english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creŽren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Vluchtalarm in Amsterdam
Actie Vluchtalarm (frank) - 06.06.2005 17:00

Terwijl vanaf de Munt/Amstel al duidelijke sirenegeluiden klonken, boden de Amsterdamse vluchtelingenorganisaties ASKV, VluchtelingenWerk Amsterdam, WOU / Taakgroep Vluchtelingen Raad van Kerken Amsterdam na een korte inleiding rond 11:55 burgemeester Cohen een brief aan. Daarna ging het alarm loos.

Amsterdamse vluchtelingenorganisaties slaan alarm

Op maandag 6 juni om 12:00 uur hebben vluchtelingenorganisaties in heel Nederland alarmgeslagen tegen het inhumane vluchtelingenbeleid van het kabinet-Balkenende. Onder de naam Actie Vluchtalarm werd op bijna 20 plaatsen in Nederland het test-sirene-geluid 'gekaapt' en overgenomen: Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Dalfsen, Deventer, Eindhoven (4/6), Emmen, Enschede, Groningen, IJmond (o.a. Heemskerk), Lelystad, Maastricht, Middelburg, Nijmegen, Raalte, Ter Apel (5/6), Utrecht en Wageningen. Met handsirenes, megafoons, kerkklokken, gastoeters, radiojingles en fietsbellen willen lokale groepen de gevluchte medemensen een hart onder de riem steken en andere mensen wakker schudden.

Terwijl vanaf de Munt/Amstel al duidelijke sirenegeluiden klonken, boden de Amsterdamse vluchtelingenorganisaties ASKV, VluchtelingenWerk Amsterdam, WOU / Taakgroep Vluchtelingen Raad van Kerken Amsterdam na een korte inleiding rond 11:55 een brief aan aan burgemeester Cohen. In de brief maken de organisaties zich zorgen over de situatie waarin sommige vluchtelingen zich in de gemeente Amsterdam bevinden. Het gaat om mensen die ondanks alle pogingen er niet in slagen naar huis of elders te vertrekken of nog procedures hebben lopen voor een verblijfsvergunning, maar geen middelen van bestaan meer hebben. Ook signaleren de organisaties een toename van mensen die elders in het land, o.a. uit Vlagtwedde (Ter Apel) op straat zijn komen te staan en nu aankloppen bij de Amsterdamse organisaties. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat Amsterdam het afvoerputje wordt van falend terugkeerbeleid. De organisaties hopen dat de burgemeester hun zorgen deelt en wil overbrengen naar Den Haag.

Na het aanbieden van de brief trok een alarm-optocht van ongeveer 60 mensen, een brandweerwagen en zes bakfietsen luid sirenerend via de Blauwbrug, Herengracht, Utrechtsestraat, Frederiksplein, Van Woustraat en Jozef Israelskade naar het Berlage Lyceum, waar veel leerlingen uitgezet dreigen te worden, onder wie drie leerlingen die net hun eindexamen hebben gedaan. Een leerlinge kreeg zelfs op de vrijdagmiddag voor haar eerste examen te horen dat ze zich op maandag moest melden bij het AZC in Musselkanaal (Gr.). De leerlingen hadden het vierde lesuur (waarin het alarm-moment viel) besteed aan het schrijven van een brief aan de Amsterdamse wethouder Ahmed Aboutaleb. Conrector Paul van Berkel liet merken dat zijn school zich als "veilige plek" zal blijven inzetten voor haar leerlingen. De 600 brieven zullen binnenkort aan Aboutaleb worden aangeboden.

De verharding van het Nederlandse vluchtelingenbeleid is bekend. Maar zelfs dan nog is de uitvoering onnodig hard en worden beloftes gebroken. Gezinnen worden uit elkaar gehaald, mensen als postpakketjes van het ene naar het andere AZC versleept, soms midden in het eindexamen van de kinderen, er vinden onverantwoorde uitzettingen plaats, bijv. zonder medische begeleiding en uitgeprocedeerde vluchtelingen worden de illegaliteit in gedwongen. Elke lokale vluchtelingen-organisatie kan voorbeelden van deze verharding noemen, en vraagt zich af of dit is wat Nederland wilde. Voor de organisaties is het dan ook tijd om opnieuw hard aan de bel te trekken.

Alice Beldman van ASKV/Steunpunt Vluchtelingen zei: "Net als veel andere plaatsen heeft ook Amsterdam zijn eigen schrijnende verhalen, en vraagt daar nu dus ook aandacht voor. Maar vooral het landelijke beleid moet dringend veranderen. In elk geval eisen we van dit kabinet:
a) een strikte naleving van internationale verdragen voor de rechten van vluchtelingen en kinderen,
b) een einde aan onzorgvuldige procedures, gebroken beloften en mensonterende uitzettingen, en
c) een generaal pardon voor alle mensen die voor 1 april 2001 asiel hebben aangevraagd."

Frank van Schaik van de Actie Vluchtalarm zei: "Door het hele land hebben mensen meegedaan aan de Actie Vluchtalarm, en er zijn veel mensen geweest die voorstellen dit elke maand te doen. Net zolang tot het beleid verandert."

++++++++++++++++++++++
Actie Vluchtalarm wordt landelijk georganiseerd/ondersteund door ASKV/Steunkomite Vluchtelingen, Platform Keer het Tij, lokale Vluchtelingenwerk- en Raad van Kerken-afdelingen, Nederland Bekent Kleur, Onbegrensd, Prime, UNITED, Van Harte Pardon, Werkgroep Iedereen Welkom en Werkgroep Vluchtelingen Vrij.


- E-Mail: info@vluchtalarm.nl Website: http://www.vluchtalarm.nl
 
aanvullingen
Op vrije radio 
radiootje - 06.06.2005 18:56
Ook een aantal autonome vrije radiostations hebben maandagmiddag de v-luchtalarm sirenes geloeid: Radio de Vrije Keyser, Radio ZRA, Radio Patapoe en DFM.

"Kouwe rillingen kreeg ik, tijdens dat lange alarm" schrijft 'n Luisteraar op  http://www.indymedia.nl/nl/2005/06/28231.shtml


Website: http://www.VrijeRadio.TK
 
fotootje 
linksyst - 07.06.2005 00:48
was wel mooi ja

 http://www.indymedia.nl/nl/2005/06/28247.shtml
 http://www.indymedia.nl/nl/2005/06/28231.shtml
 http://www.indymedia.nl/nl/2005/06/28267.shtml
 http://www.indymedia.nl/nl/2005/06/28280.shtml


aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.