english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creŽren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Fascisten in Vlaanderen winnen massaal.
Antifa-Gent - 16.06.2004 22:56

In BelgiŽ waren het Europese en deelstaatverkiezingen op 13 juni. De Belgen moesten voor het Vlaamse-Brusselse-Waalse-Duitse en Europese parlement gaan stemmen. In Vlaanderen en Brussel wonnen de Fascisten van het Vlaams Blok massaal. Zij haalden bijna ťťn miljoen stemmen op een bevolking van 6 miljoen mensen. Het Vlaams blok heeft nu bijna een vertegenwoordiging van 25 procent in het Vlaamse parlement. Het Vlaams Blok is ťťn van de best gestructureerde fascistische partij in Europa. Zij wordt al jaren gefinancieerd door de door haar zo verfoeide Belgische staat.

Vlaamse nationalisten vlag in de fik.
Vlaamse nationalisten vlag in de fik.

In BelgiŽ waren het Europese en deelstaatverkiezingen op 13 juni 2004. De Belgen moesten voor het Vlaamse-Brusselse-Waalse-Duitse en Europese parlement verplicht gaan stemmen. In Vlaanderen en Brussel wonnen de Fascisten van het Vlaams Blok massaal. Zij haalden bijna ťťn miljoen stemmen op een Vlaamse en Brusselse bevolking van ongeveer 6 miljoen mensen. Het Vlaams blok heeft nu bijna een vertegenwoordiging van 25 procent in het Vlaamse parlement. Het Vlaams Blok is de best gestructureerde fascistische partij in Europa. Zij wordt al jaren gefinancieerd door haar hoge stemmenaantal door de door haar zo verfoeide Belgische staat. Met donkerrode en donkerblauwe affiches, met daarop slogans als minder belastingen en meer Vlaanderen; 13 juni,een kwestie van vrije meningsuiting etc wist zij een heleboel Vlamingen te bekoren. Het Vlaams Blok is nu de tweede grootste partij van Vlaanderen geworden, na de christenen van het kartel CD&V-NVA. Op nationaal vlak is de fascistische partij niet zo groot omdat zij niet opkomt in het Waalse en Duitstalige gewest in BelgiŽ. Alsook haalt zij in het Brusselse ook niet veel stemmen daar Brussel hoofdzakelijk Franstalig is. Op dit moment hebben de katolieken het beschikkingsrecht op het vormen van een Vlaamse regering. Zij hebben al gezegd het niet te zien zitten om een regeringscoalitie aan te gaan met het Vlaams Blok. Toch hebben zij het Vlaams Blok al uitgenodigd voor een gesprek. De schijnheiligheid kennende van de Vlaamse katolieken kunnen we dus hier in Vlaanderen nog alle kanten uitgaan. Gelukkig heeft het Vlaamse parlement geen bevoegdheden over de politiediensten in BelgiŽ. Anders zou het hier nog eens mooi kunnen gaan worden als de fascisten in de Vlaamse regering komen. Vele mensen in Vlaanderen, ook linksen, willen dat ze in de Vlaamse regering gaan zodoende de mensen die op het Vlaams Blok stemmen eindelijk eens kunnen zien wat ze werkelijk van plan zijn met hun racistische-reactionaire programma. Een tijd terug is het Vlaams Blok veroordeeld geweest wegens racisme door een Belgische rechtbank. In WalloniŽ en Brussel was het ook niet al wat de klok slaat. Daar hebben de fascisten van het Front Nationaal 7 procent van de opgekomen stemmen gehaald. Deze partij is Belgicistisch en niet voor een onafhankelijk WalloniŽ. Gelukkig zijn er ook nog anarchisten in BelgiŽ die de Vlaamse Vlag reeds voor de uitslag van de Vlaamse verkiezingen bekend was symbolisch vernietigd hebben. Zie  http://ovl.indymedia.org/news/2004/06/2484.php
 

Lees meer over: anti-fascisme / racisme vrijheid, repressie & mensenrechten

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
Michiel Smit 1 kamerzetel 
antifa - 16.06.2004 23:36

Het is nog niet zo erg doorgedrongen, maar Michiel Smit heeft bij de recente verkiezingen een zetel voor de 2e kamer behaalt. Ervan uitgaande dat de helft van de Smit aanhang bij Europese Verkiezingen het teveel moeite vind om een stem uit te brengen en Smit toch 0,3% weet te scoren komt dat gevaarlijk dichtbij de 1 zetel waar 0,66% voor nodig is. Lees ook 's het kut-blad HP de Tijd dat vorige week openlijk voor Michiel Smit partij koos.
lees ook 
Zweistein the First - 18.06.2004 12:19


"Als verkiezingen iets zouden veranderen, waren ze al lang verboden" + discussie:

 http://ovl.indymedia.org/news/2004/06/2496.php
Belgische juiste verkiezingsuitslagen 
Antiverkiezingscomitť 13 juni - 18.06.2004 18:21

Voor het gemak nemen we eerst de verkiezingsuitslagen van 13 juni 2004 voor het Europese parlement omdat daarin rekening gehouden wordt met het gehele Belgische rijk. Zie ook  http://verkiezingen 2004.Belgium.be

9,19 procent van de Belgische bevolking die moest gaan stemmen voor het Europese parlement is niet gaan stemmen. Vergeleken met de verkiezingsuitslagen voor het federale parlement van verleden jaar is dat een daling van 2,11 procent. Toen ging 11,3 procent van de bevolking die moest gaan stemmen niet gaan stemmen. Spijtig, volgende keer beter. Toch blijf het een mooi aantal. Vergeleken met de stembusgang van 1999 is het voor BelgiŽ echter een stijging met 0,24 procent. Het aantal mensen dat blanco en ongeldig gestemd heeft bedraagt 5,37 procent. In totaal betekent dat dus dat 14,56 procent van de stemplichtigen in BelgiŽ geen parlementaire politieke partij hebben aangeduid voor Europa. Vertaald kan je dat omzetten naar ongeveer 3 ŗ 4 lege zetels in het Europese parlement. Uiteindelijk zouden het nog meer lege zetels moeten zijn omdat in de berekening van de Europese zetels, gaande naar de politieke partijen, er totaal geen rekening wordt gehouden met de ongeldige, niet-stemmers en blancos. De politieke partijen krijgen dus in de huidige verdeling van de procenten teveel procenten. Zij berekenen alles volgens het 100 procent norm voor alleen de politieke parlementaire partijen.

Als we het Vlaamse gewest nemen dan is in Vlaanderen 6,21 procent van de Vlaamse stemplichtigen niet gaan stemmen. Dat is een stijging met 0,34 procent vergeleken met de gewestverkiezingen in 1999. Goed zo. Het aantal blancos en ongeldig betreft 5,13 procent. Dat is een daling met 1,7 procent tegenover 1999 voor de deelstaatverkiezingen. Het was met deze verkiezingen ook zo dat je minder en minder ongeldig kon stemmen omdat er meer en meer met de computer wordt gestemd. Daarop kan je alleen maar blanco stemmen en niet ongeldig.
In totaal zijn er dus voor het Vlaamse gewest 11,34 procent stemmen niet uitgebracht op een parlementaire politieke partij. Of zo'n 503.504 "verloren" stemmen. Vertaald heeft dat ongeveer 10 lege zetels in het Vlaamse parlement.

HIERBIJ NOG EENS ENKELE EISEN VAN HET ANTIVERKIEZINGSCOMITť 13 juni 2004.

-afschaffing van de stemplicht
-afschaffing van de kiesdrempel
- vertaling van; niet-stemmers, ongeldigen en blancostemmers, in lege zetels in de parlementen.
- apart vak politieke vorming op de Belgische scholen waar het anarchisme ook vlot in aan bod komt.

Groetjes, antiverkiezingscomitť 13 juni.

aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.