het Tij een springplank wordt voor een PvdA met een nieuw jasje, een fris imago en die dan gewoon weer verder gaat met de oude politiek. De argumenten om Keer het Tij nu rechts te laten liggen hebben van doen met dit soort redenen en komen niet voort uit een soort van sectarisme.

Zoals gesteld door een ander: "Als buitenparlementaristen discussieren met de achterban van de PvdA, daar is weinig mis mee. Dat is echter heel wat anders dan de partij deel laten nemen aan een protestmanifestatie waar het huidige politieke beleid ter discussie wordt gesteld." [*zie  http://indymedia.nl/nl/2002/09/6190.shtml ]


MASSABEWEGING
Ook vanuit het platform is er kritiek op deelname van de PvdA. Er is kritiek omdat de PvdA wellicht onvoldoende in staat is zijn achterban te mobiliseren... Maar er is ook kritiek omdat de PvdA met Paars I en II de weg heeft vrijgemaakt voor het huidige beleid. Tijdens de laatste vergadering van Keer het Tij, is er echter weinig debat geweest over deelname van PvdA en is de beslissing genomen zonder dat het hele netwerk zich daarover heeft kunnen buigen.

Misschien dat de deelname van de PvdA aan Keer het Tij kenmerkend is voor iets breders. De laatste tijd hebben meerdere politieke partijen zich laten zien tijdens demonstraties en dergelijke. Ook proberen politieke partijen, zoals de SP, steeds vaker nieuwe campagnes te initiŽren met als doel, lijkt het wel, hun eigen naamsbekendheid te vergroten. [* zie voor een recent voorbeeld:  http://www.socialehuurvoorcultuur.nl/ ]

De wijze waarop de afgelopen paar jaren is geprobeerd een 'beweging' op te bouwen bevestigt het idee dat de beweging er voor de organisaties is en niet andersom. Demonstraties en manifestaties zijn fancy-fairs voor organisaties om zich voor de camera en aan het publiek te verkopen. De laatste manifestatie "Handel kent Grenzen" op de Dam was maar weer eens een duidelijk voorbeeld. Er wordt opgekeken naar politieke leiders en gevraagd of ze alsjeblieft willen stoppen met het 'ultrarechtse' beleid.

Keer het Tij wil een massabeweging zijn, zoveel is duidelijk. Terecht is door iemand gesteld dat linkse organisaties bestaan, zolang ze in staat zijn mensen te mobiliseren en achter hun ideeŽn te krijgen. Maar of daar ook de kracht van Keer het Tij in schuilt, is een tweede.

Wat mensen denken bij 'massa' en massabeweging is aantallen. Wat zij niet willen horen of zien is dat de massa van de hoeveelheid anoniem is en structuurloos. Het is een samenspel van mensen, waarvan alleen de leiders elkaar kennen. Mensen zijn hier toeschouwers, poppetjes in de strijd om het tij te keren. Want de politiek bevindt zich nog altijd op een podium. Participatie is zitten in het publiek, luisteren naar toespraken, lopen in de menigte en een standje bezoeken. Is dat nou 'globalisering van onderop'? Heeft dit met basisdemocratische zelforganisatie te maken? Is dit wat in het Engels 'empowerment' wordt genoemd? Is dit de verandering die we willen nastreven?


WAT NU?
Heeft Keer het Tij nog nut? De doelen die Keer het Tij heeft gesteld, vallen niet weg met de deelname van de PvdA aan het platform. Ook vallen de doelen van het platform niet in het niet, als diverse groepen ervan afzien. Bovendien, organisaties die verbonden zijn aan Keer het Tij, laten dit initiatief niet doodbloeden omdat een of andere politieke partij wel of niet lid ervan is. Keer het Tij lijkt dus eerder nog een lange weg te gaan.

Keer het Tij lijkt daarentegen grote haast te hebben. Wie weet dat het huidige kabinet nog vier jaar blijft zitten. Waarom nu al proberen een 'hoogtepunt' in verzet te bereiken? Het platform had beter kunnen wachten voordat het de beslissing nam de PvdA in zijn gelederen op te nemen. De identiteit van het platform is onvoldoende helder. Als zodanig heeft het nog te weinig een rol van betekenis gespeeld in bijvoorbeeld het publieke debat. Bovendien is er weinig debat geweest over deelname van de PvdA aan het platform. Het is daarnaast onbekend hoe de reactie is, als een lokale afdeling van het CDA of VVD zich bij het platform wil scharen. Met andere woorden, waar ligt de grens? Welke organisaties mogen wel en welke niet deelnemen?

Het platform lijkt van de hak op de tak opgericht te zijn. Het wil het rechtse tij keren en de linkse ideeŽn kunnen uiten. Het wil de ruimte in het publieke domein creŽeren om linkse ideeŽn te laten stromen.

Het is echter een platform dat te veel als los zand aan elkaar hangt en een duidelijk politieke identiteit ontbeert. Op deze wijze is het een middel om door organisaties als de SP, GroenLinks, PvdA, Milieudefensie gebruikt te worden om hun eigen organisaties op te bouwen. Of de linkse beweging in zijn geheel erop vooruit gaat, of juist achteruit, is een vraag die nu verschillend wordt beantwoord. Dit ligt vooral aan de mensen zelf, of die zich laten leiden of dat ze zichzelf organiseren.


"De verandering waarnaar gestreefd wordt, is niet een specifiek moment in de toekomst maar een proces dat wel eens een hele lange tijd kan duren."

========================================

 eat_the_rich@fish.co.uk
Artikel mag vrij worden verspreid, zolang er niets aan wordt veranderd.
origineel te zien op:  http://indymedia.nl/nl/2002/09/6270.shtml

========================================
 

Lees meer over: zonder rubriek

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
Bekijk het eens niet door een witte bril 
Individu - 11.09.2002 10:55

Jammer, dat sommige witte, zich links, zelfs "radikaal links" noemende personen, thuis bij de buis lijken te blijven, inplaats van met meer dan 100 vluchtelingen-, vredes-, milieu- enz. organisaties dit rechtse, gelukkig al wankelende, kabinet een eerste klap te geven op Prinsjesdag in Den Haag.
Oorlog dreigt nu tegen Irak. Een oorlog met honderdduizenden doden; en honderdduizenden nieuwe vluchtelingen, die door Nawijn en de zijnen naar de dood teruggejaagd zullen worden. Een oorlog, die tot een wereld- en/of atoomoorlog zou kunnen escaleren. Een oorlog, waar CDA, LPF, en VVD: Ja tegen zeggen, ook al trekt hun voorbeeld Bush zich niets van de VN aan; in tegenstelling tot de meerderheid (tot 82% toe) van de ondervraagden bij opiniepeilingen in Nederland. Zoals de regeringspartijen al Ja zeiden tegen opheffing van de blokkades op kindsoldatenwerving, en op de JSF.
Daarom is het nodig, alle krachten voor vrede te verenigen (natuurlijk met uitzondering van dat deel van extreem rechts, dat liever agressie-oorlog zou voeren onder leiding van Haider dan van Bush; andere rechtsen steunen Bush, of vinden dat zelfs hij nog niet oorlogszuchtig genoeg is). Vele vredesorganisaties (Vrouwen voor Vrede, Akties tegen Kernwapens, enz.) hebben zich aangesloten bij Keer het Tij; om het verzet tegen oorlogspolitiek binnen het algemene verzet tegen rechtse politiek goed te laten horen. Natuurlijk steunen zij ook de andere punten, zoals verzet tegen het schandelijke vluchtelingenbeleid van Nawijn, tegen het slechte milieubeleid, enz.
Nota bene: de LPF zit in de regering.
Nu Rien Boiten, ex CP'86 lijsttrekker, ontmaskerd is als met Pim, Langendam, Dost, en De Booy, 1 van de 5 LPF oprichters, en macht achter de schermen, die volgens afspraak met Pim pas na 15 mei, als die lastige kiezers weer 4 jaar zouden moeten zwijgen, in het daglicht zou treden: na dit in het daglicht treden van Rien Boiten (met nu nog wel steun binnen de LPF hierarchie) is het allerlaatste "fatsoenlijke" vijgenblad van de Fortuyn beweging toch wel afgevallen. En als je Nawijn hoort, en zijn beleid vergelijkt met de rechtse regering in Oostenrijk, dan zou je zeggen: ALS er al iemand "gedemoniseerd" wordt in de vergelijking van de LPF met de FP÷ van Haider, dan is dat, wie weet, de FP÷.

Daarom gaat een "Fortuyn is [zogenaamd] natuurlijk geen racist" refrein (zoals in artikelen in Ravage) alle perken te buiten. Het Historisch Nieuwsblad, dat Fortuyn met Mussert; en de politicoloog Prof. Andeweg, die hem met Haider vergeleek, bieden meer perspectief. Desondanks: als bijvoorbeeld Ravage zich zou aansluiten bij Keer het Tij, een demo tegen de oorlog tegen Irak, enz., zou ik me geenszins terugtrekken uit zo'n aktie om die reden. Wel zou ik mijn kritiek op die Ravage stukken over Fortuijn laten blijven horen. Zoals ik ook mijn kritiek op de PvdA politiek nu geenszins inslik.
Na vele anderen, als 93e, sloot de PvdA zich aan. Niet wij gingen dus in zee met de PvdA; maar hun partijbestuur met Keer het Tij. Hun enige bijdrage aan de Keer het Tij vergadering discussie was een korte (1 zin) bevestiging, dat ze zich inderdaad hadden aangesloten.
De PvdA heeft meerdere gezichten. Er is het gezicht van de ministers, die grote bedrijven steunden; en oorlog tegen IndonesiŽ in 1945; JoegoslaviŽ; Afghanistan. Van het grondslagen leggen voor een slecht vluchtelingenbeleid, dat Nawijn nu verscherpt. Zoals je ook zou kunnen zeggen, dat de Duitse sociaal demokraten en centrumpartijen indertijd de grondslag legden voor Hitler. Ze lieten Rosa Luxemburg en tienduizenden arbeiders vermoorden; een communistische 1 mei demonstratie in Berlijn in 1928 lieten ze beschieten: tientallen doden. Miljoenen werklozen onder gruwelijke omstandigheden. Duitse communisten dachten: zijn die sociaal democraten geen "sociaal fascisten"? kan het eigenlijk nog erger dan nu? Zelfs met Hitler? Wij weten het antwoord: JA, het kon ZEER VEEL ERGER nog onder Hitler. Die Duitse communisten hadden vreselijk ongelijk.
Er is een ander gezicht onder sociaaldemokraten: gewone leden en kiezers die zich vanaf IndonesiŽ 1945 ondanks hun leiders tegen oorlog durfden te verzetten. Dat moet nu *weer* gebeuren. Nu, met de oorlogsdreiging tegen Irak, met staatsvreemdelingenhaat van Nawijn, met uitholling van allerlei vrijheidsrechten, moeten we zulke mensen *niet* terugdrijven in de armen van rechtse leiders. Je moet het ook niet met alleen een "witte" bril bekijken. Leg je oor eens te luisteren bij b.v. Marokkaanse vereniging El Moultaqa in Leiden (zitten ook bij Keer het Tij, net als zeer vele zogeheten "allochtonen" organisaties). Onder Marokkanen, Turken, Surinamers, Antillianen, enz. qua afstamming, is de PvdA nog steeds de grootste partij. Ondanks het PvdA "vreemdelingenbeleid" dat zij te hard vinden. Maar zij vergelijken het met het alternatief LPF en bondgenoten.
De rechtse "paarse" vleugel binnen de PvdA is overigens tegen deelname aan Keer het Tij, blijkens Internetbijdragen uit die hoek.

Hieronder een reaktie van Keer het Tij op Alex van Veen van Ravage:
Omdat Alex ook niet eerst contact heeft gehad met het
platform zitten er echter een aantal feitelijke onjuistheden in zijn verhaal. Die willen we bij deze recht zetten.

1. Platform Keer het Tij heeft de PvdA niet gevraagd om deel te nemen in het platform. Het initiatief hiervoor lag bij de PvdA. Het staat iedereen vrij de basistekst te onderschrijven.

2. Er is niets geheim gehouden over de deelname van de PvdA aan Keer het Tij. Op onze website www.keerhettij.nl staat een lijst met alle [toen, inmiddels meer] 102 deelnemende organisaties waaronder ook de PvdA. Als de mensen van Ravage de moeite hadden genomen om te komen naar de openlijk toegankelijke platformvergaderingen van Keer het Tij dan had men ook alle informatie gehad en zelf mee kunnen discussieren.

3. De inhoudelijke kritiek die Alex heeft op de PvdA en op het vorige kabinet wordt door het overgrote deel van de aangesloten organisaties bij Keer het Tij gedeeld. Dit is ook nog eens naar voren gekomen op de laatste platformvergadering zaterdag jl. waar bijna 60 organisaties aanwezig waren.

4. De PvdA zal op de manifestatie op Prinsjesdag geen toespraak houden. De tomaten kunnen dus thuisblijven. Daarentegen hopen we dat veel mensen niet thuisblijven. Maar mee komen doen om te protesteren tegen de desastreuze plannen van dit nieuwe kabinet!

Tot ziens op Prinsjesdag: 12-15 uur bij de Hofvijver in Den Haag.

Keer het Tij website:  http://www.keerhettij.nl

Oordeel zelf: programma prinsjesdag 
Tijkeerder - 13.09.2002 12:08


Bekijk het programma van de Keer het Tij manifestatie op prinsjesdag en oordeel zelf zin en onzin:

---------

Manifestatie "Keer het Tij" op Prinsjesdag wordt kleurrijk spektakel.

Op prinsjesdag, dinsdag 17 september, organiseert platform "Keer het Tij" een manifestatie bij de Hofvijver in Den Haag. De manifestatie duurt van 12 tot 15 uur. Het platform richt zich met zijn actie tegen de nieuwe plannen van het kabinet die volgens het platform het milieu aantasten, migranten en vluchtelingen uitsluiten
en de armoede in Nederland vergroten. Bij het platform zijn
inmiddels 150 organisaties aangesloten. Deze organisaties
onderschrijven het gezamenlijke manifest van Keer het Tij. (De volledige lijst van organisaties en het manifest is te vinden op de website www.keerhettij.nl).

Ludieke acties op manifestatieterrein.

De manifestatie naast de Hofvijver aan de Lange Vijverberg belooft een kleurrijk spektakel te worden. Op het terrein staan twee podia en informatiestands. Behalve het programma op het hoofdpodium (zie onderaan) zullen er ook elders op het manifestatieterrein allerlei ludieke acties plaatsvinden die de gevolgen van het kabinetsbeleid uitbeelden. Zo zal Milieudefensie een deel van het
terrein symbolisch asfalteren en organiseren anders-globalisten een veiling van openbare diensten. Verder worden er vaatjes "radioactief afval" aangeboden en is er een WAO-keuring op het manifestatieterrein. Deelnemers kunnen een rondgang maken door een "toetsfabriek" en steltlopers, ballonnen en een kleurrijke sambaband maken het spektakel compleet.

BIJLAGE:

Programma hoofdpodium manifestatie Prinsjesdag "Keer het Tij".

Start: 12.00 uur.

11.45 - 12.15 Muziek: Guillermo Anderson (Band uit Honduras)

12.15 - 12.30 Welkom.
Inleiding door Renť Danen namens Platform "Keer het Tij".

12.30 - 12.50 Talkshow over Milieu
O.l.v. Jupijn Haffmans (Amsterdam Anders) met Joris Wijnhoven (Milieudefensie), Peer de Rijk (WISE, World Information Service on Energy), Leon Bomhoff (Dwars, GroenLinkse jongerenorganisatie) en een vertegenwoordiger van SP-jongerenorganisatie Rood.

12.50 - 13.00 Muziek: Sambaband

13.00 - 13.10 Column: Carry (o.v.b.).

13.10 - 13.30 Talkshow over armoede en uitsluiting van migranten. O.l.v. Jasper Fastl (Jonge Socialisten in de PvdA) met Dominee Hans Visser (Pauluskerk Rotterdam), Ploni Robbers (Arme kant van Nederland), Emel «an (ATKB, Vereniging van Vrouwen uit Turkije), Hans Boot (Kritisch vakbondsblad Solidariteit), Jamal Ftieh (KMAN, Komitee Marokkaanse Arbeiders in Nederland).

13.30 - 13.50 Muziek: Smartlappenkoor Mengelmoes.

13.50 - 14.00 Opstand-comediant Frank van Schaik.

14.00 - 14.20 Talkshow over globalisering.
O.l.v. Peyman Jafari (De Wereld is niet Te Koop) met Daniel de Jongh (Platform Tegen de Nieuwe oorlog), vertegenwoordiger van C.O.S. (o.v.b.), Hans van Heijningen (Solidariteitsfonds XminY) en Petra Schultz (Vluchtelingenorganisatie Prime).

14.20 - 14.30 Muziek: Sambaband.

14.30 - 14.40 afsluitend woordje Saskia Couwenberg (Keer het Tij).

14.40 - 15.00 Muziek Stash (Band uit Breda).

Einde: 15.00 uur
----


Website: http://www.keerhettij.nl
 
Helemaal mee eens 
Paul Vandaar - 15.09.2002 15:53

Ik vond het heerlijk om de reactie van Individu te lezen. Ik ben het helemaal met haar/ hem eens.
Er zullen veel mensen met goede redenen gaan demonstreren komende dinsdag, ook aanhangers van de PvdA. Indien je die mensen wilt bereiken en ze wilt laten zien dat de PvdA in praktijk niet veel verschilt van onze huidige regering(een mening die ik zeker deel) dan zal je dat wat lastig afgaan door thuis te blijven of door je eigen demonstratie te organiseren. Het feit dat de PvdA heeft besloten mee te doen is in een enorme reeks rechtse beluiten in ieder geval 1 goed besluit geweest, des te meer reden om eens flink met ze, op de manifestatie tegen de (extreem-)rechtse regering, de discussie aan te gaan.
De sektarische anarchisten die niet meer naar de Keer het Tij manifestatie gaan omdat de PvdA meedoet gooien hun eigen ruiten in en zien niet (meer) in wat werkelijk nodig is op dit moment; verzet tegen neoliberalisme, oorlog en racisme. En dat wordt toch verdomd lastig als we sektarisch en verdeeld blijven.

Ik hoop dat dinsdag een groot succes wordt en roep iedereen op naar de manifestatie te komen!
Naamsbekendheid? 
Martin Wisse - 16.09.2002 00:19

"eat_the_rich" schrijft (en waarom niet gewoon je eigen naam gebruikt?):

"Ook proberen politieke partijen, zoals de SP, steeds vaker nieuwe campagnes te initiŽren met als doel, lijkt het wel, hun eigen naamsbekendheid te vergroten. [* zie voor een recent voorbeeld: http:/ /www.socialehuurvoorcultuur.nl/ ]"

Wat dus klinkklare onzin is.

De actie Sociale Huur voor Cultuur is tot stand gekomen omdat er behoefte aan was, niet omdat we nou zonodig goedkoop willen scoren: dan zouden we het wel anders doen.

Het is typisch dat er geklacht wordt dat politieke partijen de straat niet opgaan, maar wanneer een partij iets onderneemt dan is het gelijk om hun naamsbekendheid te vergroten?
Website: http://www.cloggie.org/linksgedacht/
 
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.