english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Ga mee naar G8 protest Evian
JS - 22.05.2003 01:16

De G-8 die de rijkste landen ter wereld verenigt, komt in de Franse stad Evian op 1, 2 en 3 juni aanstaande. Zoals we de afgelopen jaren hebben kunnen zien is het gevolgde beleid niet altijd voordelig voor de aller armsten in de wereld. Vandaar dat de JS op zaterdag 31 mei afreist naar Evian om de wereldleiders te bewegen een andere koers te kiezen, de koers van de ANDERS globalisering. Voor maar 50 euro kun jij ook mee!

Herdenking van Carlo Giuliani
Herdenking van Carlo Giuliani

Mobilisatie tegen de G-8

De G-8 komt samen in Evian op 1, 2 en 3 juni 2003

De G-8 die de zeven rijkste landen ter wereld verenigt, houdt samen met Rusland zijn volgende topconferentie in de Franse stad Evian op 1, 2 en 3 juni aanstaande. Gesticht in 1975 om op een informele manier de financiële en economische kwesties te bespreken, stippelt deze club van overheersers de grote richtlijnen van een mondialisatie uit, onderworpen aan de eisen van profijt en in overeenstemming met de belangen van de multinationals. Zoals we de afgelopen jaren hebben kunnen zien is het gevolgde beleid niet altijd voordelig voor de aller armsten in de wereld. Vandaar dat de JS op zaterdag 31 mei afreist naar Evian om de wereldleiders te bewegen een andere koers te kiezen, de koers van de ANDERS globalisering. Voor maar 50 euro kun jij ook mee! Voor meer info. en aanmelding: Rinske Reiding  rinskereiding@hotmail.com én Judith de Jong  de_jong_judith@hotmail.com .

Reisgegevens
Vertrek: vanaf Utrecht Centraal station, jaarbeurszijde, om 10.00 uur op 31 mei;
Terugreis: dinsdag 3 juli zullen we in de avond weer op het vertrekpunt zijn, op tijd zodat iedereen met de trein terug kan naar huis;
Bijdrage: 50 euro (dit is exclusief verblijfskosten, maar die kunnen beperkt blijven, dit hangt van jezelf af). Te betalen op het moment van vertrek in Utrecht.
Meenemen: tent, slaapzak en -mat (en natuurlijk alles wat je nog meer denkt nodig te hebben) Liefst aangeven dat je een tent meeneemt en hoeveel personen er naast jou nog in kunnen slapen.


Manifest
De G-8 die de zeven rijkste landen ter wereld verenigt, houdt samen met Rusland zijn volgende topconferentie in Frankrijk, in de stad Evian op 1, 2 en 3 juni eerstvolgend. Gesticht in 1975 om op een informele manier de financiële en economische kwesties te bespreken, stippelt deze club van overheersers de grote richtlijnen van een mondialisatie uit onderworpen aan de eisen van profijt en in overeenstemming met de belangen van de multinationals. De aanbevelingen van de G-8 worden aangewend door de internationale instellingen als het I.M.F. (Internationaal Munt Fonds) en de wereld bank, waar de rijke landen de belangrijkste aandeelhouders zijn, of de W.H.O.(Wereld Handels Organisatie), eveneens overheerst door dezelfde landen.

De G-8 beweert de rol van een wereldregering te spelen, waarvoor de bevolking van de planeet hem nooit opdracht gegeven heeft. Als onwettige instelling legt de G-8 toch zijn keuzes op en oriënteert het verloop van de wereld. De G-8 impuls de neoliberale politieken die de concentratie van de rijkdommen versnellen, het recht op werk aanvallen, de werkgelegenheid en de levens omstandigheden van een groot gedeelte van de bevolking onzeker maken, de culturele uitsluiting bevorderen en de vernieling van het milieu. Terwijl de lidstaten van de G-8 weigeren om de financiële fraudes zoals het wit wassen van zwart geld en de goedkope vlaggen, werkelijk te bestrijden, wettigt de G-8 de oorlog, het militarisme en de onderdrukking in naam van zijn strijd tegen het terrorisme. De G-8 beweert te willen strijden tegen de armoede in de wereld, maar het programma van de vermindering van de schuld van de arme landen blijkt onvoldoende en is onderworpen aan onaanvaardbare voorwaarden. De plannen van het I.M.F. gaan door om de landen zoals Argentinië naar het failliet te leiden, de commerciële bevrijding onder de bescherming van het W.H.O. blijkt elke dag onrustiger voor de zuidelijke landen en de financiële bijdragen voor de bestrijding van AIDS, malaria en andere epidemies zijn op miljoenen lichtjaren van de behoeften en de beloften. De G-8 lidstaten, hebben geen enkele serieuze maatregeling getroffen in verband met de bescherming van het milieu.

Sinds een vijftiental jaren, vermeerderd de mobilisatie tegen de G-8. In Europa, dit was het geval in 1989 in Parijs, in 1996 in Lyon, in 1998 in Birmingham en in 1999 in Keulen, tienduizenden betogers hebben een opheffing gevraagd van de schulden van de zuidelijke landen en in 2001 manifesteerden honderd duizenden personen in Genua niet tegenstaande de politie verdrukking die de dood veroorzaakt heeft van Carlo Giuliani.

Dit jaar, hebben we de verantwoordelijkheid ons in massa te mobiliseren tegen de G-8 door een actieve en burgerlijke houding die van lokale naar de globale actie gaat. Of we lid van een vereniging zijn, vakbondsvertegenwoordiger, lid van een N.G.O. of een politieke partij, of, vooral een eenvoudige burger, we zullen in de straat zijn met gemeenschappelijke eisen, maar met respect voor onze verschillen, daar onze verscheidenheid onze kracht is. Samen mobiliseren we ons voor de vrede, tegen alle oorlogen of militaire ingrepen, in het bijzonder het Israëlisch- Palestijns conflict, de Ivoorkust, Colombia of Tchechenie en tegen de westerse ingreep in Irak.

We brengen de onwettigheid van de G-8 aan het licht en eisen van de regeringen onmiddellijke maatregelingen tegen de sociale regressie, tegen alle discriminaties, voor deze die de vrouwen en de homo's treffen, en alle ongelijkheden en om het recht op werk en inkomen te eisen, een ander verdeling van de rijkdommen, de volledige opheffing van de schulden van de derde wereld, de toepassing van het recht van elke mens om vrij te circuleren en te leven daar waar hij het wenst, als ook de toegang voor iedereen aan de gemeenschappelijke goederen van de mensheid zoals het water, de zee, de grond, de voeding, de woning, de opvoeding, de cultuur, de informatie en de toegang tot de medische diensten en geneesmiddelen.

Programma

Jeudi 29 mai - Samedi 31 mai

Sommet pour une Autre Monde

Le Sommet pour un autre Monde, qui se déroulera du 29 au 31 mai, abordera les questions à l’ordre du jour du G8 et plus globalement celle de la gouvernance mondiale. L’objectif est de permettre à des acteurs de la société civile de faire connaître leurs propositions sur les thèmes abordés par le G8, la priorité étant donnée à l’expression des acteurs du Sud. Au total, quatorze tables-rondes publiques auront lieu sur trois jours, avec un concert Drop the debt clôturera le Sommet le 31 mai au soir.

Les thèmes et groupes de travail définis pour l'instant sont les suivants :
* Afrique, NEPAD, développement durable et migrants
* Ressources naturelles et conflits, responsabilité sociale et environnementale des entreprises. * Transferts d’armes et droits humains.
* Fonds SIDA.
* Dette et ajustement structurel.
* Eau.
* Commerce.
* Gouvernance mondiale pour l’environnement.
* Parole locale : Du local au global, les effets de la mondialisation.
*terrorisme et droits humains
*Taxes globales spour financer le développement
* Tribunal de la dette.
* Concert Drop the debt.
* Communication

La Plate-forme de préparation du Sommet pour un autre Monde est, à ce jour, constituée des associations suivantes :
Coordinateur : CRID. Participants : 4D, Act up, Agir ici, Agir pour l’environnement, AITEC, les Amis de la terre, Amnesty international, ATTAC, CADTM, CCFD, FIDH, Greenpeace, LDH, Médecins du monde, Oxfam International, Plate-Forme Dette et développement, réseau IFI, Secours catholique, Survie.

Pour en savoir plus, contactez elodie Aufort et Virginie Tallio au 01 44 72 07 71 ou par e.mail :  g8@crid.asso.fr

Samedi 31 mai

Concert "Drop the Debt" - 21h00 - Annemasse

Samedi 31 mai

Toute la journée
Tribunal de la dette Organisation Comité pour l'Annulation de la Dette du Tiers-Monde (CADTM)
Uni Mail 102 bd Carl Vogt Genève.
web : www.cadtm.org contact :  international@cadtm.org,  suisse@cadtm.org

En clôture du Sommet pour un autre Monde, la plate-forme Dette & Développement organise en partenariat avec Say it loud! un concert en faveur de l'annulation de la dette avec des artistes de la compilation Drop the debt. Programmation : reggae africain francophone avec Tiken Jah Fakoly, Sally Nyolo, Zedess, Touré Kounda.

A Annemasse.

Tél : 01 44 82 81 28 Site internet : www.dette2000.org Partie intégrante du forum social africain et du forum social mondial, le forum des peuples édition 2003, se tiendra au Mali du 31 mai au 03 juin 2003.

Prenez contact avec Jubilé 2000/CAD-Mali E.mail : //  jubilecadmali@caramail.com  jubilecadmali@technolab.com.ml Tél. : (00223)224 04 12 Fax : (00223) 221 78 55

Samedi 31 mai

A l’occasion de la tenue du G8 d’Evian
Le RESEAU PARLEMENTAIRE INTERNATIONAL (Pôle européen) a le plaisir de vous inviter à un DÉBAT PUBLIC sur le thème « logique de guerre contre logique de développement » à GENÈVE « Maison des Associations » (lieu à confirmer) le samedi 31 mai de 15h à 17h30

Participants
- Jan ZIEGLER, rapporteur spécial de la commission des Droits de l'Homme de l'ONU sur le droit à l'alimentation,
- Micheline CALMY-REY, députée suisse
ainsi que
- Danielle AUROI, députée au Parlement européen
- Harlem DESIR, député au Parlement européen
- Francis WURTZ, député au Parlement européen
Président du Groupe GUE/NGL

1-3 juin

Manif contre le G-8 Départ le matin d'Annemasse et de Genève en direction de la frontière Villages alternatifs, sommets alternatifs, banquets populaires, etc.

Hier onder vind je alvast meer informatie in het eerste Nieuwsbrief van de Europese coordinatie van de G8-protesten
 http://www.g8-evian2003.org .

Website: http://www.js.nl
 

Lees meer over: globalisering

aanvullingen
G8 blokkade training - aktivistenschool 
aktivistenschool - 22.05.2003 01:38

Zaterdag 24 mei organiseert de aktivistenschool een trainingsdag rond de komende G8-top demonstraties in Evian, Frankrijk.

 http://www.indymedia.nl/nl/2003/05/11888.shtml

Website: http://www.tegendeG8.tk
 
 
22.05.2003 05:51

3 juni terug en dus niet 3 juli
meer informatie 
anemoon - 22.05.2003 16:51

meer informatie is te vinden in de uitstekende aktiekrant, gemaakt door ASEED en Eurodusnie.
Veel ervan is op de website van Tegen De G8 (www.tegendeg8.tk) te lezen.
Naast de bus van de jonge Socialisten gaan er (natuurlijk) meer bussen, ook te lezen op de website.
Het is echt belangrijk om je goed voor te bereiden: ga dus met een groepje en bespreek wat je wel en niet wilt doen tijdens de akties. Bedenk ook goed naar welk kamp je wilt gaan. Rond het meer van Geneve zijn veel verschillende kampen. Alles op de website te lezen.
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.