english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Het Hof van Eden wint kort geding.
Het Hof van Eden - 29.09.2002 00:57

Het Hof van Eden wint kort geding.

Het Hof van Eden
Het Hof van Eden

Om 16:20 belde onze advocaat mr. S.J. van der Woude met de mededeling, dat wij het kort geding voor 100% gewonnen hebben. Het volledige vonnis wordt vandaag nog naar ons toe gefaxt. Een uitgebreid verslag volgt later. Op dit moment zijn we blij dat onze dieren tenminste niet verkocht kunnen worden !!

Hierbij heel in het kort een chronologisch overzicht van de gebeurtenissen bij de Stichting het Hof van Eden vanaf 17 December.

Het Hof van Eden is een levende genen bank aan de rand van Utrecht. Het terrein ter grootte van een kleine 4 hectare is verdeeld over twee locaties, een naast het voetbal stadion Utrecht en de ander op fort Lunet II. Naast zo'n 30.000 verschillende planten vari?teiten houdt de stichting ook een aantal diersoorten in stand. Het gaat hierbij dan met name om uit stervende landbouw huisdieren die een tegenwicht kunnen bieden aan de speciaal op groei en productie geselecteerde 'moderne' landbouw huisdieren.

5 december meldt dierenarts Tineke Deden aan de dierenbescherming dat de Meishanzwijnen van de stichting in de modder staan. Deze dierenarts heeft voornamelijk te maken met varkens die binnen leven, knaagdieren en reptielen. Nog geen uur later komen er twee mannen van de politie afdeling levende have langs. Een van hen, de heer Engelman, is in 1997 o.a.betrokken geweest bij het doodschieten van een yakstier op het terrein van de stichting. De agenten zeggen dat ze nog wel proces verbaal op zullen maken en dat de stichting hier verder van hoort.

8 december komt onze dierenarts en yak-expert Jan Bos langs. Hij vindt het terrein wat drassig al zijn er genoeg droge plaatsen (het heeft in die tijd zeer veel geregend en er is overlast doordat de sportvelden na de laatste vernieuwing op onze terreinen draineren). Volgens hem zijn de yaks in goede conditie en kunnen ze de winter tegemoet. Het plan voor drainage van de grond (lees: afvoer van het water van de buren) wordt verder uitgewerkt.

17 december 's ochtends staan er 20 man voor de poort, zonder bericht vooraf, zonder huiszoekingsbevel, zonder papieren achteraf. Medewerkers wordt de toegang ontzegd, sloten worden opengeknipt, dieren worden opgejaagd, gevangen en afgevoerd. Een aantal los lopende kippen is er in geslaagd om de bomen in te vliegen, konijnen en duiven mogen blijven. De laatste raszuivere Veluwse Landgeit wordt ter plekke afgemaakt wegens een, door een bevoegde dierenarts gespalkt, mank pootje. De 20 Meishanzwijnen worden dezelfde middag, zonder enige gelegenheid voor kort geding, aan de slager verkocht en vervolgens geslacht. (diefstal en heling, hoe zit dat b.v. met een in beslag genomen auto?), en tot worst verwerkt. De slager verklaart later dat het vlees te vet was voor iets anders. De dieren waren kerngezond. In het kader van dieren welzijn laat justitie 20 kerngezonde Meishanzwijnen ombrengen. In het Utrechts Nieuwsblad zegt dierenarts Tineke zich door de politie misbruikt te voelen. De overige dieren, 19 yaks, 2 osjes, 2 dzo's (kruising yak/koe), 24 geiten en schapen en 208 stuks pluimvee worden overgebracht naar tijdelijke opslag bij Kassing de Raaphof in Bunnik.

De stichting laat beslag op de dieren leggen, vastbesloten om ze terug te krijgen. Ook wordt er contact opgenomen met de gemeente voor ondersteuning bij het terugkrijgen van de dieren. Daar krijgt men te horen dat de heer Bonfrer vanaf eind November al vanuit de gemeente is aangesteld als co?rdinator in een overleg tussen gemeente en de stichting. Dit vanuit de afdeling bijzonder beheer. Deze afdeling wil graag zeggenschap over het Fort voor eventueel andere initiatieven. De heer Bonfrer heeft zich tot dan toe niet aan ons bekend gemaakt en dit is op z'n minst vreemd. Na een moeizaam overleg blijkt dat de heer Bonfrer uitsluitend afspraken wil maken over een drastische vermindering van het aantal te houden dieren. Dit is voor het eerst dat de stichting hoort dat de gemeente van mening is dat er te veel dieren op het terrein van de stichting aanwezig waren. Toen de dieren er nog stonden heeft er nooit iemand bezwaar gemaakt. De aantallen kippen, geiten en schapen zijn al jaren stabiel, bij de zwijnen stonden beren en zeugen uit elkaar. Voor de yaks was men bezig met het zoeken naar eventuele uitplaatsmogelijkheden, dit laatste was echter nog niet acuut nodig.

8 mei is de eerste uitspraak van de rechter. Deze besluit dat er 5 yaks, 3 geiten, 3 schapen en 40 kippen terug mogen. Hiertegen gaat de stichting in hoger beroep. Bijna 3 maanden later staat justitie, zonder aankondiging vooraf op de stoep met 3 yaks, 2 dzo's, 3 geiten, 3 schapen en 40 kippen. Een aantal van deze kippen is echter niet van de stichting. Wat is mevrouw Kassing in de tussentijd aan het uitbroeden?

In Juni ontvangt de stichting een brief van de gemeente waarin wordt gesteld dat, ondanks dat de hele kwestie nog steeds onder de rechter is, de stichting maar 3 yaks mag houden op het Fort en dat er aan de kant van het stadion helemaal geen dieren meer mogen worden gehouden. Aan deze kant heeft de stichting al meer dan 15 jaar kippen, iedere particulier mag zelf kippen houden in de tuin.

De stichting tekent dan ook bezwaar aan tegen dit besluit.De gemeente antwoordt dit besluit niet te beschouwen als een besluit waartegen bezwaar kan worden aangetekend. Als de stichting niet per 1 oktober de teruggekregen dieren aan de kant van het stadion weghaalt, en 2 yaks uit geplaatst wil de gemeente het bruikleen contract met de stichting verbreken.

Er blijkt dat er vanuit de gemeente verschillende plannen zijn met betrekking tot uitbreiding van het Stadion; de stichting zit hierbij in de weg.

Justitie verzoekt de rechtbank om opheffing van het beslag van de stichting op de overige dieren bij Kassing. De kosten (ruim 10.000 Euro per maand) worden justitie te hoog; ze willen de dieren doorverkopen. De stichting spant hiertegen een kort geding aan. Gelukkig is diefstal en heling in Nederland nog steeds niet legaal, ook niet door de politie. Dit kort geding is dan ook gewonnen.

Voor meer achtergrond informatie, opnames van radio/televisie/ gesprekken en beelden zie: www.thecourtofeden.org/info/media.html

- E-Mail: info@thecourtofeden.org Website: http://www.thecourtofeden.org
 

Lees meer over: vrijheid, repressie & mensenrechten

aanvullingen
gefelicideerd 
otto - 30.09.2002 23:33

gefelicideerd.
jullie mogen veel steun krijgen, jullie zijn een voorbeeldelijk puzzelstuk voor het bouwen aan een betere wereld.
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.