english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Persbericht indymedia Nl
Indymedia collectief Nederland - 11.10.2004 18:30

Donderdag 7 oktober is de Ahimsa server in beslag genomen door de Amerikaanse politiedienst FBI. Ahimsa is een belangrijke server binnen het wereldwijde Indymedia netwerk. Meer dan twintig websites zijn getroffen, waaronder de meeste Belgische Indymedia’s: Antwerpen, Luik, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen.

Indymedia
Indymedia

Indymedia Nederland betreurt het dat het faciliteren van vrije meningsuiting en vrije pers tegenwoordig blijkbaar iets is wat als terrorisme beschouwd wordt. Indymedia Nederland betreurt het dat op initiatief van drie landen onafhankelijke nieuwssites en radiostations in dertien andere landen monddood gemaakt kunnen worden.

Bart Staes, Belgisch europarlementslid voor Groen! Is van plan om dit vandaag aan te kaarten in het Europees Parlement.

De International Federation of Journalists (IFJ) heeft in een verklaring de inbeslagname sterk verworpen. "We have witnessed an intolerable and intrusive international police operation agaist a network specialising in independent journalism," aldus Aidan White, secretaris generaal van de IFJ (www.ifj.org).

Donderdagnamiddag ontving het kantoor van Rackspace in de VS een dagvaarding, waarin verzocht werd om de hardware van Indymedia in Londen over te dragen aan de autoriteiten. Rackspace voorziet meer dan twintig Indymedia sites van webruimte vanuit haar kantoor in Londen. Door in te gaan op de dagvaarding, zijn wereldwijd meer dan twintig onafhankelijke nieuwssites verdwenen van het internet.

Aangezien de dagvaarding aan Rackspace en niet aan Indymedia was gericht, zijn de redenen voor deze actie officieel nog onbekend voor Indymedia. Aan vrijwilligers van Indymedia verklaarde Rackspace dat “ze Indymedia geen enkele informatie over de dagvaarding konden geven”. Voor Indymedia blijft het onduidelijk hoe en waarom een server die buiten het rechtsgebied van de VS valt, in beslag kan genomen worden door de Amerikaanse autoriteiten.

Tegelijkertijd werd een tweede server ontmanteld die via het internet meerdere radiozenders, BLAG (Linux distributie), en een handvol andere projecten van streaming radio voorzag.

De laatste maanden zijn we getuige geweest van meerdere aanvallen op onafhankelijke media door de regering van de VS. In augustus gebruikten de geheime diensten een dagvaarding in een poging om Indymedia New York City plat te leggen net voor het Republikeins Congres, door de IP logs van een Internet Service Provider in de VS en in Nederland op te vragen. Vorige maand sloot de Federal Communications Commission verschillende lokale radiozenders in de VS. Enkele weken geleden verzocht de FBI om een artikel op Indymedia Nantes te verwijderen, omdat twee Zwitserse undercover agenten op de foto's stonden. Nu sluiten de Amerikaanse autoriteiten dus Indymedia websites over heel de wereld.

De FBI Handelde binnen het kader van een MLAT (Mutual Legal Assintance Treaty) op vraag van de Zwisterse en Italiaanse autoriteiten. Een MLAT maakt het landen mogelijk om elkaar bij te staan tijdens onderzoeken betreffende internationaal terrorisme, ontvoering en witwasserij.

De Zwisterse autoriteiten, bij monde van de Procureur Generaal van Genève, bevestigden reeds dat ze een onderzoek ingesteld hebben tegen Indymedia Nantes in verband met de foto's van de undercover agenten, maar geven geen verdere commentaar op de zaak. Indymedia Nantes heeft het gewraakte artikel reeds een week geleden van de website verwijderd.

Voor wat de Italiaanse autoriteiten betreft werden nog geen officiële mededelingen gedaan, maar volgens het Italiaanse persbureau Ansa zou het te hebben met een artikel dat in november 2003, na een zelfmoordaanslag in Irak waarbij 19 Italiaanse militairen omkwamen, waarin er op gewezen werd dat de carabinieri die gestationeerd zijn in Nasseryah behoren tot de compagnie die zich tijdens de G8 protesten in Genua (2001) schuldig maakten aan marteling van activisten en verantwoordelijk was voor de moord op Carlo Guiliani. Daarover heeft de Alianza Nationale, de extreem rechtse regeringspartij, zich zo kwaad gemaakt, dat ze de sluiting van de site eisten.

De lijst van getroffen lokale media centra: Ambazonia, Uruguay, Andorra, Polen, Western Massachusetts, Nice, Nantes, Lille (Rijsel), Marseille, Euskal Herria (Baskenland), Liege (Luik), Oost- en West-Vlaanderen, Antwerpen, Belgrado, Portugal, Praag, Galicië, Italië, Brazilië, Verenigd Koninkrijk, Duitsland en de globale Indymedia Radio site.

Indymedia is een netwerk van onafhankelijke alternatieve mediacollectieven, ontstaan tijdens de anti-globaliseringsprotesten tegen de WTO in Seattle 1999. Sindsdien zijn overal ter wereld “onafhankelijke media centra” ontstaan, als kanaal voor berichtgeving van uit de buik van de anti-globaliseringsbeweging.

Door het ‘open publishing’ systeem van de Indymedia sites, verdwijnt het onderscheid tussen lezer en journalist. Iedereen kan artikels, fotoverslagen, audiomateriaal of video’s publiceren.

Het spreekt voor zich dat Indymedia zich niet laat muilkorven door het optreden van de FBI. We proberen de websites zo vlug mogelijk opnieuw online te krijgen, voor de Belgische Indymedia’s op de volgende URL’s:

Indymedia Antwerpen:  http://antwerpen.indymedia.org

Indymedia Luik:  http://liege.indymedia.org

Indymedia Oost-Vlaanderen:  http://ovl.indymedia.org

Indymedia West-Vlaanderen:  http://wvl.indymedia.org

Vrees de media niet, wees de media!

Vrijheid van meningsuiting voor iedereen!

- E-Mail: info@indymedia.nl Website: http://indymedia.nl/
 

Lees meer over: europa globalisering media vrijheid, repressie & mensenrechten

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
treurig... 
fayle - 12.10.2004 22:57

Heel goed dat Indymedia een persbericht gestuurd heeft.

De afgelopen week heb ik (en ongetwijfeld hebben ook anderen) ook berichten over de FBI actie, de reactie van IFJ en het europarlement doorgegeven aan Nova, NRC, volkskrant, maar dat heeft in ieder geval geen moer opgeleverd.
Van het NRC, die ik vroeg om aan de kwestie aandacht te besteden omdat dit raakt aan (inter)nationale ontwikkelingen op het gebied van veiligheidsdiensten en antiterreurbestrijding, inperking van persoonlijke vrijheden én de vrijheid van meningsuiting.
De enige reactie die ik kreeg, was een standaard email dat mijn 'ingezonden brief' niet geplaatst zou worden. Vreemd, want ik had geen ingezonden brief gestuurd, maar een aansporing aan de redactie om zich te kwijten van hun taak als instrument binnen die vrijheid van meningsuiting.
Heel teleurstellend dus, de oogst, maar wellicht dat jullie bericht alsnog wat wakker schudt.


Het zal tijd worden - Nederlandse media lopen in deze zaak hopeloos achter...

Persvrijheid 
free press - 13.10.2004 13:39

Schandalig hoe weinig de pers reageerd of zich aangesproken voelt door deze schandalige inbreuk op de persvrijheid.
Als ze hun websites gaan platleggen en hun krantendistributie gaan tegenhouden, zullen er alle media-activsten niet meer voor hen kunnen opkomen wegens al netjes opgeborgen wegens gebruik van recht op vrije menigsuiting, vrije nieuwsgaring en vrije nieuwsverspreiding. En daarmee is dan meteen ook het precedent gecreëerd om beroepsjournalisten aan te pakken.
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.