english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Doofpot Fortuyn; kogel Oltmans; Hitler financ
Mark Metzelaar - 10.08.2003 05:11

Artikel/mailing van mijn hand over recente ontwikkelingen / censuur onderzoek naar de moord op Fortuyn + financiering van Hitler via Nederlandse bank.

Journalisten en redacties;

graag uw aandacht voor dit stuk dat belangrijke feiten en recente ontwikkelingen bevat. Bij voorbaat mijn dank voor uw aandacht en de genomen moeite om deze informatie te bekijken en na te trekken.

Deze mail bestaat uit twee delen;

* een deel gaat over recente perikelen bij het onderzoek rond de moord op Fortuyn waarbij er op vele fronten hard aan wordt gewerkt voor het einde van de komkommertijd de boel onder controle te hebben.

* Het andere deel gaat over de financiering van Hitler via een Nederlandse bank.

Dit is een groepsmailing en tegelijkertijd een mail aan Daan (groepbeheerder pf-onderzoek, NIET de forumbeheerder van pim-fortuyn.nl) die belangrijke algemene informatie bevat mbt het onderzoek rond de moord op Fortuyn:

* Met “we” bedoel ik onafhankelijke onderzoekers of die nu wel of niet op pf-onderzoek zitten. Daarnaast zijn enkele onderzoekers die ik reeds kende op pf-onderzoek terecht gekomen, pas nadat ik hen daarover gemaild heb. Zo ook Henk Ruyssenaars die in een samenspel met de groep goed wist toe te lichtten hoe het nu zat met de besprekingen over de JSF en welke bladen dit gepubliceerd hadden. Het kan niet zo zijn dat ik mijn onderzoeksgegevens en die van anderen die ik al voor deze groep ken, niet naar de pers mag brengen. De naam pf-onderzoek heb ik slechts genoemd als plaats waar mijn informatie en die van sommige andere onderzoekers staan, niet dat ik uit naam van pf-onderzoek optreed. Ik kan mij voorstellen dat het woordje “we” verwarrend is, maar dit sloeg op ONAFHANKELIJKE ONDERZOEKERS van die groep EN daarbuiten.

* Die gegevens van o.a. Henk zijn door Linda in de discussie “Herbens NIEUWE antwoorden” naar voren gebracht. Eerder had ik al op voorhand mijn verontrusting geuit dat Linda niet onafhankelijk is en dat het naar haar toetrekken van het onderzoek in het voordeel van de tegenpartij is. Daarin heb ik gelijk gekregen (ik benadruk het maar, want JIJ en niet de pers schildert mij momenteel als idioot af) en is ook precies wat er gebeurt is door www.pim- fortuyn.nl.

* Ondertussen heb ik er alles aan gedaan om die discussie veel breder te maken dan de persoon van Linda. In 5 of zes deeltjes heb ik al mijn verzamelde gegevens over Mat Herben geplaatst (inmiddels heb ik nog meer info, zie mijn recente bijdragen). Naast veel anderen met soms goede info, mengde Cor Eberhard zich in de discussie en vervolgens gingen Herben en Eberhard met modder naar elkaar gooien. Een prachtige publiekstrekker dat Herben, Eberhard beschuldigde hoeren te hebben ingehuurd. En veel belangrijker de inside info dat Herben de macht afdroeg aan de kliek Wijnschenk en dat er geenzins sprake was van een coup tegen hem. Bingo! Dat is inside nieuws en in principe moet de pers dat publiceren!

* Tijdens deze discussie was er het opzetje van de "tapes van Volkert". Graag herinner ik je eraan dat mijn naam niet in Het Parool genoemd wordt bij de mensen die in die val zijn gelopen. Wel enkele malen jouw
internetnaam...

* Toen duidelijk was dat dit een opzetje was, heb ik onmiddelijk duidelijk gesteld dat we na deze afleidingsmanouvre weer verder kunnen met het echte werk in de lopende uiterst belangrijke discussie.

* Dit opzetje is door forumbeheer gebruikt om de discussie “Herbens NIEUWE antwoorden” te bagatteliseren als een grote hoax naar analogie van het opzetje Volkert tapes.

* Linda en mijn persoon werden van het forum gegooid om gezochte officiele redenen. Linda “vanwege haar banden” en ik vanwege het eenmaal negeren van een kennelijke forumregel; een gesloten ‘discussie’ elders aan te halen. De werkelijke redenen zijn overduidelijk. Ook hierbij is mijn naam niet genoemd als idioot, wel dat “men gegevens had dat mensen betaald kregen”, waarop ik Forumbeheer uitdaagde c.q. toestemming gaf die ‘gegevens’ publiekelijk te maken voor zover die op mij betrekking hadden. Uiteraard was dit slechts een verdraaiing van forumbeheer en/of haar meesters.

* Precies tegelijkertijd werden 10 mensen uit de LPF gezet en hoorde ik Herben op Radio Nederland zeggen “vanwege de snelkookpan van het internet”, wat m.i. refereert naar deze openlijke discussie.

* Vervolgens doe ik mijn best om dit naar de pers te brengen, terwijl anderen zwijgzaam toekeken en de boel bagatelliseren, inclusief jouw persoon.

* Vervolgens krijg ik nog wat meer info over Herbens carriere waarbij hij verantwoordelijk was voor veel Defensie schandalen en cover-ups en exacte data en over vriend Sleeswijk-Visser die niet alleen ex hoofd bleek te zijn van de MARID, maar tevens hoofd beveiliging Philips. Eerder had ik al geconstateerd dat deze organisaties samenwerken rond de beveiliging van VIP’s (zie "Koninginneconcert" in archief). Bovendien komt Oltmans met info dat hij met de dood bedreigt is nadat hij Clifford Sobel een fax stuurde. Deze bedreiging kwam duidelijk vanuit de Amerikaanse ambassade als reactie op zijn fax.

* Dat ik vervolgens pogingen onderneem om ten eerste de groep tot actie te bewegen en vervolgens zelf dan maar acties onderneem, is voor 100% een rechtstreeks en onlosmakelijk gevolg van mijn motivatie om dergelijk onderzoek te doen.

* Dat je vervolgens meer interesse toont om mij van de groep te weren zonder duidelijke waarschuwing of werkorder, maar vanwege een eerder gedane ‘suggestie’, zegt veel over jouw intenties. Natuurlijk kan ik niet weten waarom je die intenties hebt; ik kan ze slechts constateren. Tevens constateer ik dat je geen enkele motivatie toont om met de gevonden belastende gegevens op korte termijn naar buiten te treden en je energie concentreert door erop te hameren dat de groep besloten moet blijven, ipv. hierover een goede groepsdiscussie te begeleiden. Hiertoe noem je zelfs ‘geheime’ mails die op een soortgelijke wijze slechts aan jou gestuurd werden, op een gelijksoortige wijze als de mails van Herben en de schrijver van Eco Nostra aan forumbeheer pim-fortuyn.nl, vlak voor de censuur, i.p.v. rechtstreeks op het forum (net heb je echter die mails toegelicht waardoor ze minder geheimzinnig worden). Als klap op de vuurpijl voor mij noemde je het woord “suggesties” waar ik mij niet aan gehouden heb. Een suggestie is een suggestie en geen werkorder, dus geen reden om mij van de groep te weren. Nog afgezien van de juistheid daarvan indien daarover niet een duidelijke groepsdiscussie is geweest. Maar bovendien is het woord “suggestie” een term die door redacteuren gebruikt wordt. En dat laatste maakt de bijsmaak nog wranger, daar de meeste eindredacteuren van Nederland en Amerika in de ‘hogere’ netwerken zitten, zoals het Oranje overleg voor eindredacteuren in Nederland en dat in Amerika de meeste eindredacteuren vrijmetselaars zijn.
En inderdaad: door de recente situatie kan ik doordraven, maar zie het dan wel in het licht van de actuele recente ontwikkelingen en dat ik dit spelletje vele malen in mijn leven heb gezien en eerder werkeloos toekeek, terwijl het plaatsvond.

* In ieder geval lijk je te doen wat de machthebbers goed uitkomt: meewerken aan het bedekken van de hele kwestie Herben en de voor de hand zijnde gegevens, voordat de komkommertijd en zomervakantie over is.
IJzer smeden wanneer het heet is, lijkt de beste optie wanneer je ijzer wilt bewerken. IJzer laten afkoelen en toedekken/begraven, lijkt de beste optie als je niet wilt dat iemand er iets mee doet. En na de vakantie weet niemand meer wat er gebeurt is; that's their game.

* Maar nogmaals: ik kan slechts je intenties constateren en niet weten waarom je die hebt (afgezien van een aantal aan mij toegelichte nobele motieven).
Wel vermoed ik dat e.e.a. met de ervaring te maken heeft dat jouw naam genoemd is in Het Parool ivm de hoax. Reageer je dan aub niet af op mij over je eigen fout, precies doende wat de bedoeling van die hoax was. Die hoax is gebruikt om onderzoekers mee om de oren te slaan (door eindredactie Parool en Forumbeheer) en diezelfde rol neem je braaf op je: Niet terugslaan naar de kant waarvan geslagen werd, maar meewerken.
En inderdaad: ik heb hier kennelijk ook onbewust naar toegewerkt in reactie op de actuele gebeurtenissen.

* Van Henk Ruyssenaars krijg ik net het bericht binnen dat hij als oude rot met goede staat van dienst in het journalistieke vak, geweerd is van het NVJ forum vanwege zijn bijdragen. Bovendien is dit forum voor onbepaalde tijd gesloten en wordt opnieuw de racisme-leugen misbruikt om belangrijke zaken in de doofpot te stoppen. Het forum gaat weer open, wanneer er maatregelen genomen zijn om berichten te filteren.

========================
Toelichting en bronvermelding Oltmans over JSF en bedreigen vanuit Amerikaanse ambassade:

Albert de Booij laat Pim Fortuyn zakken
 http://www.theovangogh.nl/Oltmans_Booij.html
“…
Nog vreemder werd het toen ik op 22 December de heer Sobel per fax vroeg, waarom hij in het gesprek met de NRC niet de waarheid had gezegd, prompt werd opgebeld door een zekere Henk Broeze, Vijfhoekstraat 69, 1271 PM Huizen (035-5266851) met liefst twee waarschuwingen. Als ik naar de V.S. wilde reizen deed ik er beter aan er vanaf te zien. want ik zou in een psychiatrische kliniek terecht komen en niemand zo ooit meer van me horen. En ten tweede, als ik niet ophield met in de JSF zaak te wroeten, ik gerede kans liep om als Pim ook een kogel op te lopen, Nederland is een vreemd land geworden. Ik heb niet anders dan normaal mijn journalistieke werk gedaan, omdat de NRC dit verzuimde. Maar ik houd er dus inderdaad mee op, omdat alle bij de zaak betrokken partijen er de voorkeur aan geven te liegen of te zwijgen. En Pim kan me niet meer te hulp komen. Hij zou de waarheid hebben verteld.
Willem Oltmans 12-01-03”

Waarom loog ambassadeur Clifford Sobel tegen de NRC?
 http://www.theovangogh.nl/Sobel.html

Door road66 ingebrachte discussie hierover bij www.pim-fortuyn.nl forum:
 http://www.pim-fortuyn.nl/pfforum/topic.asp?TOPIC_ID=18803

============================

Nog even wat andere info die ik vanwege de ontzegging van toegang niet meer (rechtstreeks) op de groep kan plaatsen:

HITLER’S SECRET FINANCIERS:

Interview Anthony Sutton, writer 25 books and researcher Skull&Bones and secret societies. Source: “News They Dare Not Print” 2000&2001, ISBN 1-892062-27-5
Visit our website
www.conspiracyjournal.com
www.TeslaSecretLab.com
"...
KM- The Federal Reserve, the house of Morgan, House of Rothschild and Skull and Bones are they related?
AS- Best source for this is a book by me THE FEDERAL RESERVE CONSPIRACY, 1995 CPA, PO Box 596, Boring OR 97007
AH- Did any of Hitler’s economic policies threaten the interests of the international bankers, and if so did that play a role in his downfall?
AS- Hitler’s economic policies were OK’d by the bankers right through the war…ITT, Chase (Mark: Chase-Manhattan), Texaco and others were operating in Nazi-held France as late as 1945. In fact Chase in Paris was trying to get Nazi accounts as late as 1944.
When we got to Germany in May 1945, I remember seeing a (bombed-out) Woolworth store in Hamburg and thinking, “What’s a Woolworth doing in Nazi-Germany?”
While we were bombed and shelled it was “business as usual” for Big Buissiness. Try the Alien (Mark = Foreigners) Custodian Papers. See my BEST ENEMY MONEY CAN BUY for more information. Union Banking is very important. I made a documentary FOR DUTCH NATIONAL TV some years ago. It got all the way through the production process to the Dutch TV Guide…at the last minute it was pulled and another film substituted.
This documentary has proof of Bush financing Hitler—documents. Maybe my Dutch friends will still get it viewed, but the apparatus reaches into Holland.
KM- What is the story that was going to be told on Dutch TV? And what is the story of it’s censorship?
AS- Couple of years back, a Dutch TV production company from Amsterdam—under contract to Dutch National TV—came to US to make documentary on S&B.
They went to the Bones Temple and other places and interviewed people on East Coast. On West Coast, they interviewed myself and one other person. I saw extracts from the original and it is a good professional job. They had DOCUMENTS LINKING BUSH FAMILY AND OTHER S&B MEMBERS TO FINANCING HITLER THROUGH UNION BANKING OF NEW YORK AND ITS ***DUTCH*** CORRESPONDENT BANK. More than I have in WALL STREET AND THE RISE OF HITLER. The first version was later upgraded into a two part documentary and scheduled for showing this last March (Mark: 1999, 2000, 2001?). It was pulled at last minute and has never been shown.
…”

Belangrijke onderzoeksvragen:

* Welke zender? NOS of een andere en welk programma?
* Welke productiemaatschappij in Amsterdam?
* Welke Nederlandse bank was de correspondent bank van Union; wellicht een van de Oranjebanken ABN of AMRO?
* Welke jaren was die financiering?
* Welke personen exact?
* Wie was er van Nederlandse kant bij betrokken?

Beste en mijn dank,


Mark Metzelaar



Forum moord fortuyn:
 http://www.pim-fortuyn.nl/pfforum/forum.asp?FORUM_ID=49

Onderzoeksgroep Pim Fortuyn:
 http://groups.yahoo.com/group/pf-onderzoek/

- E-Mail: markmetzelaar@yahoo.com
 
aanvullingen
Follow-up WWII, secret societies, etc 
Mark Metzelaar - 29.01.2004 21:30

 http://dynalinks.dyndns.org/?section=details&l=13574

en

 http://www.indymedia.be/news/2004/01/79868_comment.php#80272
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.