english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Info & discussie over indentificatieplicht!
ACU-alarm avonden - 10.12.2004 10:09

Op maandag 20 december zal in Utrecht een info & discussie avond gehouden worden over de identificatieplicht per 1 jan. 2005. Deze infoavond is in het kader van de wekelijkse ALARM avonden in het politiek cultureel centrum ACU te Utrecht.
Deze avond is niet alleen interessant voor Utrechtse aktivisten maar zeker ook voor mensen elders uit den landen!
De kroeg gaat open om 19.30u en het programma begint om 20.00u, afgewisseld met filmpjes en lekker informeel kletsen onder het genot van een drankje.


Elke maandagavond wordt een zogenaamde ALARM avond gehouden in het ACU aan de Voorstraat 71 te Utrecht. Bij zo'n ALARM avond komen elke week diverse politieke onderwerpen aan bod, afgewisseld met filmpjes en de nodige pauzes waarin mensen informeel met elkaar kunnen kletsen en een drankje kunnen halen aan de bar. De opzet van ALARM is dat aktivisten op regelmatige basis informeel bij elkaar komen, met toch ook een inhoudelijk programma. Daarnaast kunnen mensen tussendoor aktieoproepen doen of uitleg geven over de meest recente akties en campagnes.

Op maandag 20 december staat de avond in het teken van de nieuwe identificatieplicht. Per 1 januari 00:00 uur gaan we weer 65 jaar terug in de tijd. Iedereen vanaf 14 jaar moet een identificatiebewijs bij zich dragen. Maar hoe moet dat dan met onze geliefde NN-ers? Wat gaan we doen, 2250 euro boete en zitten tot ze je kennen, proefprocessen enz. enz. Waneer heeft een "bevoegd" ambtenaar "voldoende reden" om naar je ID bewijs te vragen. Deze vragen zijn voor een ieder, maar zeker voor een activist, op het moment essentiële vragen. Deze avond is volledig aan dit onderwerp gewijd, dus kom langs en vraag het de experts.
Er zal iemand komen spreken van Buro Jansen & Janssen die uitlegt wat de wet inhoud en daarnaast zullen verschillende discussies aangezwengeld worden over hoe we met deze nieuwe wet denken om te gaan. Zoals bij akties, gaan we nog anoniem blijven of niet en gaat de politie op voorhand een verdachte groep al om hun ID vragen of niet en hoe gaan we daar dan mee om. En hoe zit het als je net van die geheime vergadering af komt en je fietst zomaar in die politiefuik terwijl je geen ID op zak hebt.
Daarnaast zal er de maandelijkse tip van de EHBA gegeven worden. Elke derde maandag van de maand zal iemand van de EHBA (Eerste Hulp Bij Akties) een tip geven op het gebied van EHBO welke relevant kan zijn bij akties en demonstraties. Vorige maand is uitgelegd hoe om te gaan met brandwonden en deze maandag zal worden uitgelegd hoe ieder het beste kan omgaan met Peperspray. Dit mag je uiteraard niet missen!

Eerst hebben we nog maandag 13 december waar het gaat over ondersteuning van politieke gevangenen, waarbij enkele sprekers hun verhaal doen over het belang van dit support.

Kom vooral langs op de ALARM avonden! Elke maandag vanaf 20.00u
Politiek Cultureel Centrum ACU, Voorstraat 71 Utrecht

Zie ook de website www.acualarm.tk


Website: http://www.acualarm.tk
 

Lees meer over: vrijheid, repressie & mensenrechten

aanvullingen
Waakzaamheid geboden! 
Nonkel Nescio - 10.12.2004 11:37

voor een Realistische Analyse, zie ook:

Website: http://www.identificatieplicht.nl/rav291203
 
ID-plicht slecht voor burger & politie 
H.Trebla - 10.12.2004 14:15

Maar wat kan dat nou schelen, zo’n papiertje op zak? En als je niks te verbergen hebt waarom dan druk maken om te laten zien wie je bent?
Een bewijs van juridisch erkend burgerschap, je Nederlandse paspoort, dat is toch iets om trots op te zijn? Het recht om op aanvraag je Nederlanderschap te mogen tonen betekent immers dat onze overheid jou een zeker vertrouwen heeft gegund en jou vraagt om dat vertrouwen in het Koninkrijk der Nederlanden niet te beschamen?

De tegenargumenten:
Echte criminelen lachen erom want vervalsen is hun vak.
ID-plicht zal eerder agressie oproepen dan bestrijden, want de relatie burger-politieagent krijgt totaal andere dimensies:
Politieke motieven zullen steeds vaker een rol spelen bij hantering van de ID-plicht. De burger die politiek gezien de oppositie kiest zal minder snel politiefunctionarissen in vertrouwen durven nemen. Het aanspreken van straat- en wijkagenten bij het bestrijden van kleine criminaliteit zal minder spontaan gebeuren uit angst een boete te krijgen als het ID-bewijs om wat voor reden dan ook niet op zak is.
De publieke goodwill die de politie in de laatste twintig jaar zo zorgvuldig heeft gekweekt, (de politie is je beste kameraad) zal dus als sneeuw voor de zon verdwijnen, er komt een gevoel van wij tegen hen voor in de plaats! De politie krijgt het dus juist moeilijker!
Hoe burgerlijker en conformistischer iemand eruit zal zien, hoe minder kans op toonplicht ID-bewijs. Mensen met `afwijkende’ kleding, kapsels, kleur en openbaar geuite meningen zullen ten prooi vallen aan politieagenten die vooroordelen of een tunnelvisie hebben.
Dat zien we nu al in koopcentra waar bewaking is, de uniformen zul je nooit naar wandelende kostuums, mantelpakken en bontjassen zien gluren.

En aan wie zegt niks te verbergen te hebben moet je eens vragen naar zijn salaris, op welke partij hij stemt en of hij wel eens in een bordeel is geweest. Meestal valt er dan een stilte.
Een reden om de ID-plicht te weigeren is dat het recht van vrijheid van gaan en staan niet mag worden ingeleverd. Dat recht mag niet men zich niet zomaar laten afpakken door een volksschuw kabinet dat zich door Amerikaanse dictaten laat manipuleren.
Geen toegangsbewijs voor de wereld buitenshuis!


Indentificatieplicht 
Don baco - 20.12.2004 11:16

OP 1 januari 2005(volgens mij 11) is het dan zo ver in Nederland. Het land waar ik zo trots op was is dan niet meer. Niet echt het land maar meer de sfeer en mate van verdraagzaamheid.
Dit is voorbij sinds we en masse worden voorgelogen door de Bush administration en zijn volgelingen. Zoals ons werd beloofd. Er zou een vrij Europa komen waarin we ons vrij konden bewegen.
Vrij?? Als de overheid dit toelaat. Het gaat om controle en angst en om geld. Vrijheid is er allen voor het groot kapitaal en zelfs die moeten op hun tellen passen.
Ik roep een ieder op hier niet aan mee te doen en eindelijk een tegen signaal af te gaan geven tegen deze maffia praktijken. Mensen worden bezig gehouden met de meest nutteloze zaken en dit soort essentiele zaken vliegen langs ons heen als zijnde "het zal wel ergens voor dienen". Dat klopt maar niet voor U.

Ik hou mijn hart vast als de nieuwe politie(nieuwe stijl) actief wordt. Hier in Rotterdam kan je al spreken van een politiestaat. En zeg nou toch eerlijk, als je op straat loopt en dan komt er zo'n blauwe smurf naar je toe en die vraagt wat ben je aan het doen??
Wat moet je daarmee
Kijk ik geloof in het principe wie stelt moet bewijzen. Dus eerst beter je huiswerk doen voordat we mensen gaan lastig vallen. De politie dient gewoonweg beter zijn werk te doen, en dit gebeurt niet door nog meer mensen diezelfde fouten te laten maken.

Afsluitend dienen we ons grote zorgen te maken over de nieuwe Politie en hun militaire verleden. Veel militairen worden nu opgeleid tot politie met alle gevolgen van dien, maar dit komt misschien door de ID sneller naar boven.

Bezorgd tot de oneindig macht
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.