english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creŽren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Netwerk Achter Peter Siebelt
Pietje Bel - 22.08.2003 14:21

de verschijning van Eco Nostra gaf een hele nieuwe invulling aan het literaire genre "fantasy" . Wie is nu eigenlijk Peter Siebelt en en zijn 'merry men"?

Spekkoek aanbieding, Siebelt mag kiezen (helaas, geen Groenlinks spekkoek)
Spekkoek aanbieding, Siebelt mag kiezen (helaas, geen Groenlinks spekkoek)

De Spekkoek Wrekers
- het netwerk achter Peter Siebelt -
door H.de Bruin
18 aug 2003


In bepaalde linkse kringen spreken we al jaren over de crisis van links. Ik heb daar ook geregeld aan mee gedaan. Na het lezen van het boek Eco Nostra van Peter Siebelt ben ik van die mening teruggekomen. Links staat er beter voor dan ooit, kent een groot bloeiend netwerk en beheerst vele sleutelposities op nationaal en internationaal overheidsniveau. En onze leiders zijn: Ruud Lubbers, Kofi Annan en Jan Pronk.Bij uitgeverij Aspekt is kortgeleden een boek uitgegeven onder de intrigerende titel Eco Nostra, het netwerk achter Volkert van der Graaf. De auteur is Peter Siebelt, die in het dagelijks leven eigenaar was van het beveiligingsbedrijf Algemene Beveiligings Consultants uit Vinkeveen (ABC). In zijn boek (dat overigens nogal knullig geschreven is en waarin nogal wat taal en typefouten staan) komt Siebelt met een fantastische beschrijving van, wat in zijn ogen de kringen zijn rondom de man die Pim Fortuyn vermoordde en en passant wordt daarmee uiteraard de suggestie gewekt dat Volkert niet alleen handelde. Zonder blikken of blozen komt Siebelt daarbij uit op een netwerk, wat hij de 'spekkoek' noemt, waar niet alleen radicale activisten deel van uitmaken, waarvan velen met naam genoemd worden, maar ook mensen uit niet bepaald radicale groepen als de Postcodeloterij of Novib, tot aan mensen als oud-president Gorbatshov, VN-voorzitter Kofi Annan, de Zuid-Afrikaanse bisschop Tutu en de oud CDA-premier Ruud Lubbers. Koren op de molen natuurlijk van de mensen die niet op kunnen houden met te beweren dat de 'kogel-van-links' kwam en die er het liefst een groot complot in willen zien.

Het boek is te absurd om waar te zijn, zelfs de inleider van het boek prof. Bob Smalhout houdt een gigantische slag om de arm door al bij voorbaat te stellen dat als zelfs maar de helft waar is dan ...., maar het meest bizarre is dat in sommige media deze informatie kennelijk serieus wordt genomen. Met voorop natuurlijk de Telegraaf die altijd in is voor wat anti-linkse stemmingmakerij, waar journalist Joost de Haas al jaren met deze Siebelt wegloopt. Al eerder in 1996 kwam de Telegraaf met een paginagroot artikel waarin het netwerk achter RaRa op dezelfde suggestieve manier werd onthuld, maar ook de steeds rechtser wordende HP-de Tijd, of het rechts-conservatieve Katholiek Nieuwsblad en het Reformatorisch Dagblad namen de afgelopen weken kritiekloos de informatie van Siebelt over. Ook een krant als de NRC meende mee te moeten doen. Weliswaar met de kanttekening dat de complottheorieŽn van Siebelt nogal buiten proporties zijn, maar dat sommige informatie toch wel zo de moeite waard is dat er door de overheid naar gekeken zou moeten worden. Wat is dit voor een journalistieke benadering van een verhaal waarmee je zo meerdere afleveringen van de onvolprezen, prachtig absurde Wrekers mee kunt vullen.

dominotheorie

Het is een bekend verhaal dat je in de 7de lijn zo ongeveer iedereen kent. Dat gaat als volgt. Ik ken een gemeenteraadslid, die kent een PvdA-wethouder, die kent Wim Kok, Wim Kok kent Beatrix, dus in slechts 4 stappen ken ik Beatrix ook. De andere kant op kan ook. Ik ken iemand uit Wageningen die dus Volkert vdG kende, dus ken ik in 2 stappen Volkert en dus kende Beatrix in slechts 6 stappen ook Volkert vdG.

Peter Siebelt past deze optelmethode toe op iedereen die in de een of andere lijn in relatie stond met Volkert vdG. En noemt dat serieus onderzoek. Op deze manier knoopt hij alles aan elkaar vast: de Vereniging milieu Offensief (VMO) waar Volkert werkte, Milieudefensie, die wel eens subsidie aan het VMO gaf, de Stichting Doen die weer subsidie aan Milieudefensie gaf, de Postcodeloterij, waarvan Stichting Doen zijn geld heeft. Er is dus een rechte lijn tussen Volkert en het bestuur van de Postcodeloterij. En als je deze lijn kunt neerzetten is het prachtig om alle kanten uit te waaien. Bij Milieudefensie werkte Wijnand Duyvendak en die is ooit door de Telegraaf als RaRa-terrorist neergezet, hoewel iedereen die zich enigszins inhoudelijk in de standpunten van Wijnand heeft verdiept ten tijde van de RaRa-akties weet dat hij en met hem de hele Bluf!-redactie daarop zware kritiek had. Maar Wijnand Duyvendak zit nu voor GroenLinks in de Tweede kamer, dus GroenLinks is onderdeel van hetzelfde linkse terreurnetwerk als Volkert en RaRa in de connexie Milieudefensie en RaRa. En omdat de advocate Britta BŲhler van Volkert ooit op het kantoor van RAF-advocaat Bakker-Schut heeft gewerkt is er dus ook een lijn naar de RAF. En zo redeneert Siebelt eindeloos door: naar de Novib, naar de PvdA, naar de ETA, naar het NCO, naar de VN. Het maakt niet uit. Nou ja het maakt wel uit, want het moet wel in zijn straatje passen. Wat moet je bijv. met advocaat Spong die zowel dierenactivisten verdedigde, vegetariŽr is, maar ook de haatzaai-advocaat van Fortuyn werd? Of met Britta BŲhler die nu ook prinses Margarita verdedigt? Hoewel met een moeder die met bomen praat moet zij ook wel deel zijn van de milieumafia.....

Politieke achtergrond

Wie is Peter Siebelt, die door zijn uitgever wordt neergezet als beveiligingsexpert en die zichzelf tegenwoordig graag afficheert als internationaal gerespecteerd onderzoeker van radicaal-links. Door het onderzoeksbureau Jansen & Janssen en door Evelien Lubbers is Siebelt al in 1994 beschreven, nadat was duidelijk geworden dat Siebelt middels het ophalen van oud papier bij meer dan dertig organisaties informatie verzamelde en dat in een loods van zijn bedrijf doorspitte.
Siebelt deed dat in opdracht van meerdere grote multinationals.
Grappig is dat Siebelt al veel langer geleden door de (toen nog linkse) HP, die hem nu kritiekloos alle ruimte geeft, werd beschreven. Op 20 okt 1984 schrijft de HP: "Hij werd de gehate controleman van het management bij Ogem voor bedrijfsbezettingen, die volgens hem tot niet anders konden dienen dan om stakingsleiders in de Tweede kamer te brengen. "Die mensen werden misbruikt door de politieke partijen", vindt hij. Boskalis, nu kampend met Ogem-achtige problemen, loopt ook een stakingsrisico en Siebelt heeft hen al gewaarschuwd voor komend onheil. Hij heeft nu veel ervaring met stakingen en biedt zich graag aan om de directie te beveiligen."

De voormalige bulldozerbestuurder, croupier en bewaker begint in 1976 z'n eigen beveiligingsbedrijfje: Siebelt Beveiliging BV. Bij Ogem adviseerde hij de directie tijdens bedrijfsbezettingen. Volgens eigen zeggen heeft hij veel ervaring met stakingen en biedt hij zich graag aan om de directie te beveiligen. In 1984 waarschuwt hij Boskalis voor naderend stakingsrisico. Voor dit werk richt Siebelt vervolgens in 1983 de Algemene Beveiligings Consultants BV (ABC) op. In 1986 verkoop hij zijn bewakingsbedrijf Siebelt Beveiliging.
Het aanbieden van interne informatie of risico-analyses bleek een gat in de markt. Interviews uit de begintijd van ABC laten weinig aan duidelijkheid te wensen over. Tegen het Parool zei Siebelt in 1986: "Je hebt natuurlijk organisaties die door beleggingen in en contacten met bepaalde landen in de belangstelling staan van terroristische groepen. (..) Het kan ook zijn dat een bedrijf ten onrechte denkt geen risico te lopen, maar intussen staan ze er niet bij stil dat ze geld hebben geÔnvesteerd in een omstreden project in Zuid-Afrika of IsraŽl, om maar iets te noemen. Dan staan ze opeens wel op een lijst."(Zie ook: )
Organisaties die op die manier werden bekeken door Siebelt waren bijv.: Somo, Transnational Institute, het Oecumenisch Studiecentrum Osaci (nu Oikos), Kairos (Christenen tegen
Apartheid), Pax Christi in Utrecht en XminY. Nadat Jansen & Janssen deze methode had onthuld is deze manier van informatie vergaren gestopt. Het is ook opvallend dat de informatie die Siebelt nu in zijn boek verwerkt grotendeels gebaseerd is op die periode tot '92. Latere bronnen zijn in feite alleen nog maar openbare bronnen als dagbladen of internet. De expertise van radicaal-links en milieuorganisaties van Siebelt is dus nogal betrekkelijk.

Siebelt werkte dus in opdracht van multinationals die belangen hadden in besmette landen, zoals Zuid-Afrika dat toen nog de apartheid kende. Waar Siebelt politiek stond werd toen dus al duidelijk, want hij werkt niet geheel belangenvrij. Op basis van beweringen van zijn hand werd in 1994 de waarnemersdelegatie van ParlementariŽrs tegen Apartheid (Awepaa), die de verkiezingen in Zuid Afrika ging volgen, door de Telegraaf beschuldigd van misbruik van subsidies. Ook het OSL-blad Stavast kwam met deze beschuldigingen tegen de ParlementariŽrs tegen Apartheid en Jan Nico Scholten op basis van informatie van Siebelt.
Na het afschaffen van de Apartheid kwam bij Siebelt de nadruk vooral op milieuorganisaties te liggen. Groeperingen die kennelijk zijn grote ergernis opwekken. In 1996 komt de Telegraaf op zijn aangeven met een aanval op Milieudefensie. Een week voor een geplande actie om ballonnen op te laten bij de luchthaven kopt de krant: 'BVD vreest terreur op Schiphol' en daarbij wordt met name Wijnand Duyvendak te grazen genomen als zgn. RaRa-verdachte. In de Tweede Kamer gaan stemmen op om de subsidies aan Milieudefensie stop te zetten.
Niet alleen Milieudefensie, maar alle milieuorganisaties zijn Siebelt dus een doorn in het oog. In de retoriek van Pim Fortuyn vindt hij, blijkens zijn nu verschenen boek Eco Nostra zijn ideologische goeroe, want deze formuleert zijn ongenoegen. Tevreden citeert hij Fortuyn: "In Nederland hebben we helemaal geen milieuproblemen meer. Het gaat goed met water, lucht en bodem. We zijn hier volkomen doorgedraaid. Ik geloof dat hele CO2 verhaal niet!" Dat was hem uit het hart gegrepen.

In zijn boek worden alle milieuorganisaties neergezet als een grote (mondiale) mafia-organisatie, die in zijn ogen zaken als: "het broeikaseffect, de zure regen, de smeltende ijskappen, de uitputting van de natuurlijke hulpbronnen" alleen maar gebruiken om ons bedrijfsleven kapot te krijgen. Alle maatregelen die genomen worden om bijv. de afbraak van de ozonlaag tegen te gaan, of de uitstoot van ammoniak te verminderen, acties tegen de uitbreidingen van Schiphol, tegen de bio-industrie, of pleidooien voor hulp aan boeren in Bangladesh hebben in de visie van Siebelt maar ťťn doel: het is allemaal gericht tegen onze boeren met hun poepende koeien, varkens en kippen.
Of de milieubeweging nu gewoon handelt binnen de marges van de wetgeving maakt hem niet uit. Gefrustreerd beschrijft hij dat VMO honderden rechtszaken voert en in meer dan driekwart van de gevallen succesvol is. Ter illustratie haalt hij een boer aan die verloren heeft van VMO: "Het lijkt wel een criminele organisatie. Belachelijk zo vaak als die lui gelijk krijgen."

Het zijn zinnen die je drie keer moet lezen om ze te begrijpen. Wat staat hier nu eigenlijk? Ze verwoorden kort samengevat de filosofie van Peter Siebelt. Wettelijke maatregelen die ons bedrijfsleven belemmeren zijn fout. Als er vanuit de VN maatregelen worden voorgesteld om te komen tot internationale milieumaatregelen of het 'Handvest voor de Aarde" is dat een complot van de milieumafia. Een milieumafia die: "een schaduworganisatie vormt achter de VN met machtige tentakels die wereldwijd doordringen tot in alle lagen van de bevolking. Zij beschikt niet alleen over invloedrijke sleutelfiguren binnen de VN maar ook binnen de Europese Unie, nationale regeringen, overheidsdepartementen, lokale overheden, kerken, de vakbeweging en allerhande netwerken van milieuorganisaties."
Kortom alle organisatievormen, die het vrije bedrijfsleven, het vrije kapitalisme belemmeren zijn fout. Rechters die bijv. het VMO gelijk gaven in de vele honderden rechtszaken moeten ook wel fout zijn. Het komt niet bij hem op dat die boeren misschien wel fout handelden. Ideologisch staat Siebelt met deze opvatting binnen de vooral in de VS sterk aanwezige groepen uit extreem-conservatieve hoek en extreem-rechtse hoek die bijv. de VN beschouwen als een complot die de macht wil overnemen. Het is geen toeval dat ťťn van de groepen die Siebelt volop de ruimte geven voor zijn neoconservatieve wartaal de Libertarians is (zie: ). Volgens het rechtse libertarisme (vooral niet te verwarren met linkse anarchisme) staat: "belastingheffing gelijk aan gelegaliseerde diefstal. Immers, zonder toestemming van het individu claimt de overheid een groot deel van je inkomen. Als tegenprestatie realiseert zij hiervoor doelen waar je nooit om gevraagd hebt of levert zij diensten die beter, efficiŽnter en goedkoper door de vrije markt kunnen worden gerealiseerd." "Het libertarisme is een voorstander van de vrije markt. De vrije markt is zowel de enige maatschappelijke ordening die verenigbaar is met de vrijheid van het individu als de economische ordening die de hoogste welvaart creŽert. Hoewel er in de media vaak wordt gesproken over de vrije markt, bestaat er in de gehele wereld geen echte vrije markt. In alle landen, ook de VS, wordt het economisch leven sterk aan banden gelegd door regelgeving van de overheid en hoge belastingen." Het zijn extreme vrije marktaanhangers en op de website van Libertarian.nl staat dat Peter Siebelt weliswaar geen lid is van hun club, maar wel hun doelstellingen onderschrijft.

de rechtse spekkoek

Een andere club waar Siebelt mee verbonden was is Groen-Rechts. Deze partij werd opgericht in 1997 uit een fusie tussen twee andere rechtse splinters te weten de Partij voor Milieu en Recht (PMR) en Realisten Nederland. Deze laatsten hadden eerder geprobeerd te fuseren met de CD en CP'86. Groen -Rechts wilde twee jaar geleden meedoen met de verkiezingen, maar trok zich terug toen Fortuyn zijn opmars begon. Ze zijn tegen de "enorme verkwisting van belastinggeld en de onnodige uitbreiding van het multiraciale karakter van de bevolking" en voor een voor rijken voordelig belastingsysteem. (zie ook:

Het is als je dit leest ook geen toeval dat Siebelt vrienden heeft bij het OSL, bij de Telegraaf en bij het rechts-conservatieve Katholiek Nieuwsblad, maar ook bijval krijgt van groepen als Stormfront White Nationalist (zie: ). Siebelt is zonder aarzeling te plaatsen in de extreem-rechtse hoek.
Je kunt hem dus hem in een wereldwijd extreem-rechtse 'spekkoek' plaatsen van lieden die er niet voor terugdeinzen om grof geweld te gebruiken, van het in elkaar slaan van buitenlanders tot het opblazen van overheidsgebouwen, van lieden die schijt hebben aan de wereld en hun medemensen en slechts uitzijn op eigen belang en ongebreideld zakkenvullen.

Bij uitgeverij Aspekt is hij daarom ook wel op zijn plek. Uitgeverij Aspekt richt zich met een deel van de boeken die zij uitgeeft duidelijk op Nieuw Rechts, een kleine maar potentieel gevaarlijke extreem-rechtse stroming, waar bijv. Voorpost toe gerekend kan worden. Vooral de Ernst JŁnger-boeken en de anticommunistische werken sluiten goed aan op het interessegebied in deze kringen. In het nieuwrechtse blad TeKoS, waarin ook de voorzitter van Voorpost-Nederland, Marcel RŁter af en toe een artikel schrijft, is dit opgepikt en verschenen positieve recensies van Aspekt-boeken. (Zie ook: )

Wie is uitgelachen of uitgebraakt raad ik dan vervolgens liever het boek van Michael Moore aan: "Stupid White Man." Het gaat over de grote familie Siebelt. En tenslotte vraag ik me af wat de wetenschappelijke waarde is van iemand als prof. Smalhout, de man die door Paul de Leeuw werd afgebeeld als Hitler (?) en die zo'n intelligent, 'wetenschappelijk verantwoord' voorwoord schreef voor Siebelt. Waar werkt die man eigenlijk?

Hans de Bruin

 

Lees meer over: anti-fascisme / racisme natuur, dier en mens

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
Zie ook indymedia search: 
M02 - 22.08.2003 17:11

 http://prod.indymedia.nl/cgi-bin/htsearch?words=SIEBELT
Konfrontatie digitaal 
Bart - 23.08.2003 13:22

Deze boekbespreking verscheen in Konfrontatie digitaal

 http://www.stelling.nl/konfront/
synergie? 
piramide - 24.08.2003 13:16

dit leerde ik onlangs.
lijkt me een mooi boek, geeft een hele hoop opheldering, hopelijk helemaal ten goede!?!
google search  
link - 24.08.2003 16:06

 http://www.google.nl/search?q=peter+siebelt
bronvermelding 
haasje - 24.08.2003 18:16

sorrie als ik me dubbel vergis, maar dan ten overvloede, het zal dan hopelijk in het boek vermeld staan, maar 'synergie'etc. heb ik geleerd in de FElix Meritis te Amsterdam

 http://www.felix.meritis.nl/

tŤgen de anonimiteit; geen mens is illegaal!

en nu is het tijd voor mij om eindelijk eens te gaan lŤzen.
poeh hť....
tot later!
Siebelts reactie 
franneke - 25.08.2003 11:49

Het schijnt dat Siebelt een reactie op het interessante stuk van Hans de Bruin heeft geschreven en hier geplaatst. Klopt dit, en zoja, waar is die reactie gebleven?

Website: http://www.frank.dds.nl/Etc/Democrates/start.htm
 
Ja, waar is die reactie?? 
Niek - 25.08.2003 13:12

Ik sluit me bij Franneke aan.

In die reactie schijnt Siebelt zich behoorlijk belachelijk gemaakt te hebben. Ik zou willen checken of dat echt zo is.

Wellicht vinden we nog wel een dwarsverbandje.

Website: http://www.xs4all.nl/~nholtz
 
link naar de reactie 
25.08.2003 17:49Website: http://www.pim-fortuyn.nl/pfforum/topic.asp?TOPIC_ID=19832
 
Voor reacties 
Amzing - 25.08.2003 21:22

Ook staan er reacties op

 http://www.pimfortuyndiscussie.com/yabbse/index.php?board=34;action=display;threadid=2742;start=105
nl.politiek 
linkmichel - 25.08.2003 23:02

Subject: De spekkoek achter agent-provocateur Peter Siebelt
Date: Sun, 24 Aug 2003 10:01:24 GMT
From:  eigenbelangeerst@hotmail.com (Eco Nostra)
Organization: Eco Nostra Unlimited
Newsgroups: nl.politiek

Website: http://groups.google.nl/groups?dq=&hl=nl&lr=&ie=UTF-8&threadm=3f4a4fdb%240%24135%24e4fe514c%40dreader5.news.xs4all.nl&prev=/groups%3Fhl%3Dnl%26lr%3D%26ie%3DUTF-
 
news://nl.politiek 
LinkMichel - 25.08.2003 23:10Website: http://groups.google.nl/groups?group=nl.politiek
 
voor de geintreseerde 
sinterklaas - 26.08.2003 14:42

onder de gebruikelijke toonbanken en over je vaste barhoekjes is voor de mensen die onze gelievde peter geen geld willen toesturen maar wel willen weten wat voor onzin hij nou weer heeft opgeschreven een piratenversie getiteld ego-nostra te koop... zoek en gij zult vinden.

fijn he peter krijg je nog geen nix van ons door de staat gesubsidieerde terroristen loon.

groetjes van een baskische, groenlinks stemende, milieudefensie ondersteunende, rara-bommenlegger die ook nog advocaat is en binnenkort commesaris bij ING word...
reclame? 
jetze - 26.08.2003 17:52

Die Siebelt lacht zich een "krul in zijn lul" met zoveel gratis reclame.
"Link naar reactie" (25.08.2003 17:49) geeft een grappig beeld van wat er speelt.(Franneke versus Martin Kievits, je blijft lachen (tot Franneke zwijgt ??)).

doeiii.

Reactie Peter Siebelt verwijderd 
redactie - 27.08.2003 20:36

De redactie van Indymedia NL heeft de reactie van Peter Siebelt op de boekbespreking "Het netwerk achter Peter Siebelt" verwijderd van de site.

De geposte bijdrage van Peter Siebelt is namelijk geen reactie op de boekbespreking, maar een warrig en vaag verhaal, waarbij hij tracht een KGB agent / methode te koppelen aan de schrijver van de boekbespreking en aan de redactie van Konfrontatie. Bovendien scheldt hij mensen uit voor 'fascist' en 'antisemiet'. Het ongefundeerd en publiekelijk besmeuren van mensen in naam en toenaam alsook het schelden en het schenden van privacy is tegen de spelregels van Indymedia.
gevonden op het web 
nolink - 28.08.2003 01:03

"Siebelt wordt gedreven door linkshaat, niet door vrijheidsliefde, en zou het liefst een Pinochet regime zien die alles wat links van D'66 staat met wortel en tak uit te roeien."
wachten op een uitgever voor deel 2? 
link - 28.08.2003 01:09

"De reactie van siebelt is er een van schelden: "rooie fascist". Heel inteligent allemaal. De kritiek dat de inhoudt van het boek flut is wordt notabene zelf indirect bevestigd door Peter Siebelt als hij zegt dat hij met een deel 2 zal komen wat alle bewijzen zal leveren."
 http://www.libertarian.nl/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=artikelen;action=display;num=1061894645
Zie ook nog deze boekbespreking: 
M02 - 29.08.2003 00:44

Nogmaals ECONOSTRA
Dusnieuws - 28.08.2003 18:25
 http://indymedia.nl/nl/2003/08/13508.shtml
Open Posting 
miguel - 02.09.2003 01:47

(Met het risico dat deze post niet geplaatst wordt...)
Ik citeer: "Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen". Zo enthousiast als ik werd van de gedetailleerde uiteenzetting van Eco Nostra en de persoon Siebelt op deze site, zo treurig wordt ik van het laffe machtmisbruik van de webmaster om een reactie van Siebelt te censureren.

Aanzetten tot geweld is ontoelaatbaar.
Demonisering is onzin.
Vrijheid van Meningsuiting is absoluut.

(of willen we alleen 'toelaatbare' uitspraken? ..)
met vriendelijke groet,

miguellll....
Siebelt begint meteen te schelden 
trouwe bezoeker - 02.09.2003 10:21

Siebelt begint meteen te schelden "rooie fascisten e.d." wissen van die bagger was goed. Zie zijn reactie op dat Fortuin forum. Er komt geen zinnig woord over zijn lippen alleen een tirade over Stalin etc en gescheld op politieke tegenstanders. Die man is gewoon knettergek.
Nog een bespreking 
Jordi van Etten - 06.09.2003 15:36

In het alom gerespecteerde weekblad Binnenlands Bestuur staat deze week ook een bespreking van EcoNostra. En net als hier wordt het helemaal afgebrand.
Reactie op het stuk over Siebelt! 
26.03.2004 01:14


Reactie op het stuk over Peter Siebelt 
Socialistenvreter! - 26.03.2004 01:30

Als de heer de Bruin het boek goed zou hebben gelezen dan had hij waarschijnlijk anders geoordeeld. Daar komt bij dat Siebelt zich nooit op geen enkele manier heeft willen verschuilen achter zijn pen, wat van de overgrote meerderheid van de "linkse" schrijvers/journalisten niet gezegd kan worden. Peter Siebelt heeft altijd aangegeven dat hij bereid was om met een ieder in debat te gaan op televisie in een live uitzending. Het rare is dat vanuit linkse hoek daar niemand op gereageerd heeft. Ik kan u ook zeggen hoe dat komt, ze durven niet omdat ze allemaal weten dat hij gelijk heeft. Zijn boek Econostra is voortgekomen uit een zeer langdurig en intensief onderzoek. Van alles wat hij beweert in zijn boek zegt hij de bewijzen op schrift te hebben. En wat mij ook opvalt is dat hetgene hij beweert in zijn boek niet niks is. Waarom heeft er niemand tegen dit boek protest aangetekend en heeft niemand hem voor de rechter gedaagd om op zijn mist een rectificatie te eisen? Het antwoord is duidelijk, het boek klopt gewoon. Hoe komt het anders dat er zo weinig aandacht besteed is aan dit boek in de media terwijl er zo veel "nieuwe" feiten over bekende ( oud)politici en andere bekende personen openbaar worden gemaakt in het boek. Nee, iemand als Wijnand Duivendak van Groen Links die in de uitzending van Barend & van Dorp gisterenavond iets roept over een "meneer" die een boekje over hem geschreven heeft ( RaRa wie ben ik?) waar alle inhoud van verzonnen is. Ondertussen heeft diezelfde meneer Duivendak niet het lef om in het openbaar of op televisie met Siebelt in discussie te gaan. Hij gaf tot mijn groot genoegen in de uitzending van gisterenavond overigens wel toe dat ook al staan de wetenschappers lijnrecht tegenover elkaar in de "boren in de waddenzee" discussie hij nooit voor zou kunnen zijn. Hiermee zegt hij letterlijk dat ook al zou bewezen zijn dat het boren naar gas in de waddenzee op geen enkele manier schadelijk is voor het millieu, hij toch tegen zou zijn. En dat is nou typisch domme linkse praat van deze ex rara activist. Een volksvertegenwoordiger die openlijk oproept tot burgelijke ongehoorzaamheid en aktie tegen alles waar je het niet mee eens bent. Kort samengevat..........een echte democraat?!
hm 
zaza - 26.03.2004 01:39

"Hoe komt het anders dat er zo weinig aandacht besteed is aan dit boek in de media terwijl er zo veel "nieuwe" feiten over bekende ( oud)politici en andere bekende personen openbaar worden gemaakt in het boek."

Er is geen aandacht besteed aan het boek omdat het klopt?
Hmmm... Oh wacht ik weet het al, de pers wordt natuurlijk geregeerd door radicaal-links. Vandaar al die blije steunbetuigingen aan diezelfde pers steeds op deze site.
Siebelt heeft gelijk 
Multidifficulti - 30.11.2010 11:39

Ik vrees toch dat Siebelt op veel punten gelijk heeft.
Wat de Quimpo-affaire betreft kan ik stellen dat Siebelt voor de volle 100% procent gelijk heeft en snap het muggeziften over taalfouten van geen meter.
Een boek dat gaat over onderzoek moet je niet beoordelen naar het aantal taalfouten maar naar de inhoud en feiten anders wek je de indruk dat je bezig bent fouten af te dekken met minder belangrijke zaken.
De quimpo-affaire is een zaak die dateert uit 1991 toen Andree van Es en haar Groenlinks stevig stampei maakte omdat een toenmalige medewerker van Sison(Quimpo) onder te zware gezet zou zijn om te gaan spioneren bij Sison. De BVD/CIA maakte zich toen terecht stevig zorgen over het lot van Kintanar(later vermoord door de troepen van Sison) die ruzie kreeg met Sison en dus Sison's NPA NDF en CPP.In weze heeft van Es de kamer stevig voorgelogen daar de druk op Quimpo absoluut niet van de BVD/CIA kwam maar van Sison. Dit is later bevestigd door Quimpo omdat ik dat stukje onderzoek heb opgepakt en zelfs contact heb gehad met Quimpo die toegeeft dat hij is misbruikt door Sison(van Es dus ook). "Sison has been distorting the whole "Quimpo affair" to serve his own purposes" volgens Quimpo. Het was Sison's bedoeling om met een huilende Quimpo de BVD/CIA van zich af te schudden wat nog lukte ook(met dank aan Groenlinks). Sison kon toen zijn gang gaan en de zuiveringen doorvoeren binnen zijn CPP/NDF/NPA zonder veel last van pottenkijkers. Sison ging toen over tot iets wat in SPectrazine Murder as Politics werd genoemd zie  http://www.spectrezine.org/global/CPP.htm . Van dezelfde schrijver (Pierre Rousset) is ook het volgende gepubliccerd A new letter of concern zie  http://www.internationalviewpoint.org/spip.php?article409 . Siebelt had dus voor 100% gelijk met zijn publicaties over Sison en de internationale terreurnetwerken waar Sison bij hoorde en van Es was een usefull idiot in het geheel. Groenlinks heb ik diverse malen benaderd over deze stinkende zaak maar een antwoord zul ik nooit krijgen.

E-Mail: minar@live.nl
Website: http://multidifficulti.wordpress.com/
 
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.