english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Verzwakte hongerstakers blijven strijdbaar
WVV mede namens de hongerstakers - 12.07.2005 15:11

Op dit moment zijn de hongerstakers 13 respectievelijk 17 dagen in hongerstaking. zij zijn erg verzwakt en blijven bloot staan aan de COA, IND en vreemdelingenpolitie die hen intimideren en proberen te breken. Verder hebben zij op dit moment te maken met (gedwongen) opname in het ziekenhuis. Ook in het ziekenhuis zetten zij de hongerstaking voort.

Dag 13 en 17 van de hongerstaking in VC Ter Apel

Vandaag is het de 13de dag voor de Iraanse hongerstakers en de 17de dag voor de Koerdische hongerstakers. En allen hebben te maken met het snel achteruit gaan van de conditie en energie. Het is ook de dag waarop de burgemeester van Vlagtwedde (waar Ter Apel onder valt) ter verantwoording wordt geroepen voor alle leugens, die de mensen in het VC, in de gemeente en de rest van Nederland voorhouden worden.

Al in het begin van de hongerstaking heeft de COA de hongerstakers willen verdelen en de hongerstaking willen breken met een leugenachtig verhaal over de eerder op brutale wijze door de vreemdelingenpolitie opgepakte en naar Zestienhoven afgevoerde medebewoners van VC Ter Apel. Zij zouden onder toeziend oog van hun advocaten (deze wisten echter van niets) getekend hebben voor een ‘vrijwillige’ terugkeer naar het land waarover zij zelf tot de dag van hun vastzetting nog gezegd hebben dat zij er niet naar terug kunnen. Verder was de intimidatie machinerie van IND, COA en vreemdelingenpolitie aanwezig bij hun zogenaamd ‘vrijwillig’ tekenen voor terugkeer. De motivatie van het COA, om dit verhaal te vertellen, was dat alle mensen op grond van een individueel vluchtverhaal in het VC zitten en ook als individu beschouwd moeten worden. Volgens de COA is er dus geen plek voor een gemeenschappelijk verhaal en een gemeenschappelijke strijd tegen het vreemdelingenbeleid. Een vreemdelingenbeleid wat door de regering breed gesteund wordt en waardoor vluchtelingen al (tientallen) jaren als groep geweerd, geïsoleerd, uitgesloten, opgesloten en gedeporteerd worden.

Verder zijn er ontwikkelingen gaande in de gemeenteraad. Burgemeester Broertjes, van de gemeente waar Ter Apel onder valt, wordt vanavond om 20:00 uur op het matje geroepen voor zijn leugenachtige verhalen. Of dit het opzeggen van het contract met de Nederlandse overheid voor het vertrekcentrum betekent, zal nog bezien moeten worden. Veel vluchtelingen van het VC Ter Apel zullen in ieder geval proberen daarbij aanwezig te zijn, om niet alleen het sluiten van VC Ter Apel te eisen, maar ook de overige eisen van de hongerstakingsverklaring kracht bij te zetten.

Met de hongerstakers zelf is in de loop van deze week ook het een en ander gebeurd. Zij gaan heel snel achteruit. Twee van de hongerstakers hebben voor vandaag bij het COA en de IND hun laatste gesprek gehad en voelden gisteren duidelijk de spanning van hetzelfde lot als de medebewoners eerder. Zij vreesden ook opgepakt te worden en afgevoerd te worden naar de uitzetbajes Zestienhoven. Vooralsnog is dit niet gebeurd. Sinds zondag respectievelijk maandagavond zijn twee hongerstakers opgenomen in het ziekenhuis van Emmen respectievelijk Stadskanaal. De hongerstaker, die in Emmen ligt zet zijn hongerstaking gewoon voort. Hij krijgt weliswaar een infuus, maar zijn wilsverklaring om de hongerstaking voort te kunnen zetten wordt gehonoreerd. De hongerstaker, die gisteravond naar Stadskanaal is gebracht, werd daar meteen bedreigd met de ‘keuze’ of alle behandeling toelaten en de hongerstaking beëindigen of vanuit het ziekenhuis op straat gezet worden.
Verder heeft vooralsnog van het Koerdisch echtpaar gisteren de vrouw geweigerd zich in het ziekenhuis te laten opnemen.
De rest gaat nog steeds sterk door. Alleen de vrees is groot ook gezien de warmte op dit moment dat ook zij zeer snel te verzwakt zullen zijn.

Deze update over de situatie is niet alleen een verhaal over hoe het er met de hongerstakers voor staat, het is ook een oproep aan een ieder om steun te betuigen en een vinger aan de pols te houden zodat de hongerstakers niet uit het oog verloren raken zodra zij in een ziekenhuis belanden.


Website: http://www.werkvluchtvrij.myweb.nl
 

Lees meer over: anti-fascisme / racisme vrijheid, repressie & mensenrechten

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.