english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Utrechtse krakers slaan Nazis ziekenhuis in
nn - 27.11.2005 14:56

Krakers meppen nazis verot in hartje Utrecht.

Iets vaags op platform de krijger.nl wie weet hier meer van?Persbericht: Linkse aanslag in Utrecht
november 26, 2005
UTRECHT, 26 november 2005 - Twee Utrechtse jongeren zijn in elkaar geslagen door een groep gemaskerde krakers. Rond halfelf vrijdagavond werd een groep jongeren op de Westerkade belaagd door een bende van zeven in het zwart geklede personen. Deze duwden de twee meisjes van het gezelschap tegen de grond. Daarna werden twee van hun mannelijke metgezellen elk door een groep krakers in elkaar gestrapt en geslagen. Nadat de slachtoffers gewond werden achtergelaten, kwamen buurtbewoners hen te hulp. Deze burgers belden de politie en een ambulance.

Een van de twee slachtoffers werd opgenomen in het ziekenhuis. Het andere slachtoffer liep verscheidene verwondingen op. Beiden zijn sympathisant van Platform De Krijger, een onafhankelijke denktank die de westerse cultuur als fundament neemt. Tijdens de molestatie riepen de krakers linkse leuzen, die wezen op een politieke achtergrond van het misdrijf. Een van de agressoren werd aan zijn stem herkend als kraker ‘XXX’.

Platform De Krijger is geschokt door deze laffe daad en roept de politie op een grondig onderzoek te doen binnen de Utrechtse kraakbeweging, met name in de panden ACU en Ubica. De slachtoffers werden reeds bedreigd uit deze hoek. Met name XXX en een kraker die alleen bekend staat als ‘XXX’ voeren een haatcampagne tegen vaderlandslievende jongeren zoals de twee slachtoffers. XXX, ex-woordvoerder van het terroristische Dierenbevrijdingsfront, wordt ook in verband gebracht met bedreigingen tegen de Jonge Fortuynisten. Verder traint XXX collega-activisten in vechttechnieken. Volgens een ex-studiegenote maakt hij op internationale demonstraties tegen de globalisering deel uit van het zwaar gewelddadige Zwarte Blok. De relschoppers van het Zwarte Blok zijn geheel en al in het zwart gekleed en verbergen hun gezicht achter een sjaal of een bivakmuts. Kortom, precies het signalement van de personen die in de nacht van vrijdag op zaterdag twee andersdenkenden in elkaar sloegen.

Een jaar na de moord op Theo van Gogh wordt ook in Utrecht de democratie vermoord. Terwijl Platform De Krijger altijd de dialoog heeft gezocht – onlangs nog werkte het samen met een linkse boekhandel in de Domstad – wordt een aanslag gepleegd op zijn sympathisanten. De linkse fascisten hebben hun masker weer laten zakken.

Platform De Krijger


(ed.: namen verwijderd)

 

Lees meer over: anti-fascisme / racisme wereldcrisis

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verplaatst naar de ruispagina
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
Puf puf 
NN - 27.11.2005 16:15

Hoezeer ik ook tegen het feit ben dat mensen door een groep in elkaar gebeukt worden
kan ik hier niet mee zitten, dat nazi tuig waar over gesproken wordt verdient dit.
Van een bericht wat al eerder op deze site stond onder de naam van het M.A.F.A(Millitant anti fascistische aktie)
werd uitgelegd dat een van de Nazi's : Timo Desse was, Moderator op het nazistische Forum Stormfront en Desse doet ook Onderzoek naar extreem links en heeft zelf ook genoeg Geweldadigheden in groep verband op zn kerfstok staan, Koekje van eigen deeg als ik het zo mag noemen.
Mafa? 
el - 27.11.2005 16:28

Waar staat dat eerder geposte bericht van de 'Mafa' dan, ik vind het niet terug op deze site. Dus deze lafhartige aftuiging heeft daadwerkelijk plaatsgevonden?
Ja 
NN - 27.11.2005 16:39

Dat bericht is door de redactie verwijdert.
En zoals ik al zei ik keur dit niet goed om iemand met een groep in elkaar te slaan niet van Rechts niet van Links waarom moeten wij als Linksen ons verlagen tot het Niveau van de fascist?! waarom!!! wijh zijn geen goedkope Knokploeg dat beeld hebben de meeste mensen al dat Sympatisanten van de AFA een Relschoppende kleuterklas is
eigenaardig verhaal en achtergrond 
zonnebloem - 27.11.2005 17:00

Ik vind dit een eigenaardig verhaal, mocht er inderdaad geweld zijn geweest dan heb ik daar persoonlijk mijn vraagtekens bij.

Er staan echter 2 dingen haaks op elkaar:

Middels het persbericht vertelt platform de krijger dat zij blijkbaar geweld laf en schokkend vinden. De mensen van platform de krijger suggereren verder via hun persbericht en website uitsluitend een denktank te zijn die graag de dialoog wil aangaan.

Het platform presenteert zich echter weer als een geweldstoepassend en wel in naamgeving & verder middels het logo (=visitekaartje) met een afbeelding van een in strijdtafereel met bijl(?) rondhakkende krijger.

Dit platform manouvreert zich wat mij betreft in een eigenaardige schizofrene spagaat.
Re: 
uhm - 27.11.2005 17:00

platform de krijger?
dat bestaat uit maarten van geijn en jaap de wrede, dus waarschijnlijk zijn die 2 te grazen genomen, beide wonen in utrecht.

respect? 
t - 27.11.2005 17:07

t lijkt wel alsof dit soort dingen normaal worden gevonden.
los van of iemands denkbeelden goed, heeft toch niemand het recht een ander kapot te meppen. rechts of links, heeft niet iedereen recht op een waardig, veilig leven. is dat niet waar ook voor gestreden wordt met die postertjes? een illegale heeft ook rechten (mee eens) maar een rechts fascist niet? onbegrijpelijk. dan zijn we allemaal wel erg kortzichtig volgensmij.

oog om oog iedereen blind?
De Krijger.........Fascistisch en Dom 
Revolt - 27.11.2005 17:40

Een van die Jongens is Timo Desse (nogmaals was te lezen in een bericht dat verwijdert is door redactie) en het is niet namens AFA utrecht gegaan neem ik aan als ze zichzelf Millitant Anti Fascistische Aktie noemen
ACU en Ubica 
NN - 27.11.2005 18:12

Laat in ieder geval duidelijk zijn dat noch ACU noch Ubica hier iets mee te maken hebben.
AFA Utrecht heft zich op! 
MadHatter - 27.11.2005 18:38

Verklaring AFA-Utrecht over geweld

Met walging hebben wij een verklaring van een ‘Nieuwe anti fascistische beweging’ in Utrecht gelezen. Zij postten dit op het open nieuwsforum Indymedia.nl, waar het bericht vrijwel direct verwijderd is door de redactie.

Ze zeggen daarin dat ze in de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 twee ‘nazis’ in elkaar hebben geslagen, ergens in Utrecht. Het zou daarbij onder andere gaan om Timo Desse, een 18-jarige Utrechter, die moderator is op het neonazistische webforum Stormfront.org

Wij vinden het onbegrijpelijk dat mensen het nodig vinden om over te gaan tot geweld tegen Timo en consorten. De situatie in Nederland wat betreft de kracht van extreemrechts rechtvaardigt volgens ons op geen enkel moment dit soort stompzinnig geweld. Het was geen zelfverdediging, het was niet in de context van een actie of een demonstratie, waar soms klappen vallen, maar een laffe aanval vanuit het niets.

Als dit de gevolgen zijn van het werk wat AFA-Utrecht tot nu toe heeft gedaan, namelijk het publiceren en informeren over extreemrechts, wat we openlijk en zonder ook maar te verwijzen naar geweld of op te roepen daartoe, doen, dan is dat te bizar voor woorden. AFA-Utrecht heeft hier niks mee te maken, maar voelt zich wel verantwoordelijk.

Mensen, in dit geval de daders, hebben dan totaal niet begrepen wat wij willen en aan het doen zijn. Namelijk; bewustwording rond het thema racisme en extreemrechts, het vergroten van de tolerantie in Utrecht en de multiculturele samenleving verdedigen!

AFA-Utrecht heft zich hierbij dan ook per ommegaande op en wij roepen de ‘Nieuwe antifascistische beweging’ hier in Utrecht ook op om zich per direct op te heffen. Jullie methodes zijn de onze niet, jullie methodes kunnen leiden tot zaken die anders mogelijk nooit hadden gebeurd. We roepen dan ook verder iedereen op om het hoofd koel te houden.

Trouwens, voor de cynici onder jullie, die denken dat we ons willen indekken tegen onderzoek van de politie, helemaal mis! Wij hebben namelijk niets te verbergen in deze zaak.

Wij wensen, en dat menen we!, Timo en de andere slachtoffers van het geweld van vrijdagnacht, een spoedig herstel toe.

Gegroet.
AFA-Utrecht, opgericht 12/3 2005, opgeheven 27/11 2005

Website: http://www.utrecht.antifa.net/
 
timo 
bla - 27.11.2005 19:00

mag ik der ook ff op wijzen dat op de pleurop demo een knockploegje van de NA om hem heen verzameld had om de demonstranten te hinderen in hun vorm van protest
verklaring terug op indymedia 
Obelix - 27.11.2005 19:17

Kan die verklaring van het Mafa (of zoiets) terug op indymedia. Het kan wel zijn dat jullie het persoonlijk niet eens zijn met deze actie, maar jullie lezers kunnen zelf wel beoordelen wat ze er van vinden.

Een dergelijke verklaring is relevante informatie voor antifascisten. Ten eerste omdat het gewoon belangrijke nieuws is dat een dergelijke actie heeft plaats gevonden. Het kan immers consequenties hebben ,bijvoorbeeld ivm een reactie van de overheid of extreem-rechts.

Het verslag van de actie uit eerste hand geeft een idee wat er gebeurd is en hoe de actie verlopen is. Het publiceren van de verklaring is ook van belang zodat andere activisten kunnen beoordelen vanuit welke motieven de actie gevoerd is. Zeker als het een uitgebreidere verklaring betreft.

Het is geen nieuws dat er onder linkse actievoerders verschillen van inzicht bestaan over wanneer geweld wel en niet geoorloofd is. Om deze discussie te voeren zijn juist de verklaringen van militante acties van belang.

Misschien kan indymedia haar licht eens op steken bij de Grachtenkrant of Ravage hoe om te gaan met verklaringen.

Indymedia verliest veel van haar waarde als nieuwsforum voor activisten ,wanneer ze verklaringen van activisten gaat censureren. De enige zinnige reden voor verwijderen lijkt me als de redactie van mening is dat het een valse verklaring betreft, maar dat heb ik nog nergens gelezen.
verwijderd persbericht 
redactie - 27.11.2005 19:48

We hebben de oorspronkelijke persverklaring gisteren verwijderd omdat het ons een provocatie leek vanuit extreem rechts.
Het ding was in extreem belabberd nederlands opgesteld, en er stond eigenlijk alleen maar oorlogszuchtige taal in. Zelfs met alle nieuwe informatie die nu binnenkomt hebben we nog steeds het idee dat de groep die Timo heeft aangevallen de betreffende verklaring niet zelf heeft gepost.
blaat 
schaap - 30.11.2005 11:41

Het AD heeft al 2 artikelen over dit incident gepubliceert.
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.