english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Cuba leert van Verdonk: Dittrich uitgezet!
Communistische Jongeren Beweging (CJB) - 21.10.2004 23:12

Hieronder een open brief van de CJB aan Boris Dittrich over zijn recente avontuurtjes op Cuba, waar hij in contact probeerde te komen met zogenaamde dissidenten.

Aan: dhr. Dittrich,
Datum: 21-10-2004
CC: de pers

Beste Boris,

U, verdediger van vrijheid, democratie en mensenrechten wordt zomaar de toegang tot Cuba geweigerd! Gulzig maakt u gebruik van deze kans om de media te alarmeren opdat de wereld zal horen van de schandelijke manier waarop u bent behandeld. Verontwaardiging alom! Maar laten we, gewoon voor de grap, de zaak eens omdraaien.

Stelt u zich eens voor dat Cubaanse parlementariërs hierheen zouden komen, op een toeristenvisum, om te gaan praten met gevangen moslimextremisten over de omverwerping van de Nederlandse regering en ons hele sociaal-economische systeem. Laten we dit eens nader bekijken.

Ten eerste bestaat er zoiets als een Cubaanse parlementariër. Cuba is een democratie. Niet zo een als wij er hebben, maar wel een democratie. Het is een interessante mix van basisdemocratie en het voorhoedemodel dat bekend staat als ‘Poder Popular’, de volksmacht: iedereen mag kiezen en verkozen worden. Bij de laatste verkiezingen in Cuba namen ongeveer 1,5 miljoen mensen deel aan het samenstellen van de kieslijsten alleen al: dat is hier ondenkbaar. Nu, deze democratisch verkozen parlementariërs komen hierheen, maar omdat ze hun echte doel niet willen prijsgeven, belazeren ze de onze overheid en reizen ze als ‘toeristen’.
Wat bezielde u in godsnaam mijnheer Dittrich? U, die niet namens de regering handelt, brengt de betrekkingen tussen twee soevereine landen in gevaar! Dat is ronduit onverantwoordelijk, en uw partij neemt nog wel deel aan het kabinet van de ‘eigen verantwoordelijkheid’.

Dan de 75 ‘dissidenten’ die u wilde bezoeken. Journalisten, dichters en intellectuelen! Ja, vijfenzeventig Havels! Als u een beetje meer moeite zou hebben gedaan, en u de feiten was nagegaan, dan had u kunnen weten dat van de 75 er maar één dichter is en een ander journalist. Maar u doet geen moeite, u baseert zich op persberichten van AP en Reuters. Twee persbureaus die al zo vaak op leugens zijn betrapt dat het een schande is dat deze twee Cuba-haters nog steeds als serieuze en onafhankelijke nieuwsbronnen worden gezien. Als u verder had gekeken, dan had u kunnen weten dat de 75 ‘dissidenten’ vastzitten wegens terrorisme, sabotage en andere misdaden. U had dan kunnen weten dat deze mensen betaald werden door James Cason, de Amerikaanse zaakgelastigde in Havana. Er zijn heus wel ‘dissidenten’ in Cuba, alleen noemen ze dat in Cuba gewoon oppositie. Deze oppositie is zat van Castro of het niet eens met maatregelen van de regering, maar ze staan vierkant achter de Revolutie en het socialisme. Dit zijn de echte ‘dissidenten’, waar u zo mee zou kunnen praten, maar daar wilt u niet mee praten. U wilt alleen praten met mensen die willen wat de overgrote meerderheid van de Cubanen niet wil: kapitalisme.

En waarom willen de Cubanen dat niet? Volgens mensen als u omdat ze onderdrukt worden, maar zou het misschien ergens anders aan kunnen liggen? Zou de reden misschien zijn dat een ontwikkelingsland als Cuba, dat al decennia lijdt onder de boycot, het presteert om gratis onderwijs en gratis gezondheidszorg van hoge kwaliteit te verstrekken aan de bevolking, terwijl kapitalistische ontwikkelingslanden ondanks alle ‘ontwikkelingshulp’ armer en armer worden? Daar sterven miljoenen door honger en makkelijk te genezen ziekten. Cuba presteert het om tienduizenden artsen over de hele wereld te zenden om belangeloos te werken in de sloppenwijken. Geen enkel land doet Cuba dat na, ook Nederland niet.

U, meneer Dittrich, raakt helemaal in paniek als de Nederlandse economie GROEIT met 1% in plaats van 3% en u bezuinigt er naar hartelust op los. Mensenrechten als onderwijs en gezondheidszorg worden met de dag slechter en vooral duurder.
Toen de economie van Cuba begin jaren 90 compleet instortte door het wegvallen van de Comecon, kwam het niet in de Cubanen op om te bezuinigen op mensenrechten als onderwijs en gezondheidszorg. U bent de echte schender van de mensenrechten!
Ook heeft men even overwogen om belastingen in te voeren om het overheidstekort te bestrijden, maar dat werd verworpen door de bevolking. Democratisch toch? En dan durft u kritiek te hebben op Cuba?
Sinds de Revolutie zijn de VS onophoudelijk bezig om Cuba kapot te maken door boycot, bombardementen, invasie, aanslagen, en chemische en biologische oorlogsvoering. Hierbij zijn vele duizenden doden gevallen. In de VS is de kindersterfte hoger dan in Cuba.

Als u de rechten van de mens zo ernstig neemt meneer Dittrich, waarom richt u uw pijlen dan niet op de VS? Dit land schendt de mensenrechten op veel grotere schaal dan enig ander land in de wereld. Abu Graip is bekend, maar de martelingen in de Amerikaanse gevangenissen verlopen geruisloos. In de VS zitten honderden politieke gevangenen opgesloten. Het land voert de doodstraf enthousiast uit, ook op geestelijk gehandicapten. Deze feitelijke eenpartijstaat voert illegale oorlogen en houdt zich niet aan internationale afspraken. Waarom voert u geen campagne tegen de VS, of tegen China? Antwoord niet! De vraag is retorisch want wij weten allebei wel wat de reden is: geld. Het economische belang van Cuba is verwaarloosbaar voor Nederland.

En nu zie ik een patroon Boris! In ons land pakt jouw kabinet vooral de armen, de arbeiders, de jongeren, zieken en zwakken in de samenleving terwijl je de sterken in de samenleving steunt. Belastingverlagingen en cadeaus voor het bedrijfsleven kunnen er wel van af zodat bedrijven 300 miljoen kunnen uitkeren aan hun aandeelhouders in plaats van een schamele 100 miljoen. Nu in deze hete herfst het protest hiertegen toeneemt zet jij het offensief in tegen Cuba, samen met dat zielige excuus voor een vakbondsman Doekle Terpstra. En waarom? Omdat Cuba de mensenrechten schendt? Nee, omdat Cuba zwak is en je Cuba wél makkelijk kunt aanvallen. Boris, jij terroriseert de zwakkeren om de sterken te vleien. Toch willen wij nog even kwijt dat wij de aanvallen op ons, de werkende bevolking en op onze Cubaanse broeders en zusters niet zullen pikken. Het is een feit dat Cuba meer doet voor de werkenden, armen en behoeftigen van de wereld dan jij en je vriendjes in dit ondernemerskabinet. Laat het dus duidelijk zijn waar onze loyaliteit ligt.

Met vriendelijke, doch strijdbare groet,
Communistische Jongeren Beweging (CJB)

Samenvatting:

U, Boris Dittrich, die in Nederland de gezondheidszorg en het onderwijs nog duurder en slechter maakt, durft het om Cuba, het land van gratis onderwijs en gratis gezondheidszorg ervan te beschuldigen dat zij de mensenrechten schenden? U, die in Nederland de strijd tegen het terrorisme zegt te voeren, ondersteunt zogenaamde dissidenten die samen met de VS al vele duizenden mensen hebben vermoord in Cuba door middel van bomaanslagen, kapingen en chemische en biologische oorlogsvoering. U valt Cuba aan!? Terwijl de VS op alle mogelijke gebieden de mensenrechten schenden, kiest u er voor om het zwakke kleine Cuba aan te vallen en niet de sterke grote VS. Wij zien een patroon: zowel in Nederland als op internationaal vlak valt u de arbeiders, armen en zwakken aan om de sterken nog sterker en de rijken nog rijker te maken. Wij hebben geen reden om dit kabinet te steunen, maar alle reden om solidair te zijn met Cuba. Laten wij een voorbeeld nemen aan de sociale mensenrechten in Cuba.

- E-Mail: bestuur@cjb.nu Website: http://www.cjb.nu
 

Lees meer over: globalisering vrijheid, repressie & mensenrechten

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
niks 
h. - 21.10.2004 23:38

"Toch willen wij nog even kwijt dat wij de aanvallen op ons, de werkende bevolking en op onze Cubaanse broeders en zusters niet zullen pikken."

Hou toch op ... Cuba democratie. Je mag daar niet eens je fiets aan een paaltje vastmaken.


Schendingen in Cuba 
Marco - 21.10.2004 23:54

Het is natuurlijk verschrikkelijk wat er in de VS gebeurd aan mensenrechtenschendingen. Maar in Cuba is ook heel wat mis. Tenminste dat meld Amnesty. Een organisatie die denk ik niet in de handen is van de VS.

Mensenrechtensituatie in Cuba in het algemeen:
 http://www.amnesty.nl/landeninfo/llp_cuba.shtml

Massale arrestaties in 2003:
 http://www.amnesty.nl/persberichten/NK-PB0200.shtml

Zware gevangenisstraffen:
 http://www.amnesty.nl/persberichten/NK-PB0200.shtml

Cuba leert van Vandonck, Dittrich Cuba uitgez 
Redrunner - 22.10.2004 12:00

Cuba een democratie?
Fideltje loopt een beetje achter, de wereld verandert, Socialisme is niet dood maar moderniseert ook, Cuba loopt achter de feiten aan en is ouderwets, nu heet Cuba nog kansen om een moderne Socialistische Partij te worden door verkiezingen uit te schrijven met meer partijen, dan is Cuba een democratie.
Dat de CJB nog achter Stalin aan lopen is echt ongeloofelijk, die man was net als Hitler een misdadiger die miljoenen russen uitgemoord heeft, het Socialisme staat los van onderdrukking en geweld,echte Socialisme is vrijheid en democratie met een sociaal gezicht met vrijheid van meningsuiting voor het volk en meer niet!

E-Mail: redrunner@tomaatnet.nl
Website: http://protest.jabru.nl
 
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.