english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Open brief aan Gretta Duisenberg
John Simmonds - 20.09.2004 13:15

Een kort betoog waarom mw. Duisenberg bezig is om meer terreur in de hand te werken dan op te lossen.

Geachte mevrouw Bedier de Prairie,

Aanvankelijk dacht ik dat de recente stap van premier Sharon om joden uit de bezette gebieden te verwijderen tot een vreugdevolle reactie bij u zou leiden. Groot was mijn verbazing toen u op 13 september jl. tijdens een plenaire zitting van de Verenigde Naties wederom een overmaat aan sympathie eiste voor de Palestijnse zaak, zo alsof u mogelijk teleurgesteld zou zijn dat de V.N. ambassadeurs niet anti-Israël genoeg zou zijn. Uiteraard ontving u een luid applaus van deze hoeders van de universele rechten van de mens en stille bewakers der democratie, ook al heeft uw grootse vrijheidstrijder meneer Arafat en zijn Hamas beweging gedreigd dat de aanvallen op joodse doelen door zouden gaan ondanks de ontruiming.

Als vrijheidstrijder, voormalige marxist, politiek linkse liberaal en vrouw van de voormalige machtigste man van Europa heeft u het goed gekozen...Hollandse politiek op haar best. Zo heeft u zich destijds actief ingezet tegen het bewind van Ian Smith in Rhodesië en het gevolg ervan is vandaag duidelijk te zien. Moet u eens raden hoeveel Zimbabwaanse inwoners vandaag honger lijden als gevolg van de vrijheid die u ze mogelijk gemaakt heeft? Zes miljoen! Ja, dat komt u wel bekend voor, dat getal. Vreemd genoeg menen Zimbabwanen die zich het bewind van Smith kunnen herinneren dat het land indertijd een ongekende economisch opbloei beleefde. Nog nooit was het land zo stabiel en welvarend geweest, zeggen de middeljarigen aldaar. Vandaag kan Zimbabwe niet eens de inkt bekostigen om nieuwe bankbiljetten mee te drukken. Wat een trotse prestatie van de vrouw van de machtigste bankier van Europa!

Maar dat was nog niet genoeg. Nee, die vuile, gore apartheid in Zuid-Afrika kon ook niet door de beugel. Nu zitten er in het voormalige land van apartheid 15 miljoen bevrijde zwarten aan de bedelstaf, en 40% van de bevolking (waarvan acht keer meer zwarten dan blanken) meent dat apartheid een goed idee was. Zullen we wedden dat de overigen te geïntimideerd zijn om hun nieuwe ANC meesters te betwisten. 56 moorden per dag in dat land zet je niet bepaald op je gemak. Net als uw groot vriend Arafat krijgen vermeende opponenten van de “democratie” aldaar vaak doodsbedreigingen, invallen van de politie en worden voor staatsvijanden afgemaakt omdat hun misdaad is dat ze graag nog het Afrikaans willen spreken en horen in het openbaar.

Daarbenevens hield u een goede, vriendschappelijke betrekking op na met de Amerikaanse landsverrader Philip Agee die verantwoordelijk was voor de liquidatie van Amerikaanse spionnen in Oost-Europa, en later staatsvijand nummer 1 werd van de VS. Uw relatie met Hans van Mierlo zorgde eveneens voor veel spionnenwerk van de Binnenlandse Veiligheidsdienst om u in de gaten te houden. Wat kan ik zeggen? Met uw CV bent u een modelburger voor extreem links.

Neem voormalig GroenLinks voorman Paul Rosemöller, bijvoorbeeld. Hij ontving bedankingsbrieven van Pol Pot en is een uitgesproken Maoïst. Zijn maatje in het Oosten was verantwoordelijk geweest voor twee miljoen doden. Of neem de Antifascistische Actie, die er niet voor schromen met knuppels en honden burgers te terroriseren die andere meningen dan de hunne durven te uiten, totaal onbewust van het feit dat zij in werkelijkheid nog fascistischer zijn dan hun vermeende vijanden. Dan is er de wapensmokkelaar en internationaal erkende terrorist Klaas de Jonge die mede verantwoordelijk was voor de moord op 19 mensen in Pretoria en veilig opgevangen werd in de Nederlandse ambassade. Waar waren de stoere helden van de VN toen om de toenmalige Nederlandse politici te corrigeren? Of hadden ze ook stiekem de hekel aan die “domme Hollanders” in het zuiden van Afrika, net als ze tegen de joden in Israël hebben vandaag? In de ogen van de linksen zijn de misdadige volken blijkbaar degenen die hard werken en zorgen voor de welvaart voor iedereen.

Wellicht zijn uw sympathieën met niet-westerlingen niet zo misplaatst in de wereld van vandaag. Misschien bent u gewoon het teken van onze tijd. Heulen met de vijand is weleens vaker in de geschiedenis gebeurd, maar massacommunicatie heeft het makkelijker gemaakt om te sympathiseren met de verkeerde groepen, zoals Michael Ignatieff tersluiks aanwees.

Ik zag een paar maanden geleden uw reportage over de Israëli soldaat die u berispte omdat hij durfde te schieten op een Palestijn die hem met een steen bekogelde. Wat had hij dan moeten doen, vraag ik me af? Gewoon toekijken hoe de steen zijn hoofd verbrijzelt? Vergeet niet dat Israëli soldaten mogen nog uit bezwaar weigeren mee te doen aan aanvallen op Palestijnse doelen, maar laat een Palestijn weigeren om terreur tegen de Israëli’s te plegen dan kan hij op de doodstraf rekenen. Ik heb al soldaten gesproken die mensen gedood hebben uit noodweer, en er is niets meer emotioneel slopend dan om het leven van een ander te nemen, ook al hadden zij weinig keus. Ze zitten er jaren later nog steeds mee: angst, schuldgevoelens, obsessieve rationalisaties om het knagende geweten te sussen, woede-uitbarstingen en bitterheid.

Ik citeer even een passage van Kierkegaard: “Wanneer de ironicus lacht, is het als een grijns van een dode. Zoals de door smart afgeperste schreeuw wel lachwekkend voorkomt aan iemand, die op een grote afstand niets vermoedt van de plaats vanwaar zij komt.” Zo klinkt vaak het gelach van een gehavende soldaat die zich telkens moest verzetten tegen de grote ironie van zijn opdracht. Met ironie bedoel ik dat niets is zoals het eruitziet op eerste aanblik. Alles is schijn. Denk aan de het kleine onschuldige meisje dat handgranaten werpt, of in het geval van uw locus van activisme, een 14 jarig kind met bommen om zijn taille. Dan heb ik het niet over de Palestijnse kindsoldaten die voor Arafat strijden in de grootste ironie van allemaal: geweld gebruiken in naam van de vrede, terwijl hun baas miljoenen aan EU fondsen misbruikt om terreur te bevorderen, in plaats van zorgen voor brood op de plank en een goede opvoeding. Neen, laat dat maar over aan die vuile Israëli’s.

Arafat en zijn kunne zijn verantwoordelijk om het Middenoosten onleefbaar te maken. Terwijl het land verhongert, dom gehouden wordt en fundamentalisme een enige uitweg lijkt te zijn, leven de leiders van het land als luizen op een zeer hoofd. Hasj roken, hoerenlopen, alcohol misbruiken zijn allemaal de geneugten van de puissant rijken aldaar terwijl de Koran deze activiteiten verbiedt. De kindsoldaten, mannen en vrouwen met explosieve harnassen op hun borst zijn de pionnen op het schaakbord van deze rijken. De Israëli’s daarentegen zijn verantwoordelijk om ze aan het werk te helpen, naar school te sturen en bieden de Palestijnen zelfs universitaire opleidingen aan. Dààrom worden de Israëli’s zo gehaat. De Palestijnen zullen verhongeren als ze niet uit de handen van de Israëli’s eten, en voelen zich dus minderwaardig aan de Israëli’s vanwege hun eigen onvermogen om op een constructieve manier door hard te werken de welvaart onder eigen gelederen te bevorderen. Als u deze mensen zo graag wilt helpen, leer ze dan om hand in eigen boezem te steken.

In 2001 had Barak 97% van de bezette gebieden op een dienblad aan Arafat aangeboden, maar dat wilde uw kameraad niet, misschien omdat de strijd dan afgelopen zou zijn en hij zijn strijdlust aan de wilgen zou moeten hangen. Hoe dan ook, hij liet hierdoor duidelijk blijken dat de strijd niet om land gaat, maar om macht. Of sterker nog, om de joodse industrieën in te palmen die op het land staan teneinde nog verdere terreur te zaaien. Een Amerikaanse antropoloog wiens naam ik vergeten ben zei ooit dat de meest voorname reden waarom er etnische conflicten heersen is in één woord samen te vatten, namelijk afgunst. Als u de Nobel toespraak leest van Albert Nthuli of Desmond Tutu, zult u dezelfde afgunst jegens de blanke Zuid-Afrikaners terugvinden.

Tijdens het interview tussen uzelf en Paul de Rooij in 2003, stelde u de volgende: “Europe must not allow its guilt feelings about what happened to the Jews during the Second World War to silence its criticism of the inhuman Israeli policies.” Hoe vaak hebben de Palestijnen hun schuld betuigt aan de Israëli’s toen ze onschuldige joodse levens verwoest hebben? Wanneer hebben de Syriërs, de Egyptenaren, de Irakezen, de Libanezen en Jordaniërs hun schuld betuigt toen zij de jonge Staat Israël zonder reden binnenvielen in 1948, waardoor 6000 joden, of 1% van de bevolking om het leven kwam? In hetzelfde interview zei u: “The Western world can easily identify with the Israelis who are like "us", and who have a similar "modern" society. Something had to be done to address the overwhelming asymmetric advantage that Israel always seemed to have.” 5 tegen 1 kan buiten het kader van extreem linkse politiek nauwelijks een asymmetrisch voordeel genoemd worden.

In uw recente VN toespraak eiste u eveneens dat Israël de “muur van apartheid” moet verwijderen. Waarom? Deze muur heeft zelfmoordaanslagen aldaar met 30% teruggedrongen, of verkiest u het als joden opgeblazen worden omdat de Palestijnen nu een beetje langer in de taxi moeten zitten om bij hun bestemming aan te komen? De muur is een ideale barrière want die is niet agressief, schiet niet op mensen maar houdt toch de misdaad buiten, en de Israëli’s zijn geen “sitting ducks” voor Palestijnse aanslagen meer. Of vindt u de belangen van een klein groepje Palestijnse grondbezitters belangrijker dan joodse levens? Als de Palestijnen niet de joden voortdurend bedreigen en opblazen had de regering Sharon überhaupt nooit de muur gebouwd. Het feit dat de Palestijnen tegenwoordig vrouwen en kinderen gebruiken om andere vrouwen en kinderen te vermoorden bewijst dat er helemaal geen eer is aan deze daden. De bezetting alleen kan onmogelijk niet tot zulke extreme daden leiden. Het is een kwestie van een volksmenner die middels haatspraak en anti-joodse propaganda de Palestijnen ophitsen om tot zulke daden over te gaan. Hier vindt men wederom een grote ironie van dit conflict: de vrouwen en kinderen met springstoffen om hun lijf zijn niet de slachtoffer-martelaren van de terreur van de Israëli’s, maar van de terreur van hun eigen Palestijnse meesters.

Dat is een van de belangrijkste redenen waarom u hen zo makkelijk uitkomt. Als westerling begrijpt u niet de mate waarin deze leiders hun eigen onderdanen zullen terroriseren om de tegenpartij de beschuldigen. Het ANC heeft bijvoorbeeld decennialang zwarte gemeenschappen onregeerbaar gemaakt teneinde de blanke regering te ondermijnen; een soort politieke gijzelneming. Pol Pot en Robert Mugabe hebben dat ook gedaan, en vergeet niet het tragische verhaal van Pavlik Morozov tijdens het bewind van Stalin waarbij kinderen gemaand werden om hun ouders te verlinken aan de grote baas. Aangezien dit alles plaatsvond in het teken van de hamer en sikkel zult u niets hierover lezen in de linkse persen.

Om de woorden van Baudelaire te lenen: “Een heilige is iemand die het volk met een zweep regeert en uitmoordt, alleen maar ter wille van het volk zelf.” Arafat is hier geen uitzondering op. Waarom sluit u niet dit citaat in uw volgende VN toespraak de volgende keer als zij de ondergang van het westen applaudisseren?

 

Lees meer over: anti-fascisme / racisme vrijheid, repressie & mensenrechten

aanvullingen
bah 
antizionazi - 20.09.2004 14:35

bah vieze troep

Bron? 
Pietje - 20.09.2004 15:02

Neem voormalig GroenLinks voorman Paul Rosemöller, bijvoorbeeld. Hij ontving bedankingsbrieven van Pol Pot.
Kan "John Simmonds" hier een bronvermelding van geven? Of heeft hij daar zelf de bewijzen van?

Hulde 
fan van de waarheid - 20.09.2004 15:23

Wat een geweldige brief! Dat kunnen de blowende hippies van Indymedia in hun zak stoppen! Ik wacht met smart op reacties......
Bron aan Pietje 
John Simmonds - 20.09.2004 18:35

De bronvermelding die je zoekt is de HP de Tijd van ruim een anderhalve maand geleden. Preciezer dan dat weet ik helaas niet, want ik las de Tijd in de winkel wachtende op de trein.
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.