english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
DEPORTATIE IND VRIEND ZONDER IETS IN LIBIE
M.Zwarenkant - 08.05.2005 02:21

ASKV
GAYKRANT
COC NEDELRAND

MIJN VRIEND ZIT IN DE VERKEERDE STAD.


Het verhaal van Wessam.
Op 05.05.2005 is voor mij de partner van Wessam
bevrijdingsdag wat me met z´n allen vieren werd voor mij een ware nachtmerrie.De dag daarvoor op 04.05.2005 heb ik kontakt gehad met Wessam
de mededeling die hij had gehad omstreeks 17.00uur wanneer iedereen al naar huis is krijgt hij te horen dat hij de volgende dag uitgezet zou worden.Ik als partner heb de gehele nacht kontakt gehad met hem totdat ik niks meer hoorde dacht ik het is nog werkelijk waar ook.Ze zetten hem op het vliegveld neer ik heb nog gebelt naar de KLM of het inderdaad zo was.En ja de reis staat geboekt naar Tripoli terwijl mijn vriend uit Bengazi komt een stad ook in Libié maar ver uit elkaar.Ik heb hun ook medeverantwoorelijk gesteld voor eventuele schade en die zijn er.Ik heb 2 dagen geen kontakt gehad met hem.Tot vandaag 08.05.2005 werd ik gebelt door Wessam met de mededeling dat hij was gevlucht vanaf het vliegveld met zijn paspoort die die heeft gekregen van een medewerker van de KLM.Dus hij heeft het op het rennen gezet want je weet in Libié word je eerst verhoord met alle gevolgen van dien martelingen en lijfstraffen.Wat Wessam al heeft meegemaakt in Libie voorheen wat ook aan litekens is te zien op zijn lichaam.Er was al een persbericht van dit jaar over Wessam verspreid.En het gevolg was dat er kamer vragen zijn gesteld door de SP,PVDA en groen links.De minister heeft daarop geantwoord.Maar om privacy redenen mag het niet openbaar gemaakt worden.Heb ik alle begrip voor maar ik heb wel wat dingen gevraagd en ook informatie gekregen waarin onder meer stond dat Wessam van de minister zijn procedure hier in Nederland kon afwachten.Dat er in Libié op homosexualiteit tussen de 3-5 jaar gevangenis straf staat.Ook heb ik Wessam geproken vandaag 08.05.2005 en heeft me verteld dat hij door 6 man werd begleigdt vanaf schiphol drie op zijn schoot en hij mocht niet eten hij had al een paar dagen niet gegeten en dat kreeg hij niet.Zijn toestand was volgens de arts goed.Ik ben de week daarvoor nog bij Wessam op bezoek geweest en dat zag er helemaal niet goed uit hij liep mank zijn arm was helemaal schraal.Dus naar mijn mening zag dat er niet goed uit magoed ik ben geen arts.Hij heeft me ook meedegedeelt dat Wessam geen kleren heeft gekregen terwijl ik die wel heb gebracht naar Rotterdam waar hij in detentie zat,Hij loopt nu ergens in Libié van plaats naar plaats zonder geld eten schone kleren helemaal niks.En dan komt hij niet eens uit Tripoli maar uit Bengazi.Is dit nou het uitzet beleid van de minister,mensen als criminelen te behandelen.Ik zal proberen daar nog eens een groot boekje voor open te trekken en ik hoop met Wessam daarbij want ik wildat hij alles verteld hoe het systeem wat zo goed schijnt te zijn volgens veel mensen de andere kant eens te laten zien.Want ik ben nu al 4 jaar lang samen met hem we hebben zeker ook zijn ups en downs maar komen elke keer weer bijelkaar.Er lopen nog wat beroeps zaken in Nederland ik heb de advocaat verzocht door te gaan met alles want ik geef niet op.Want echt Wessam loopt met gebroken vingers in Libié wat hij heeft overgehouden aan het uitzetten leuke boel zeg om je als vluchteling te melden in Nederland.Ik hoop met mijn verhaal wat door verschillende organisaties word gepubliceert mensen ervan te kunnen overtuigen dat het gehele beleid niks van deugt en dat er zeker in de fout word gegaan met de afhandeling ik heb niet eens afscheid kunnen nemen.Na 4 jaar ik heb nog een uitstel van het MVV maar ja niemand gelooft je als je iemand bent met een ander geloof of andere kleur.Nou mevr.Verdonk ik ben ook een echte Nederlander maar wat u doet is fout.A zeggen en B doen..Dat is discriminatie en facisme.Waar we zijn beland in Nederland.En minister Verdonk haalt u hem ook weer op want ik mis hem nu al.Voordat hij door wat het ministerie heeft betaald aan Libié om hem terug te nemen.Misschien hoopt u wel dat hij verdwijnt of vermoord word maar ik ben er ook nog.Zijn vriend levens partner zal er nog een tijdje last van hebben maar opgeven doe ik niet.

Wie zijn de schuldige dat ik mijn
vriend nooit meer zal zien.

Wie zijn de mensen die willen dat mijn
partner word vermoord of verdwijnt
zonder schoenen loopt hij ergens in Libie.
Heeft geen cent op zak.Kan elk moment iets met hem gebeuren.
Welke mensen van de media lezen dit.

ik zal er voor zorgen dat het verhaal nog beter en wat
duidelijker word excuus maar ben gewoon heel erg telleurgesteld.

De minister heeft nog gezegd ooit dit mag niet en dat kan niet
nou je ziet het het kan wel.Alleen in Nederland gebeurd dit dat wij de regels van het Schengen verdrag schenden

IN 1 VAN UW TOESPRAKEN ZEI U DIT MAG NIET DIT KAN NIET
NOU INDERDAAD DIT KAN NIET.
EN WAAROM DAAR KOMEN WE NOG WEL OP TERUG.
ALS HIJ NOG IN LEVEN BLIJFT.
DOOD DOOR DE SCHULD VAN KLM KAN OOK NOG.
HEB IK OVER GEBELT.
EN U BENT MEDEVERANTWOORDELIJK


MENSEN ALSTUBLIEFT STOP DIT BELEID IK WIL MIJN VRIEND ZOWIESO TERUG


 

Lees meer over: anti-fascisme / racisme vrijheid, repressie & mensenrechten

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
STEUNGROEP WESSAM  
M.Zwarenkant - 22.05.2005 15:28

GEEN GELD OF WAT DAN OOK
HET PROBLEEM WORD ZOWIESO WEL OPGELOST..

ZIE WEBLOG.

E-Mail: steungroepwessam@yahoo.com
Website: http://helpwessam.web-log.nl
 
Donaties  
Beste vriend van Maurits - 17.05.2005 16:06

Goedendag ik zal via deze weg proberen
om het mogelijk te gaan maken.Hoop ik dat Maurits misschien
kan verhuizen naar Egypte of desnoods in Libie want zijn situatie
is hopeloos.En hij kan niks doen zonder steun hij moet hier in
Nederland alles opgeven.
Want verhuizen kost nou eenmaal geld.
Wie o wie komt een vriend te hulp.
En bied hem die mogelijkheid aan dat te gaan doen.
Mijn steun heeft ie.
Mail hem voor suggesties.
 Maurits_z@msn.com


Groetjes Daan
Suc6 Maurits hoop dat het lukt..
Want ze zijn toch niet bereid om de kamer vragen openbaar te maken
hoe moeilijk dat ook is.Onbegrijpelijk maar waar.
Steun 
richard - 10.05.2005 16:02

Hallo hoe kunnen mensen jullie steunen
ik heb er echt bijna alles voor over jullie te helpen.
Laat het me even weten ik denk ook wel dat veel mensen dat willen.
Dat jullie herenigt worden
niet zo heldhaftig hoor 
Joke Kaviaar - 10.05.2005 01:24

Ik zie dat iemand mijn stuk "Bevrijdingsdag? Voor Wie?" hier ook onder heeft geplakt. bedankt. Maar 't is niet zo heldhaftig hoor. Ik ben gewoon te kwaad om me ergens iets van aan te trekken en heb het ook al naar Verdonk en Balkenende gestuurd en alle landelijke dagbladen. Verspreid het vooral verder, beste lezers! groet, Joke
oh ja en blijf Verdonk bestoken met protesten,  m.c.f.verdonk@minjus.nl


E-Mail: joke.kaviaar@zonnet.nl
Website: http://www.home.zonnet.nl/joke.kaviaar
 
Meteen emigreren... 
Niels - 09.05.2005 20:14

Nederland zakt steeds meer af.
Advies voor Maurits: vriend terugvinden (hoop van harte dat het lukt) en meteen Nederland verlaten, emigreren. Aan zo'n overheid die dergelijke dingen uithaalt ga toch geen belasting meer betalen? Laat dit vergrijzende ongastvrije land het maar uitzoeken, en je treft het het hardst door het als belastingbetalende arbeidskracht te verlaten.
Citaat 
Joke - 09.05.2005 15:38

CITAAT

BEVRIJDINGSDAG? VOOR WIE?


Bevrijdingsdag, 5 mei 2005. Een homoseksuele journalist uit de Verenigde Staten wordt in elkaar geslagen in Amsterdam. Het kan niemand ontgaan zijn. Hoe kan het, dat zoiets in Amsterdam gebeurt? Bij ons gebeuren zulke dingen niet! Alles is tip top okee in dit land en ja, we zijn terecht verontwaardigd! Homo’s discrimineren is toch voorbehouden aan de Islam? Oh ja, en aan het Vaticaan, dat Spaanse ambtenaren van de burgerlijke stand oproept geen homohuwelijken te sluiten.
Nee. Potenrammen? Toch niet in de Gay Capital of the World? Toch niet in Nederland?

Bevrijdingsdag, 5 mei 2005. Een homoseksuele vluchteling uit Libië wordt voor de tweede keer gedeporteerd. De eerste keer was het mislukt. Pech voor verantwoordelijk minister Rita Verdonk; hij had scheermesjes ingeslikt, want alles is beter dan terug naar de Libische cel, waar martelingen aan de orde van de dag zijn. Alles is beter, zelfs het slikken van scheermesjes. Het moet aanvoelen als jezelf de strot doorsnijden. Toch is dat veruit te verkiezen boven terugkeren naar die martelingen en die cel, enkel en alleen wegens de misdaad van het tonen van je liefde! Tja, jammer Rita. Het beulswerk moest even wachten. Hij hield nog liever de eer aan zichzelf.
En, was Nederland verontwaardigd? Hoezo? Waarom? Is er wat gebeurd dan? Voor Wessam uit Libië stond er geen artikel in de krant. Toen niet en nu ook niet, nu de deportatie eindelijk slaagde, op bevrijdingsdag, het geweld waarmee dit gebeurde gesmoord in een nieuw bevrijdingslied. ‘Ga maar bovenop hem zitten, breek zijn vingers maar!’, zullen ze geroepen hebben, toen ze hem overmeesterden. Nee, voor Wessam geen verontwaardiging. Hooguit, en alweer achteraf, wat kamervragen, maar daar lult onze minister zich wel weer uit.

Maar wíj moeten zeggen: ‘Tot hier en niet verder!’ En dat hadden we al zoveel eerder moeten doen! En dat moeten we elke dag weer doen, tot dit ophoudt. Maar kijk, daar komt de minister weer met haar cijfertjes. En hier, daar heb je weer zo’n IND ambtenaar die wel even wil verklaren dat het zo goed gaat met de dienst. Let wel, met de dienst, niet met de vluchtelingen. Zet snel de televisie aan! Want daar spreekt de minister president, over normen en waarden!
Weet u wat de norm is, hier in Nederland? Racisme! Dat is de norm. Achterdocht. Ook heel normaal. En waarden? Vrijheid? Gastvrijheid? Prachtig! Maar alleen voor onszelf! Als over een aantal maanden de Gay Parade weer door de Amsterdamse grachten vaart, zal iedereen Wessam uit Libië vergeten zijn. Vorig jaar zal hij er misschien nog zelf bij zijn geweest, samen met zijn partner, Maurits. Zullen ze gedanst hebben op één van die boten, of aan de kade? Ze zullen elkaar in elk geval, waar dan ook, omhelst hebben en gekust, want dat is in Nederland niet verboden. Het is een van de weinige goede dingen die ik nog wel eens zie in dit land, deze openheid, en het kan me niet uitbundig genoeg zijn. Ja, laat de mensen zichzelf zijn. Laat de mensen zijn.

Ja, minister Verdonk en premier Balkenende van de Staat der Nederlanden anno 2005; dát is een waarde: dat de mens in zijn waarde wordt gelaten. Dat íeder mens in zijn waarde wordt gelaten! En dat alle grenzen daartoe openstaan. Het enige goede dat u nu kunt doen, is uw verantwoordelijkheid nemen, uw ontslag indienen en de aangerichte schade ongedaan maken, áls en voorzover dat nog kan, voor alle vluchtelingen die hier als het uitschot der aarde worden behandeld. Maar om te beginnen voor Wessam en zijn vriend Maurits, die nu over de telefoon vanuit Libië moet horen van zijn levenspartner hoe hij op de vlucht is geslagen op het vliegveld van Tripoli, en hoe hij, met een gebroken vinger en zonder een draad aan zijn lijf, na drie dagen niet gegeten te hebben en mishandeld te zijn door de marechaussee, moet zien te overleven in een land waar hij wordt opgejaagd. Hoe hij nergens kan blijven, omdat hij anders wordt gevonden en opgepakt, en weer gemarteld. Maurits heeft niet eens afscheid van hem kunnen nemen.

Rita Verdonk en Jan Peter Balkenende, jullie faciliteren de misdaad, het racisme, de intolerantie, collaboreren met totalitaire regimes. Hoe blind kunnen mensen nog langer zijn? Moeten we die Libische martelingen soms op de Dam in Amsterdam publiekelijk laten uitvoeren, voordat het Nederlandse volk ziet wat voor een barbaarse praktijken u, namens de Nederlandse regering en namens het Nederlandse volk, er op na houdt?! Want wie uitlevert aan de beul, is zelf een beul.
En beulen, die dienen gestraft te worden.


Dank je he Joke je bent een heldin
gaykrant 
Gaykrant - 09.05.2005 00:43

Protest tegen uitzetting asielzoeker
Wessam Elageibi, de homoseksuele Libische asielzoeker die eerder in het nieuws kwam vanwege het slikken van scheermesjes om zijn uitzetting te voorkomen, is alsnog het land uitgezet. Volgens de laatste berichten is hij na aankomst in Tripoli aan de aandacht van zijn begeleiders ontsnapten en gevlucht om te voorkomen dat hij in handen zou vallen van de Libische autoriteiten. In Libië staat op het plegen van homoseksuele handelingen een gevangenisstraf van drie tot vijf jaar.
COC Nederland, Stichting Vrienden van de Gay Krant en Homolesbische Federatie Nederland (HLBF.NL) protesteren eengezind tegen deze gang van zaken. Zij verzoeken minister Verdonk (foto) van Vreemdelingenzaken Elageibi zodra hij zich bij de Nederlandse ambassade meldt met spoed, eventueel op humanitaire gronden, een Machtiging tot Voorlopig Verblijf (MVV) te verstrekken, waarmee hij kan terugkeren naar zijn Nederlandse partner. In de tussen tijd dient de Nederlandse ambassade te voorkomen dat Elageibi in handen van de Libische autoriteiten valt. Uit ambtsberichten van het ministerie van Buitenlandse Zaken over Libië blijkt namelijk dat teruggezonden asielzoekers vrijwel altijd gevangen gezet worden en dat in Libische gevangenissen martelingen aan de orde van de dag zijn.Eerder werden op aandringen van COC en HBLF.NL over de zaak van Elageibi Kamervragen gesteld door de Kamerleden Marijke Vos (GroenLinks), Klaas de Vries (PvdA) en Jan de Wit (SP). Zij drongen er bij minister Verdonk op aan in deze zaak geen ‘onomkeerbare stappen’ te zetten. Gelet op de duurzame relatie die Elageibi intussen met een Nederlandse man heeft opgebouwd werd tevens gevraagd om af te zien van de eis tot MVV daarbij. De antwoorden van minister Verdonk gaven grond voor de verwachting dat van uitzetting voorlopig afgezien zou worden, maar die hoop is nu de bodem ingeslagen.

 http://www.gaykrant.nl/index.php?id=9&a=bericht&bericht=1168
Verdonk tiran! 
Joke Kaviaar - 08.05.2005 20:49

Dit schreef ik een tijdje geleden. Verdonk is persoonlijk verantwoordelijk voor alles dat er is gebeurd met Wessam. Verdonk is persoonlijk verantwoordelijk voor wat er nog gaat gebeuren met Wessam.
Wessam, en zoveel anderen. Dat alles onder het motto dat 'We dat met z'n allen zo hebben afgesproken in Nederland'. Weg met die barbaarse tiran!

hier is nogmaals haar e-mail adres, bestook haar met protest:
 m.c.f.verdonk@minjus.nl


ER ZIJN NU EENMAAL GRENZEN

Er zijn nu eenmaal wetten
Er zijn nu eenmaal grenzen
Er zijn nu eenmaal rechters

Er zijn nu eenmaal ministers die tirannen zijn en zich beroepen op democratie

Er zijn nu eenmaal gemartelden
Er zijn nu eenmaal verkrachtten
Er zijn nu eenmaal gevluchtten

Er zijn nu eenmaal ministers die tirannen zijn en zich beroepen op democratie

Er is nu eenmaal honger
Er liggen nu eenmaal lijken
Er zijn er nu eenmaal ziek

Er zijn nu eenmaal ministers die tirannen zijn en zich beroepen op democratie

Er zijn er nu eenmaal die scheermesjes slikken
Er zijn er nu eenmaal die we liever doen stikken
Want dat is nu eenmaal zo afgesproken

Want er zijn er nu eenmaal voor wie een leven niets waard is, zoals
een minister die een tiran is en zich beroept op democratie

Er zijn nu eenmaal wapens
Er is nu eenmaal geweld
Er vallen nu eenmaal doden

Dat is nu eenmaal zo, en eens zullen doden vallen onder
ministers die tirannen zijn en zich beroepen op democratie

Want er zijn nu eenmaal wanhopigen
Er zijn nu eenmaal protesterenden
Er zijn er nu eenmaal die niets anders meer zien

dan ministers die tirannen zijn en zich beroepen op democratie

En er zijn er nu eenmaal die geen woorden meer hebben
voor een minister die een tiran is en zich beroept op democratie en
die zegt dat er nu eenmaal doden vallen

Joke Kaviaar, 17-2-05
E-Mail: joke.kaviaar@zonnet.nl
Website: http://www.home.zonnet.nl/joke.kaviaar
 
meer informatie 
link - 08.05.2005 15:55

Wessam terug in Libié
M:Zwarenkant - 07.05.2005 21:14
 http://www.indymedia.nl/nl/2005/05/27401.shtml

STOP DEPORTATIE VAN EEN HOMOSEXUELE MAN
grakra - 25.01.2005 19:43
 http://www.indymedia.nl/nl/2005/01/24550.shtml
Human Right Watch 
Scott Long - 08.05.2005 14:25

Wij gaan ook kijken wat we kunnen doen.
Dit is niet te accepteren.
08.05.2005 
Anita - 08.05.2005 13:43

Wat bedoel je.
Die jongen heeft gewoon gelijk.
Mevr Verdonk dit is strafbaar.
Ook voor u.
Iemand zomaar ergens heen te sturen zonder
kleren eten en dan nog door het uitzet beleid je
vingersbreken.Ik hoop voor die jongen dat hij het overleeft
en dat de media daarop terug komt op dit bijna zielige verhaal.
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.