english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creŽren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
De E.U. stevent op je af deze zomer!
redactie - 01.06.2004 15:15Europa komt naar je toe deze zomer. Nederland is voor de 2de helft van het jaar voorzitter van de Europese Unie. Tel daar nog de Europese verkiezingen van 10 juni bij op en het feest is compleet. Rondom beide thema's is al veel te doen.
Zo wordt er gewerkt aan protesten tegen verschillende toppen In Maastricht wordt rondom het thema milieu al gewerkt aan een Climate Action Summer School. Ook is er 5 juni een heus festival rondom de Europese Unie. Op 26 juni is er de PLEUROParade in Utrecht waar gedanst en geprotesteerd wordt tegen de EU. Er is nog knutselhulp nodig. Voor meer achtergrond info en acties, klik | hier |

Europese Verkiezingen
Op 10 juni zijn ook de EU verkiezingen. Hierop is al aardig wat kritiek gekomen. Ook op deze kritiek wordt ingegaan. Vooral de manier waarop de verkiezingen gepromoot worden door verschillende politiek organisaties valt niet bij iedereen even goed. Wij zullen u de excessen niet onthouden.

Voor meer info: |EuroDusnie| Basta!| Global Info| MilieuDefensie | ReThink Collective|


 

Lees meer over: europa

aanvullingen
overzicht 
01.06.2004 16:06

Op zaterdag 5 juni organiseert anarchistisch collectief Eurodusnie het 'Geen Paniek! Europa Festival', wat begint om 12.30 uur in Het Leids Volkshuis, Apothekersdijk 33a in Leiden. Aansluitend feest. Meer informatie en aanmelding op  http://eu2004.eurodusnie.nl


Donderdag 10 juni: Blanco stemmen.


"Axiekomitee EuNEE" geeft vijf dagen voor het begin van het voorzitterschap, op zaterdag 26 juni, de aftrap met de 'pleuroparade', een kritische mix tussen een streetrave en een demonstratie. Zaterdag 26 juni om 14.00u op het Domplein in Utrecht, meer informatie via  pleuroparade@yahoo.com of 06-23555247.


"The International ReThink Collective of Criticial Citizens", ook wel bekend als ReThink, een collectief van kritische burgers uit Zuid-Limburg, organiseert rondom de allereerste ministerstop in Maastricht een cultureel en educatief festival. Deze ministerstop is een bijeenkomst over concurrentievermogen. Meer informatie op www.rethinkcollective.org of via  info@rethinkcollective.org


Milieudefensie organiseert vervolgens op 16, 17 en 18 juli, een 'Climate Action Summer School' rondom de top van milieuministers in Maastricht. Activisten uit heel Europa komen op deze Summer School bijeen voor debatten en workshops over klimaatverandering. Op zaterdag de 17e wordt er actie gevoerd. Meer informatie op www.milieudefensie.nl/klimaat of via  SOSclimate@milieudefensie.nl.


Op 17 en 18 september is de defensietop in Noordwijk. Hier zullen onder andere het Europese leger en de stijgende defensieuitgaven worden besproken. Ook is het voor wapenfabrikanten een mooie plek om te netwerken. Een voorlopig naamloze groep is hiermee bezig, en zal voorafgaand aan het protest info-avonden organiseren. Met ideeen en vragen kun je terecht op  defensietop@gmx.net.


Op 9, 10 en 11 november bespreekt de Europese elite in Groningen het integratiebeleid. Een gelegenheidscoalitie genaamd 'N10' wil bij deze bijeenkomst aandacht vragen voor het harde vluchtelingenbeleid en de problemen van illegalen. www.n10.nl,  info@n10.nl


Voorlopig zijn dit de plannen. Rondom de landbouwtop (5-7 sept., Noordwijk/Lisse), de justitie-top (29 sept.-1 okt., Den Haag), de top over sociaal beleid (8-9 nov., Amsterdam of Rotterdam) en de top over hoger onderwijs (14-15 dec., Maastricht) is het vooralsnog stil, ook al zijn dit wel de aangewezen plaatsen om actie te voeren tegen bijvoorbeeld de uitverkoop van het hoger onderwijs of gen-tech.
Op onderstaande website het totaaloverzicht van toppen.

Website: http://www.antenna.nl/ravage/achtrgndarchf/0407basta.htm
 
fmedia forum (Prague/Freistadt) 
linking - 02.06.2004 15:05

 http://amsterdam.nettime.org/Lists-Archives/nettime-l-0406/msg00007.html

Meeting of European Free and community Media initiatives in Prague (Cz) and Freistadt (A)

Press Conference: Monday, June 7th, 13.00h. NoD. Experimental Space, Dlouha 33, Praha

The accession of ten further states to the European Union on the 1st of May is a significant historical moment. With the enlargement of the EU a picture of a coalescending Europe, a place of peace and cooperation is evoked. But intercultural exchange and cross-border communication between citizens of neighbouring regions still lag behind the general developments.

Free independent media initiatives - radio, TV, internet, press, publc campaining, cultural, human rights, environmental, etc-particularily foster communication in local frameworks, but also between and within various societal and linguistic communities. In the time between the 10th and the 13th of June the FM AT dia Forum in Prague and Freistadt wants to bring forward the exchange and collaboration of various community media between "East" and "West" including also regions beyond the borders of the enlarged EU.

Free, independent community media complement and correct information which is produced by mainstream media. Nowadays, they constitute an essential component in the democratic develpment of our societies. Between the various regions of the "new Europe" the working conditions for independent media vary substantially on the political, economic, legal and societal defaults. The FM AT dia Forum shall assist in developing strategies, which support a general appreciation of Free Media and secure their involvement in the policies of the European Union.

The expected participants of FM AT dia in Prague and Freistadt come from very different media spheres and sectors of cultural, social and civic societal dedication. On the first two days an analysis of the developments of the national and European media landscapes, the composition of a "survival kit for independent media" and reflections towards sustainable exchange of programmes and content will be on the agenda. In Freistadt, on the 12th of June the significance of cross border media activism as a contribution to autonomous regional developments will be discussed.

FM AT dia is an open forum for the formulation and discussion of strategies for a European network of Free Media.

More information about FM AT dia is available on  http://fmedia.ecn.cz

online broadcasting: www.radiojeleni.cz/live
Venues:Prag: NoD. Experimental Space
Dlouha 33 Praha 1, Old Town
 http://www.roxy.cz/nod

Freistadt: Salzhof 4240 Freistadt
Salzgasse 15

Website: http://fmedia.ecn.cz
 
Zie ook: 
M02 - 08.06.2004 13:09

Veel enthousiasme voor 'blanco campagne'
Eurodusnie - 04.06.2004 02:00 - 4 aanvullingen
 http://indymedia.nl/nl/2004/06/19394.shtml

'Dit Europa: best belachelijk'
Nielz - 05.06.2004 14:17 - 4 aanvullingen
 http://indymedia.nl/nl/2004/06/19430.shtml

Europese verkiezingen
hans - 05.06.2004 19:44
 http://indymedia.nl/nl/2004/06/19448.shtml

Stem nu!
autonoom centrum amersfoort - 06.06.2004 11:39
 http://indymedia.nl/nl/2004/06/19456.shtml

ma 7 juni: Het Proces: Euroleugens?
maandag 7 juni, De Balie, Amsterdam - 07.06.2004 00:21
 http://indymedia.nl/nl/2004/06/19478.shtml

Welk EU-voorzitterschap voor Nederland?
TUMULT - 07.06.2004 13:33
 http://indymedia.nl/nl/2004/06/19495.shtml

STOP Fort Europa
anoniempje - 07.06.2004 13:37
 http://indymedia.nl/nl/2004/06/19496.shtml

1 op de 3 stemt blanco op 10 juni
Autonoom Centrum Amersfoort - 08.06.2004 03:4
 http://indymedia.nl/nl/2004/06/19543.shtml
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.