english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Werknemers asielzoekerscentrum Australië vluc
copy and pasta - 31.12.2002 14:18

CANBERRA (ANP) - Werknemers van een asielzoekerscentrum in zuid-Australië zijn gevlucht nadat vluchtelingen hen aanvielen met metalen staven en stenen.

ANP bericht:

CANBERRA (ANP) - Werknemers van een asielzoekerscentrum in zuid-Australië zijn gevlucht nadat vluchtelingen hen aanvielen met metalen staven en stenen.

lees verder:  http://www.volkskrant.nl/ANP/BUI/ANP-311202-18-anp.html
 
aanvullingen
"Opsluiting asielzoekers moet stoppen" 
DeWaarheid.nu - 31.12.2002 14:37

"Opsluiting asielzoekers moet eindelijk stoppen"

07 mei 2002 - Tien jaar al voert de Australische regering een repressief immigratiebeleid waarbij asielzoekers zonder visum lange tijd worden opgesloten. Maar het protest van de civiele maatschappij tegen dat beleid groeit, en mensenrechtenorganisaties koesteren de hoop dat de regering haar harde aanpak zal moeten versoepelen.

Voor de mensenrechtenorganisaties in Australië is de maat vol. Na tien jaar repressief beleid eisen zij een andere, betere aanpak van het vluchtelingenprobleem. Woordvoerster van Amnesty International Georgina Costello noemt de jarenlange opsluiting van kinderen, de frequente rellen in de gevangenissen en de zelfverminking van de gevangenen mensonwaardige "neveneffecten" van het immigratiebeleid.

Het huidige beleid kwam in 1991 tot stand, na de aankomst van honderden Cambodjaanse bootvluchtelingen. De toenmalige Labour-regering besliste toen om asielzoekers zonder papieren eenvoudigweg op te sluiten in afgelegen gevangenissen in het verre noorden van West-Australië. Voorheen werden mensen eerst in tentenkampen in Darwin opgevangen en daarna naar Sydney of Melbourne verhuisd. De regering vreesde de controle over die mensen te verliezen en koos daarom voor de harde aanpak.

De internationale kritiek op het Australische immigratiebeleid brak pas echt los toen de regering vorig jaar verscheidene keren weigerde asielzoekers te laten aanmeren. De Australische kustwacht nam de immigranten aan boord en zocht in de zuidelijke Stille Oceaan naar een geschikt gastland, ver weg van Australië. Heel wat vluchtelingen kwamen zo in Papoea-Nieuw-Guinea of op het eiland Nauru terecht. De internationale publieke opinie en de media reageerden verontwaardigd.

Amnesty International-woordvoerster Costello vindt de controverse rond het Australische beleid een goede zaak: volgens haar zal de maatschappelijke en internationale druk de Australische regering dwingen haar immigratiebeleid te versoepelen. De eerste tekenen zijn alvast hoopvol. Drie weken geleden kondigde de Australische regering de geleidelijke sluiting van de Woomera-gevangenis aan. In dat gesloten centrum in de Zuid-Australische woestijn voerden asielzoekers begin dit jaar een mediagenieke hongerstaking. De regering verloor een peperduur proces rond die zaak en werd gedwongen vrouwen en kinderen uit de Woomera-gevangenis vrij te laten en elders te huisvesten.

Op sommige vlakken is er dus wel vooruitgang, maar toch lijkt de globale regeringslogica voorlopig onaangetast te blijven. Zo hamert de minister voor Immigratie en Multiculturele Zaken Phillip Ruddock erop dat er geen vluchtelingen worden vastgehouden. Volgens hem worden enkel "illegale binnenkomers" opgesloten. Zodra die mensen als vluchteling erkend worden, moeten ze in overeenstemming met de Australische wetgeving vrijkomen. Ruddock vertelt er wel niet bij dat de geweigerde en verscheepte vluchtelingen niet onder die wetgeving vallen. Toen het Hoge Commissariaat voor de Vluchtelingen van de VN én Australische ambtenaren begin april aankondigden dat 280 verscheepte mensen in Papoea-Nieuw-Guinea en Nauru als vluchteling erkend werden, kwamen die gevangenen niet vrij. Een woordvoerder van Ruddock liet weten dat "de vluchtelingen niet in Australië waren, en dus niet onder de Australische wetgeving vielen". Ook scherpe kritiek van de Mensenrechtencommissie van de VN legde de regering nogal vlot naast zich neer. Zij weet zich gesterkt door de evolutie in andere westerse landen zoals Groot-Brittanië, waar het migratiebeleid de laatste tijd eerder verscherpt dan verslapt.

Mensenrechtenorganisaties blijven echter optimistisch. Zij verwachten veel van parlementaire onderzoekscommissies naar de mistoestanden in de centra. Volgens Costello is er nu al groeiende onvrede over de behandeling van de vluchtelingen, en zal correcte informatie over de situatie die onvrede nog doen toenemen. Onder druk van de publieke opinie zal de regering uiteindelijk moeten buigen.

Website: http://www.dewaarheid.nu/mei01/07_05_02.htm
 
zo'n quote neem je toch niet over? 
31.12.2002 15:37

"Werknemers van een asielzoekerscentrum in zuid-Australië zijn gevlucht nadat vluchtelingen hen aanvielen met metalen staven en stenen." ehhhmmm. Zo'n quote neem je toch niet over, zonder ander nieuws ook te checken??

De afgelopen dagen hebben asielzoekers in de 'concentratiekampen' van Australie brandjes gesticht om uiting te geven aan de uitzichtloze situatie.

De quote van ANP die jij kritiekloos overneemt, zonder zelf eerst moeite te doen om het in je eigen taal te verwoorden, komt rechtsstreeks van een AP-bericht, die het tenminste nog heeft over 'guards' en niet over werknemers. Het is namelijk een prive-bedrijf dat het kamp runt. En die hebben een zeer streng beleid. Niet zomaar vergelijkbaar met Nederlandse werknemers van een normaal asielzoekerscentrum. Hun beleid houden ze ook geheim. Het is een prive-beveilingsbedrijf.

zie AP-bericht:  http://www.newsday.com/news/nationworld/world/wire/sns-ap-australia-asylum-seekers1231dec31,0,820851.story?coll=sns-ap-world-headlines

zie bijv. ook reuters  http://reuters.com/newsArticle.jhtml?type=worldNews&storyID=1977939

en indymedia

Woomera burns
 http://uk.indymedia.org/front.php3?article_id=49724&group=webcast
en  http://brisbane.indymedia.org/front.php3?article_id=3578&group=webcast

en A third fire in two days has been started, probably by detainees, at the Baxter refugee detention centre in South Australia.  http://uk.indymedia.org/front.php3?article_id=49665&group=webcast

en  http://www.porthedland.nomasters.org/audiovision.htm

zie ook:  http://www.indymedia.nl/nl/2002/03/2922.shtml voor feature over ontsnappingen in maart en  http://www.indymedia.nl/nl/2002/06/5058.shtml
Gevangenen big business. 
Dewaarheid.nu - 31.12.2002 16:55

Jeugdgevangenissen in de VS.

Het zal iedereen wel bekend zijn dat de gevangenissen in de Verenigde Staten overvol zitten. Het land voert daarbij ook al jaren een beleid waarbij er naar wordt gestreefd het aantal gevangenissen steeds maar weer uit te breiden. Gevangenissen betekenen in de VS big business.

Website: http://www.dewaarheid.nu/nov01/jeugdgevangenissen_VS.htm
 
big business 
Thijs - 31.12.2002 18:38

Bij deze een link naar een aflevering van De Nieuwe Wereld van de VPRO die vooral gaat over de gevangenissen als booming business in de VS. Erg interessante aflevering vind ik.

 http://www.vpro.nl/rmstreams.db?7273010
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.