english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Aanslag op gouverneur van 0axaca, Méxiko
poul van bremen - 18.03.2004 19:33

Vandaag, 18 maart, werd in de ochtend een aanslag gepleegd op José Murat, gouverneur van de Staat 0axaca.

In de vroege ochtend werd aan aanslag gepleegd op de gouverneur van de Staat 0axaca in Méxiko, José Murat Kasab. Volgens de berichten is de aanslag op zijn leven mislukt. José Murat ontving drie kogels afkomstig van een vuurwapen en ligt nu in het ziekenhuis. 0f hij in levensgevaar verkeerd is op het ogenblik niet bekend. Waarschijnlijk heeft deze aanslag te maken met de ophanden zijnde verkiezing voor de volgende gouverneur die in augustus a.s. zullen plaatsvinden. José Murat Kasab is afkomstig uit 'El Istmo de Tehuantepec' en is een aktief lid van de P.R.I. partij. Voor de verkiezingen in augustus hebben zich twee kandidaten opgetekend. Gabino Cué, eks-rechterhand van de vorige gouverneur van de Staat Diodoro Carasco Altamirano (P.R.I.) en nu overgezwaaid naar de nieuwe partij Convergencia die samen met de P.A.N. (een soort VVD-achtige partij en de partij van de huidige president Vicente Fox) en de P.R.D. (een soortement van PvdA partij en partij van de huidige burgemeester van Mexiko-Stad López 0brador) een drievoudige koalitie. De andere koalitie wordt gevormd door de P.R.I.,
Verde Ecologista (die absoluut niets te maken heeft met een partij als GroenLinks) en een kleine links partij. Deze laatste drie vormen een uiterst merkwaardig politiek huwelijk en hoe stevig ze in elkaar zitten zullen we de komende maanden wel zien.
Voorlopig is Murat in het ziekenhuis en zal ik proberen om jullie op de hoogte te houden van de laatste berichten. Mocht er iemand Spaans spreken en de taal ook lezen dan kan er ook direkt bericht ontvangen worden van de plaatselijke kranten "Noticias" en "El Imparcial".

- E-Mail: poul14@hotmail.com
 

Lees meer over: zonder rubriek

aanvullingen
Bronnen s.v.p.! 
M02 - 18.03.2004 19:45

Graag je bronnen vermelden en linken als je zelf geen ooggetuige bent geweest! Bedankt.
vervolg verslag en reaksie op "anoniem" 
poul van bremen - 19.03.2004 16:01

Eerst even een vervolg op het gebeurde van gisteren: 0m negen uur 's avonds kwam de "aanslag op Murat" als eerste bericht op de nationale "TV Azteca". 0ok op de plaatselijke TV zender "Canal Nueve" werd uitgebreide aandacht besteed aan het gebeurde. De twee plaatselijke kranten "Noticias" en "El Imparcial" zijn ochtendkranten en vermelde de "aktiviteiten" van gisteren op de eerste pagina. En wat is er nu werkelijk gebeurd? Niet zo erg veel. Waar vond de aanslag plaats? 0p de weg van "El Cerro de Fortin" even buiten het sentrum van 0axaca. Eén agent werd middelzwaar gewond en ligt op intensive care in het ziekenhuis. De chef van de bodyguards is licht gewond en Murat zelf? Die heeft nog niet eens een schrammetje. Waarom dan zoveel aandacht voor deze "aanslag"? Volgens José (Pepe) Bolaños Cacho, één van de rechterhanden van Murat Kasab, zijn er ruim 50 schoten afgevuurd. Eén van de treffers vernielde de voorruit van de auto van Murat waarop Murat de deur opende en naar Hotel Victoria vluchtte dat daar mooi en vijf sterren rijk op El Cerro del Fortin ligt. Einde van het verhaal. Alle "aanvallers" zijn spoorloos en dat is voorlopig het einde. Er zijn alleen maar stille getuigen in de vorm van kogels, en verder ..... is alles 'in onderzoek'. Dat dit allemaal best wel eens met de verkiezingen van augustus te maken heeft, zou best kunnen zijn, maar hier in Méxiko zullen we dat wel nooit te weten komen..... Mensen praten al over "Está fabricado el asunto".
Het is in elkaar gezet. Het is gefabriceerd. Politiek is een smerige zaak, waar dan ook ter wereld. De lust naar macht en geld, het opportunisme, de officiële, legale misdaad.
En dan nog even een antwoord op MO2: Ik ben géén journalist. Ik heb dan wel geen bronnen vermeld, maar ik heb wel naar mogelijke bronnen verwezen en voor alle duidelijkheid: dat waren de genoemde "El Imparcial" en "Noticias". Wel kan mij onzorgvuldigheid en/of onvolledigheid verweten worden. Ik had vergeten te vermelden dat beiden ochtendkranten zijn. Maar nu dit: Waar staat MO2 dan eigenlijk voor? Moet ik denken langs lijnen van James Bond - 007, dan kom ik op MO twee - Menno Twee - Menno Junior ??? (van papa - senior dus zoonlief nummer twee, is junior) Sorry hoor, ik hou niet van dat anonieme gedoe en het lijkt me ook niet verstandig dat anoniem willen zijn. Het is het prinsipe van Amnesty International om mensen uit die anonimiteit te halen en bescherming aan te bieden en als zo een politieke gevangene
een naam heeft te proberen om iets bij de plaatselijke regering te bereiken. Maar we zijn ver afgedwaald, terug naar Nederland waar ik tendensen zie komen van sensuur!
Ik denk daarom dat anonieme berichtgeving of reaksies die tendensen van sensuur kunnen versterken. Zelfs als daarbij repressie groeit is een zo ruim en zo vrij denkend mens voldoende beschermd. Een volledige vrijheid van het uiten van individuele mening (vrijheid van meningsuiting), een volledige persvrijheid, zelfs inklusief de 'roddelpers' is een noodzaak in een gezond werkende demokraatsie. Naar mijn bescheiden mening prikkelt een anonieme schrijver alleen maar de "autoritaire autoriteit" en geeft die autoriteit alleen maar redenen voor het in toom houden van die 'vermaledeide anonieme rebel'. Zo ongeveer zou het gedachtenpatroon er uit kunnen zien van zo een autoriteit. "Vrijheid" is een hoog goed, net zoals "Gastvrijheid" en op deze 'goederen' moeten we erg zuinig zijn en waakzaamheid is geboden om deze waarden volledig intakt te houden. "Alert" is het woord. Tweede Kamerleden zouden de eerste behoren te zijn om deze waarden te beschermen en weer eerst 'volksvertegenwoordigers' worden i.p.v. partij-belangen-vertegenwoordigers.
Veel plezier met je 'bronnen' MO2 !!! Hier gaan we weer over naar de orde van de dag.
Goejemorgen.
Bronnen en indymedia 
M02 (indymedia.nl redactie vrijwilliger) - 19.03.2004 22:21

Bedankt ieder geval voor je bijdragen poul.

Met het melden ( en liefst ook graag linken) van bronnen, kunnen alle lezers in principe de bronnen ook makkelijker nalezen.
Ook kan de informatie in perspectief geplaatst worden als men weet waar het vandaan komt.

Indymedia is niet voor niets opgericht: o.a. vanwege de afhankelijkheid van de gevestigde media en daardoor manipulatie van nieuws.
Het liefst willen we dan ook nieuws van ooggetuigen, direct betrokkenen, bij voorkeur over activisme, om een tegenwicht (of desnoods aanvulling) te geven aan die media.

Deze website is verder niet bedoeld en geschikt voor prive gesprekken.
Daarvoor is een (prive) chat veel geschikter.

Iedereen die serieus geinteresseerd is in indymedia is in principe welkom:
 http://www.indymedia.nl/nl/static/chat.shtml
 http://indymedia.nl/live/chat
Gobernador neergeschoten; omstandigheden 
Alias Mexico - 22.03.2004 18:07

GOBERNADOR OAXACA NEERGESCHOTEN
Enkele dagen terug is de gobernador van Oaxaca
neergeschoten en ligt in het ziekenhuis.
Dat is de man waar al die protesten in Oaxaca tegen
gericht zijn.
Vreemd is wel dat de beschoten auto, enkele uren later
meer schade vertoonde (beelden vertoond door diverse TV-stations); wellicht diensten aan het werk?
Ja, de verkiezingen komen eraan. Dus net zoals in NL
vlak voor de verkiezingen Fortuyn werd vermoord, in
Spanje aanslagen plaatsvinden vlak voor de
verkiezingen, moet men rekening houden met
dienstwerk en hogere netwerken om de verkiezingen te
beinvloeden.
Want Unidad Popular en in mindere mate Frente Popular
Revolutionar gaan bij ongewijzigd beleid wellicht de
verkiezingen winnen.
Maar de situatie werd al grimmiger, zie laatste bijdragen in onderstaande link.
Dus een of enkelen die zich niet meer kunnen
beheersen, is eveneens zeer wel mogelijk.
Zoals gerapporteerd: men gelooft niet
in 'democratie'; men heeft alleen de ervaring dat dit
hersenspoeling en manìpulatie is.

(Maar voor Nederland, Engeland, en Amerika geldt
hetzelfde: hogere netwerken bepalen wat er gebeurd en
'kopen' de mensen aan de top van de 'democratie' en 'vrije pers' om via ontelbare maniertjes en trucs)

Zie verder uitvoerige eerdere rapportage Oaxaca:
 http://www.indymedia.nl/nl/2004/02/16907.shtml
Murat; ambulance & ziekenhuis + media-gaten 
Alias Mexico - 22.03.2004 18:15

De TV stations vertonen beelden van een Murat weggedragen op een brancard (terwijl hij wel beweegd) en een Murat die in een ziekenhuisbed buiten bewustzijn ligt.
Verder noemen sommigen het een aanslag op de 'democratie', terwijl anderen -voor zover mijn interpretatie van Spaans toereikend is- meer kritiek op Murat lijken te leveren.
Ook geven de TV stations duidelijk aan dat er iets raars is met de kogelgaten en deuken in het voorruit; enkele uren na de aanslag zijn er nieuwe gaten/deuken bijgekomen..???
oorspronkelijke kogelgaten passagierskant 
Alias Mexico - 22.03.2004 18:19

Mogelijk belangrijk detail:

de oorspronkelijke kogelgaten in het voorruit, zaten aan de passagierskant.
De latere twee deuken in het voorruit, zitten wel aan de bestuurderskant.
De vraag is wie de auto bestuurde?
Inderdaad: Murat zat NIET aan kant kogelgaten 
Alias Mexico - 22.03.2004 20:40

Een hoteleigenaar heeft mij verteld en nog eens nadrukkelijk bevestigd:
Op Azteca TV werd na de 'aanslag' duidelijk gezegd dat Murat de auto bestuurde.
Nu de oorspronkelijke 3 kogelgaten ver aan de passagierskant zaten en de deuken in het vooruit aan de bestuurderskant pas later zijn gemaakt, lijkt de zaak hiermee opgelost.

Nog nooit een zaak zo snel opgelost! Dat is voor de meeste Westerse landen en vooral Nederland toch meestal wat geraffineerder en erg subtiel in elkaar gezet door het geheime dienstwerk.
Voelt wel wat trots aan, maar weet niet of deze makkelijke zaak voor Poul en mijn persoon iets is om trots op te zijn: een kleuter kan hiermee scoren...

Het volgende punt is nu dus dat Murat en zijn samenzweerders het ten eigen voordele gaan gebruiken.
Ook de Indigenos, de Marzisten en FPR lopen gevaar dat dit tegen hen ingezet gaat worden.
Alles heeft met alles te maken 
poul van bremen - 23.03.2004 15:57

Niets staat los van elkaar: alles heeft met alles te maken. De aanslag van 18 maart heeft natuurlijk wel degelijk te maken met de komende verkiezingen in de Staat 0axaca van augustus dit jaar waar de mensen in de hele Staat naar de stembus te gaan om hun stem uit te brengen. De heele Staat? Nee, dat is niet helemaal juist, want er zijn vele dorpen die leven met hun eigen demokraatsie die "Usos y Costumbres" heet en wat neer komt op het voor hen rustige feit dat geen enkele politieke partij van buiten hun stille rust komt verstoren. Dat houdt ook vaak tegelijkertijd in dat zo een dorp "vergeten" voortleeft en verstoken van hulp en/of subsidies maar moet zien hoe het rond komt. Het 'platteland' dat hier zo plat niet is, maar een door woeste bergen beheerst landschap is, herbergt mensen van verschillende pluimage: boeren en kleine handelaars en ook 'narcos' (drugshandelaars) die vaak in de kusstreken hun eigen koninkrijkjes hebben en goed bewapend zijn zodat geen weldenkende politieagent in hun gebied doordringt. Het platteland bijna aan het lot overgelaten en alleen voortploeterend, ook in 2004, iedere dag beleeft, geillustreerd door enkele jaarlijkse dorpsfeesten. Er zijn zeker een driehonderd (of meer) agrariese konflikten alleen in de Staat 0axaca. Dat is het beeld in de Staat zélf. En dit wat er in de belangrijkste steden gebeurd, in Juchitan, in Tuxtepec, in Huajuapan de Léon, in Matias Romero en in 0axaca-Stad. In 0axaca is alles, zoals meestal, rustig na de "aanslag" van de achttiende maart. De politieagent ligt nog steeds zwaar gewond in het IMSS ziekenhuis en lijkt het enige slachtoffer te zijn. De vernielde voorruit die later misschien ekstra vernield is, is een van de stille getuigen. Maar hoe is het mogelijk dat die andere stille getuigen, de zeven-en-veertig tot vijf-en-zestig gevonden stukjes metaal, de overblijfsels van evenveel afgevuurde schoten, zo ontzettend weinig schade hebben aangericht? Dit is zeker niet het werk geweest van 'narcos' die geld zat hebben om uitstekende wapens aan te schaffen! Dus, wie dan wel? Precies, er zijn natuurlijk nog geen boeven gevonden die dit hebben kunnen doen. Die zullen ook wel niet huilend thuis zitten om te betreuren hoe ze in hemelsnaam zo veel 'missers' hadden kunnen afvuren .....
Equivalent van het 0penbaar Ministerie in 0axaca: veel sukses! Dus, zoals ik al eerder schreef: we zullen wel nooit te weten komen wie, wat of hoe. Het is alleen te hopen dat er niet ineens een of meer mensen worden gevonden die 'het gedaan hebben'. In Méxiko schiet heel vaak de fantasie te kort en kunnen er plotsklaps verrassingen optreden. Het Politiek Teater kent veel inspiraatsie en kreativiteit. De Akteurs kunnen van heel diverse politieke pluimage zijn en het zou tot de verwachtingen kunnen behoren dat ..... ik heb nog geen idee. We wachten op de volgende verrassing. Dat dit spel nog niet is afgelopen staat echter wel bijna 'op zeker'.
Goejemorgen .....
 poul14@hotmail.com
Meer inzicht aanslag,spelletjes,manipulaties? 
Alias Mexico - 26.03.2004 23:52

Inmiddels is breed op TV geweest, ook op de nationale TV, dat men denkt dat dit een opzetje is van gobernador Murat en consorten.

Maar de vragen worden eerder meer dan minder.
Immers: Murat was onverkiesbaar, daar bij nationale wet slechts een termijn van 6 jaar gediend kan worden.
Wat voor een doel kan een dergelijk opzetje dan dienen?

Een andere kandidaat van dezelfde partij word mogelijk de nieuwe gobernador: overal in Oaxaca hangen afiches van deze man Ulizes, van dezelfde partij PRI.
Ze hebben dus veel geld achter zich staan, maar geen steun van de bevolking en proberen via manipulatie de bevoling te misleiden:
"Por trabajo y securidad": voor werk(gelegenheid) en veiligheid.
Hitler had ook zoiets van "Arbeid macht frei" boven zijn werkkampen en de "securidad" was hij ook vrij goed in...
Maar dat is hier allemaal niet zo bekend.
Deze partij is van en voor de elite en presenteert zich in groen-rode kleuren; alsof het een socialistisch groene partij is, of zo.

Cabino Cue heeft veel meer steun van de bevolking; hij is van de PAN; Partido Action National (3 parties unified).
Maar kennelijk weinig geld; inmiddels hangt zowat elke belangrijke straat van de provincie vol met posters van Ulizes, terwijl die van de andere kandidaten nauwelijks te vinden zijn.

Unidad Popular is nog te jong en te klein en heeft waarschijnlijk vooral steun onder een deel van de indigenas (een ander deel van de indigenas opteert meer voor de marxistische Frente Revolucionario Popular FRP), maar deze hebben geen kandidaat.


Terug naar de kern; aanslag, spelletjes, manipulaties:

Het doel van die 'aanslag' zou dus zijn om zijn partij en de nieuwe kandidaat Ulizes de verkiezingen te laten winnen.
En inderdaad; dergelijke acties zijn nodig, daar het lijkt da ze vrij weinig steun onder de bevolking hebben.
We zien hier weer dat geld regeert, zoals zijn grote verkiezingskas, die gevuld wordt door..:
Neem de olieindustrie bijvoorbeeld die van oudsher in een naam met de vrijmetselarij te noemen is?
Wat een stelletje hypocrieten: deze mensen steunen gewoon ronduit Ulizes en de PRI.
En anders steken ze geen vinger uit om de andere partijen een klein beetje geld te geven voor hun verkiezingskas.
En natuurlijk moeten ze niets hebben van indigenas en het gewone volk: de verdiensten met de minerale rijkdommen zijn slechts te maken door landrechten van anderen zoveel mogelijk te negeren.
Wel valt er wat voor te zeggen dat de media, die normaliter in de meeste landen via eindredacteuren door de vrijmetselarij wordt bestuurd, gemeld hebben dat dit een complot lijkt te zijn om zijn eigen partij stemmen te voorzien.
Maar hoe sterk hebben ze dat geuit?
En waarom pas na enkele dagen, terwijl dit ook al op dag een duidelijk was? Moesten ze wel, omdat ze anders zelf als 'vrije' pers door de mand vielen?
Wellicht kan Poul hierover en andere zaken inhoudelijk meer duidelijkheid geven, gezien zijn kennis van zaken en lange verblijf hier.
Met deze beperkte analyse blijft overeind mijn stelling dat waakzaamheid geboden dient te blijven voor een pzetje ergens in de toekomst tegen indigenas, marxistische bewegingen en andere bewegingen die de belangen van grote bedrijven en mineralenwinning (voornamelijk olieindustrie) in de weg zitten.
Inderdaad: Shell is hier het land uit geknikkert en de oliemaatschappij Pemex is een staatsbedrijf. Maar je maakt mij niet wijs dat alle verdiensten en lonen zuiver en eerlijk zijn en er geen grote oneerlijke oliegelden ergens aan de strijkstok blijven hangen; vooral niet in dit land.
even de puntjes op de i 
poul van bremen - 27.03.2004 18:52

Ik moet even reageren op het stukje van Alias. In de eerste plaats hebben we het al over augustus 2004, de verkiezing in de Staat 0axaca voor het gouverneurschap.
Er staan twee koalietsies van ieder drie partijen tegenover elkaar met voor iedere politieke groep de kandidaten Gabino Cue - van Convergencia (met een aksent op de e van Cue) en Ulises Ruiz - van de P.R.I. In feite staan dus die twee partijen tegenover elkaar. Gabino Cue met zijn Convergencia wordt bijgestaan door de P.A.N. (Partido Accion Nacional) en de P.R.D. (Partido Revolucionario Democratico). Ulises Ruiz (Partido Revolucionario Institucional) wordt terzijde gestaan door de Partido Verde Ecologista, een partij die zoals ik al eerder geschreven heb helemaal niets te maken heeft met een partij als NieuwLinks, en de P.T. (Partido de Trabajadores). Drie tegen drie dus en in augustus zien we wel hoe het zich ontwikkelt en welke kandidaat wint. Er valt over ieder van de zes politieke partijen nog wel meer te zeggen, maar laat ik het niet ingewikkeld maken.
- Iets anders is het er uitgooien van Shell en Esso (Standard 0il) door de President van Mexiko van toen, Lazaro Cardenas. Dit gebeurde toen Europa in de ban was van zijn eigen aktiviteiten, in de 2e Wereldoorlog. Esso, Shell werden uit het land gewerkt en daar voor in de plaats kwan Pemex, de eigen nationale trots van Mexiko. Echter sinds de tijd van President Miguel de la Madrid Hurtado, en waarschijnlijk al daarvoor, is er aan de ontwikkeling van Pemex bitter weinig gedaan. En dan heb ik het over het opzoeken en aanboren van nieuwe oliebronnen en wat aardgas (of zeegas) betreft is er nog minder gedaan, dus ook niets. Met het winnen van elektrisiteit is het ook niet best gesteld en de huidige President, Vicente Fox, zoekt op energieke manier mogelijkheden om dit hele gestagneerde proses van Pemex en van de C.F.E. vlot te trekken. Dit staat natuurlijk in verband met de wens dat er meer enrgie beschikbaar komt in de nabije toekomst om de ontwikkeling van de industrie te bevorderen. Tot mijn verbazing hoorde ik echter dat de gerenomeerde NRC een bericht plaatste over de ruzie tussen P.R.I. partijleider Madrazo en de voorzitster van de Mexikaanse Tweede Kamer, Esther Gordillo en dit in verband bracht met deze herziening van de energievoorziening en wel speciaal de C.F.E. (Commision Nacional de Electricidad)
Deze berichtgeving had de plank totaal mis laten slaan. Het artikel had het over de privatisering van de energievoorziening en had dit in verband gebracht met de ruzie tussen de twee PRI partijbonzen. Flauwekul en geklets! Was het een soort wensdroom van deze journalist?
- We gaan snel weer terug naar het rustige provinciale 0axaca: de agent ligt nog steeds in het IMSS-ziekenhuis en zal waarschijnlijk nooit meer zijn werk kunnen doen. Jose Murat Casab, de gouverneur van nu, heeft aan de echtgenote van de agent een pensioen voor het leven aangeboden. En verder ..... alles blijft in onderzoek.
Goejemorgen
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.