english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Dit kan toch niet!!!!!!!
Esther de kruif - 24.11.2004 11:27

VLissingen, ik vind het heel erg dat mensen, asielzoekers, die hier al langer dan 5 jaar hier in nederland wonen, er gewoon uitgezet kunnen wordenen dat ze dan beschouwd worden als criminelen. terwijl de mensen die het doen de echte misdadigers zijn.

Het is alweer 6 jaar gelden dat ik een paar te gekke jongens leerde kennen, ze komen uit Angola. nu had ik ze al een lange tijd niet gezien en nu kreeg ik gisteren het nieuws te horen dat ze opgepakt waren om het land uit te zetten, drie broers zijn het. terwijl de middelste, sergio genaam net een zoontje heeft gekregen, hij is nog geen 3 mnd oud. en nu zitten die jongens in het uitzet centrum, ze mogen 1 keer per week bellen en verder mogen ze geen verdere contact, zelfs de zware criminelen hier in nederland worden nog beter behandeld. En dat terwijl er nu een meisje thuis zit, met haar zoontje, te hopen dat haar vriend en vader van haar kind terug komt. Ik was gisteren bij bezoek bij haar en ze was echt helemaal van slag, ook zij is een asiel zoeker en ze weet niet wat ze moet doen. ze kan niet slapen en elke keer als ze de deurbel hoort dan hoopt ze dat haar vriend aan de deur staat terwijl ze weet dat het niet kan. die jongens zijn zomaar plotseling opgepakt, s`nachts uit hun bed gehaal, terwijl er zoveel tuig in nederland rondloopt die ook asielzoekers zijn maar die lopen nog vrij rond, ze pakken eerst maar de onschuldige op die hier hun leven proberen op te bouwen, naar school gingen en een gezinnetje hadden. wij zijn er allemaal kapot van dat dit mogelijk is. wij zijn zwaar terleurgesteld in het nederlandse rechts systeem. Klsagenootjes die op school kwamen en dan te horen kregen, zonder dat ze fatsoenlijk afscheid konden nemen dat ze weg waren, hun vriendinnen die niet eens nog iets konden zeggen tegen ze en wat ook heel erg is dat hij niet eens is afscheid van zijn zoontje kon nemen.

- E-Mail: Cherique1@hotmail.com
 

Lees meer over: vrijheid, repressie & mensenrechten

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
Dit kan dus wel 
Frater Moldijk - 24.11.2004 14:58

Ik ben het met je eens dat een uitzetting een zeer groot persoonlijk drama is voor degene die wordt uitgezet maar ook voor hun omgeving.

Het uitzetten vloeit echter voort uit wetgeving die op een democratische manier tot stand is gekomen. De wet dient te worden uitgevoerd anders worden we een bananenrepubliek. Natuurlijk is het schrijnend dat sommige gevallen wel mogen blijven en andere niet. Maar er moet ergens een grens worden getrokken.

Net zoals er bij jou thuis regels gelden en er grenzen zijn, gelden er ook regels op landelijk niveau. Accepteer jij dat iemand bij jou thuis de regels overtreed? Nee! Anders wordt het een zooitje!

In ieder geval heeft een meerderheid van de Nederlandse bevolking dit gewild. Wetgevers hebben dit omgezet in wetsvoorstellen die weer zijn goedgekeurd door de democratisch gekozen 1e en 2e kamer.

Helaas Esther de Kruif "Dit kan dus wel" en nog op een democratische manier ook. Of weet jij een betere staatsinrichting dan democratie? Mocht dat het geval zijn dan hoor ik graag van je. Vooralsnog prefereer ik de democratie boven een dictatuur want in een democratie heeft iedere burger het recht om te stemmen en zichzelf verkiesbaar te stellen (actief en passief kiesrecht).

Maar hoe je het ook wendt of keert, uitzetting is vreselijk!

@ Frater Moldijk 
N - 24.11.2004 16:23

Het heeft weinig zin om onmenselijke wetten goed te praten met gelul over democratie.
Hitler kwam ook democratisch aan de macht. Democratie is hartstikke mooi en moet je beschermen, maar het is geen excuus voor onmenselijke deportaties. Democratie is namelijk meer dan alleen maar eens in de vier jaar een stemhokje bezoeken, het heeft als het goed is ook nog iets te maken met mensenrechten.
Lekker Democratisch 
Hubert Lock - 24.11.2004 17:28

Alsof de huidige regering democratisch tot stand is gekomen.... niet dus de partijen die nu samen regeren hebben een kunstmatige meerderheid gecreeerd.

Eerlijker zou zijn geweest als de echte meerderheid dan had geregeerd. Namelijk het CDA en de PVDA. Zo had het volgens de huidige spelregels moeten zijn.

In een echte democratie elk wetsvoorstel in stemming gebracht moeten worden door het volk. Gewoon via internet of een electronisch kastje dat in ieder huis gemonteerd zou moeten worden.

Kun je gelijk de tweede kamer opheffen.
democratie 
socialist - 25.11.2004 01:18

Deze regering heeft niets met democratie maken. Zalm zei al meteen dat hij wel zou zwaaien naar demonstraten als die zouden komen....

Dit is een bende criminele leugenaars die ons bv. met behulp van leugens een illegale bezettingsoorlog voor de amerikanen in heeft gerotzooid met leugens over WMD"s. Ineens stond er een nederlands officier naast een amerikaanse moordenaar in leger uniform voor CNN. Wij hadden dat niet moeten weten van de leugenaachtige landveraders die regering heet. De Joint Strike ighter voor 16 MILJARD hebben die schoften aangeschaft. De lonen omlaag, de huren en alle andere kosten omhoog, totale liberalisering van alle elementaire behoeftes en het recht van de sterkste in het binneland, een buitenlandse NSB politiek, dat is wat deze criminele schoftenregering ons door de strot duwt. 100.000.000 voor de AIVD, sloop van alle sociale voorzieningen en geinstitutionaliseert racisme en moslimhaat zijn hun zegeningen...



Reden? 
Danny - 25.11.2004 07:35

In het hele verhaal is nergens te vinden wat de reden van de asiel aanvraag was.
Nu kunnen we wel gaan zeuren over de al dan niet democratische regering maar als deze jongens alleen om economische redenen hier zijn gekomen dan had hij van geen enkele regering mogen blijven, niet eens als dezee zou bestaan uit PVDA, SP en Groen links.

Als je hier met een smoes asiel aanvraagt weet je dat je het risico loopt uiteindelijk uitgezetr te worden, sat hier soms jaren overheen gaat is het gevolg van beroeepsprocedures

Als men in het land van herkomst het ingezamelde geld zou gebruiken om iets op te zetten dan zouden ze allemaal beter af kunnen zijn
Nu sturen ze enkelen naar Europa in de hoop dat er daar genoeg wordt verdiend om naar huis te sturen, iets wat zelden gebeurt

Ontwikkelingshulp zou ook gericht moeten worden op het zelfstandig maken ipv alleen hoofdzakelijk magen vullen
En dan wel het zelfstandig maken van de burgers
Hoezo democratisch 
Esther - 25.11.2004 18:04

Deze regering is natuurlijk ondemocratisch. De regeringspartijen hebben van het begin af (formatie en regeerakkoord) al niet geluisterd naar het woord van het volk, maar het wordt steeds erger. De grootste criminelen zitten in "Den Haag". Zij, en daardoor wij, zijn een speelbal van Bush waardoor wij plotseling bij een oorlog in Irak betrokken waren. Een oorlog van Bush voor Bush. En dat kost natuurlijk geld. Net zoals het geld kost om deel te nemen aan Europa met zijn eisen. En dus is NEderland weer de gek van Europa, die alles doodbezuinigd... en dan verwachten ze normen en waarden!!!
We hebben alleen maar ineenstorting van het sociale stelsel en een verharding van de maatschappij aan die criminelen te danken.
En dat allemaal terwijl het volk toch echt wel duidelijk heeft gemaak waar het voor staat, bij de verkiezingen, op het museumplein, stakingen, acties voor verdraagzaamheid enz.
Ik vind dat je niet kunt spreken van democratisch tot stand gekomen wetten, als ze gemaakt zijn door deze regering. Je kunt niet mensen zo lang aan het lijntje houden om ze nu terug te sturen.

E-Mail: Essie_1988@hotmail.com
burgeroorlog 
esther - 05.05.2005 16:59

De reden waarom hun eruit worden gezet weet ik niet. Ja ik ben het er mee eens dat mensen die hier tijdens hun asiel dingen doen die de wet niet toestaat, niet mag maar ik vind zowieso al het moet dan wel een zwaar iets zijn, want niemand is heilig, maar deze jongens hadden niets gedaan en waren ook nooit in aanmerking gekomen met de politie. dus ik vind dit onrechtvaardig. Wel ben ik ermee eens dat mensen die hier om economische redenen zijn en die terug gestuurd worden, maar we zijn wel verplicht om mensen uit oorlogsgebieden te helpen, en die kun je niet na 5 jaar of langer eruit zetten omdat hun vinden dat het te vol wordt. dan moeten ze beginnen met de economische vluchtelingen en dan verder zoeken naar de oorlogsvluchtelingen om te kijken of hun terug kunnen. maar niet criss cross door elkaar.
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.