english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Steunbrief voor Jeff 'Free' Luers
anarchist black cross - gent - 22.03.2004 18:11

Dit statement is geschreven door de steungroep voor de politieke gevangene Jeff “Free” Luers. Als je dit statement wil onderschrijven, contacteer hen dan op  breakthechains02@yahoo.com. De bedoeling van het statement is de aandacht te vestigen op de zaak van Luers en om zijn aangetekende beroep positief te beïnvloeden.

Jeffrey in de Oregon State Penitentiary
Jeffrey in de Oregon State Penitentiary

Voor al degenen die het aanbelangt :

Jeffrey Luers is een politieke gevangene die een straf van 22 jaar uitzit voor acties waarbij geen enkele vorm van fysieke bedreiging uitging naar iemand, laat staan iemand kwetste.

Voordat hij opgesloten werd, was Mr. Luers een zeer geliefd plaatselijk activist in Eugene, Oregon. Hij was gekend bij de ordehandhavers wegens zijn betrokkenheid bij acties ter bescherming van bossen en tegen politiegeweld.

Mr. Luers werd gearresteerd in juni 2000, nadat hij de plaats van een brand bij een ‘Romania’ autohandelaar in Eugene, (Oregon) verliet. Hij werd aanvankelijk aangeklaagd met drie klachten van 1° graad brandstichting voor het in brand steken van drie Sport Utility Vehicles (SUV’s) bij een autohandelaar, later kwamen daar bijkomende aanklachten voor poging tot brandstichting en samenzwering met het doel tot brandstichting bij de Tyree Oil Company bij.

Mr Luers bekent dat hij een daad van eigendomsvernietiging heeft gepleegd bij de Romania autohandelaar. De motivatie die hij opgaf voor deze daad was om de aandacht te vestigen op de mondiale opwarming van de aarde en de milieurampen die dat met zich meebrengt.
Mr Luers nam de nodige voorzorgen om ervoor te zorgen dat niemand gewond kon geraken ten gevolge van zijn acties ( een brandexpert en de nachtwaker van Romania bevestigden later op het proces dat het vuur geen enkele bedreiging vormde voor mensen). Hij ontkent elke betrokkenheid bij -of zelfs maar iets te weten van - de poging tot brandstichting bij de Tyree Oil Company. Er werd ook geen tastbaar bewijs voorgelegd dat hem in verband bracht met dit laatstgenoemde voorval. Vingerafdrukken , gevonden op de plaats van de misdaad, kwamen niet overeen met deze van Mr Luers of met deze van zijn medebeklaagde.

Tijdens de loop van zijn proces werden verklaringen afgelegd door de politie en de aanklagende advocaat welke aantonen dat het Mr Luers’ politieke overtuiging was die voor de rechtbank kwam, niet enkel zijn daden. Zijn verdediging heeft succesvol bewezen dat er met de bewijslast werd geknoeid, dat officieren gelogen hebben en dat de aanklager bewijzen gemanipuleerd heeft om een legale huiszoeking te verkrijgen.

De verdediging had aanvankelijk de beste kaarten tot de voortijdige dood van Mr. Luers’ hoofdadvocaat Ken Morrow. Dit zorgde ervoor dat de rechter een procedurefout uitsprak met veelbetekenende vertragingen als gevolg, wat de verdediging toeliet te hergroeperen en hun strategie nog eens goed te overdenken.

Misschien het meest frappante, de rechter verwijderde de verklaring van de deskundigheidsgetuige van Mr.Luers enkel omdat hij het niet eens was met de getuigenissen afgelegd door de staat. De deskundigheidsgetuige had een uitgebreider en vollediger onderzoek gedaan op de plaats van het misdrijf (waaronder het nemen van foto’s van de uitgebrande wagens, wat de politie niet deed) dan de Eugene Police Department en de Bureau of Alcohol, Tobacco, en Firearms.

In juni 2001, werd Mr. Luers beschuldigd voor 11 van de 13 aanklachten en veroordeeld tot 22 jaar opsluiting. Vallende onder Oregon’s “maatregel 11” mandaat met richtlijnen tot minimale veroordeling, heeft hij niet de mogelijkheid tot voorwaardelijke in vrijheidstelling of vervroegde vrijlating.

De duur van zijn straf is duidelijk onrechtvaardig, in het bijzonder wanneer men ze vergelijkt met de straf die men gewoonlijk geeft aan mensen die veroordeeld worden voor misdaden tegen personen. Bvb. ‘Doodslag 1’ voorziet een straf van 10 jaar, ‘Poging tot Doodslag’ 7 jaar en een half, ‘Verkrachting 1’ 8 jaar en vier maanden. Zonder twijfel, Jeffrey’s straf is volledig buiten proportie voor de misdaad van het in brand steken van drie wagens. Een onderzoeksproject, gesteund door de steungroep van Mr. Luers en de “Human Rights Commission of the City Eugene” hebben deze ongelijkheid bekend gemaakt en hebben de Commissie ertoe aangezet het statement te ondertekenen dat in vraag stelt in hoeverre Mr. Luers politieke overtuiging meespeelde in het proces.

Mr Luers heeft een straf gekregen welke een signaal moest geven aan milieuactivisten en activisten die strijden voor sociale rechtvaardigheid dat zelfs een symbolische daad waarbij eigendom wordt vernield nu gelijkgeschakeld wordt met terrorisme en zwaarder bestraft wordt dan vele misdaden gepleegd tegen personen. Sedert zijn opsluiting is Mr. Luers door de FBI en door de reguliere pers bestempeld als een “eco-terrorist” . Deze omschrijving werd gebruikt door de Oregon Department of Corrections om te rechtvaardigen waarom Mr. Luers onder Security Threat Group werd geplaatst, een aanduiding die vooral gebruikt wordt voor gangleden.

Tijdens deze moeilijke tijden, moeten we ervoor ijveren om zeker te zijn dat de basisrechten van de mens voor iedereen gelijk beschermd en gerespecteerd worden. We mogen de criminalisering van andersdenkenden en de repressie tegen activisten niet aanvaarden, zelfs indien we niet akkoord gaan met hun tactieken.

Mr. Luers is een oprechte jonge man en heeft de samenleving enorm veel te bieden. Wij vinden dat het onrechtvaardig is om hem nog langer op te sluiten, tijdens de meest kostbare jaren van zijn leven. Hij heeft verklaard dat, wanneer hij vrijgelaten wordt, hij zich actief zal blijven inzetten met de bedoeling het leefmilieu te beschermen, maar dat hij activiteiten zou vermijden die hem terug naar de gevangenis kunnen leiden.

Met het oog op Mr. Luers’uitgesproken politieke overtuiging en de ongewoon lange duur van zijn straf, erkennen wij hem als politieke gevangene. Wij ondersteunen ook dat hij in hoger beroep gaat, en dringen aan op een herziening van zijn vonnis teneinde een strafvermindering te bekomen.


Ondergetekende,


Ondertekend door [op 18 maart 2004]
• Mumia Abu-Jamal-Author, Faith & Our Fathers; journalist, and commentator (Waynesburg, PA)
• Ashanti Alston-Northeast Coordinator-Critical Resistance. Former political prisoner. (Brooklyn, NY)
• Christopher Anderson- Environmental activist. Owner, Black Dog Sustainable Earthscapes (Nashville, TN)
• Clara Arndt-Biologist for federal agencies such as the Forest Service and US Geologic Survey (Santa Cruz, CA)
• Linda Averill-Delegate to King County Labor Council for Amalgamated Transit Union 587 (Seattle, WA)
• Sue Barnhart- Member, Eugene Springfield Solidarity Network, Oregon PeaceWorks, and Taxes for Peace Not War (Eugene, OR)
• Oona Beall- Journalist, Cascadia Media Collective (Eugene, OR)
• Michael Becker-Lecturer in Political Science at California State University (Fresno, CA)
• Jeremy Bendik-Keymer-Assistant Professor, Colorado College Department of Philosophy (Denver, CO)
• Dr. Steven Best-Associate Professor Chair, Department of Philosophy at University of Texas (El Paso, TX)
• Jello Biafra- Musician, spoken word artist, and owner of Alternative Tentacles Records (San Francisco, CA)
• Bill Blum-Author of Killing Hope: US Military and CIA Interventions Since World War II (Washington DC)
• Dr. Peter Bohmer- Faculty in Political Economy at Evergreen State College and a member of the Olympia Movement for Justice and Peace (Olympia, WA)
• Dr. Ruben Botello-Founder, American Homeless Society (Eureka, CA)
• Rita Brown- Community Advisory Board member for the Prison Activist Resource Center (Berkeley, CA)
• Carter Camp-Founder of the Oklahoma chapter of the American Indian Movement (AIM), former National Chairman of AIM, and Board Member of the Leonard Peltier Defense Committee (Oklahoma City, OK)
• Cristiana Cavagnaro -Coordinator for Earth Liberation Prisoners Support Network and No Repression (Milan, Italy)
• Salome Chasnoff-Founding director, Beyond Media Education, Women's International Information Project, media artist and educator (Chicago, IL)
• Darryl Cherney- Musician, environmentalist activist, and successful litigant in a $4.4 million suit against the FBI and Oakland Police, who attempted to falsely blame him and Judi Bari for car-bombing themselves in 1990 (Oakland, CA)
• Ward Churchill -Award winning author and Professor of Ethnic Studies at University of Colorado (Bolder, CO)
• Chris Crass-Organizer with the Challenging White Supremacy Workshop and author of Collective Liberation On My Mind (San Francisco, CA)
• John Paul Cupp- Co-Founder of Dignity Village Inc. (Portland, OR)
• Paulette D'auteil-Member, Jericho Movement to Free Political Prisoners/Prisoners Of War in the USA (New York City, NY)
• Danielle Ni Dhighe- Prisoner Welfare Officer, Irish Republican Socialist Committees of North America (Tukwila, WA)
• Arif Dirlik-Author and Professor of History and Anthropology at the University of Oregon (Eugene, OR)
• Misha Dunlap- 2nd year law student.Environmental, animal rights and civil liberties activist.(Eugene, Oregon)
• Nora Dwyer- Irish Unity Committee (Houston, Texas)
• Dr. Lauren Eastwood- Sociology Professor at Syracuse University (Syracuse, NY)
• Jain Elliott- Middle school English teacher, Temple Beth Israel congregant, Eugene Springfield Solidarity Network member, and Oakridge Teacher's Association Co-president (Eugene, OR)
• Rob Eshelman-Journalist and community organizer (San Francisco, CA)
• Sara Falconer-Journalist and prisoner-support organizer (Montreal, Quebec, Canada)
• Lane Farnham- Jericho Amnesty Movement (Los Angeles, CA)
• Michael Garvin-President of the Warner Creek Company (Eugene, OR)
• Lyn Gerry-Radio Journalist and member of the Board of Trustees of Ithaca Community Radio (Ithaca, NY)
• Chellis Glendinning-Award-winning author (Chimayo, NM)
• Stan Goff- Veteran of Army Special Operations (Delta Force, Rangers, and Special Forces) and author of Hideous Dream (Raleigh, NC)
• Christine Goffredo-Student at the University of Central Florida and officer of the Progressive Council (Orlando, FL)
• Scott Gollwitzer-Public Interest Environmental Attorney; formerly a criminal defense attorney (Asheville, NC)
• Rene Gonzalez-Cuban political prisoner (Edgefield, SC)
• Samantha Grassi-Coordinator for Earth Liberation Prisoners Support Network and No Repression (Milan,Italy)
• Antonio Guerrero-Cuban political prisoner (Florence, CO)
• Anthony Hall-Founding coordinator of Globalization Studies at the University of Lethbridge and author of The American Empire and the Fourth World (Alberta, Canada)
• Chris Hannah-Guitar player and vocalist for political band Propaghandi (Winnipeg, Canada)
• Clare Hanrahan-Writer and activist, author of Jailed for Justice: A Woman's Guide to Federal Prison Camp (Asheville, NC)
• John "Splitting the Sky" Hill-Native American author and activist; former political prisoner (Chase, British Columbia, Canada)
• J. Todd Hutchins-Public interest environmental lawyer; activist for social justice and civil liberties (Nevada City, CA)
• Lisa Igoe-Journalist, Cascadia Media Collective (Eugene, OR)
• Pina Inga-Association for Proletariat Solidarity (Milan, Italy)
• Robin Irish-Community activist, business owner (Eugene, OR)
• Ron Jacobs-Author of The Way the Wind Blew: A History of the Weather Underground, contributor to Counterpunch, Clamor, Works In Progress, and other journals (Burlington, VT)
• Derrick Jensen-Award winning author and environmental activist (Crescent City, CA)
• James Johnston-Executive Director, Cascadia Wildlands Project (Eugene, OR)
• Timothy Jones-Disabled Vietnam veteran, business owner (Eugene, OR)
• Jack Cohen-Joppa-Co-editor of Nuclear Resister (Tucson, AZ)
• Ramsey Kanaan- AK Press Publishing (Oakland, CA)
• Richard Kahn-PhD.c., Social Sciences and Comparative Education at University of California (Los Angeles, CA)
• Brian Klopotek - Assistant Professor of Anthropology and Ethnic Studies at the University of Oregon (Eugene, OR)
• Todd Kowalski-Bass player and vocalist for political band Propaghandi (Winnipeg, Canada)
• Richard Kraus-Professor of Political Science at the University of Oregon (Eugene, OR)
• Daniel Kruse- Law student at University of Oregon and organizer for Coalition Against Environmental Racism (Eugene, OR)
• Wey-Wey E. Kwok-Public interest medicare attorney (Junction, NJ)
• Dianne Lobes-Psychologist, communication activist and member of Women's Action for New Directions (Eugene, OR)
• Josh Laughlin-Campaign Coordinator for Cascadia Wildlands Project (Eugene, OR)
• Bernie Lieving-Member, Coalition for Prisoner's Rights (Santa Fe, NM)
• Claude Marks-Founder of the Freedom Archives (San Francisco, CA)
• Hope Marston-Community activist involved with groups such as the Pacific Green Party, Bill of Rights Defense Committee, and various other campaigns for peace, social justice and an end to racism (Eugene, OR)
• Joe W. McCaleb-Environmental attorney (Hendersonville, TN)
• Peter McLaren-Professor, Graduate School of Education and Information Studies at University of California (Los Angeles, CA)
• Ed Mead-Founder of Prison Art Inc. and former editor of Prison Legal News (San Francisco, CA)
• Scott Miksch-Coordinator for the Committee In Solidarity with the Central American People (Eugene, OR)
• Arthur J. Miller- Co-coordinator for Tacoma Leonard Peltier Support Group and a member of Ship Builders Industrial Union 320 (Tacoma, WA)
• David Mitchell- Public School Teacher and member of the Oregon Education Association (Eugene, OR)
• Alan Moore-Co-founder ABC No Rio; PhD art history, independent scholar (New York, NY)
• Peg Morton-Retired rural mental health counselor and Quaker nonviolent activist for peace and justice (Eugene, OR)
• Chuck Munson-Coordinator, Alternative Media Project (Washington DC)
• Kristy Anne Murray- Family/Alcohol & Drug Therapist (Eugene, OR)
• Luma Nichol-Organizer for the Freedom Socialist Party and chairperson for the United Front Against Fascism (Seattle, WA)
• Anthony J. Nocella, II-Co-founder of Center on Animal Liberation Affairs and Institute for Revolutionary Peacemaking and Education (Syracuse, NY)
• Michael Novick-Founder of People Against Racist Terror (Los Angeles, CA)
• Efia Nwangaza-National Co-Chair, Jericho Movement to Free Political Prisoners/Prisoners Of War in the USA (New York City, NY)
• Mike Palecek- Author, former federal prisoner for peace, congressional candidate, newspaper reporter (Sheldon, IA)
• Christian Parenti-Author and PhD Research Fellow, Center for Place, Culture & Politics at the City University Of New York Graduate Center (New York City, NY)
• Michael Parenti-Award-winning author and lecturer (San Francisco, CA)
• Kristen Peterson-Member, Coalition for Prisoner's Rights (Santa Fe, NM)
• Amy Pincus Merwin-Audio and video producer, InForm Productions and Radio (Eugene, OR)
• Lauren Regan-Executive Director, Civil Liberties Defense Center (Eugene, OR)
• Olivia Rousset-Documentary Filmmaker (Sydney, Australia)
• Tomasz Sajewicz-Graduate of history faculty at University of Bialystok (Bialystok, Poland)
• Jordan Samolesky-Drummer and vocalist for political band Propaghandi (Winnipeg, Canada)
• Lawrence Sampson-Member of Leonard Peltier Defense Committee Board of Directors and the American Indian Movement (Cleveland, OH)
• Livio Schiano di Cola-Student organizer for Giovani Comunisti (Milan, Italy)
• Jesús Sepúlveda - Chilean poet. Author of The Garden of Peculiarities and faculty member at the University of Oregon (Eugene, OR)
• Paula Simon- Member of Education Not Incarceration and Critical Resistance (Oakland, CA)
• Anne Slater- Seattle Radical Women (Seattle, WA)
• Christina "Chrystos" Smith- Native American author and activist (Brainbridge Island, WA
• tova stabin-Author, teacher, librarian, and political activist (Eugene, OR)
• Dr. Amory Starr-Author of Naming the Enemy: Anti-Corporate Movements Confront Globalization, Professor of Sociology at Chapman University (Fort Collins, CO)
• Lauren Stower-Organizer for the Inmate Case Management Program of Friends Outside (Santa Cruz, CA)
• Alison Thorne-Socialist Alliance National Executive (Melbourne, Australia)
• Zac Townsend-Student organizer with Community Alliance of Lane County (Eugene OR)
• Peter Urban-Director of the Irish Republican Socialist Committees of North America (San Francisco, CA)
• Phil Weaver-Eugene Peace Works Board of Directors, local activist, mediator (Eugene, OR)
• Mary Martinez-Wenzl-Development Coordinator for Community Alliance of Lane County (Eugene, OR)
• Timothy Walsh- Youth Coordinator, Irish Republican Socialist Committees of North America (Philadelphia, PA)
• David Vest-Recording artist and CounterPunch columnist (Portland, OR)
• Jerry W. Vlasak, MD- Trauma surgeon, animal rights and environmental activist (Los Angeles, CA)
• Peter Werbe-Nationally syndicated radio talk show host (Detroit, MI)
• Jeremy Wilson-Industrial Workers of the World (Kansas City, KS)
• Howard Zinn- Author of A People's History of the United States (Boston, MA)
David Zupan-Activist and teacher: Northwest Media Project, Eugene PeaceWorks, Justice Not War Coalition, Eugene Media Action, Speakers' and Performers' Clearinghouse, 4J Guest Teacher (Eugene, OR)

_____________


Voor meer info over de zaak van Jeff “Free” Luers surf naar  http://www.geocities.com/abc_gent (voor info in’t Nederlands) , en www.freefreenow.org . Vragen, opmerkingen of bekommernissen mag je sturen naar  breakthechains02@yahoo.com of  freefreenow@mutualaid.org



- E-Mail: abc_gent@yahoo.com Website: http://www.geocities.com/abc_gent
 
aanvullingen
documentaire over Free beschikbaar 
globalinfo - 22.03.2004 23:22

Bij XminY Solidariteitsfonds zijn twee documentaires beschikbaar, een over radicale eco-acties in de VS en een lang interview van de Australische tv met Free en diens ouders. Voor het geval je een benefiet of info-bijeenkomst zou willen organiseren. Voor meer info:  info@globalinfo.nl
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.