english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creŽren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Last Arrestant from the Afrika was let free
afrika - 14.06.2005 15:24

last arrestant from the afrika was let free today at 03:00

the last person who was arrested at the conflict with the police at the afrika today was relesed.He was 2 times beaten up badly in the jail.More information will come soon
 
aanvullingen
meer toelichting - more information 
huisgenoot - 14.06.2005 22:29

nederlands:

hij is inderdaad weer thuis. het is ook geen gerucht, dat hij op het politiebureau baliestraat werd geslagen. sterker nog, hij werd gemartelt door de temperatuur in de cel zo laag te zetten dat hij van hypothermie (onderkoeling) last kreeg, hem water en eten te weigeren, en hem niet op de wc te laten gaan. als reden voor die behandeling werd aangegeven, dat "mensen zonder naam ook geen verwarming/water/eten/plee nodig zouden hebben" dus, omdat hij weigerde zich te identificeeren. men probeerde hem
het slapen onmogelijk te maken door het licht continu aan en uit te zetten.

hij werd zonder boete, zonder dagvaarding en zonder enkele bevestiging van zijn arrestatie buiten meer en vaart gezet waar hij naartoe was gebracht nadat de hulpofficier van justitie hem naar de vremdelingendetentie had laten overbrengen omdat hij vond dat de arrestant bestwel oost europeaans zou kunnen zijn, en dus illegaal hier zou verblijven. hoe men tot die beslissing over iemand komt wiens identiteit heelemal onbekend is, zou ik niet kunnen zeggen.

in zijn getuigenverklaaring legt hij klaar uit, dat hij zowel in bureau ijtunnel als ook in de vreemdelingendetentie volgens de wet werd behandelt. op bureau baliestraat bleek het echter, dat een antaal agenten die ook bij de aktie omtrent afrika betrokken waren het nodig vonden voor de guantanamo bay behandeling te kiezen.

ik vraag de burgermeester en zijn korpschef, hoe ze van ons kunnen verwachten, dat wij de wet volgen, als zelfs de politie en hun het niet doen?


engels:

he is indeed back home. it is also not a rumour that he was beaten in balistraat police station. even more heinous, he was tortured by turning the temperature in teh cell so low, that he began suffering from hypothermia, not giving him any water or food, and refusing to let him use the toilet. as reason for this treatment, he was told, that people with no name need neither water nor food, a toilet or heating, i.e. he was treated this way for refusing to identify himself. furthermore, it was tried to make sleep impossible for him by turning the light on and off continuously.

he was released without charge, fine or confirmation of arrest from meer en vaart, the deportation centre where he was brought after a police prosecuter at balistraat considered him to be possibly eastern european and therefore possibly illegal in this country. how such a decision can be made about a person whose identity is unnown, is something i cannot explain.

in his affidavit, he explains clearly, that he was treated according to the law in the ijtunnel station as well as the detention centre. in balistraat station, it appears, some officers who were also involved in the action concerning afrika chose the guantanamo-bay treatment.

i am asking the mayor and his chief of police, how they expect us to abide by the law if even the police and they themselves refuse to do so?
fuck hun wet 
ikke - 14.06.2005 23:25

De wet is bedoeld om mensen zoals wij in de pas te laten lopen, voor wat een enkele andere wil en belangrijk vind. De wet is niet uitgevonden om smeris en andere staatsorganen in de pas te laten lopen. Zij mogen alles volgens hen.
Het wordt eens tijd dat zij beseffen dat ze niet alles mogen en dat ze hard worden teruggepakt als ze zo met mensen omgaan. Niks vragen aan burgermeester om uitleg. Die zullen we toch niet krijgen. Het wordt tijd dat we van ons afbijten.
Onbegrijpelijk 
Maurits - 15.06.2005 11:42

Dat mensen zo met elkaar om kunnen gaan.
Ik zou dit echt aankaarten ook internationaal.
Dat Nederland zich hieraan schuldig maakt zie je nou.
Zelfs in nederland vinden dus martelingen plaats met mensen
die ze niet eens aan mogen raken.Magoed tijd voor actie.

Moet er weer iemand dood? 
Joke Kaviaar - 15.06.2005 12:11


beste ex arrestant,

Ik hoop dat het weer wat beter met je gaat. 't is godverdomme schandalig. Dit soort handelen en omstandigheden, plus het politiegeweld, plus de totale desinteresse in de gezondheid van een persoon, leidden in 1985 tot de dood van Hans Kok in een cel op het HB in Amsterdam na de gewelddadige ontruiming van een woning in de Schaepmanstraat. Alle politiek verantwoordelijken, zoals burg. Van Thijn, kwamen er toen mee weg. Ditmaal is het Cohen die verantwoordelijk is.
Aanklagen en tot aftreden dwingen! Dikke klacht indienen etcetera.
Cohen kan van mij later vandaag een tweede open brief verwachten om hem aan bovenstaande eens fijntjes te herinneren! de brief publiceer ik zodra hij de deur uit is, ook nog op indymedia!

groet, Joke Kaviaar

E-Mail: joke.kaviaar@zonnet.nl
Website: http://www.home.zonnet.nl/joke.kaviaar
 
TWEEDE OPEN BRIEF AAN JOB COHEN! 
Joke Kaviaar - 15.06.2005 15:33

TWEEDE OPEN BRIEF AAN JOB COHEN,

Allereerst wil ik u er aan helpen herinneren dat ik nog geen antwoord heb ontvangen op mijn vorige open brief, waarin ik u vroeg me te vertellen wat de ware reden was voor het verbod van het benefiet voor radio ZRA in Pakhuis Afrika vorige week vrijdag 10 juni.

Het wordt er intussen niet beter op. Gisteren werd de laatste nog vastzittende arrestant dan eindelijk na 4 dagen vrijgelaten. Al een schande op zichzelf dat deze zo lang is vastgehouden om niets.
Pas nu wordt bekend op welke groffe wijze hij is behandeld op bureau Balistraat. Een wijze die makkelijk had kunnen leiden tot de dood van deze arrestant: Slaan. Het omlaag draaien van de temperatuur. Geen water en eten geven, slaap onthouden etc.

Ik roep u in herinnering: 25 oktober 1985. De dood van Hans Kok in een politiecel op het hoofdbureau van politie in Amsterdam na de gewelddadige ontruiming door de ME van een woning in de Schaepmanstraat de dag
ervoor. Ondergetekende was hierbij. Niet alleen werd Hans in elkaar geslagen bij de ontruiming, ook werd hij, net als alle andere arrestanten, opgesloten in een ijskoude cel, zonder matras. De volgende dag werd hij dood aangetroffen.
In de maanden daarna werd door de rijksrecherche en de politiek alles in het werk gezet om de dood van Hans in zijn eigen schoenen te schuiven zodat politie, justitie en politiek vrijuit konden gaan. Maar zeker is, en ik kan ervan getuigen, dat ze hem hebben laten stikken. Letterlijk.

Dan nu de behandeling van deze arrestant. De betreffende (ex-) arrestant mag van geluk spreken dat hij, hoewel hij onderkoeld raakte (net als Hans Kok), NIET is overleden in die rotcel van u. Het had hem net zo goed wel fataal kunnen worden. Overigens zijn dit soort praktijken beslist geen incident.

Burgermeester Van Thijn meende destijds zijn handen in onschuld te kunnen wassen, al had hij al geruime tijd aangestuurd op een gewelddadig conflict met de woongroep Staatsliedenbuurt, want hij moest en zou
die krakers er onder krijgen.
De parallel met Amsterdam anno 2005, twintig jaar later, en de parallel met Van Thijn, twintig jaar geleden, is mij duidelijk genoeg. Ook u meent de Amsterdamse krakers met hun initiatieven de nek om te moeten draaien.
Ook u gebruikt hiervoor methodes als het gebruik van valse voorwendselen om uw zin door te drijven. Ook u bent de baas over een nog immer gewelddadig politie apparaat, dat u volmacht geeft om te doen waar zij zin in heeft en mensen te mishandelen.

Wat mij betreft is het duidelijk. Wat Van Thijn weigerde, dient u nu wel te doen. Aftreden. En vergeet de schadeloosstelling niet. Niet alleen van Pakhuis Afrika en radio ZRA, maar ook van de ex-arrestanten!

Joke Kaviaar

Voor de eerste brief aan Cohen, zie:  http://www.indymedia.nl/nl/2005/06/28504.shtml


E-Mail: joke.kaviaar@zonnet.nl
Website: http://www.home.zonnet.nl/joke.kaviaar
 
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.