english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Immigratie en inyegratie in Nederland
Vital E.H. Moors - 09.04.2004 20:18

Immigratie- en integratiebeleid in Nederland wordt steeds onmenselijker

Ik maak me als welopgeleide burger ernstig zorgen over de wijze waarop de laatste maanden omgegaan wordt met de problematiek van immigranten. Meer en meer hoor ik via de media en ook via de officiële publicaties van de politieke partijen en zelfs in uitingen van bestuurders en overheidsorganen de roep om de immigratie naar Nederland nog extra moeilijk te maken. Ik denk dat dit een verkeerde instelling is. Het steeds maar zwaardere eisen opleggen aan personen die in wezen recht hebben om in Nederland te verblijven o.m. op basis partnerhereniging of gezinsvorming, is niet meer humanitair. Steeds meer wordt er gediscrimineerd op dit vlak, niet rechtstreeks op basis van de in de Awgb neergelegde principes, maar indirect op basis van inkomen. Vergeten wordt dat liefde tussen mensen niet te koop is. Ik kan me niet voorstellen dat alle kamerleden in de toekomst ook alleen een partner mogen kiezen in de gemeente waarin ze geboren zijn. Hetzelfde geldt voor Nederlanders en andere rechtmatig in Nederland verblijvende personen die een relatie willen aangaan. De wijze waarop er over deze problematiek wordt gesproken is rechtstreeks in strijd met het recht op gezinsvorming dat ook in het EVRM beschermd is. Het hangt niet af van het inkomen van de in Nederland wonende persoon of de integratie van de nieuwkomer zal slagen. En net zoals gedwongen afkicken geen oplossing biedt, zo zullen al de nieuw voorgestelde verplichte integratiemaatregelen geen effect hebben als de bereidheid en de motivatie tot inburgeren er niet is. Op deze wijze zullen we over enkele jaren opnieuw moeten vaststellen dat de integratie mislukt is en dat we in strijd handelen met iedere morele verantwoordelijkheid en met de internationale verdragen.

Velen vrezen dat een toename van het aantal immigranten de zgn. Nederlandse cultuur zou aantasten. Op de eerste plaats moeten we erkennen dat geen enkele cultuur een veilig vaststaand gegeven is maar constant in ontwikkeling is. Waarden en normen die afgedwongen worden door de overheid hebben altijd een conservatief karakter en blokkeren de vooruitgang in de samenleving en de economie. Ieder samenleving die in het verleden dit soort maatregelen trof is op vrij korte termijn ten onder gegaan (Grieken, Romeinen, Communisten...). De waarden en normen evolueren en tot het midden van de vorige eeuw gebeurde dit op een christelijke grondslag, waardoor er makkelijk en vrij snel overeenstemmin bereikt kon worden. Deze tijd is nu voor altijd voorbij. We leven in een andere samenleving en moeten nu op zoek gaan naar een nieuwe dragende grond, waarop gezamenlijke waarden en normen vanzelf ontwikkeld kunnen worden. Op de tweede plaats vraag ik me af of de Nederlandse cultuur wel zo geweldig is. Supportersrellen bij voetbal, intolerantie ten opzichte van ieder die ons niet aanstaat, woonwagenbewoners die jarenlang geen belastingen moeten betalen en bijstandtrekkers die hasj kweken. Alcohol- en drugsgebruik op grote schaal wat leidt tot vechtpartijen tijdens het uitgaan in het weekend, doden in het verkeer enz. Is dat de cultuur die ons zo heilig is. Tenslotte als we echt naar onze cultuur willen kijken: in het weekend eten we chinees en bij een feestje gaan we naar de Thai. We hebben heel veel geleerd van de Aziatische mensen die naar hier getrokken zijn. Als Nederland een cultuur heeft, dan is het er een die bestaat uit de assimilatie van vreemde culturen. Als in de Middeleeuwen boden we onderdak voor mensen uit alle landen van de wereld. Dat is onze grootheid altijd geweest. En dat alles wordt nog meer onderstreept door de globalisering van de economie en de cultuur. Als we dat terug willen draaien zullen we op alle vlak nog meer achterstand oplopen ten opzichte van de rest van Europa en de wereld. Ieder conservatief beleid op dit punt heeft in het verleden geleid tot economische en sociale crisis.

Er is maar één probleem en laten we dat ook met name noemen en daarop de maatregelen afstemmen. Het gaat met name over de moeilijkheden tussen de Islam en de Westerse cultuur. Ik denk dat iedere Aziaat in het Westen bereid is zich aan te passen aan de hier geldende waarden en normen. Kijk naar de geweldige integratie van de Indonesische mensen, de Chinese, Thaise, Filippijnse personen. Het grote verschil tussen deze mensen en bepaalde Islamitische immigranten is dat bepaalde moslims geen scheiding erkennen tussen geloof en staat en daardoor eigenlijk het uitgangspunt van de westerse democratische rechtsstaat ondermijnen. Als er maatregelen genomen moeten worden dan zijn deze (extreme) moslimimmigranten daarvoor het grootste deel debet aan. Ook ik heb een zekere angst voor al de extremistische moslim uitspraken en terroristische aanslagen uit deze hoek. Maar angst is de slechtste raadgever. Toch durf ik te stellen dat ook al zou dit een vorm van discriminatie zijn, toch moeten de problemen aangenomen worden zoals ze werkelijk zijn. Het is onjuist en zal geen enkele oplossing bieden door algemene maatregelen te nemen. Het gevaar is zelfs niet denkbeeldig dat we juist daardoor het kind met het badwater weggooien.Realiseer u dat het hier om slechts enkele duizende personen op jaarbasis gaat. Als dit voor Nederland en de zgn. Nederlandse cultuur een probleem oplevert, moeten we ons misschien eerder afvragen wat er mis met Nederland of met onze visie op de werkelijkheid.

Daarom roep ik u allen op morgen bij dit debat, geen algemene maatregelen te nemen die nu al geen oplossing bieden omdat ze niet zijn toegesneden op het werkelijke probleem. Wees voorzichtig met al die generalisaties die enkel op beeldvorming berusten maar niet gedragen worden door de werkelijkheid. Wees terughoudend, ik smeek u om mesnelijkheid. Het gaat op zich helemaal zo slecht niet in Nederland. Misschien zijn diegenen die het probleem zo sterk in de aandacht brengen wel zelf niet echt geïntegreerd. Wees streng voor criminele immigranten en zet ze direct uit. Maar sluit niet de grenzen voor iedereen. Er zijn veel waardevolle personen voor Nederland en onze samenleving die naar ons land willen immigreren, hier willen integreren en hun bijdrage willen leveren aan de opbouw van een betere samenleving.
Maak het voor westerse mensen die in Nederland niet onmogelijk om met een partner uit Azië te trouwen en samen hier gelukkig te worden.

Geen enkele overheid heeft het recht te bepalen op wie iemand verliefd moet worden en met wie hij zijn leven moet uitbouwen. Als de Nederlandse volksvertegenwoordiger, morgen dit soort maatregelen steunen dan introduceren ze een systeem dat ze veroordelen in Irak, Iran,....

Ik hoop op jullie wijsheid,


met vriendelijke groet


Mr. Vital E.H. Moors
Westerbaebstraat 212
2513GK Den Haag
www.vitalmoors.nl


- E-Mail: bernard.vital@zonnet.nl Website: http://www.vitalmoors.nl
 

Lees meer over: anti-fascisme / racisme globalisering vrijheid, repressie & mensenrechten

aanvullingen
Discussiestukken 
M02 - 09.04.2004 21:05

Beste Vital Moors

Deze website  http://www.indymedia.nl is niet bedoeld is als discussie forum.

 http://www.indymedia.nl is voornamelijk bedoeld als NIEUWSsite. Vooral zelf-geproduceerd nieuws (en aanvullende info daarop) door betrokkenen /aanwezigen / getuigen / deskundigen etc. over (maatschappelijk) activisme is van harte welkom.

Discussies over nieuws onderwerpen op  http://indymedia.nl kunnen plaats vinden in de chatbox
(channel #NL op irc.indymedia.org , zie ook aanwijzingen op  http://indymedia.nl/nl/2001/10/118.shtml )

Als je een discussie elders op het internet weet over het beftreffende nieuwsonderwerp, link deze dan als aanvulling.

Bedankt voor alle medewerking! :-)
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.