english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
rechter Aachen 4 gewraakt
vrienden van bart, gabriel, jose en begonia - 02.04.2005 16:43

Op vrijdag 1 april werd de rechter gewraakt door de advocaten van de verdachten die gisteren hun 5de proccesdag hadden.
meer info hierover in onderstaand artikel.
Ook roepen wij op om vooral naar de proccesdagen in Aachen te gaan, en onze vrienden te laten weten dat ze niet aleen zijn.
Alle andere vormen van solidariteit zijn ook welkom.


Vijfde procesdag 1 april 2005


Bij de dagelijkse toegangsprocedure van het proces werden tot verwondering van de sympathisanten opnieuw de identiteitskaarten gekopieerd. De “oude” kopieën waren volgens de justitie-ambtenaren nu uiteindelijk toch vernietigd.
De aangeklaagden werden weer een voor een naar binnen gebracht, Gabriël vandaag ook slechts in onderbroek. Zodra het gerecht zich had neergezet stonden de sympathisanten op, ze hielden spandoeken met opschrift ‘foltter is realiteit’ in de hoogte en scandeerden ‘stop tortura’.

De voorzitter Nohl vroeg aan Gabriël of het niet te koud was. Procureur Geimer gaf een verklaring waarin hij zei dat Gabriël opzettelijk verkouden wou worden om van het proces te worden uitgesloten.

Herr Hinüber, vakarts van psychiatrie en psychotherapie die Jose gisteren na de procesdag in de gevangenis vijftig minuten onderzocht en ondervroeg, deelde aan de procesdeelnemers zijn bevindingen mee. Hij zei dat bij Jose geen sprake is van een acute of chronische ziekte, waardoor hij in de mogelijkheid is aan het proces deel te nemen en opgesloten te blijven;
Een lange zitting zou voor Jose toch een belasting betekenen,een duur van om en bij zes tot zeven uur per een à twee procesdagen per week vindt hij haalbaar. Hij zei dat Jose door zijn voorgeschiedenis, 23 jaar gevangenis waarvan 13 jaar in isolatie, reeds mentaal belast is. Jose zou daardoor echter niet willoos of depressief zijn. Voor iemand die 23 jaar gevangenis achter de rug heeft, stelt hij het in vergelijking goed. Belasting door het proces stelde hij bij Jose niet vast. De cognitieve storingen hebben betrekking op het verleden.

Jose zou schrik hebben dat zijn lichamelijke klachten zoals verhoogde bloeddruk na verloop van tijd erger zouden kunnen worden.
De psychische belastingen door het transportomstandigheden vond hij niet van een grote betekenis. De ongewisse afloop van het proces zou erger kunnen zijn.
Jose zou de gevangeniscondities “relatief aannemelijk” omschreven hebben, behalve de isolatie. Hij zou graag met andere gevangenen samen zitten om met hen uitwisseling te kunnen hebben.

Toen hij ernaar gevraagd werd, zei Hinüber dat hij na het onderzoek niet met andere procesdeelnemers zou hebben gesproken. Tijdens het onderzoek waren twee cipiers en de tolk aanwezig. Dat de cipiers erbij waren vond hij normaal, dat zou altijd zo zijn in de gevangenis.

Nadat Hinüber kon beschikken gaf Nohl een verklaring. Hij beval dat vanaf de huidige zittingsdag af, de kopieën van de identiteitskaarten van het publiek enkel nog door de zaalwachter mogen worden ingekeken. Zijn vorige besluit om de kopieën aan het einde van het proces te vernietigen, veranderde hij in zoverre dat de kopieën vanaf nu na iedere zitting vernietigd zouden moeten worden. De klasseermap moet gesloten worden gehouden en mag niet meer door de politie worden ingekeken. Dit besloot hij nadat hij er gisteren na de zitting en na de inzage van de verdedigers Lindemann, Franke, Israel en Poell erop gewezen werd dat de huidige handhaving, het doorspelen aan de politie, het publiek ervan gehouden zou kunnen worden aan het proces deel te nemen.
Hij zou er tot nu toe van zijn uitgegaan dat de inzage door de politie enkel uit “veiligheidsoverwegingen” zou gebeuren.

Sven Lindemann, de advocaat van Bart vroeg hier een schriftelijke verklaring van en er volgde een pauze.

Martin Poell, de advocaat van Gabriël verklaarde aansluitend dat na een gesprek tussen hem en Nohl, dat voor het begin van het proces plaatsvond, afgesproken was dat de gegevens van het publiek noch aan de politie, noch aan andere diensten doorgegeven zou worden.

Gezien de justitie-beambte Maas echter liet weten dat het overhandigen van de gegevens door officier van de politie Krämer bevolen was, kan er van worden uitgegaan dat dit met toestemming van Nohl is gebeurd.
Het ging niet over veiligheidsoverwegingen op de procesdagen, want daar zouden geen aanvragen bij “Inpol” ( de duitse staatsveiligheid) plaatsgevonden moeten hebben. De verklaring van Nohl dat hij niets over het doorspelen wist, achtte hij vals.
Daarom zou deze gang van zaken wederrechterlijk zijn, gezien de openbaarheid van het proces mogelijkerwijze in het gedrang komt door intimidatie.
Om dit op te klaren zou hij Krämer als getuige willen oproepen.
Want ofwel zou de politie “zelfgemachtigd” zijn, en zou Nohl niet “het nodige respect afdwingen”, ofwel zouden er toch afspraken gemaakt zijn. Van het eerste gaat hij sowieso al niet uit, omdat bij het begin van het proces het publiek voor de rechtzaal in het zicht van iedereen gefilmd werd.

Nohl wou er later over beslissen of Krämer gehoord zou worden, waarmee Martin Poell geen genoegen nam.
Nohl antwoordde daarop dat het probleem met de politie nu toch opgelost is, waarop Poell zei dat er ondertussen wantrouwen heerst.
Ulf Israel wil weten hoe de procedure na afspraak met de politie dan zou moeten verlopen, en het antwoord was dat na het kopiëren, de politie de kopies wou inkijken, enkel ter kennisname en hij van veiligheidsoverwegingen uitgegaan was. Ulf Israel wou weten of Nohl dit zo toegelaten zou hebben zoals het tot nu toe daadwerkelijk gehandhaafd werd, en Nohl zei dat hij niet precies geweten had hoe dat dan in zijn werk ging.
Sven Lindemann deed navraag hoe het tijdens het gesprek tussen hem en de politie überhaupt op de kopieën gekomen was, waarvan Nohl zich niets meer kon herinneren.
Op de vraag wat de rechtsgrond voor het doorgeven aan de politie is, kwam opnieuw “veiligheidsoverwegingen”. Lindemann wees erop dat het resultaat van het opvragen van informatie door de staatsveiligheid echter niet belangrijk was voor de veiligheidsbambten van het justitiepaleis, aangezien zij zich daar überhaupt niet voor interesseren en voor de veiligheid binnen het gerecht verantwoordelijk zijn.

Geimer vroeg een half uur voor een tegenverklaring, Poell wou een uur om een andere aanvraag voor te bereiden. RA Pusch, advocaat van Begonia, drong erop aan dat de kopieën met de notities van de politie nog niet vernietigd zouden worden, om er bij de bevraging van Krämer ernaar terug te kunnen grijpen.
Pause.

Na de pause gingen elke verdediger verder met de verdenking van partijdigheid (op www.escapeintorebellion.info na te lezen). Iedere beklaagde wijst Nohl afzonderlijk af, omdat hij door zijn omgang met de kopieën en de veiligheidsbepalingen voor het publiek vooringenomen zou zijn ten opzichte van de beklaagden, en zij ondertussen wantrouwen zouden koesteren tegenover Nohl. Hierdoor zou een stigmatisering zijn ontstaan en de openbaarheid van het proces zou niet gevrijwaard zijn.

Daarmee was deze procesdag tegen 13u45 beëindigd. Het gaat verder op 7 april 2005 om 10u in zaal 339 in Landgericht Aachen. Er is nog plaats over op de publieksbanken.

Website: http://www.escapeintorebellion.info
 

Lees meer over: vrijheid, repressie & mensenrechten

aanvullingen
adres? 
// - 04.04.2005 16:39

Op welk adres kunnen we hen schrijven?
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.