english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creŽren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Onvrede over beperkte pardon regeling
lousco - 07.10.2003 21:31

Een Kamermeerderheid heeft ingestemd met de specifieke pardonregeling van minister Verdonk. Slechts 2.200 personen die langer dan vijf jaar in Nederland verblijven komen alsnog in aanmerking voor een verblijfsvergunning. Aan de vooravond van het besluit werden er in 93 gemeenten wakes gehouden waarmee een ruimere pardonregeling wordt bepleit.

Foto: Arjen vd Merwe
Foto: Arjen vd Merwe

Op grond van de regeling zoals die nu is aangenomen, maken alleen de 2.200 asielzoekers die langer dan vijf jaar in Nederland verblijven en waarvan nog hun eerste asielprocedure aanhangig is kans op een verblijfsvergunning. De circa 6.000 vluchtelingen die nog langer in Nederland verblijven of zijn uitgeprocedeerd vallen buiten de boot.

De coalitiepartijen CDA, VVD, D66 en de LPF toonden zich volstrekt ongevoelig voor het feit dat een meerderheid van de samenleving voor een ruimer en rechtvaardiger pardonregeling is. Ook argumenten van hulporganisaties en oppositie, die waarschuwen dat de aangenomen regeling meer problemen schept dan ze oplost (illegaliteit) en bovendien juridisch van alle kanten rammelt (hoos van nieuwe rechtszaken), werden ter zijde geschoven.

Minister Verdonk van Vreemdelingenzaken zal van de groep die niet voor een generaal pardon in aanmerking komt slechts in de meest schrijnende gevallen van haar ministeriŽle bevoegdheden gebruik maken om alsnog een verblijfsvergunning te geven. Verder moet de rechter uitmaken of asielzoekers bezwaar kunnen maken tegen het feit dat zij buiten de regeling vallen.

Samen met organisaties als VluchtelingenWerk Nederland, INLIA, VON, PRIME, UNICEF, de Raad van Kerken in Nederland, de burgemeesters van de vier grote steden en de Verenigde Nederlandse Gemeenten, vindt 65 procent van de bevolking dat ook mensen die in hun tweede asielprocedure zitten of al zijn uitgeprocedeerd kans moeten maken om in Nederland te mogen blijven, zo bleek onlangs uit een NIPO onderzoek.

Aan de vooravond van het kamerdebat, dinsdag 23 september, hebben enkele duizenden mensen verspreid over 93 gemeenten stille wakes gehouden. Een goede opkomst, zeker als je je bedenkt dat het Internationaal Netwerk van Lokale Initiatieven ten behoeve van Asielzoekers (Inlia) hier slechts vier dagen eerder toe opriep.

Om acht uur 's avonds werd, veelal bij het stadhuis, met brandende kaarsen en een minuut stilte (in een enkele gemeente zelfs 30 minuten...), opgeroepen tot een rechtvaardiger en barmhartiger generaal pardon dat minister Verdonk voorstaat.

Tijdens de wakes vertelden vluchtelingen over de schrijnende situatie waarin men verkeert. Ook werd er voorgelezen uit dossiers, droegen kinderen gedichten voor, en er waren toespraken van burgemeesters en wethouders. Met de wakes wilde men symbolisch de hoop levende houden op een ruimer pardon en werd de Tweede Kamer opgeroepen met hun hart te stemmen.

Terwijl de Nederlandse regering met het huidige asielbeleid de deur voor nieuwe vluchtelingen praktisch heeft dichtgegooid (het beleid is volgens de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR en Human Rights Watch bovendien in strijd met internationale vluchtelingenverdragen) en nu dus ook mensen die hier al jŠren verblijven rigoureus het land wil uitzetten, groeit het protest in de samenleving tegen het inhumane asielbeleid.

De afgelopen weken zijn op tal van plaatsen in Nederland mensen de straat opgegaan om te protesteren tegen het feit dat hun buren, vrienden, schoolvriendjes en -vriendinnetjes, het land worden uitgezet danwel de illegaliteit worden ingedwongen.

Op 17 september deden zo'n 700 mensen mee aan een actie van VluchtelingenWerk Nederland, de Raad van Kerken, VON, Kerkinactie, Inlia en Justitia et Pax in Den Haag. Daarbij kregen kamerleden vlak voor aanvang van het eerste kamerdebat over de regeling, naast een petitie, ook foto's aangeboden van mensen die buiten de pardonregeling vallen.

Uit: Ravage #13 van 10 oktober 2003

Zie ook
RAVAGE: Dierenactivisme gecriminaliseerd
Ravage, actieblad - 07.10.2003 20:59
 http://www.indymedia.nl/nl/2003/10/14358.shtml

Website: http://www.antenna.nl/ravage
 
aanvullingen
Zie ook 
link - 07.10.2003 21:37

Groningers steunen uitgeprocedeerde families
Mark Petimezas - 01.10.2003 18:00
 http://www.indymedia.nl/nl/2003/10/14123.shtml

Actie voor ruimer pardon indrukwekkend
fwd. van vluchtelingenwerk - 19.09.2003 22:59 - 2 aanvullingen
 http://www.indymedia.nl/nl/2003/09/13966.shtml

Oproep: wake maandag voor vluchtelingen
fwd. - 19.09.2003 23:06
 http://www.indymedia.nl/nl/2003/09/13969.shtml
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.