english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creŽren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Kort G8-nieuws
globalinfo - 31.05.2005 22:27

Wat nieuwtjes rond het ras naderende oproer rond de G8-top in het Schotse Gleneagles

Er is inmiddels een hekwerk van 7 kilometer om het golfoord Gleneagles opgericht, dat volgens de politie nog met een oerwoud aan camera's geperfectioneerd wordt. U kunt hier een foto van het kunstwerk zien:  http://news.bbc.co.uk/1/hi/scotland/4572805.stm. Voornaamste functie van het hekwerk volgens de politie is om een duidelijke grens te zetten; iedereen die zonder toestemming daarbinnen komt, mag worden opgepakt. (zie voor een eerder overzicht van de rode zone/afgesloten wegen:  http://news.bbc.co.uk/1/hi/scotland/4553509.stm

Bob Geldof, groezelig musicus die 20 jaar geleden Live Aid bedacht, heeft ondertussen opgeroepen met z'n allen naar nabijgelegen Edinburgh te gaan als de G8-top begint op 6 juli (zie:  http://news.bbc.co.uk/1/hi/entertainment/music/4594865.stm) dat is een beetje verwarrend aangezien het het idee was dat ze zouden oproepen voor 2 juli, als de ontwikkelingsorganisaties in Edinburgh de demonstratie Make Trade History houden. Maar tijdens de persconferentie waarbij onthuld werd dat er vijf concerten tegelijk in vijf wereldsteden gehouden zullen worden onder de titel Live 8, werd ook bekendgemaakt dat het optreden in Engeland in Londen op 2 juli zal zijn. Er werd een keur aan even verlepte als steenrijke sterren gepresenteerd die op zouden treden voor het goede doel en die unaniem de laatste 20 jaar niets nieuws te horen hebben gebracht (Madonna, Elton John, 'sir' Paul McCartney, etc. etc. hoogtepunt is wel de uit de dood herrezen Duran Duran). Enige nieuweling in de lijst is de vroegtijdig bejaarde Coldplay. Maar wel verrassend was de waarschuwing van Geldof aan de G8-leiders om echt wat aan de wereldellende te doen "en anders gewoon weg te blijven uit Gleneagles, laat je kop dan ook maar niet zien". En vervolgens de oproep om allen naar Edinburgh te komen. Geldof suggereerde dat er best wel eens een miljoen mensen naar Edinburgh zouden kunnen komen ( http://news.bbc.co.uk/1/hi/scotland/4594905.stm) op 6 juli.

Tot nu toe is geschermd met het getal van 200.000 dat op zaterdag 2 juli zou kunnen komen demonstreren, maar niemand weet waar dat getal op gebaseerd is. De demonstratie en de concerten worden georganiseerd door een breed verbond van nogal gematigde ontwikkelingsorganisaties onder de naam Make Poverty History. Verschillende onderzoeken hebben gewezen op de nauwe banden die er bestaan tussen de regering Blair en MPH en het gevaar dat Blair het project zal misbruiken om demonstranten die wel echt actie willen voeren, te criminaliseren (zie bijvoorbeeld: Goochelen met de G8,  http://www.globalinfo.nl/article/articleview/613/1/1/)
Woordvoerder van MPH is de popster Bono, die Blair en Brown "de Lennon en McCartney van de armoedebestrijding" heeft genoemd, terwijl Blair al heeft lopen pronken met de witte MPH-armbandjes en verschillende kabinetsleden in toespraken lovend over de demonstratie van 2 juli hebben gesproken. Blair hoopt gratis een progressief smoeltje te krijgen, terwijl zijn beleid in werkelijkheid van a tot z in overleg met big business is opgesteld. Nadat de ongevaarlijke MPH-demonstranten zijn gekieteld, hoopt Blair dat zijn politie en geheime dienst vervolgens korte metten kan maken met al wie zich desondanks daarna(ast) nog op straat begeeft.

Naast MPH is er nog het wat radicalere geluiden uitende kleinlinkse verbond G8Alternatives, dat voornamelijk een schaduwconferentie organiseert, en het zeer actieve netwerk van actiegroepen Dissent!

Ook interessant is een onderzoek van corporatewatch naar banden tussen het bedrijfsleven en de G8-agenda ( http://www.corporatewatch.org.uk/g8/executivesummary.htm)
Een van de hoofdrolspelers in het 'corporate' spinnenweb is de drankenmultinational Diageo, het op 10 na grootste bedrijf van GB, en tevens eigenaar van het hotel Gleneagles waar de top zich afspeelt. Diageo heeft haar kantoor in Nederland overigens in de Watergraafsmeer in Amsterdam.

Voor nieuws en achtergronden van allerhande acties in Schotland kan verwezen worden naar de website  http://www.dissent.org.uk
Voor aansluitende activiteiten in Belgie:  http://www.stopg8.be/
En aansluitende activiteiten in Nederland:  http://www.squat.net/scotland

Er is 9 juni nog een voorbereidingsvergadering voor activisten, en 17 juni een info-avond met muziek en filmpjes in Vrankrijk Amsterdam. Zondag de 12e wordt er gevoetbald om geld op te halen. Zie voor links naar meer info daarover:  http://squat.net/scotland

 

Lees meer over: G8 globalisering

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
En nog wat meer 
De Vrije - 31.05.2005 23:12

Het dagblad The Scotsman meldt voorts dat er een politiestaking dreigt tijdens de G8-top. Het betreft hier uiteraard een centenkwestie, maar de timing van de staking is natuurlijk uitstekend! Zie:  http://news.scotsman.com/topics.cfm?tid=449&id=585172005

Via Indymedia zijn er audio-opnamen beschikbaar van een korte film genaamd "Why Close The G8?". Indymedia Engeland zal overigens met een flinke ploeg naar Schotland afreizen voor de verzorging van onafhankelijke verslaggeving tijdens de G8. Zie:  http://radio.indymedia.org/uploads/whycloseg8_final.mp3

En dan publiceerde de Sunday Times een 'fijn' artikel van een mol in de Dissent!-organisatie:  http://www.timesonline.co.uk/article/0,,2087-1632526,00.html

E-Mail: Arend@devrije.nl
Website: http://devrije.nl
 
B&S to play at The Arches, Glasgow 
Beast - 01.06.2005 10:09

B&S to play at The Arches, Glasgow

Sun 29th May - 2005

Belle & Sebastian are to perform at a fundraiser for G8 Alternatives at The Arches in Glasgow on Wednesday June 15th. The band are expected to play a set of around 45 minutes or so, so it's not a full big set, but it's more than just a guest appearance. It would probably be fair to expect some amount of new material to be premiered.

Other bands and DJs will be announced soon.

Tickets are available from www.thearches.co.uk or by calling 0870 248 7528.

Further details about G8 Alternatives can be found at www.g8alternatives.org.uk


Website: http://www.g8alternatives.org.uk
 
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.