english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Hongerstaking politieke gevangenen in Chili
anarchist black cross - gent - 12.08.2003 18:45

Op 6 augustus zijn Alvaro Rodriguez Escobar en Luis Reyes Reyes, politieke gevangenen in Chili, in hongerstaking gegaan in protest tegen de arrogantie van de staat en de manier waarop die de zaak van de van de politieke gevangenen behandelt. Hieronder volgt het communiqué van ‘Kamina Libre’, gevangenencollectief waarvan ook Alvaro deel uitmaakt.


Op 6 augustus zijn Alvaro Rodriguez Escobar en Luis Reyes Reyes, politieke gevangenen in Chili, in hongerstaking gegaan in protest tegen de arrogantie van de staat en de manier waarop die de zaak van de van de politieke gevangenen behandelt. Directe aanleiding was de opheffing van het regime van beperkte vrijheid voor Alvaro en Luis maar zij kaderen hun actie ook in de mobilisaties voor 13 augustus tegen de nu al 30 jaar durende straffeloosheid in Chili. Zij eisen de onvoorwaardelijke vrijheid van alle Chileense en Mapuche politieke gevangenen. Hieronder volgt het communiqué van ‘Kamina Libre’, gevangenencollectief waarvan ook Alvaro deel uitmaakt.


PUBLIEKE VERKLARING


AAN ALLEN DIE STRIJDEN VOOR HET EINDE VAN DE POLITIEKE OPSLUITINGEN IN CHILI EN DE WERELD, AAN DE BEWUSTE MENSEN, AAN DE VOLKEREN EN GEMEENSCHAPPEN:

Op woensdag 6 augustus, om 6 uur ‘s morgens, werden de politieke gevangenen Alvaro Rodriguez Escobar en Luis Reyes Reyes uit de gevangenis van El Patronato de Reos, die ze sinds enkele maanden dagelijks konden verlaten dankzij het regime van nachtelijke opsluiting, weggevoerd naar de gevangenis van Buin. Aanleiding daarvan was een administratieve beslissing van de gendarmerie om het “voordeel van de dagelijkse vrijheid” te herzien omwille van het vermeende slechte gedrag en de herhaalde overtredingen van de normen van die gevangenis met betrekking tot de zojuist vernoemde “voordelen”.

Op diezelfde woensdag om 7 uur ‘s morgens zijn de kompanen in de gevangenis van Buin gestart met een eetstaking van onbeperkte duur. Zij eisen dat de “voordelen” waarvoor ze zo hevig hebben moeten vechten terug ingesteld worden.

De situatie is ernstig, en wij, de politieke gevangenen Kamina Libre die opgesloten zitten in een hoogbeveiligde gevangenis, willen het volgende duidelijk maken:

1) De razernij en de vijandigheid van de staat en zijn gendarmen t.o.v. Alvaro Rodriguez en nu ook Luis Reyes toont het ware gelaat van de regering tegenover de politieke gevangenen die met opgeheven hoofd hun geschiedenis van revolutionaire actie opeisen en onvermoeibaar bijdragen tot de constructie van een radicale stroming tegen het kapitaal en de staat, en voor de sociale revolutie.

De boodschap is duidelijk en concreet: je kan de gevangenis pas verlaten indien je je “naar behoren” gedraagt en de disciplinaire rituelen naleeft. Dat gaat van het afsnijden van je haar tot het respecteren van de autoriteit van de cipiers, alsof het gaat om onbevlekte personages met een onaantastbare goddelijke gave.

2) Het regime van Alvaro was het resultaat van drie hongerstakingen in minder dan één jaar. Het was helemaal geen geschenk of weldaad van de bewakers die zo hun goede bedoelingen wilden aantoonen (dat gebeurt soms met sociale gevangenen maar nooit met politieke gevangenen). De repressie die ons via speciale wetten te beurt valt, mishandelingen in politiebureaus en cellen, illegaliteiten tijdens de processen, speciale gevangenissen en langdurige isoleringen... Het bewijst dat voor ons geen rehabilitatie mogelijk is (volgens de logica van de macht, natuurlijk). Wat wij doen is echter geen “sociale afwijking” maar een levenswijze, een optie voor het leven die verder gaat dan de huidige situatie, een beslissing om te strijden voor een samenleving zonder klassen, en een inspanning om de weg van het communisme in te slaan.
Daarom zullen wij ons niet “naar behoren” gedragen, want na 13 jaar opsluiting in een tijd waarin de revolutionaire ideëen in dit deel van Latijns-Amerika dunbezaaid zijn, weten wij voldoende.

3) Dertig jaar na de burgerlijk staatsgreep, heeft de repressie nog steeds niet opgehouden te bestaan. Deze keer zijn niet de verdwenen arrestanten het slachtoffer, of de oude politieke gevangenen die vandaag de dag zo ijverig op zoek zijn naar een schadevergoeding vanuit een schaamteloze slachtofferrol. Wij zijn de gefolterden in de democratie, degenen die terechtgesteld worden door politiekogels in acties die gedirigeerd worden vanuit het veiligheidsbureau (waarvan socialisten, leden van de PPD, radicalen en christendemocraten deel uitmaken). Wij zijn de gevangenen van het sociaalfascisme en zoeken niets anders dan de autonome organisatie in woongemeenschappen, provincies, universiteiten en werkplaatsen. Voor ons is het woord “proletariaat” geenszins overbodig of ouderwets, maar wel een duidelijke en concrete manier om ons te verschuilen in de wereld van de onderdrukten, om van daaruit genoeg kracht op te bouwen voor de hervorming, met een duidelijke klasse-identiteit. We zitten niet in de gevangenis omdat we enkel Pinochet bestreden hebben, het is veel meer dan dat. De geldigheid en de actualiteit van de sociale oorlog om zich te bevrijden van de kapitalistische onderdrukking doet ons elke dag uitstijgen boven de zwakheden en beperktheden die eigen zijn aan de mensheid. We vechten met vastberadenheid en met helderheid, wat onze strijd doet verschillen van de pogingen om het land te pacificeren via decreten, wetten of “propere lei”-maatregelen. Het is de plicht van iedereen die zegt een beter leven te willen, en hoewel het ons moeite kost zijn we goed op weg.

4) We zijn in staat van alertheid en van permanente mobilisatie, zowel binnen als buiten de gevangenis. Als eerste maatregel weigeren we de gebruikelijke opsluiting in de module “J”, die we rekken tot 12 uur ‘s nachts sinds woensdag 6 augustus. We weten dat het niet mogelijk zal zijn deze actie lang vol te houden, maar we zijn bereid de gevolgen ervan te dragen.
Eens te meer doen we een oproep aan alle vrije geesten, aan de mensen die vechten tegen de gevangenis en tegen elke vorm van uitbuiting. Dat de woede zich moge organizeren voor de aansporing, mobilisatie, de verspreiding van propaganda en de actie. Dat de klasse-solidariteit, zelfbewust en los van elke onenigheid, zich in deze tijden moge manifesteren.

¡¡BEWAKERS IN UNIFORM EN IN BURGER: NOCH UW GEVANGENIS NOCH UW WETTEN ZULLEN ONS OOIT KUNNEN VERANDEREN¡¡

COLLECTIEF KAMINA LIBRE, K.A.S. SANTIAGO CHILE, VRIJDAG 8 DE AUGUSTUS 2003.


 http://www.nodo50.org/kaminalibre/

- E-Mail: abc_gent@yahoo.com Website: http://www.geocities.com/abc_gent
 

Lees meer over: vrijheid, repressie & mensenrechten

aanvullingen
Kompanen is Kameraden 
13.08.2003 02:48

i presume

wensje 
ukje - 13.08.2003 14:04

wens dat de "dissident-vvd'er" iets voor jullie kan betekenen...

houdt goede moed!
xxx
Kompanen is Breder 
kerm - 13.08.2003 15:12

en als je een nóg bredere term weet, weest welkom!!!
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.