english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Nieuwsbrief Platform Keer het Tij
xatr0z - 09.09.2004 09:48

We staan aan de vooravond van een hete herfst! De voorbereidingen voor de grote demonstratie tegen het kabinet op de Dam op 2 oktober en vele andere acties zijn in volle gang. Hieronder alles over de acties dit najaar, in de nieuwsbrief die Keer het Tij zojuist aan al haar leden heeft verstuurd. Een informatief artikel over de acties kun je hier ( http://www.indymedia.nl/nl/2004/09/21371.shtml)lezen.

**************************************************************
* Nieuwsbrief Platform Keer het Tij, september 2004 *
**************************************************************

We staan aan de vooravond van een hete herfst! De voorbereidingen voor de grote demonstratie tegen het kabinet op de Dam op 2 oktober en vele andere acties zijn in volle gang. Hieronder alles over de acties dit najaar.

INHOUD:

-Programma demonstratie 2 oktober vervroegd naar 11.30 uur.
-“Kabinet laat kloof tussen arm en rijk groeien”.
-Vervoer met speciale bussen naar demonstratie 2 oktober.
-Vakbonden en Keer het Tij samen de straat op in Noord-Holland.
-Rapbattle tegen kabinetsplannen op 18 september.
-Laat je mening horen op Prinsjesdag in Den Haag!
-Meedoen met het eerste Nederlands Sociaal Forum in november.
-Nieuwe organisaties sluiten aan bij Keer het Tij.
-Stort een gift voor de acties tegen het kabinet.

********************************

Programma demonstratie 2 oktober vervroegd naar 11.30 uur.

Op zaterdag 2 oktober, ruim een week na Prinsjesdag, organiseert platform Keer het Tij de massale demonstratie "Stop de Afbraak - Keer het Tij" tegen het harde rechtse kabinetsbeleid. De demonstratie start om 11.30 uur (in plaats van 12 uur) op de Dam in Amsterdam. Daarna volgt een massale protesttocht naar het Museumplein om aan te sluiten bij de actie van de vakbeweging. Op de Dam is vanaf 11.30 uur een kort programma met muziek en sprekers van ondermeer FNV, Gehandicaptenraad, Landelijke Studentenvakbond, Milieudefensie, Vluchtelingen-Organisaties Nederland en de Woonbond. Vorig jaar liepen 25.000 mensen mee in de Keer het Tij demonstratie na Prinsjesdag. Dit jaar wordt opnieuw een grote opkomst verwacht.

*********************************

“Kabinet laat kloof tussen arm en rijk groeien”

Het platform Keer het Tij constateert in de oproep voor de demonstratie van 2 oktober dat de aanval van het kabinet Balkenende-2 op de sociale zekerheid leidt tot grote ongelijkheid: “Uitkeringsgerechtigden en gehandicapten worden gekort, de huren en het collegegeld gaan omhoog en de kwaliteit van onderwijs en openbaar vervoer wordt alsmaar slechter. Ondertussen worden de hoge inkomens door dit kabinet vrijwel ongemoeid gelaten. In dit asociaal klimaat worden bovendien burgerrechten afgebroken en minderheden en vluchtelingen buitengesloten. Ook op internationaal niveau laat dit kabinet de kloof tussen arm en rijk groeien. In dit half jaar dat Nederland voorzitter is van de EU wil het kabinet met zijn harde neoliberale beleid de toon zetten in Europa.”

*************************************

Vervoer met speciale bussen naar demonstratie 2 oktober.

Het organiseren van bussen vanuit diverse plaatsen in het land is een belangrijk middel om de deelname aan de demonstratie te vergroten. Daarom verzoeken we organisaties en individuen om bussen te organiseren. Vanuit diverse steden zijn al bussen geregeld naar Amsterdam. Wil je een kaartje kopen (meestal tussen 10 en 15 euro) om mee te reizen op 2 oktober naar Amsterdam kijk dan vanaf 6 september op de website www.keerhettij.nl voor de verkoopadressen en vertrektijden. Meer info:  bussen@keerhettij.nl

*************************************

Vakbonden en Keer het Tij samen de straat op in Noord-Holland.

Diverse FNV en CNV-bonden organiseren in samenwerking met platform Keer het Tij op 22, 23 en 27 september in verschillende plaatsen in Noord-Holland protestmanifestaties tegen de plannen van het kabinet. Een vrachtauto met daarop een enorme boomstam (de balk van ellende) zal op 22 september Den Helder en Alkmaar aandoen en op 23 september Velsen-Noord en Haarlem. Op maandag 27 september van 12 tot 14 uur wordt de estafette afgesloten met een manifestatie op het Beursplein in Amsterdam. In alle steden worden werknemers opgeroepen om het werk neer te leggen om de manifestaties bij te wonen. Alle lokale organisaties in Noord-Holland die mee willen doen, worden opgeroepen om contact op te nemen met Ruud Cornelissen van het regionaal actiecentrum van de vakbonden: 020 - 5818498 of  actie-amsterdam@abvakabo.nl.

*************************************************************

Rapbattle tegen kabinetsplannen op 18 september.

FNV Bondgenoten organiseert 18 september een rapbattle tegen de kabinetsplannen. Hiphopcrew N.N.T.T.O (Noord Nederlands Taal Technisch Offensief) heeft al een track opgenomen over het huidige kabinet. Andere rappers worden opgeropen om ook een track te maken die nog scherper is dan de eerste versie van N.N.T.T.O. De battle is ook bedoeld om jongeren bewust te maken van wat hen straks boven het hoofd hangt als het kabinet zijn plannen doorzet. Een doelstelling die platform Keer het Tij van harte ondersteunt. Rappers kunnen 18 september vanaf 21:45 uur in De Rode Hoed in Amsterdam hun versie laten horen. De winnaar van de battle mag 2 oktober zijn rijms laten horen op de landelijke manifestatie op het Museumplein in Amsterdam. Wil je ook je mening spitten? Kijk dan op  http://www.fnvbondgenoteninactie.nl

*************************************

Laat je mening horen op Prinsjesdag in Den Haag!

Op dinsdag 21 september is het Prinsjesdag. Vanaf 13 uur maakt de koningin dan haar rijtour in de Gouden Koets van Paleis Noordeinde, via de Lange Voorhout, naar het Binnenhof in Den Haag. Platform Keer het Tij roept alle toeschouwers langs de route op om met spandoeken en borden hun protest te laten horen tegen het afbraakbeleid van het kabinet. We roepen op om langs de route te protesteren en duidelijk te maken dat iedereen naar Amsterdam moet komen op 2 oktober om 11.30 uur voor de Keer het Tij demonstratie vanaf de Dam. Kritische Prinsjesdagbezoekers kunnen op 21 september voordat ze de rijtour gaan aanschouwen om 11.30 uur even langs Het Plein in Den Haag gaan. Daar zijn dan protestborden beschikbaar. Mail voor meer informatie:  prinsjesdag@keerhettij.nl

********************************************************************* * *

Meedoen met het eerste Nederlands Sociaal Forum in november.

Platform Keer het Tij is samen met de De Nieuwe Dialoog een van de initiatiefnemers voor de totstandkoming van het Nederlands Sociaal Forum (NSF) in het weekend van 26 tot 28 november in Amsterdam. De bedoeling is om hiermee in navolging van het Wereld Sociaal Forum en het Europees Sociaal Forum ook in Nederland zo'n bijeenkomst van andersglobalisten tot stand te brengen. Het NSF wordt op zondagmiddag 28 november om 14 uur afgesloten met de grote demonstratie “Een andere wereld is mogelijk”. Op het NSF wordt een nieuwe strategie uitgezet tegen het heersende dominante rechts neoliberale klimaat in Nederland. Alle maatschappelijke organisaties in Nederland die dat willen kunnen tot 15 september voorstellen doen om een workshop (debat, lezing, voorstelling, film, etc.) te organiseren op het NSF. Zie voor meer info:  http://www.sociaalforum.nl

*******************************************************

Nieuwe organisaties sluiten aan bij Keer het Tij.

Platform Keer het Tij bundelt het verzet van inmiddels meer dan 475 maatschappelijke organisaties die zich richten tegen het harde rechtse klimaat in Nederland. Recentelijk kwamen daar weer een aantal grote organisaties bij zoals Humanitas, de ouderbond ANBO en de VVMC, de vakbond voor rijdend personeel van de NS. De grootste actie tot nu toe van Keer het Tij tegen het kabinetsbeleid was de landelijke demonstratie vorig jaar na Prinsjesdag met ruim 25.000 deelnemers. In april kreeg dit een vervolg met de actie "Van Harte Pardon" waarbij 15.000 mensen demonstreerde voor een humaan vluchtelingenbeleid. In 25 plaatsen in het land zijn inmiddels lokale Keer het Tij actieplatforms opgericht. Internationaal is Keer het Tij actief in de Andersglobaliseringsbeweging, onder andere door massale deelname aan het Europees Sociaal Forum vorig jaar in Parijs en van 14 tot 17 oktober a.s. in Londen. Wil jouw organisatie ook aansluiten bij platform Keer het Tij? Vul dan het formulier in op de  http://www.keerhettij.nl. Ook lokale organisaties kunnen aansluiten.

****************************************

Stort een gift voor de acties tegen het kabinet!

Acties organiseren kost veel geld! Daarom heeft platform Keer het Tij dringend financiële bijdragen nodig. Je kunt een bedrag storten op giro 5058 t.n.v. "stichting Nederland Bekent Kleur te Amsterdam", o.v.v. "Gift Keer het Tij". Alle bijdragen, klein en groot, zijn welkom! (Wil je meer informatie mail dan naar  penningmeester@keerhettij.nl)

******************************************

Meer informatie over het platform:  http://www.keerhettij.nl

# # #Website: http://www.keerhettij.nl/
 

Lees meer over: Agenda media

aanvullingen
zie ook: 
linknest - 09.09.2004 14:24

"2 oktober wordt enorm!"
 http://www.indymedia.nl/nl/2004/09/21371.shtml
dat wordt kiezen... 
frequently asked - 09.09.2004 17:50

13. Ik hoorde dat er nog een demonstratie in Amsterdam is, hoe zit dat precies?

De drie vakcentrales FNV, CNV en MHP organiseren op het Museumplein onder het motto 'Nederland verdient beter' een demonstratie tegen de afbraakplannen van het kabinet op het gebied van prepensioen, levensloop, WW, ziekte, WAO en arbeidsvoorwaarden. De organisatie 'Keer het tij' had oorspronkelijk op 25 september een demonstratie tegen het kabinet gepland. Zij heeft besloten om die demonstratie te verplaatsen en te laten aansluiten bij de vakbondsdemonstratie. 'Keer het tij' loopt met eigen leuzen vanaf de Dam naar het Museumplein.

copyright bij  http://www.nederlandverdientbeter.nl/

manifestatie 
Buchan - 14.09.2004 12:02

De bonden houden een manifestatie op het Museumplein. Het idee achter de demonstratie is dat er vanaf de Dam gelopen wordt naar het Museumplein om ons daar aan te sluiten bij de bonden en op die manier de vakbondsleiding te pushen tot actie.
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.