english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Mark Barnsley in Amsterdam
A.G.A. - 01.08.2003 20:16

anarchist black cross infodag in Amsterdam

mark barnsley
mark barnsley

Mark Barnsley: 8 jaar in de handen van de vijand

Op de warme zomerse dag van 8 juni 1994 besloten Mark en een vriendin van de familie, Jane, om wat te gaan drinken in de Pomona pub. Ze namen Marks jongste dochter, net zes weken oud, mee. Een tijdje nadat zij arriveerden, nam een groep van ongeveer 15 studenten plaats op het terras van de pub. Al snel begonnen zij Mark en Jane lastig te vallen. Mark zei hier iets van, maar de studenten gingen door. Hierop besloten Mark en Jane om weg te gaan. Ze moesten om weg te gaan echter langs de studenten. Mark werd geduwd en de studenten begonnen op hem in te schoppen en te slaan. Er ontstond een vechtpartij. Elke keer als Mark loskwam werd hij opnieuw gegrepen. Het mes dat één van de studenten te voorschijn gehaald had, viel op de grond. Mark wist dit in de worsteling te pakken te krijgen en hield het de hele tijd bij zich om te voorkomen dat hij ermee gestoken zou worden. Een aantal studenten hielden door dit mes een paar kleine diepe sneetjes in de armen over aan de vechtpartij. Mark had echter drie gebroken ribben, een 3 cm. lange hoofdwond, een 3 cm. lange snee over zijn linkeroog, gebroken en beschadigde tanden, een gebroken neus en bloeduitstortingen over zijn hele lichaam.

Na de vechtpartij werd alleen Mark gearresteerd en uiteindelijk ook veroordeeld. In de pers werd hij afgeschilderd als een maniakale messentrekker en in de rechtbank werd dezelfde beeldvorming aangehouden. Dit, ondanks het feit dat alle getuigen (inclusief de studenten) zowel van de zijde van de verdediging als van de aanklager er duidelijk over waren dat de studenten de vechtpartij waren begonnen en zij ook aardig onder invloed waren geweest. Mark werd dus eigenlijk in tegenspraak met de bewijsvoering toch veroordeeld, en wel tot 12 jaar !!! gevangenisstraf.

Gedurende het proces was het duidelijk dat Mark aangepakt werd voor zijn anarchistische ideeën. Hij werd over zijn ideeën ondervraagd en er werd literatuur uit zijn huis gehaald. Hij was jarenlang militant anarchist en de politie had hem al eerder geprobeerd onrechtmatig veroordeeld te krijgen. Mark was toen procedures begonnen voor onrechtmatige hechtenis en opzettelijke vervolging. Deze liepen tegen agenten van hetzelfde politiebureau dat ook het “Pomona incident” behandelde. Nog zo’n toeval was, dat het hoofd van het bureau in 1994, voorheen Inspecteur was bij de Special Branch (Politieke Veiligheidspolitie) en hem persoonlijk had gearresteerd voor een politieke overtreding in Dover in 1980.

Mark heeft altijd zijn onschuld volgehouden. Tijdens zijn achtjaar in de gevangenis, heeft zijn steungroep zich er hard voor gemaakt zijn onschuld bewezen te krijgen. Toen Mark eerder al voor verlof in aanmerking kwam, heeft hij dit geweigerd. Om verlof te krijgen, had hij in een ondertekende verklaring schuld moeten bekennen. Hij heeft uiteindelijk tweederde van zijn straf uit moeten zitten. Zijn vrijlating op 24 juni vorig jaar betekende dan ook niet dat zijn onschuld erkend werd door de Britse klassenjustitie. Daarom zijn Mark en zijn steungroep nog steeds bezig om erkenning van zijn onschuld te krijgen.

Niet alleen Mark

In Groot-Brittannië is Mark Barnsley niet de enige die onrechtmatig werd vastgehouden. Zoals hem zijn er velen in de Britse gevangenissen, vooral uit de lagere en arbeidersklasse. Ook in Nederland hebben we op het gebied van justitie heel wat meegemaakt. Tot tweemaal toe moest er in een spraakmakende zaak erkend worden dat Justitie fout zat. Ook de meningen van politici en media op de rechtsgang leken een aantal keren sterke invloed te hebben op de rechtsgang.

Velen zullen echter ook Juanra in gedachten hebben. Al ruim anderhalf jaar vecht hij tegen uitlevering aan Spanje. Zijn laatste redding is een kort geding tegen de staat over de uitspraak van minister van justitie Donner. Als hij uitgeleverd wordt, wordt Juanra één van de vele slachtoffers van de bende van onderzoeksrechter Garzón. Met de vervolging van ETA werd en wordt alles en iedereen, die voor Baskische onafhankelijkheid of zelfbeschikkingsrecht is, gecriminaliseerd. Zo kwam uiteindelijk ook de Barcelonese kraakbeweging, waartoe Juanra behoort, aan de beurt.

De verbindingen die gelegd worden in de verdachtmakingen worden met de dag absurder. Op 13 maart startte Garzón een onderzoek naar GRAPO/PCE(r)*. In dit onderzoek kwam het Anarchist Black Cross van het Iberisch Schiereiland naar voren als onderdeel van de rekruteringsmachine van de GRAPO/PCE (r) . Dit betekent dat een uitgesproken antiautoritaire, anarchistische organisatie wordt beschuldigd van ledenwerving voor communisten. Deze zwarte humor van rechts betekent echter wel dat het ABC het risico loopt dat haar geldstromen bevroren worden en haar kantoren doorzocht en gesloten. Twee jaar geleden werd Eduardo Garcia Macias, ABC militant in Madrid, opgepakt op verdenking van het sturen van bombrieven. Uiteindelijk bleef van de 7 gevallen, één tegen hem staan. Tot op de dag van vandaag heeft de Spaanse Justitie niks kunnen bewijzen hieromtrent. Edu heeft na een jaar gevangenschap zijn werk weer op kunnen pakken, maar het lijkt erop dat hij de eerste was in een lange rij van gecriminaliseerde ABC militanten.

Deze internationale situatie, die Nederland niet ongemoeid heeft gelaten en ook niet zal laten, baart ons zorgen. Daarom heeft de Anarchistische Groep Amsterdam (AGA) besloten het werk en vooral de noodzaak van het werk van de groepen van het internationale Anarchist Black Cross netwerk meer aandacht te geven. Zaterdag 13 september maken we hiermee een begin in de anarchistische bibliotheek door een Anarchist Black Cross informatiedag te organiseren. ´s Middags zal Mark Barnsley als onderdeel van een tour naar enkele Nederlandse en Belgische steden spreken over zijn gevangenschap, wat de steun van buiten de gevangenis voor hem betekende en de situatie van de campagne nu. Daarnaast is er een spreker van het ABC uit Gent, die zal vertellen over hun werk. Dit zal nog aangevuld worden met actuele informatie over gevangenen (Juanra, Maarten). Ook kunnen de bezoekers kaarten en/of brieven schrijven aan politieke en sociale gevangenen over de hele wereld. Dit is overigens elke zaterdag mogelijk in de bibliotheek.

Aansluitend aan de sprekers zal er eten zijn in de MKZ en film. De toegang is gratis.

Locatie: Anarchistische Bibliotheek en MKZ, Eerste Schinkelstraat 14-16, Amsterdam

Tijd: vanaf 14.00 uur

Data van de tour van Mark Barnsley, voor zover bevestigd:

13 september in Amsterdam, Bollocks.

16 september in Nijmegen

17 september in Leiden, Eurodusnie.

19 september in Den Haag, De Blauw Aanslag

23 september in Groningen, Op Drift

27 september in GentMeer informatie:

AGA

Postbus 16521

1001 RA Amsterdam

 agamsterdam@yahoo.com

 http://squat.net/aga

*GRAPO= Antifascistische Verzetsgroepen de Eerste Oktober, communistische gewapende verzetsgroep

PCE(r)=Communistsiche Partij van Spanje (heropgericht), de ‘’politieke vleugel’’ van GRAPO

 

Lees meer over: Agenda vrijheid, repressie & mensenrechten

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
overweginkje 
puber - 05.08.2003 14:15

de hele tekst heb ik nog niet gelezen, maar al snel bedacht ik me hier wel iets aan toe te voegen.
wat ik begrijp is dat het om 'jongeren' gaat die een gezin aanvallen.
niet om wie dan ook te beledigen, maar in de dierenwereld zie je ook vaak dat de 'puberende' dieren alles en iedereen 'uitproberen'...
ze doen dingen die 'volwassen'dieren allang weten en vaak ook eerder uit de weg zullen gaan, met een boog, omdat ze de les van het 'andere dier'geleerd hebben...
kunnen alle 'clans'- dus ook de jongeren eindelijk dit fenomeen in de gaten krijgen?
en alsjeblieft respect voor elkaar opbrengen en elkaar niet alleen maar meer opfokken? maar juist bedaren?
en als er toch iets mis gaat kan je allengs je excuus maken!

RESPECT!


aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.