english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Rechtzaak Turi onderbroken - wraking
nn - 01.09.2005 22:36

De rechtzaak tegen ploegschaaractivist Turi Vaccaro is vandaag niet tot een uitspraak gekomen. De rechter werd door de verdediging twee keer gewraakt, de tweede wraking wordt volgende week behandeld. Turi die niet sprak, liet de ongeveer 25 mensen op de publieke tribune weten dat het goed met hem gaat.

Turi moest voor de politierechter komen wegens het onklaar maken van twee F16's op de Vliegbasis Woensdrecht op 10 augustus j.l. (zie diverse eerdere postings). Daarmee werd ondermeer de inschakeling van deze vliegtuigen voor het afgooien van kernwapens (zoals die bijv. liggen op Volkel) voor enkele maanden onmogelijk gemaakt.

Zijn advocaten voerden direct in het begin van de rechtzaak aan dat het Openbaar Ministerie niet-ontvankelijk verklaard moest worden omdat zij geen goede belangenafweging hadden gemaakt. Er had niet tot strafvervolging van Turi overgegaan mogen worden gezien de context van zijn aktie. Door de F16's onklaar te maken werden zeer ernstige misdaden volgens internationaal recht (misdaden tegen de vrede e.d.) voorkomen. Daarmee heeft hij gehoor gegeven aan een plicht van een ieder om dergelijke misdrijven te voorkomen.
Nu het OM de voorbereiding van zulke misdaden door het Nederlandse kernwapenbeleid (aanwezigheid Amerikaanse kernwapens op vliegbasis Volkel, opleiding van Nederlandse piloten voor kernwapengebruik en de nucleaire doctrine van de NAVO) niet heeft meegewogen, moet er een niet-ontvankelijkheidsverklaring volgen.
De Officier van Justitie wenste hier niet op in te gaan. Volgens hem had internationaal recht in deze zin geen plaats in rechtzaken als deze.
Toen de rechter weigerde de Officier te dwingen een antwoord te geven op de vraag van de verdediging of hij van mening was dat er door het Nederlandse kernwapenbeleid sprake is van een systeemmisdaad, wraakte de verdediging de rechter wegens vooringenomenheid. Deze wraking werd snel door een speciale wrakingskamer (drie andere rechters) afgewezen.
Vervolgens vroeg de verdediging aan de rechter of hij een schriftelijk vonnis wilde geven op het geuite (zgn. preliminaire) bezwaar mbt de niet-ontvankelijkheid van het OM.
De rechter weigerde dit ook en wilde bovendien uberhaupt nog niet op dit bezwaar ingaan. Aangezien dit wel zou moeten, volgende een tweede wraking wegens vooringenomenheid.
Deze wraking zal volgende week behandeld worden.

Turi is teruggebracht naar de gevangenis in Breda. 

Lees meer over: militarisme vrijheid, repressie & mensenrechten

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
schrijf! 
soli - 01.09.2005 23:20


Turi Vaccaro
HvB de Boschpoort
Nassausingel 26
4811 DG Breda


Turi toont minachting voor politierechter 
Alex - 01.09.2005 23:31

Turi heeft de rechtszaak aangegrepen om zijn minachting te tonen voor de politierechter (of was het de tronie van Beabitch die zich achter de rechter bevond?). Turi was gekleed in een zwarte pandjesjas, een groene bloes, spijkerbroek en liep op witte sokken. Om zijn hals droeg hij een postkaart waarop een vredesvlag was afgebeeld.

Hij ging in kleermakerszit op zijn stoel zitten en hield zijn hoofd naar beneden. De rechter vroeg hem bij aanvang van de zitting het een en ander, maar Turi zweeg. Een tolk vertelde hem in het Italiaans wat de rechter hem vroeg. Na een klein half uurtje kreeg Turi pas de circa dertig sympathisanten in de gaten die zich achter een raam boven hem op de publieke tribune hadden geposteerd. Deze mensen werden bij betreding van de tribune gefouilleerd en moesten al hun spullen inleveren.

Toch wist iemand een vredesvlag binnen te smokkelen. Op het moment dat Turi weer eens schuin omhoog keek werd deze vlag getoond. Het deed de verdachte goed, zo was aan zijn grijns af te lezen. Iemand anders toonde hem een t-shirt met een afbeelding van de ploegscharenbeweging.

Gaandeweg de vier uur durende zaak keerde Turi zijn rug naar de rechter, hij zat als het ware achterstevoren op zijn stoel. In een van de vele pauzes, dat krijg je met al die wrakingen, hief een deel van de sympathisanten het vredeslied 'We shall overcome' aan waarop Turi mee begon te zingen en als een dirigent de maat aangaf.

Elke keer als er een pauze aanbrak liet Turi zich wegslepen uit de zaal en bij binnenkomst kuste hij op theatrale wijze op z'n knieen de vloer van de zaal. Nadat hij rond 18.30 uur door de politie in een busje werd afgevoerd, werd hij luid toegejuichd door z'n sympathisanten. We hoorden hem bonken in de wagen.

een paar leestips over Turi:
 http://www.antenna.nl/ravage/2005/nummer11/war.htm
 http://www.vredessite.nl/kernwapens/2005/wieisturi.html
e-mail 
k.n. - 02.09.2005 00:29

het wordt tijd dat je ook gewoon mailtjes kan sturen naar politiek gevangenen om hen te complimenteren voor hun daden. Of gewoon voor de familie en vrienden ook om contact te onderhouden.
als je schrijft... 
Krijtje - 02.09.2005 09:20

ik hoorde gister van een kameraad dat veel post in de gevangenis niet aankomt.
ooit las ik de tip op de ABC lijst om niet anoniem post aan een gevangene te sturen,maar als je wilt dat het hem of haar bereikt: wel een naam en retouradres achterop de envelop en ook in de brief of op de kaart te vermelden.
sinds ik dat doe als ik aan gevangenen schrijf komt het altijd aan.

link naar plaatjes 
krijtje - 02.09.2005 09:25

 http://www.indymedia.nl/nl/2005/09/30172.shtml
Artikel in BN De Stem 
nn - 02.09.2005 09:33

In BN De Stem (zie link), artikel 'Vredesactivisten terug in de jaren '80'

'Op de stoep van de Bredase rechtbank staat een thermosfles koffie en een biologische kersentaart. In de rechtszaal loopt een advocaat met blote voeten in zijn sandalen en zingen de verdachte en de publieke tribune samen ‘We Shall Overcome’. Het proces tegen vredesactivist Turi Vaccaro bracht de Bredase rechtbank gisteren eventjes terug naar de jaren tachtig.'

Website: http://www.bndestem.nl/regioportal/BNS/1,1478,1338__2853891_,00.html
 
e-mailadres Turi 
pieter - 02.09.2005 15:45

hoi,
ik heb voor Turi een mailadres geopend:  letters-for-turi@hotmail.com Stuur je mailtjes aan Turi hier naar toe, dan print ik ze uit en stuur ze per post op naar de bajes.
Hopelijk krijgt 'ie op deze manier wat meer post.
Je kunt het beste in het Italiaans iets schrijven, maar volgens mij kan 'ie ook Engels lezen en schrijven. Let wel op wat je schrijft, er wordt natuurlijk mee-gelezen door de smeris (dus schrijf niet: "Hoi Turi, ik ga ook F16's slopen!")

groeten, pieter

E-Mail: letters-for-turi@hotmail.com
Verzend je eigen post 
Alex - 02.09.2005 16:46

Hoewel ik het spontane initiatief van pieter waardeer, lijkt me het sturen van digitale post bestemd voor Turi gericht aan het mailadres van Pieter, die vervolgens de mail uitprint en in een envelop richt aan Turi in de bajes van Breda, een tikkeltje omslachtig.

Indien mensen hem willen schrijven, print de brief dan thuis uit en stuur hem zelf naar Turi toe. Eerst een mailtje sturen naar iemand anders (niet eens de steungroep) die het dan voor jou in een envelop doet is echt onzin. Buiten dat vind ik het niet netjes dat Pieter de persoonlijke post bestemd voor Turi zelf onder ogen krijgt.

Adres van Turi wordt ergens hier boven vermeld.

Website: http://www.antenna.nl/ravage
 
hij ontvangt niet alles 
Krijtje - 03.09.2005 08:55

Omdat Turi ons heeft laten weten dat hij het geld en de postzegels die mensen hem gestuurd hebben niet ontvangen heeft, en deze wel graag wil ontvangen, stel ik het volgende voor:
(ik doe dat dus zelf in het vervolg ook zo:)
als je hem iets anders dan een kaart of een briefje stuurt, b.v. geld of postzegels, schrijf dan tegelijkertijd een verzoek naar de directie van de Boschpoort of de directie wil zorgen dat het geld of de postzegels die jij aan dhr. Vacaro gestuurd hebt, nu aan hem overhandigd worden en niet later.meldt erbij dat hij hierom heeft gevraagd.
schrijf dan ook achterop de envelop aan Turi, dat deze post begeleid gaat met een verzoek aan de directie om alles wat in die envelop zit aan dhr. Vacaro te overhandigen.
of het werkt weet ik niet, maar dan wordt de directie er in elk geval op gewezen dat wij donders goed weten dat hier een probleem is.
Schrijf ook altijd een naam en volledig afzenderadres op de envelop als je post aan een gevangene stuurt waarvan je wilt dat deze jouw post ontvangt.

E-Mail: anti-sgp@gmx.net
PIW-leed 
Papilllion - 03.09.2005 10:39

Het probleem in "Braboland" is dat niet elke PIW'er oftewel Penitentiair Inrichtings Werker even gecharmeerd zal zijn van Turi's "heldendaad".
Us Broabant: velen hebben familie/vrienden die op Vliegbasis Woensdrecht danwel Volkel werken (of bij toeleveringsbedrijven!) en die moeten gewoon NIETS hebben van K*Tbuitenlanders die "hullie werkplek" saboteren.
Kunnen jullie niet leuk vinden, het is WEL de waarheid achter dit beleid.
In "Us Broabant" is een baantje bij de Vliegbasis nu eenmaal belangrijker dan "steun trekke", en het weigeren om Turi zijn postzegels e.d. te geven zien die Brabo's als HUN vorm van sabotage. "Italianen moete goe IJS verkeupe, of leuke dinge veur de mense moaken, eeee. Ze moeten mee 'ulder poten van us vliegtuigske's afblijven, eeee."

Ik sympathiseer zeer zeker met "Turi", en awel, ik 'eb 'm n'n ansichtkaart mee boze poes gestuurd, van Kunstenaar Arend van Veen.
Maar ik kom ook vaak in de kroeg net buiten het hekwerk van vliegbasis Woensdreg aan de "Huibergsebaan". En daar is "Turi" geen held, maar een vernielzuchtige Italiaanse kanker-hippie die na detentie zo snel meugelijk "op moet rotte" naar dat kanker-Sicilie, waar 'm vandaan komt.
Zullen jullie op Indymedia vast niet leuk vinden om te lezen, maar dit is wat "geweune Braobantse mense" erover denken. En ja, deze dienstweigeraar is een ervaringsdeskundige op dit (militair) terrein...;-)

Website: http://www.vredesburo.nl
 
Reacties op actie Turi 
fora watcher - 03.09.2005 13:52

Nou, het zijn niet alleen Brabanders die de actie van Turi niet zo zien zitten, lees bijvoorbeeld de site van Geen Stijl er maar eens op na en je krijgt grijze haren. Of het webforum van 'onze' militaire staf, die meteen duidelijk maakt hoe 'vreedzaam' onze heren en dames militairen zijn...

 http://www.geenstijl.nl
 http://www.defensieforum.nl/Frontpage/index.php?option=com_smf&Itemid=7&topic=6460.0
 http://www.defensieforum.nl/Frontpage/index.php?option=com_smf&Itemid=7&topic=6623.0
strafcel voor Turi 
Emmie Epker - 07.09.2005 11:08

Op de terugweg van de rechtbank zag Turi een bloemetje staan. Hij dacht daar thee van te kunnen zetten en plukte het. De bewakers die bij hem waren reageerden nogal heftig en Turi stak het vervolgens in zijn mond. Daqarop werd hij door vier kleerkasten besprongen waarbij zijn rug behoorlijk beschadigt(ontveld raakte). Hij kreeg meteen 4 dagen strafcel voor deze gigantische overtreding. Met alleen wat plastic (gevangeniskleding) in de isoleer. Omdat het eten wat hij niet hoeft uren in zijn cel blijft staan reageerde hij op een gegfeven moment iets geirriteerd waarop hij vervogens helemaal niets meer aangeboden kreeg behalve twee glazen water per dag. Hij zegt zelf dat het water uit het toilet goed te drinken was. Hij mag nog steeds niet luchten en zit dus vrijwel in totale isolatie.

E-Mail: emmiee@zonnet.nl
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.