english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Overstroming in New Oleans door orkaan Rita
De Vrije - 23.09.2005 22:53

Langdurige en hevige regenbuien die aan de orkaan Rita vooral gaan, hebben vandaag in New Orleans opnieuw tot dijkdoorbraken geleid. Lager gelegen stadsdelen zoals de 9th Ward zijn opnieuw overstroomd.
Zo’n drie miljoen mensen zijn gevlucht voor de orkaan, die morgen in Texas en Zuidwest Louisiana aan land komt. Honderdduizenden ontvluchtten Houston om in urenlange files te belanden, de straten zijn verlaten en winkels gesloten. Televisiezenders vullen de ether met hysterie.

In New Orleans zijn afgelopen nacht op een drietal plaatsen opnieuw dijken doorgebroken. Tientallen huizenblokken in de 9th Ward zijn opnieuw overstroomd. Vanmorgen steeg het waterpeil met centimeters per minuut. De wijk was pas net droog gepompt.

Volgens een woordvoerder van burgemeester Ray Nagin zouden er geen bewoners meer in de wijk verblijven. Het anarchistische centrum Common Ground meldt echter dat er zo’n 80 mensen zijn achtergebleven. Afgelopen week was er in deze week eveneens een Common Ground centrum geopend waaraan ook Food Not Bombs meewerkt.

Weervoorspellers voorzien een regenval van ettelijke centimeters, een hoeveelheid die dicht bij de kritische grens komt die de gerepareerde dijken in New Orleans aankunnen. Zorgwekkend zijn ook de begeleidende stormen die het water verder kunnen opstuwen en vanmorgen reeds sterker waren dan ingeschat door legeringenieurs ter plaatse.

De dijkdoorbraken vonden volgens een woordvoerder van hulpverleningsorganisatie vooral plaats op breukvlakken die met zand waren dicht gemaakt. Pompen weren meteen in werking gesteld, maar de belangrijkste pomp in de 9th Ward is nog altijd buiten gebruik als gevolg van schade door Katrina. Zoektochten naar dodelijke slachtoffers van Katrina werden vandaag gestaakt.

In Louisiana moesten een half miljoen mensen evacueren waaronder velen die reeds door Katrina op de vlucht waren geslagen. Degenen die weigeren om te vertrekken, moesten volgens gouverneur Kathleen Blanco maar het volgende advies opvolgen: “Misschien moeten ze hun sociale zekerheidsnummer maar met onwisbare inkt op hun arm schrijven.” Opnieuw een misplaatste opmerking van deze dame die eerder naar aanleiding van Katrina meende dat plunderaars maar moesten worden doodgeschoten.

De Amerikaanse staat wekt de indruk dit maal beter te zijn voorbereid. De National Guard en medische teams staan paraat. Helikopters en reddingsboten worden paraat gehouden. Blanco en haar collega Perry in Texas hebben om extra troepen gevraagd, 15.000 voor Louisiana en 10.000 voor Texas. Paul McHale Binnenlandse Veiligheid zei: “Dit keer willen we meer doen dan naar de televisie te kijken”.

In New Orleans gold opnieuw een verplichte evacuatie voor het stadsdeel op de oostelijke oever van de Mississippi, terwijl de politie meende dat het vertrek van de mensen in Algiers op de westelijke oever zeer verstandig zou zijn. Duizenden bleven echter, waaronder de anarchistische hulpverleners van Common Ground en de bewoners die hierbij betrokken zijn.

Ook in de wijk Algiers woedt een flinke storm vandaag en valt er koude regen die de hulpverleners van de Common Ground doornat maakt. Er wordt druk gewerkt om alle voorraden en middelen veilig te stellen voor Rita maar evengoed blijft de hulpverlening doorgang vinden. Het centrum ontving ook vandaag weer vele telefoontjes van mensen die hun hulp aanbieden en geld willen doneren.

Gisteren deed Common Ground een oproep voor de komst van vrijwilligers en hulp naar het rampgebied voor de komende slachtoffers van de orkaan Rita. De groep bereidt zich voor op het verlenen van hulp in New Orleans maar gaat ook een Eerste Hulpteam formeren dat in West Louisiana en Texas voedsel, water en medische spullen gaat brengen. Vanmiddag viel in de burelen van Common Ground in Algiers de stroom reeds uit. Verwacht wordt dat dit pas na Rita zal worden hersteld.

President Bush heeft zijn intrek genomen in het hoofdkwartier van het Northern Command op de luchtmachtbasis Peterson in Colorado Springs. Daarmee is hij Washington ontvlucht waar morgen een grote demonstratie tegen de oorlog in Irak zal plaatsvinden, zoals overigens op meer plaatsen in de VS het geval zal zijn.

 http://www.devrije.nl/archives/00000681.htm- E-Mail: arend@devrije.nl Website: http://www.devrije.nl
 

Lees meer over: natuur, dier en mens vrijheid, repressie & mensenrechten

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
hulp uit Nederland 
Chaoss - 24.09.2005 01:48

Kan er vanuit Nederland hulp geboden worden aan Common Ground? Graag meer info hierover.
Steunactie de Vrije Bond 
De Vrije - 24.09.2005 08:21

De Vrije Bond is een steunactie begonnen voor Common Ground en Food Not Bombs:  http://www.devrije.nl/archives/00000658.htm
Rita... 
ko - 24.09.2005 17:24

Mooie naam voor een orkaan...
zie ook 
ketellinkie - 24.09.2005 17:34

zie ook

 http://www.indymedia.nl/nl/2005/09/30560.shtml
Stormen over de States
redactie - 24.09.2005 12:39

met aldaar weer de nodige verdere verwijzingen.
Common Ground 
ketellinkie - 25.09.2005 16:07

Common Ground Relief:
 http://www.commongroundrelief.org/
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.