english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Gevaarlijk gissen naar daders Madrid
Kees, XminY - 12.03.2004 16:21

Ook vannacht niet kunnen slapen van de bijna letterlijk omdraaiende maag wegens de gebeurtenissen in Madrid? Meer uit therapie dan uit hoop dat het zin heeft hierbij wat nieuws en gedachten.

Levensgevaarlijk gissen naar daders Madrid

Ruim een etmaal na de afschuwelijke aanslagen in Madrid, is er nog steeds weinig duidelijk over de daders. De Spaanse regering heeft alle fatsoensregels overtreden door meteen te beweren dat de Baskische beweging ETA achter de aanslagen zou zitten. Maar daar is geen enkel bewijs voor - in ieder geval niets dat publiek gemaakt is - en het is dus spelen met vuur. Er is WEL bewijs dat wijst naar andere daders. De regering heeft iets terug moeten krabbelen nadat er een busje met ontstekingsmechanismes en arabische casettes gevonden werd, maar houdt nog steeds vol dat ETA de voornaamste verdachte is.

Dit zorgt voor een pogromstemming in het land. Het is puur toeval dat er nog geen zware incidenten geweest zijn, maar er wordt al melding gemaakt van dreiging van het lynchen van baskische politieke gevangenen.

Iedereen die de geschiedenis van het Baskische gewapende verzet een beetje gevolgd heeft, weet dat zelfs de meest extreme militanten niet bewust toevallige voorbijgangers wensen te vermoorden. Dat is nog nooit gebeurd en dat ze dat nu bewust wel doen, zou alleen kunnen als er een volledige verandering van het denken en de strategie plaatsgevonden heeft. De veelgenoemde 21 doden in een supermarkt in Barcelona in 1987 waren het gevolg van het negeren van waarschuwingen door de politie, en de ETA heeft zich er toen voor verontschuldigd.

Als voornaamste ‘bewijs’ geldt dat er een bepaald soort explosief gebruikt zou zijn, tytadine, dat het huismerk van de ETA is. Maar net binnenkomend nieuws uit de krant El Pais schrijft dat onderzoek van een rugzak met bommen die in het station van El Pozo gevonden werd, juist heeft aangetoond dat er GEEN tytadine gebruikt werd. (zie:  http://www.elpais.es/articulo.html?xref=20040312elpepunac_12&type=Tes&anchor=elpporesp). Verder zouden er in eerder dagen ETA-activisten aangehouden zijn op weg naar Madrid met honderden kilo’s explosieven. Het kan zijn, maar zelfs dan kunnen ze van plan zijn geweest iets op te blazen waarbij van te voren gewaarschuwd werd, zoals de IRA ooit het centrum van Londen aan gort gekregen heeft. Kortom: geen enkel hard bewijs voor een connectie met deze aanslagen.

Bovendien zou zo’n aanslag volledige politieke zelfmoord zijn. Wat wel raar blijft, is dat ETA nog niets van zich heeft laten horen. Een woordvoerder van Herri Batasuna, de Baskische politieke partij die verboden is verklaard, heeft echter wel luid en duidelijk verklaard dat dit NOOIT het werk van ETA kan zijn. Het kan zijn dat ETA elk moment een reactie geeft die duidelijkheid biedt. Een komplot-verklaring voor deze stilte valt op indymedia-baskenland te lezen ( http://euskalherria.indymedia.org/) en dat is dat ETA al lang ontmanteld is en alleen nog in stand gehouden wordt door Aznar en zijn geheime diensten om voor hen een soort strategie van de spanning te verzorgen. Vandaar dat een verklaring van ETA pas na de verkiezingen van zondag te verwachten zou zijn, zodat de PP nog even flink kan winnen in de stembussen).
(de komplottheorie gaat er trouwens NIET van uit dat deze nep-eta ook achter de aanslagen zelf zou zitten).

De persverklaring van Aznar vanochtend (live op tv te volgen) was van een beschamend niveau. Op de persconferentie werd gevraagd om duidelijkheid over welke bewijzen er zijn, maar daar draaide de president voortdurend volledig omheen. De sociaaldemocratische oppositie heeft hem er al van beschuldigd bovendien gegevens achter te houden, hetgeen hij luid ontkende.

Aanwijzingen dat er islamitische fundamentalistische fascisten achter zouden zitten, zijn ook niet echt hard, maar in ieder geval een stuk geloofwaardiger. Zo is er het bekende busje (al kan natuurlijk iedereen als afleidingsmanouvre wat arabische tapes achterlaten). En er is een claimbrief binnengekomen bij de Londense krant Al Quds Al Arabi (zie:  http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/3503676.stm) dat de aan Al Qaida gelieerde terreurgroep Abu Hafs el Masri Brigades er achter zou zitten. Dat is een bestaande terreurgroep die ettelijke gruweldaden geclaimd heeft, waaronder het opblazen van synagoges in Istanboel. Deskundigen werpen tegen dat het niet gebruikelijk is dat er al zo snel een claimbrief uit die hoek komt. Ook wordt wel gezegd dat deze groep wel vaker maffe claims pleegt (zoals de stroomuitvallen in de VS en Italie vorig jaar) maar waarschijnlijk waren het hele andere grapjassen die dat deden.

Het lijkt ook gewoon veel logischer dat hier religieuze fascisten aan het werk zijn geweest, die hebben namelijk aangetoond geen zier te geven om onschuldige levens, want het zijn toch maar ‘heidenen’. Bovendien is Spanje partij in de oorlog tegen Iraq, en dat hebben ze opgenomen als speerpunt van hun ideologische en daadwerkelijke strijd (naast het even makkelijk uit te buiten conflict in Palestina).

Dan wordt er in allerlei babbelprogramma’s in de media gesuggereerd dat misschien beide groepen zijn gaan samenwerken, maar daar zijn al helemaal geen aanwijzingen voor.

Typisch is dat er ook video-opnames van de daders zijn, volgens dagblad El Pais, van bewakingscamera's op twee stations, maar dat daarover nog niets bekend is gemaakt.

Hoe dan ook; de berichtgeving de komende uren over de daadwerkelijke daders is van ongelofelijk groot belang, niet alleen voor de mensen (en activisten in Spanje). De uitkomst zal grote gevolgen hebben. Als het inderdaad ETA is geweest, wat dus zeer onwaarschijnlijk is, zijn de gevolgen vooral in Baskenland niet te overzien. Maar als het moslimfundi’s waren, betekent het dat we een soort 11e september-effect in Europa zullen krijgen. Dan betekent het immers onder andere dat er elk moment stations in heel Europa de lucht in kunnen vliegen. Dan kunnen we voorlopig ook ophouden met leuke plannen maken voor een betere wereld, want de ruk naar rechts zal bijna onmetelijk zijn. Tevens zullen de gevolgen dan ook zwaar neerkomen op onze islamitische medeburgers.

In beide gevallen moet er uiteraard zo snel mogelijk een eind komen aan dit soort walgelijke terreur. Ook progressieve groepen in Nederland/Europa kunnen er nu trouwens niet meer omheen om bij te dragen aan het formuleren van een antwoord op de vraag HOE.

Om het nieuws te volgen weet iedereen vast wel zijn/haar eigen kanalen, en als je Spaans machtig bent zijn er de indymedia’s van baskenland, Madrid en Barcelona waar veel gegist en gediscussieerd wordt en steeds nieuwe nieuwtjes te vinden zijn. Verder is de website van IAR erg handig voor laatste nieuws, en links naar reguliere en alternatieve media: (bijv. links voor Spaanse media:  http://iarnoticias.com/directorios/titulares/espana.html)


 

Lees meer over: europa vrijheid, repressie & mensenrechten wereldcrisis

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
Egoïstische Westen 
Guido - 12.03.2004 16:31

"Ook vannacht niet kunnen slapen van de bijna letterlijk omdraaiende maag wegens de gebeurtenissen in Madrid?"

Ga eens naar:

Het egoïstische Westen, Madrid.
 http://www.indymedia.be/news/2004/03/81751.php


 
ramnok - 12.03.2004 16:39

toets in bij Google: spanje falangisten franco, en je ziet
ineens vrij veel stof om over na te denken.
meer 
kees - 12.03.2004 18:09


"Ga eens naar:
Het egoïstische Westen, Madrid.
 http://www.indymedia.be/news/2004/03/81751.php "

Heb het gedaan, was niet erg onder de indruk van je overbodige en moralistische lijstje doden elders. Dat er falangisten in Spanje waren en zijn, is ook al geen nieuws (enige band met de aanslag zou dat wel zijn)

Dan nu meer nieuws:
Le Monde: Terwijl Spaanse regering naar ETA wijst, geloven Europol en interpol meer in Al Qaida:  http://www.lemonde.fr/web/article/0,1-0@2-3210,36-356451,0.html

ETA zou misschien volgens HB-voorman om 12 uur vanacht met een persverklaring komen ( http://www.aznaren30segundos.com/forum/viewtopic.php?t=2175)
Verder was, liet iemand weten, de 500 kg explosieven waarmee eerder vorige week eta-activisten gepakt werden, bedoeld om hoofspaningsmasten op te blazen en zodoende massale stroomuitval te veroorzaken op verkiezingsdag.

Ook gaat er het gerucht dat er op een van de stations een meneer uit Qatar gepakt is met een tas vol bommen, en dat het bericht uit de lucht wordt gehouden tot na de verkiezingen ( http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/75749/index.php)
Al Qaida dus 
kees - 12.03.2004 22:44

Zie bijvoorbeeld Figaro:  http://www.lefigaro.fr/international/20040312.FIG0337.html
(citaat)
En Italie, le dirigeant du groupe radical musulman Al-Mouhadjiroun, cheikh Omar Bakri, a affirmé vendredi au quotidien La Repubblica que la revendication des attentats de Madrid par Al-Qaïda est «authentique» et que l'Italie pourrait être la prochaine cible. (...)

Media als CNN en BBC erkennen dat ETA-ontkenning autentiek is en dat krant Gara betrouwbaar is in de zin dat ze steevast door eta als spreekbuis benut wordt.


hand in eigen boezem??? 
Michiel - 13.03.2004 08:49

Kijk eens, ik heb tien jaar bij (zeer) links gemiliteerd, maar de laatste paar jaar ben ik gaan inzien dat dit soort zogenaamde "ontsporingen" eigenlijk ingebakken zit in de linkse ideologie, waar het (leven van het) individu ondergeschikt wordt gemaakt aan een zogenaamd hoger belang, en een theorie van historische noodzaak alles, maar dan ook alles kan goed praten. ETA is uiteraard een groepering met marxistisch-leninistische 'roots' en wat nu gebeurd is, is enkel een uitvergroting wat deze organisatie al vele jaren toepast -- met 850 slachtoffers tot gevolg voor 11 maart 2004.
Natuurlijk kan je proberen om de schuld af te wentelen op A-Quaida, een groepering die eigenlijk niet meer bestaat, hoewel de voornaamste indicator, de gebruikte springstoffen wel degelijk die van de ETA zijn. Maar zelfs dan . . . wanneer eens eindelijk toegeven dat we veel mensen uit de moslimgemeenschap veel te veel krediet hebben gegeven en dat we blind zijn gebleven voor de ideeën die ze terwijl verdedigden. Ideeën die we nooit van conservatieve christenen aanvaard zouden hebben.
Waarschijnlijk komt er nu een scherpe tegenreactie in Spanje -- een enorme verkiezingsoverwinnning voor rechts, een roep naar keihard optreden waar niet alleen ETA/Batauna maar links in het algemeen de gevolgen zal van voelen. Ook bij ons trouwens.
Verwondert het nog dat ik daar best mee kan leven?
Zwijgen? 
13.03.2004 10:56

Waarom staat er geen actuele informatie op de site van het Baskenland Informatie Centrum?


Website: http://www.baskinfo.org
 
verklaring ETA 
la gata - 13.03.2004 11:29

Via korte telefoontjes aan verschillende media, heeft ETA gisteravond verklaard geen enkele verantwoordelijkheid te dragen voor de aanslagen in Madrid.

Een anonieme spreker, die verzekerd heeft in naam van ETA te spreken, heeft rond 18.00u naar verschillende media gebeld, onder wie ETB, om elke verantwoordelijkheid voor de aanslagen afgelopen donderdag te ontkennen.

De persoon die gezegd heeft te spreken in naam van Euskadi Ta Askatasuna heeft letterlijk in het baskisch bevestigd dat "ETA heeft geen enkele verantwoordelijkheid in de aanslagen gisteren geregistreerd in Madrid". De spreker heeft het voorlezen van de boodschap beëindigd met de zin "Gora ETA".

De anonieme spreker heeft ETB uitdrukkelijk gevraagd de boodschap op te nemen als garantie dat hij sprak in naam van de gewapende organisatie.
Voor de technische onmogelijkheid op het moment de communicatie op te nemen, heeft de spreker aangegeven dat zijn stem behoort aan een van de twee leden van ETA die afgelopen 18 februari de wapenstilstand in Catalunya van deze gewapende bende aankondigde.

 http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/75843/index.php

Noorse ontdekking 
13.03.2004 12:34

Michiel, je bent in de war. Eta heeft hier zowiezo niets mee te maken. Maar misschien komt dat omdat je "tien jaar bij (zeer) links gemiliteerd" hebt. De IS of zo, zeker...

Ondertussen heeft AFP en Daily Telegraph bericht dat Noorse onderzoekers die oudere interne papieren van Al Qaida hadden, daarin een verwijzing naar zo'n aanslag in Spanje vonden. Spanje zou volgens de terreur-analyse de 'weekest link' in de bezettersketting zijn, forse aanslagen vlak voor de verkiezingen werden aanbevolen. (zie: Document 'Ties Al-Qaeda to blast':  http://dailytelegraph.news.com.au/story.jsp?sectionid=1274&storyid=1034756)
Omar Bakri bevestigt 
Kees - 13.03.2004 12:51

Omar Bakri, een belangrijke islamitische (salafistische) geestelijke in het Verenigd Koninkrijk, heeft bevestigd dat het daderschap van Al Qaida hoogstwaarschijnlijk is. Volgens Le Monde website, 21.00 gisteren. Zie:
 http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/75948/index.php.

Hij stond de Italiaanse krant La Reppublica te woord en verklaarde onder andere:
"Tous les sites Internet et les forums islamistes au Moyen-Orient et en Europe se sont félicités de la grande victoire d'Al-Qaida" en Espagne, a déclaré Omar Bakri au quotidien italien La Repubblica, dans un entretien accordé à Londres, où il réside. "Je pense que la lettre (adressée au quotidien Al-Qods al-Arabi) est authentique et que les attentats sont l'œuvre d'Al-Qaida (...). C'est un message des partisans d'Al-Qaida, au nom d'Al-Qaida, adressé au monde entier", a martelé M. Bakri."
(maw.: op islamitische internetfora in het Midden-Oosten en Europa worden felicitaties uitgewisseld voor "de grote overwinning van Al-Qaida" en Bakri denkt dat de claim-email aan de Londense krant meteen na de aanslag echt is. Bakri wijst erop dat er in de brief drie aanslagen 'beloofd' worden, naast de 'trein des doods' in Spanje zou er nog een "zwarte rook van de dood" in Italie volgen, en een "wind van de dood" in de VS. Bakri raadt aan deze dreigementen zeer serieus te nemen.

Hij voegt er nog aan toe dat Al Qaida al lang niet meer een enkele organisatie is, maar een 'fenomeen uit de islamitische wereld die zich verzet tegen "de grote kruistocht van de VS tegen de islam".

De theorie dat islamitische terroristen deze operatei wellicht samen met ETA zouden hebben uitgevoerd, noemt Bakri belachelijk: "Al Qaida zou nooit met niet-islamieten samenwerken".

Kortom, het zoveelste teken dat er reli-fascisten achter de aanslag zitten. Media blijven ondertussen maar volhouden dat Baskische nationalisten toch de weest maarschijnlijke daders zijn, in navolging van de Spaanse regering.

Onder kritische Spanjaarden begint steeds meer de leus te klinken: "Zij de oorlog, wij de doden".5 arrestanten  
kees - 13.03.2004 20:24

Terwijl er een grote oploop is van woedende mensen voor het hoofdkantoor van de regerende Partido Popular, omdat mensen menen dat ze bewust liegen over de daders van de aanslagen, zijn er vijf verdachten gearresteerd; drie mannen van Marokkaanse afkomst, twee uit India (volgens CNN hindustanen?). Volgens persverklaring van regering op TVE zijn de arrestanties gemaakt wegens connectie met het gevonden bestelwagentje en met een gsm-telefoonkaart die in de rugzak gevonden werd die niet ontplofte.
Verontrustend bericht 
Boris - 13.03.2004 20:31

Een verontrustend bericht op Indymedia Ierland.

 http://www.indymedia.ie/newswire.php?story_id=63828


Bask doodgeschoten 
kees - 13.03.2004 20:47

In Pamplona is een Baskische bakker doodgeschoten door een politieagent die boven hem woonde. Omdat hij geweigerd had een zwarte strik in het raam op te hangen met daarbij de leus "ETA NEE!". Zijn zoon zat vast als politieke gevangene en hij was actief lid van de vereniging van ouders van baskische gevangenen...In de wijk zijn relletjes uitgebroken
url 
was vergeten - 13.03.2004 20:49

 http://euskalherria.indymedia.org/eu/2004/03/12968.shtml
PP onder vuur 
14.03.2004 12:20

Vanmorgen zijn de verkiezingen begonnen. Presidentskandidaat voor de PP Mariano Rajoy werd belaagd door boze mensen toen hij zelf ging stemmen in Madrid. Gisteravond bevond hij zich in het hoofdkantoor van de partij in Madrid dat door duizenden boze mensen urenlang omsingeld was. Hij riep op om dergelijke demonstraties te verbieden. Het kantoor van de PP in Culleredo (Galicie) is vannacht afgefikt.  http://www.elmundo.es/elmundo/2004/03/14/enespecial/1079256872.html
Bologna 
jan lul - 14.03.2004 16:00

Een vergelijking met Bologna en meer op :

 http://globalresearch.ca/articles/DRE403A.html
verder op indymedia.nl: 
M02 - 14.03.2004 16:10

Aanslagen Madrid
Durutti - 11.03.2004 18:25
 http://indymedia.nl/nl/2004/03/17376.shtml

Spanje & aanslagen : Wie heeft voordeel ?
Henk Ruyssenaars - 11.03.2004 11:38
 http://indymedia.nl/nl/2004/03/17366.shtml

ETA says that it has "no responsibility" on t
d - 12.03.2004 19:46
 http://indymedia.nl/en/2004/03/17410.shtml

Madrid: anti Aznar demo
Dolores - 13.03.2004 22:41
 http://indymedia.nl/nl/2004/03/17442.shtml

Aanslagen in Madrid
Astrid Essed - 14.03.2004 06:56
 http://indymedia.nl/nl/2004/03/17446.shtml

correspondenten in Madrid onder druk
alvaro - 14.03.2004 12:37
 http://indymedia.nl/nl/2004/03/17449.shtml
vrouw overlijdt door charge politie euskadi 
la gata - 14.03.2004 17:19

Bij een demonstratie tegen de eerder genoemde moord op de baskische bakker is een 58-jarige vrouw overleden door de door de politie uitgevoerde charge.
De politie wilde de demonstratie uiteendrijven en deed dit door middel van het uitdelen van klappen aan de demonstranten. Terwijl zij hiermee bezig was, viel een vrouw bewusteloos op de grond. De demonstranten hebben, gezien de ernst van de situatie, meteen een ambulance gebeld, maar omdat ze zagen dat deze niet aankwam, hebben ze de politie gevraagd de vrouw naar een ziekenhuis te brengen. Het antwoord van de politie hierop was: "het kan ons niks schelen"
Na minuten van gespannen wachten kwam een ambulance, maar Kontxi Sanchiz was al overleden.

gehele bericht in euskera:
 http://www.gara.net/azkenak/orriak/art74708.php

samenvatting + reacties in castellano/catalá:
 http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/76963/index.php
Spaanse fascisten achter de aanslag 
lennart - 14.03.2004 18:48

De opvallende volgende aanstelling is onlangs gedaan in de Spaanse krijgsmacht:
 http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/67068

Zoon van de extreem-rechtse Blas Pinar is aangesteld als commandant van het Spaanse leger.

AZF een seculiere organisatie heeft onlangs de Franse overheid afgeperst.
 http://www.upi.com/view.cfm?StoryID=20040305-011955-2061r

Waarschijnlijk is dit een fascistische organisatie die ook achter de aanslag in Madrid zit. In Frankrijk vond men op aanwijzing van AZF een uiterst goede bom die met gsm te detoneren is.

Op 19 Februari is door de rechtse Oostenrijkse regering voorgesteld om een Europese CIA in te stellen:
 http://www.dailytimes.com.pk/default.asp?page=story_20-2-2004_pg4_8

En Jorg Haider is onlangs weer toe gelaten tot het Oostenrijkse kabinet:
 http://www.iht.com/articles/88307.html

De seperatist en fascist Bossi in Italie kreeg op 11-maart een hartaanval na een ruzie in het Italiaanse parlement:
 http://www.agi.it/english/news.pl?doc=200403111141-1040-RT1-CRO-0-NF11&page=0&id=agionline-eng.oggitalia
 http://www.agi.it/english/news.pl?doc=200403111439-1126-RT1-CRO-0-NF82&page=0&id=agionline-eng.italyonline

De extreem rechtse propagandist in Israel 'DekbaFile' geeft aan dat Italie, het Vaticaan wel eens het volgende doelwit kan worden en laat nu net Bossi de paus beledigen:
 http://www.agi.it/english/news.pl?doc=200403041719-1161-RT1-CRO-0-NF11&page=0&id=agionline-eng.oggitalia

Laat ook net op 12 Maart de fascisten die de aanslag hebben gepleegd in 1969 tegen een Milaneze bank:
 http://www.alertnet.org/thenews/newsdesk/L12437710.htm

In de verenigde staten zal wellicht het Sears gebouw getarget door deze extreem-rechtse fascist:
 http://www.suntimes.com/output/news/cst-fin-tower12.html
 http://www.zwire.com/site/mercury_101801.html

vaag 
l* l - 15.03.2004 18:07

ja zo ken ik er nog een paar:
11 maart -522 Bardya roept zich uit tot koning van Perzie
11 maart 1818 Frankenstein wordt gepubliceerd
11 maart 1861 de grondwet van de vs wordt aangenomen
11 maart 1941: Roosevelt tekent de landleaseact
11 maart 1945: onafhankelijkheid van Vietnam, uitgeroepen door Bao Dai
11 maart 1990 Litouwen verklaart zich onafhankelijk
11 maart 1990 Aylwin eerste democtraturisch gekozen president van Chile
11 maart 1997 Paul Mc Cartney wordt geridderd (!)
11 maart 222 Elagabus overlijdt ( wie kent hem niet )
11 maart 1949 GEBOORTEDAG EMILE RATELBAND!!!
Zo, da's voorlopig genoeg stof tot nadenken...
De meest obscure complottheorie wordt beloond met een gratis lidmaatschap van de IS
P.S.: de rest van de reacties is bij deze uitgezondert van de spottende ondertoon in mijn "bijdrage" :)


Nope 
mien kut - 15.03.2004 23:15

jan lul, XminY ontvangt geen subsidie. En trouwens, Indymedia is geen discussie- maar een (eigen-)nieuwssite.
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.