english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
DBF; Artikelen uit de Apeldoornse Courant
Dieren Bevrijdings Front - Supporters Groep - 21.01.2003 20:28

------

vleestruck Zweden
vleestruck Zweden

Artikel uit Apeldoornse Courant van 16-01-2003
Activisten eisen brand Schalkhaar op
van een onzer verslaggevers
16 JANUARI 2003 - SCHALKHAAR - Het Dieren Bevrijdingsfront (DBF) heeft via internet de verantwoordelijkheid opgeëist voor de brand in een kippentruck van pluimveebedrijf Welling in Schalkhaar. De schade aan de truck en een tweede voertuig bedraagt 40.000 euro.
De brand bij Welling aan de Biesterveldsweg had in de nieuwjaarsnacht plaats. Een koelwagen werd compleet in de as gelegd. Een andere vrachtwagen werd onklaar gemaakt door zand in de benzinetank te gooien. Via internet heeft het DBF laten weten ‘ook dit jaar dierenbeulen niet met rust te laten‘. De actiegroep heeft zich toegelegd op het plegen van economische sabotage met als doel om ‘dieronvriendelijke‘ bedrijven op te zadelen met extra financiële lasten. Het DBF hoopt op die manier dat het voor bedrijven onmogelijk wordt om dieren te doden.

Een woordvoerder van Welling zegt op de hoogte te zijn van de claim van het DBF. ‘We hebben het doorgegeven aan de politie. Voor ons is het een strop omdat de schade niet door de verzekeraar wordt gedekt.‘ De politie wil in verband met het onderzoek geen mededelingen doen.

Volgens de Algemene Inlichtingen- en Inspectiedienst (AIVD) heeft het DBF de acties na een periode van stilte weer voortgezet. De acties zouden frequenter en gewelddadiger zijn. Het DBF heeft via internet ook de recente brand bij vleesverwerkingsbedrijf SturkoMeat in Wesepe opgeëist. De schade daar bedroeg enkele honderdduizenden euro‘s.

Artikel uit Apeldoornse Courant van 15-01-2003
Dieren Bevrijdingsfront: gevarieerde terreur, soms ‘onbedoeld‘
van een onzer verslaggevers
15 JANUARI 2003 - RAALTE - Talloze bevrijdingsacties van gekooide dieren, vernielingen aan bontwinkels, pesterijen van pelsdierenfokkers en kleine brandstichtingen die steeds groter werden. De werkwijze van het Dieren Bevrijdingsfront (DBF) is zeer gevarieerd.
Je plukt moeiteloos een lijst van internet met de wapenfeiten van het DBF, bereikbaar via Animalliberation.net. De DBF-expedities beginnen in 1979 met de bevrijding van honden uit het dierenlaboratorium van TNO in Zeist, later vaker doelwit. Ook het stelen van administraties van bontfokkers lijkt in vergelijking met de latere acties een onschuldig tijdverdrijf.

In de jaren tachtig groeit het aantal acties. De bontfokkers en -verkopers, de slagers en aanverwante branches beleven in 1989 een golf van prikacties. In Amsterdam worden 75 bont-, vis- en sportviswinkels besmeurd met leuzen.

In de jaren negentig worden de acties steeds verrassender en militanter. In Nieuwkoop worden muskusratkooien vernield. De vernielzuchtige aard van de beestjes voor onze dijken telt niet. Meer begrip is op te brengen voor de bevrijding van 38 vechthonden, die wachten op dodelijke gevechten met soortgenoten, in Lommel, een van de eerste acties in België. In 1990 wordt een bontfokkersgebouw in Nederasselt in de as gelegd. In 1993 gaan in Kiel-Windeweer vrachtwagens voor postduiven in vlammen op. In 1995 zijn er opeens tien brandstichtingen, voornamelijk in vrachtwagens. Enkele mislukken.

Dat kan niet worden gezegd van de brandstichting op 25 maart 2001 in de grote slachterij van Dumeco, het grote varkensbedrijf van Nederland. Punctueel wordt beschreven hoe dat gaat, met brandbommen in drie vleestrucks en flink wat benzine, die her en der wordt vergoten. ‘Dumeco met de grond gelijk gemaakt‘, jubelt de schrijver. Schade: 20 tot 30 miljoen gulden.

‘Deze site is niet bedoeld om mensen aan te moedigen tot het plegen van illegale activiteiten‘ melden de samenstellers onder de naam ‘DBF Supporters Groep‘. Maar de verwoestingen, intimidaties en de soms pure terreur worden wel heroïsch beschreven. Geen woord over de excuses die het DBFdestijds maakte omdat de aanslag in Boxtel ‘uit de hand was gelopen‘. De negenhonderd inwoners van het nabijgelegen kerkdorp Lennisheuvel moesten toen zelfs worden geëvacueerd, iets wat de ‘DBF Supporters‘ ook niet de moeite van het vermelden waard vinden. Drie maanden later zijn in Son en Breughel twee vrachtwagens met varkensvlees in brand gestoken.

Het DBF is gelieerd aan het Engelse Animal Liberation Front. Het ALF doet in fanatisme niet onder voor de Nederlandse zusterorganisatie. Leden gaan geregeld met bivakmutsen en honkbalknuppels pelsdierfokkers te lijf. Engelse en Nederlandse actievoerders maken nogal eens ‘uitstapjes‘ naar België, waar een McDonald in de as werd gelegd, en Denemarken. Daar zijn in september 2000 twee Nederlanders aangehouden na acties tegen pelsdierfokkerijen. De twee werden ook verdacht van een brandstichting in februari 2000 in Heino. Daar gingen veewagens van transportbedrijf Van der Vecht en Slotman in vlammen op. Officier van justitie G. de Haas in Zwolle toonde na de aanhouding in Denemarken wel belangstelling, maar vervolgens is niets meer van de zaak vernomen.

Hoe heftig het medeleven met gevangen dieren kan zijn bewees de Engelsman Barry Horne. Hij probeerde zelfs een dolfijn te bevrijden. Hij werd tot achttien jaar gevangenisstraf veroordeeld, onder andere omdat hij dieronvriendelijke winkels in brand had gestoken. De vader van twee kinderen overleed na een hongerstaking op 5 november 2001 in de gevangenis

Artikel uit Apeldoornse Courant van 15-01-2003
Claim op brandstichting Sturko Meat
van een onzer verslaggevers
15 JANUARI 2003 - WESEPE - De brand bij vleesverwerkingsbedrijf Sturko Meat in Wesepe is gesticht door het Dieren Bevrijdingsfront. DBF heeft dat geclaimd. De politie neemt de claim op de brand in Wesepe serieus, maar wil verder geen mededelingen doen.
De schade van de brand bij Sturko Meat (voorgeen slachterij Janssen) bedroeg enkele honderdduizenden euro‘s. Een vriescel met biologische vlees brandde geheel uit.

Directeur B. Brada van het bedrijf met 110 werknemers in Wesepe verzekert dat hijzelf, noch het bedrijf ooit is bedreigd door dierenbevrijders. Hij heeft extra veiligheidsmaatregelen genomen, maar zegt niet welke.

De claim van het DBF kwam binnen via internet.

Politiewoordvoerder Wim Rabelink wil in het belang van het onderzoek niets zeggen over de inhoud van het bericht.

Dat de brand is aangestoken is uit sporenonderzoek onomstotelijk vastgesteld, maar ook daarover wil hij geen details geven.

OVEREENKOMSTEN

Er bestaan overeenkomsten met andere door het DBFgeclaimde brandstichtingen, zoals bij transportbedrijf Van der Vegt en Slotman in Heino op 10 februari 2000.



- E-Mail: dbf-sg@zonnet.nl Website: http://www.militantvegan.com
 

Lees meer over: natuur, dier en mens

aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.