english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
NIK tegen Duitse nazi-demonstratie
Tegen fascisme! - 11.03.2004 22:57

Op sjabbat 13 maart demonstreren neo-nazi's van de partij NPD tegen de bouw van een synagoge in de Duitse stad Bochum.

Op sjabbat 13 maart demonstreren neo-nazi's van de partij NPD tegen de bouw van een synagoge in de Duitse stad Bochum. De oorspronkelijke synagoge viel in 1938 ten prooi aan de Kristallnacht. Hoewel de gemeentelijke autoriteiten de nazi-demonstratie hebben verboden, gaat deze op gerechtelijk bevel toch door. Het Nederlands-Israëlitisch Kerkgenootschap (NIK) zond een brief aan de voorzitter van de Joodse Gemeente in Bochum om steun te betuigen.

Enkele citaat uit de brief van het NIK:

"Met grote droefenis namen wij kennis van de demonstratie van neo-nazi's die plaats zal vinden aankomende sjabbat in uw stad Bochum, gericht tegen de herbouw van een synagoge vanwege het feit dat deze 65 jaar geleden door nazi's werd verwoest in de Kristallnacht. Langs deze weg brengen wij u onze meest hartelijke gevoelens over van morele ondersteuning in deze zo kritieke tijden voor het Europese Jodendom en voor de Joden in Duitsland in het bijzonder."

Zie ook:  http://www.afanederland.antifa.net/#joods100304

Antifascisten in Duitsland roepen op tot een demonstratie tegen antisemitisme en fascisme. Deze begint op dezelfde dag om 10 uur in Bochum. Voor meer informatie hierover, zie  http://germany.indymedia.org/2004/03/76579.shtml en  http://www.free.de/clandestino/index3.html
 

Lees meer over: anti-fascisme / racisme

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
Jakkes! 
12.03.2004 00:10

Jullie bevinden je op glad ijs AFA!

Het Nederlands Isrealitisch Kerkgenootschap ondersteunt de Israelische bezettingspolitiek en heeft onlangs in een persbericht hun afschuw geuit over de kritische joden die in Den Haag rond het proces over de omstreden muur voor de de sloop van deze muur hebben geprotesteerd. Samenwerken met het NIK, zoals AFA doet, is zoiets als actie voeren voor het dierenwelzijn met ultra-rechtse lieden. AFA, hou u bij uw leest!

xxxxxxxxxxxxxx

persbericht NIK:

De Permanente Commissie (bestuur) van het NIK en de Wa’ad - Nederlands College voor Rabbinale Zaken danken allen die zich hebben ingezet om naar Den Haag te komen om aldaar hun verbondenheid te tonen met Israël en met de vele onschuldige slachtoffers van de gruwelijke zelfmoordaanslagen. Van de Permanente Commissie waren voorzitter Ben Blog en secretaris Ruben Vis aanwezig. Ook de leden Shmuel Katzman en Raphael Evers, van het College voor Rabbinale Zaken waren in Den Haag, evenals een aantal andere rabbijnen.
Na afloop van de demonstraties verklaarden het bestuur en het rabbinaal college: "Met ontzetting zagen wij een aantal medejoden die meenden voor het Vredespaleis hun afschuw jegens Israël op aanstootgevende wijze kenbaar te moeten maken. Wij als Nederlands Joodse Gemeenschap distantiëren ons van het walgelijke optreden van dit groepje en zijn dankbaar dat de intern Joodse éénheid van het protest duidelijk de overhand had en dat er ook zichtbare steun was van vele niet-Joodse vrienden
AFA en CIDI 
ben - 12.03.2004 00:14

niet de eerste keer dat AFA banden onderhoudt met ultra-rechts. Ook met de pro-Israel lobbyorganisatie CIDI werkt AFA samen, zoals vorig jaar rond de gekraakte kazerne in Eindhoven.
 
12.03.2004 00:25

Michiel Smit staat er ook om bekend om af en toe met CIDI samen te werken (bijvoorbeeld bij 11 september herdenking)

Aufbau unterstützen, Aufmarsch verhindern 
linking - 12.03.2004 01:33

 http://www.bo-alternativ.de/special-13-03-f.htm

Aufruf:
Wiederaufbau der Synagoge unterstützen
Neonazi-Aufmarsch verhindern
Seit einigen Wochen hetzen neonazistische Gruppen - angeführt von der NPD - gegen den Bau einer neuen Synagoge in Bochum. Mit der Parole "Stoppt den Synagogenbau - 4 Millionen für's Volk" wollen sie am 13. März in dieser Stadt demonstrieren.

Die Synagogen von Bochum und Wattenscheid wurden in der Pogromnacht vom 9. November 1938 von SA-Mitgliedern und anderen Anhängern der NSDAP in Brand gesteckt und vollkommen vernichtet. Jüdische Bürger wurden misshandelt, deportiert und umgebracht. Nur wenig später wurden Millionen europäischer Juden vom Nazi-Regime ermordet.

Die geplante Demonstration der Neonazis steht mit ihrer Forderung nach einem "Stopp des Synagogenbaus" in direkter Tradition der Pogromnacht und erneuert die nationalsozialistische Hetze gegen jüdische Menschen und ihre Einrichtungen. Der Versuch, die sozialen Ängste und Ohnmachtsgefühle vieler Menschen angesichts der aktuellen Sozialpolitik für ihre antisemitische Propaganda zu nutzen, setzt dies in widerlicher Weise fort.

Der Wiederaufbau der Synagoge in Bochum ist sichtbares Zeichen der in dieser Stadt wieder entstandenen und wachsenden jüdischen Gemeinde, und Symbol dafür, dass der Lebenswille und Kampf jüdischer Menschen über den nationalsozialistischen Vernichtungswillen gesiegt hat. Wir begrüßen die Wiederentfaltung jüdischen Lebens in unserer Stadt.
Daher werden wir am 13. März mit Entschiedenheit für den Bau der Synagoge auf die Straße gehen. Und sollte der Neonazi-Aufmarsch in letzter juristischer Instanz nicht verboten werden, sind wir entschlossen, ihn zu verhindern; wenn nötig auch mit Mitteln des zivilen Ungehorsams. Denn die Aufhebung des polizeilichen Demonstrationsverbots in erster Instanz durch das Verwaltungsgericht Gelsenkirchen zeigt deutlich, dass der Widerstand gegen faschistische und antisemitische Propaganda nicht allein Polizei, Gerichten und anderen Behörden überlassen werden darf. Er ist vor allem eine politische und gesellschaftliche Herausforderung.

In den vergangenen Wochen haben viele verschiedene Gruppen, Organisationen und Einzelpersonen öffentlich erklärt, dass diese Neonazi-Demonstration nicht stattfinden darf. Auch der Oberbürgermeister und die Parteien im Stadtrat haben erklärt, sämtliche politischen und rechtlichen Möglichkeiten ausschöpfen zu wollen, um antisemitische und menschenverachtende Aktivitäten in Bochum zu unterbinden. Sollte also die Demonstration der Neonazis in letzter Instanz erlaubt werden, werden wir alle zeigen müssen, wie ernst es uns damit ist, antisemitische und faschistische Hetze in dieser Stadt nicht zuzulassen.


Wir rufen auf zu einer Demonstration, um den Wiederaufbau der Synagoge zu unterstützen und den Neonazi-Aufmarsch zu verhindern.


Treffpunkt: Hauptbahnhof Bochum, 13. März, 10 Uhr

Es rufen auf (Stand 4.3.): ag feminstische theorie und praxis; AG soziale Grundrechte; AGOT Bochum; Alternative Liste Bochum; Alternative Liste Duisburg; Anti-Atom-Plenum; AStA RWTH Aachen; AStA Uni Bielefeld; AStA der RUB; AStA FH Düsseldorf; AStA HHU Düsseldorf; AStA Uni Dortmund; AStA FH Köln; AStA Uni Köln; AStA Uni Münster; AStA GHS Siegen; attac Bochum; attac campus; Bahnhof Langendreer/Politik & Nord-Süd Büro; BezirksschülerInnenvertretung Bochum; Bochumer Friedensplenum; Bochumer Initiative Südliches Afrika; Bündnis 90/Die Grünen, Kreisverband Bochum; Deutsche Friedensgesellschaft - Vereinigte KriegsdienstgegnerInnen Gruppe Bochum; Deutsches Forum für Figurentheater; Deutsche Pfadfinderschaft Sankt Georg Bezirk Bochum und Wattenscheid; DKP Bochum; DPWV - Der Paritätische Bochum; Erinnern für die Zukunft e.V.; Evangelische Studierendengemeinde Bochum; Fachschaft Geographie; Fachschaftsrat Sozialwissenschaft; Frauen für den Frieden in der EKvW, Gewerkschaft Erziehung und Wissenschaft Bochum, Stadtverband Bochum; Heimsprecherkonferenz Bochum e.V., Dachverband der Studentischen Selbstverwaltungen in Bochumer Studierendenwohnheimen; IFAK e.V.; JungdemokratInnen/Junge Linke NRW; JungdemokratInnen/Junge Linke Bochum; JungdemokratInnen/Junge Linke Duisburg; Jugend-Antifa Bochum; Kinder- & Jugendring Bochum; LabourNet Germany; LinkeListe Bochum; Ludwig Quidde Forum; Medizinische Flüchtlingshilfe; MSB Spartakus HHU; PDS Bochum; PDS-Velbert / Kreis Mettmann; Personen aus dem ehemaligen Antifa-Plenum Bochum und der Ex-Roma-UnterstützerInnen-Gruppe; Ratsfraktion der Grünen, Bochum; SDAJ Bochum; ['solid]-velbert; Soziale Liste Bochum; Sozialforum Bochum; terre des hommes - Hilfe für Kinder in Not, Arbeitsgruppe Wattenscheid und Bochum; virus31; VVN - Bund der Antifaschisten, Kreisverband Bochum

Website: http://www.bo-alternativ.de/
 
Donder op... 
Tegen fascisme! - 12.03.2004 01:38

Op het moment dat in Duitsland nazi's de straat opgaan om te protesteren tegen de bouw van een synagoge, voelen een aantal hufters zich alhier genoodzaakt om schouder aan schouder met de nazi's af te geven op de joodse gemeenschap. Het is werkelijk te triest voor woorden dat jullie geen enkel positief woord besteden aan de legitieme, en noodzakelijke, strijd van joden en anti-fascisten tegen deze nazistische uitingen in Duitsland. Neen, er moet natuurlijk weer gemekkert worden over de situatie in het Midden-Oosten. Wat heeft dat nu weer te maken met een nazi-demo tegen joden in Bochum! Niets, maar dan ook helemaal niets! Zijn jullie zo verblind door haat tegen joden, dat jullie bij elke scheet weer over joden moeten zeuren? Zo ja, sluit je dan maar aan bij de NPD, of in Nederland bij de NVU. Daar zullen jullie dan veel medestanders vinden in jullie strijd.

Iemand schrijft dat de AFA zich "op glad ijs" zou bevinden door haar samenwerking met het NIK. Wat een onzin! Waaruit blijkt dan dat de AFA samenwerkt met het NIK!? Nergens uit! Dit is gewoon onzin. Hierbij zou ik het trouwens niet meer dan normaal vinden voor linkse mensen om zich te solidariseren met de joodse en antifascistische strijd tegen nazisme. En, nogmaals, we hebben het hier niet over de situatie in het Midden-Oosten, maar over de strijd tegen nazi's in Bochum!

En dan hebben we nog een andere nest-bevuiler die doodleuk een link legt tussen het CIDI, AFA en NieuwRechts. Als je niet weet waar je het over hebt, kun je beter maar weer schoenen gaan maken! De demonstratie van NieuwRechts op 11 september werd beveiligd door leden van de JDL en niet van het CIDI. Het CIDI, ongeacht wat je van hun standpunten ten aanzien van het Midden Oosten vindt, heeft hoogstwaarschijnlijk meer gedaan tegen fascisme in Nederland dan jullie, althans de mensen die nu reageren, bij elkaar. En gaan jullie nu maar eens in een hoek zitten en jullie zelf eens diep schamen!


Hass im Pott 
linking - 12.03.2004 04:17

 http://www.jungle-world.com/seiten/2004/11/2760.php

Hass im Pott
In Bochum wollen Neonazis gegen den Bau einer Synagoge aufmarschieren. Das Vorhaben reiht sich ein in eine Serie antisemitischer Aktionen in Nordrhein-Westfalen. von jörg kronauer
Vier Millionen Euro für das Volk!« Überraschende Sparmöglichkeiten für die öffentlichen Kassen haben findige Haushaltsexperten der NPD und Fachleute aus nordrhein-westfälischen Nazikameradschaften entdeckt. Die stets um das Wohlergehen ihrer Mitmenschen besorgte Naziszene aus dem Ruhrgebiet will am 13. und am 20. März in Bochum für ihre Finanzpolitik auf die Straße gehen. Ein Verbot der Demonstration lehnte das Verwaltungsgericht Gelsenkirchen im Februar zunächst ab: »Die NPD ist eine zugelassene Partei«, wusste Richter Hans-Justus Charlier, »deshalb darf sie auch ihre Vorschläge zur Steuerpolitik öffentlich machen.«

Vorschläge zur Steuerpolitik? »Stoppt den Synagogenbau!« lautet die eigentliche Forderung der nordrhein-westfälischen NPD, die ihre Zentrale in Bochum-Wattenscheid hat. Im zweiten Teil des Demonstrationsmottos werden dem »Volk« die für die Synagoge veranschlagten staatlichen Gelder versprochen. Man muss wohl ein deutscher Richter sein, um den Nazislogan ernsthaft als »Vorschlag zur Steuerpolitik« zu bewerten.

Seit die NPD angekündigt hat, gemeinsam mit Nazikameradschaften aus der Region gegen den Bau der neuen Synagoge in Bochum demonstrieren zu wollen, geht es an der Ruhr hoch her. Die antisemitische Hetzkampagne schockiert viele in der Stadt, die Proteste gegen den Naziaufmarsch stützen sich auf ein breites Spektrum.Aufsehen erregte im Januar eine Gruppe von 24 Bochumer Richterinnen und Richtern, die den zögernden örtlichen Polizeipräsidenten, Thomas Wenner, öffentlich aufforderten, die Nazidemonstration zu verbieten. »Wer sich dem Bau einer neuen Synagoge in den Weg stellt«, schrieben sie, »reiht sich 65 Jahre später erneut in die Reihe derer ein, die die alte in Schutt und Asche legten.«

Wenner verbot schließlich die Demonstration, das Verwaltungsgericht Gelsenkirchen hob das Verbot auf, und in der vorigen Woche untersagte auch das Oberverwaltungsgericht Münster den Neonaziaufmarsch. Das endgültige Urteil des Bundesverfassungsgerichts steht noch aus.

»Erschüttert, entsetzt und empört über die Demonstration« ist das Bochumer Stadtparlament, das in einer gemeinsamen Erklärung aller Fraktionen den Neubau unterstützt. Zu einer Kundgebung für die Synagoge rufen der Oberbürgermeister Ernst Otto Stüber (SPD), der DGB und die Industrie- und Handelskammer Bochum sowie die beiden christlichen Kirchen auf. Ein linkes Bündnis will den Naziaufmarsch verhindern, »wenn nötig auch mit Mitteln des zivilen Ungehorsams«. An dem Bündnis beteiligen sich neben der BezirksschülerInnenvertretung auch der angeblich größte Kinder- und Jugendverband der Stadt, die Deutsche Pfadfinderschaft Sankt Georg. In einem eigenen Aufruf fordern antideutsche Gruppen »Solidarität mit Israel«.

Inzwischen kommt es wöchentlich zu Auseinandersetzungen mit dem »Nationalen Widerstand«. Rechtsextreme versuchen jeden Samstag, Demonstrationsaufrufe unter das »Volk« zu bringen, und werden dabei regelmäßig gestört. Flugblätter »mit einem Gesamtgewicht von 780 Gramm« stellte die Polizei am 14. Februar sicher, eine Woche später verhüllte man die Neonazis angemessen mit einem Transparent. Diese werten ihre Aktionen mannhaft »nichtsdestotrotz als vollen Erfolg«.

Die Bochumer Neonaziszene sorgt seit fast zwei Jahren für Schlagzeilen. Zunächst mit so genannten Prügelpartys, bei denen Rechtsextreme obdachlose Jugendliche brutal misshandelten; dann mit drei Aufmärschen im Winter 2002/2003. Der erste, nach Auskunft von Bochumer Antifas aus dem Umfeld der Rechtsrockband Oidoxie organisiert, beendete eine mehr als zehnjährige Aufmarschpause in Bochum; am dritten, aus dem Umfeld des »Widerstand Wattenscheid« angemeldet, nahmen schon mehr als 250 Nazis teil. Für den 13. März hofft die NPD nun auf die »größte Demonstration des Nationalen Widerstandes in NRW«.

Mit antisemitischen Aktionen wartet die nordrhein-westfälische Neonaziszene auch schon seit geraumer Zeit auf. Das Antifaschistische Pressearchiv und Bildungszentrum Berlin hat in einer »Chronik antisemitischer Vorfälle 2003« zahlreiche Vorfälle in Nordrhein-Westfalen aufgezählt. Im Juni begrüßten Rechtsextreme Paul Spiegel, den Vorsitzenden des Zentralrats der Juden in Deutschland, in Hagen mit der Parole: »Der Rassismus ist ein Meister aus Israel.« Im November wurde die Hagener Synagoge beschmiert. (Jungle World, 25/03)

Im Dezember verwüsteten Unbekannte den jüdischen Friedhof in Dortmund, in Bochum waren schon vorher Hakenkreuzschmierereien am jüdischen Friedhof und eine Beschädigung der Erinnerungstafel für die alte Synagoge zu beklagen. Bisheriger Gewalthöhepunkt ist eine Attacke auf das Auto eines Bochumer Rabbiners. Alle Reifen wurden zerstochen, die Außenspiegel zerstört und Hakenkreuze in den Lack gekratzt.

Entsprechend bedrohlich stellt sich die Lage für die Jüdische Gemeinde und den Neubau der Synagoge dar. Der alten, 1863 eingeweihten prunkvollen Bochumer Synagoge verlieh man im Jahr 1925 ein schlichteres Aussehen, um den häufiger werdenden antisemitischen Attacken den Wind aus den Segeln zu nehmen. Ohne Erfolg: Am 9. November 1938 beteiligte sich der damalige Bochumer Oberbürgermeister persönlich an der Zerstörung des Gebäudes.

Der Neubau der Synagoge ist dringend nötig. »Wir platzen aus allen Nähten«, heißt es aus der jüdischen Gemeinde; die jetzige Synagoge, eine ehemalige Stadtteilbibliothek mit dezentem Siebzigerjahremief, ist für die inzwischen zweitgrößte jüdische Gemeinde Westfalens viel zu klein geworden.

Öffentliche Gelder stehen im Übrigen auch anderen Religionsgemeinschaften zu. »Für Kirchenbauten gibt es staatliche Zuschüsse«, bestätigt ein Sprecher der Rheinischen Landeskirche. »Wir wollen nur Gleichberechtigung, kein bisschen mehr«, erklärt ein Mitglied der Jüdischen Gemeinde. Genau das aber war deutschen Antisemiten schon immer zu viel.

Website: http://jungle-world.com/
 
voorspelbaar 
12.03.2004 11:51

De reactie van degene die z'n gal spuit op de, in mijn ogen terechte kritiek op het NIK, is wel zeer voorspelbaar. Kritiek op het NIK, vanwege hun pro-Israel en anti Palestijnen houding, wordt automatisch beschouwd als zijnde jodenhaat. Bah!

Ga in op de essentie van de kritiek: waarom maakt het AFA reclame op Indymedia voor het NIK? Natuurlijk is het NIK tegen de nazi-aanval op de synagoge. Dat is toch iedereen die een beetje gevoel en verstand in z'n donder heeft? Val de lezers van Indymedia niet lastig met persberichten van ultra-rechtse organisaties als het NIK. Dat is alles.

In het land der blinden is een-oog koning.


ik wordt zo ziek van jullie 
antifa - 12.03.2004 12:05

Ik wordt zo ziek van mensen die zich links vinden maar antisemitisch zijn. Pleur toch lekker op.
Simpel 
Antifa - 12.03.2004 12:56

Er wordt wel weer erg overdreven gereageerd.
De AFA geeft op haar website informatie onternt een neo
nazi demonstratie in Duitsland. Niks mis mee een van de actifiteiten van de AFA is informeren wat zij nu doet.
De AFA laat zich verder niet uit over de organisatie.
NIK en ik heb ook geen samenwerking kunnen ontdekken.
Veder zie ik dat niet de AFA het bericht op indymedia
heeft geplaatst maar een persoon die het van hun website heeft gehaald. En dat er iemand begint over de samenwerking
tussen NieuwRechts en de CIDI is wel erg triest, hij/zij gelooft zeker alles wat de Anti-Antifa werkgroep
van de Nederlandse Volks Unie schrijft.

reaktie 
Paul Frederickx - 12.03.2004 18:26

zooooooooo makkelijk om vanachter je kompjoeter op je luie reet een grote scheur los te trekken. zeg het dan bij mensen recht in hun gezicht of stuur een mailtje naar AFA ipv deze manier.
Anti-moskee demonstraties en acties 
: - 13.03.2004 14:03


Ik vraag mij af wat de houding is van het NIK bij rechtse acties tegen de bouw van moskeen, bijvoorbeeld door Michiel Smit, zie hier

 http://www.defabel.nl/40188e01.htm

NieuwRechts vertelde De Volkskrant dat ze overwogen om varkens los te laten op het terrein, om het zodoende onrein te maken.

Ook de gemeente Rotterdam voerde actie tegen de 'ongepaste' moskee, het moest meer westers uitzien.

Ik heb toen geen protest gehoord van het NIK. Het lijkt erop dat de acties die zo schandalig gevonden worden in Duitsland hiet getolereerd worden, omdat ze zich tegen allochtonen richten.

Contact 
NN - 13.03.2004 15:41

"Ik vraag mij af wat de houding is van het NIK bij rechtse acties tegen de bouw van moskeen, bijvoorbeeld door Michiel Smit."

Ik plaats van het jezelf af te vragen, zou je, als je slim bent, de vraag direct voor kunnen leggen aan het NIK. Dan krijg je mogelijk ook nog eens een antwoord en kun je ophouden met speculeren.

Fabel 
16.03.2004 00:48

De Fabel zal wel pro-NIK zijn

Trol 
16.03.2004 16:51

"De Fabel zal wel pro-NIK zijn"

Wat heeft De Fabel hier nu weer mee te maken!? Helemaal niets achterlijke klootviool! Ga effe lekker ergens anders narren...
Smit 
. - 09.05.2005 00:36

 http://www.internetstad.nl/index.php/Michiel_Smit
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.