english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Extreemrechtse bands treden op in Eindhoven
AFA - 06.11.2003 21:30

Zaterdag 8 november staat er een extreemrechts, anti semitisch concert gepland in de Constant Rebecque kazerne, een extreemrechtse vrijplaats aan de Achtseweg Zuid in Eindhoven.
Dit concert, waar onder andere de Duitse fascistische band Oidoxie en de nationaal socialistische rock 'n roll band Rassenhass optreden is één van de vele extreemrechtse bijeenkomsten aan de Achtseweg Zuid.
AFA roept de gemeente Eindhoven op deze extreemrechtse bijeenkomst te verbieden.


De kazerne
De Constant Rebecque kazerne, die december 2000 werd gekraakt door een groep rechtsextremisten, is een van de weinige plekken in Nederland waar extreemrechtse organisaties, partijen en individuen elkaar ongestoord kunnen ontmoeten. In de afgelopen jaren is hier een vrijplaats gecreëerd, die een aantrekkingskracht heeft op rechts-extremisten in binnen- en buitenland. Er worden regelmatig bijeenkomsten georganiseerd, die naast regionale aanloop, ook aanloop hebben op nationaal en internationaal niveau.
Naast concerten vinden hier ook politieke bijeenkomsten, vormingskampen en herdenkingsdagen plaats. Dit alles met een uitgesproken neo-nazistisch karakter. Op deze manier vervult 'de kazerne' een belangrijke en militante rol binnen de extreemrechtse beweging. Een concert is voor jongeren een laagdrempelige activiteit om met deze beweging in contact te komen.

Het concert
Onder het motto 'ROCK GEGEN ZOG!' willen de bands Oidoxie, Rassenhass en Kommando Freisler gaan optreden.(zie bijlage)Oidoxie is momenteel één van de meest populaire fascistische skinheadbands in Duitsland. Deze band wordt genoemd in het Bundesverfassungsschutzbericht van de Duitse geheime dienst in de deelstaat Nordrhein-Westfalen over het jaar 2002, "als belangrijk onderdeel van de Dortmundse neonazi-scene, met belangrijke contacten met alle kaders uit de neonazi-beweging in de rest van Duitsland".
De cd 'Schwarze Zukunft' is in Duitsland verboden en staat op de indiceringslijst van het Bundes Kriminal Ambt. In mei 2003 valt de politie de huizen van de bandleden binnen en zij vindt volksopruiende video's en cd's met nationaal-socialistische inhoud. De band wordt verdacht van het fabriceren van deze materialen en ze ter verspreiding aan te bieden.

De afkorting ZOG uit het motto 'ROCK GEGEN ZOG!'staat voor Zionist Occupation Government. Binnen extreemrechtse kringen hangen velen de antisemitische samenzweringstheorie aan dat regeringen wereldwijd achter de schermen beheerst worden door joden.
Dit motto, de optredende bands en het plaatje dat als achtergrond op de poster is geplaatst -een skinhead die een jood, weergegeven volgens antisemitisch stereotype, een kopstoot geeft- geven overduidelijk het antisemitsche karakter van de avond aan. (zie www.edelweiss88.de)
Het gegeven dat op 9 november de Kristallnacht, een van de meest trieste dieptepunten van antisemitisch geweld in de moderne geschiedenis, wereldwijd word herdacht, lijkt niet op toeval te berusten.

Op 8 november dreigt er een avond plaats te vinden waar fascisme en antisemitisme word gepropageerd. De bands die gaan spelen roepen op tot haat en geweld. AFA roept de gemeente Eindhoven, eigenaar van de gekraakte kazerne, op een anti racistisch beleid te voeren en de extreemrechtse bijeenkomsten in de kazerne te verbieden.

Stop fascisme en antisemitisme!
Geen vrijplaats voor extreemrechts!
Gemeente Eindhoven; treedt op tegen racisme!

- E-Mail: info@afanederland.org Website: http://www.afanederland.org
 

Lees meer over: anti-fascisme / racisme

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
bijlage 
AFA - 06.11.2003 21:36

Oidoxie

In 1995 wordt in Dortmund de Duitse fascistische band Oidoxie opgericht. Oidoxie is momenteel één van de meest populaire fascistische skinheadbands in Duitsland. Ze treden regelmatig op, ook tijdens demonstraties van de neonazistische 'Freie Kameradschaften' van de Duitse neonazi Christian Worch. Oidoxie is dan ook geen 'normale' fascistische band, maar maken een wezenlijk onderdeel uit van de deels ondergrondse structuur van de 'Freie Kameradschaften'. Zo proberen zij met optredens op legale demonstraties een verbod op hun concerten te omzeilen. Oidoxie wordt genoemd in het Bundesverfassungsschutzbericht van de Duitse geheime dienst in
de deelstaat Nordrhein-Westfalen over het jaar 2002, "als belangrijk onderdeel van de Dortmundse neonazi-scene, met belangrijke contacten met alle kaders uit de neonazi-beweging in de rest van Duitsland".
Op 3 november 2001 speelde Oidoxie tijdens een demonstratie van de Freien Nationalisten voor 1200 neonazi's. Oidoxie heeft op 21 april 2000 gespeeld in Spanje, waar zij een concert gaven ter ere van de verjaardag van Adolf Hitler. Het concert werd georganiseerd door de Blood & Honour/Combat 18 groep in Barcelona. Een andere neonazi-band die speelde was de Braziliaanse band Brigada NS (National Socialist).
Op 31 augustus 2002 speelt Oidoxie en Weisse Wölfe in de door neonazi's van de Nationale Beweging gekraakte Kazerne in Eindhoven. (1) De band Weisse Wölfe bestaat voor een deel uit bandleden van Oidoxie. Terwijl Oidoxie wat in de luwte blijft met betrekking tot radicaliteit in teksten, neemt Weisse Wölfe geen blad voor de mond. In de teksten van de band is onder andere te lezen:"Wenn wir uns finden beim Marsch durch das Land, dann brennt in jeder Stadt ein Asylantenheim ab". In de tekst van het nummer "Unserem Antwort" staat: "Juda verrecke und Deutschland erwache. Ihr tut unsere Ehre weh, unser Antwort Zyklon B." Daarnaast eert de band de Waffen SS en de Wehrmacht. Ook geeft zij steun aan de fascistische en terroristische groep Combat 18 en roept zij op tot een heilige rassenoorlog. De groep Weisse Wölfe wordt door nazi's omschreven als zijnde een radicale en illegale nationaal-socialistische band uit Duitsland.
Op 5 juli 2003 trad Oidoxie wederom op in Nederland, bij een concert wat was georganiseerd door de neonazistische Nederlandse Volks Unie (NVU) in Arnhem (2).
Oidoxie blijkt een harde kern om zich heen te hebben die sympathiseert met Combat 18. Ook de zanger Marko Gottschalk heeft een tatoeage van Combat 18 op zijn borst. In het verleden is de band al eens veroordeeld wegens volksopruiing. De cd 'Schwarze Zukunft' is in Duitsland verboden, werd inbeslaggenomen en staat op de indiceringlijst van het Bundes Kriminal Ambt. In mei 2003 valt de politie de huizen van de bandleden binnen en vindt zij volksopruiende video's en cd's met nationaal-socialistische inhoud. De band wordt verdacht van het fabriceren van deze materialen en ze ter verspreiding aan te bieden. De politie is op zoek naar een videoband waarop het 'Hakenkreuz Lied" van Oidoxie staat. Het nummer is verschenen op de vijfde editie van Kriegsberichter (een video "blad" dat gemaakt wordt door aanhangers van de Scandinavische Combat 18).
Op 28 oktober werden bij meer dan 50 huiszoekingen leiders van Combat 18 in Duitsland door de politie gearresteerd, in een poging het toenemende geweld van extreemrechts in te dammen.

Rassenhass
De Duitse band Rassenhass is een redelijk jonge band. Er is nog niet zoveel over bekend. Ze hebben een cd uitgebracht op een Amerikaans label. Het label omschrijft de band als:"Extremely
fast-paced National Socialist Rock 'n Roll from germany". Volgens de website heeft de band extreme nationaal- socialistische afbeeldingen op de cd-hoes staan.


(1) www.xs4all.nl/~afa/alert/3_5/loep.html
(2)  http://kafka.antifa.net/nvu2003.htm


Website: http://www.afanederland.org
 
CIDI roeptop tot verbod 
07.11.2003 19:04

 http://cidi.nl/pers/2003/pr071103.html
CIDI tegen extreem-rechts 
08.11.2003 00:11

Voor de duidelijkheid enkele citaten uit het persbericht van CIDI:

"Den Haag, 7 november 2003
CIDI wil verbod antisemitisch rockconcert
In een brief aan de burgemeester van Eindhoven heeft CIDI vandaag aangedrongen op het verbieden van een antisemitisch en rechtsextremistisch rockconcert dat aanstaande zaterdag zal plaatsvinden in de Constant Rebecque Kazerne kazerne te Eindhoven. Deze is eigendom is van de gemeente Eindhoven en is sinds 2000 gekraakt door een groep rechts-extremisten.

(...)

In zijn schrijven aan de burgemeester van Eindhoven spreekt CIDI zijn walging uit over het voorgenomen concert. Daarbij wijst CIDI erop dat het concert wordt gehouden één dag voor de wereldwijde herdenking van de Kristallnacht. Zondag is het precies 65 jaar geleden dat de nazi’s overal in Duitsland Joodse gebouwen vernielden en tientallen Joden in overvallen doodden en verwondden. Ook in Amsterdam zal er zondag een herdenking plaatsvinden, die tevens gericht is tegen het toenemend antisemitisme in Nederland."
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.