english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Verdonk draait verder over Congo
nani - 09.12.2005 18:01

De langverwachte conclusie van de Comissie Havermans is dat er, in tegenstelling tot wat Verdonk sinds februari jl steeds heeft beweerd, wel degelijk aan de Congolese autoriteiten is gemeld dat teruggestuurde vreemdelingen voormalige asielzoekers waren. Dat er ook nadere gegeven zijn verstrekt, of dat er mensen daadwerkelijk gevaar hebben gelopen, heeft de commissie niet aangetoond, maar de commissie is dan ook niet in Congo geweest

"Er is geen inhoudelijke asielinformatie verstrekt. Wel zijn er administratieve fouten gemaakt en dat praat ik niet goed." is de reactie van Verdonk, waar het kabinet achter schijnt te staan ontdanks dat ze Kamer dus consequent verkeerde informatie heeft verstrekt. "Met mij is het hele kabinet tevreden en opgelucht", aldus Verdonk. Die tevredenheid heeft misschien te maken met het marginale onderzoek dat de commissie Havermans pleegde. Zo ging zij NIET naar Congo, dus heeft ze ook niet kunnen concluderen of het melden van asielzoekers aan de overheden en zelfs geheime dienst aldaar tot slachtoffers heeft geleid.
Onaannemenlijk is dit niet, want mensenrechtenorganisaties hebben er frequent melding van gemaakt dat als 'ex-asielzoekers' bekende Congolezen te vrezen hebben voor marteling, verdwijning of zelfs de dood omdat zij 'het land ten schande hebben gemaakt'.

Vanaf februari, toen actualiteitenrubriek Netwerk dit meldde, heeft Verdonk stelselmatig ontkent enige melding aan de Congolese autoriteiten mee te geven bij uitzettingen. Nu blijkt dat er standaard formulieren waarop 'asielzoeker' staat aangekruist worden overlegd aan de Congolese autoriteiten. Dit is ook nog steeds gebeurd ná februari. Desalniettemin staat het kabinet achter Verdonk.
De oppositie, bij monde van Marijke Vos (GL) en Jan de Wit (SP) vinden dat Verdonk de eer aan zichzelf moet houden en opstappen.
Vanuit de PVDA geen stom woord, zoals tegenwoordig gebruikelijk.


Minister Verdonk in het Kamerdebat van 23 februari 2005

“Ik hecht eraan om voorafgaand aan de beantwoording van de vragen te beklemtonen dat er geen sprake van is dat er door de IND rapportages van asielgehoren of gevoelige informatie daaruit ter beschikking worden gesteld aan de autoriteiten van DRC of aan enig ander land van herkomst.”

“De IND is een professionele organisatie. Zijn medewerkers gaan dagelijks om met gevoelige informatie. Die informatie was en is bij de medewerkers van de IND in goede handen.”

“Ik benadruk dat er geen informatie uit het asieldossier, in welke vorm dan ook, naar de autoriteiten van landen van herkomst gaat.”

“Ik heb al in de beantwoording op Kamervragen en net al zeker drie keer gezegd dat de IND rapportages van asielverhoren ± welke dan ook ± of gevoelige informatie daaruit nooit ter beschikking stelt aan de autoriteiten van andere landen. Daarover heeft bij onze uitvoerders nooit enig misverstand bestaan.”

“De ultieme vraag is vandaag of er gegevens uit de verslagen van een van beide gehoren zijn verstrekt aan de Congolese autoriteiten. Dat is niet gebeurd. Dat is nimmer gebeurd, ook
niet met andere landen.”

“De crux van de uitzending van Netwerk en van de vragen die door de Kamer zijn gesteld was, of er documenten of informatie uit de gehoren worden verstrekt aan vreemde mogendheden. Dat is nimmer het geval.”

“De vragen waren er steeds op gericht of er informatie naar andere mogendheden ging. Daarop heb ik uitgebreid geantwoord. Het gebeurt niet.”

“Er wordt geen informatie aan de Congolese autoriteiten geleverd.”

“Door de IND-medewerker wordt aan de Congolese autoriteiten niets anders kenbaar gemaakt dan dat de vreemdeling in kwestie geen rechtmatig verblijf heeft.”

“Ik herhaal het nogmaals: er wordt nimmer informatie verstrekt uit de gehoren, dus vertrouwelijke informatie, aan de landen van herkomst. Er wordt ook nimmer meer gezegd dan dat een vreemdeling geen rechtmatig verblijf heeft in Nederland. Ik wil het nog wel een aantal keren herhalen: dat zijn dus niet de derden waar het hierbij over gaat.”

(Bron: stenografisch verslag Tweede Kamer)

 

Lees meer over: vrijheid, repressie & mensenrechten

aanvullingen
Rita in Den Haag ma.av.12 dec. 
Ritarotopper - 09.12.2005 22:04

ZIE:  http://www.indymedia.nl/nl/2005/12/32906.shtml
Opstappen ! 
Kees - 12.12.2005 13:31

Laten we ten eerste voorop stellen dat die commissie Havermans zélf door Minister Verdonk is samengesteld (onder druk van de Kamer) en dan ook geen onafhankelijke commissie is. Volgens Havermans zijn er in totaal slechts enkele teruggestuurde Congoleze asielzoekers, maar volgens een ex-directeur van een asielzoekerscentrum is het standaard dat er op de formulieren een vinkje wordt geplaatst dat het om een asielzoeker gaat.
(intervieuw Netwerk) En er zijn meer getuigen...
En nu bagataliseert het Kabinet deze (verboden) informatie, met de opmerking dat de Congoleze autoriteiten toch wel zien dat het om een uitgewezen asielzoeker gaat omdat die in het vliegtuig begeleid worden door Nederlandse autoriteiten en aan hun overgedragen worden.
Nog een grote fout is dat Havermans blindelings vertrouwd op de Congoleze Minister, zonder zelf onderzoek te doen, op wat die zegt wat er met de teruggestuurde asielzoekers gebeurd.

Hoe is het toch mogenlijk dat een Minister zó de Kamer kan voorliegen over teruggestuurde asielzoekers en over de Schipholbrand en dat iedereen in de Kamer dat ook nog pikt ! De Kamer zou wat minder zachtzinnig over deze Minister moeten zijn en het vertrouwen in haar moeten opzeggen.
Ze liegt niet alleen constant maar is bovendien autoritair. Ze liegt voortdurend de Tweede Kamer voor en als ze er echt niet meer onderuit komt dat geeft ze toe dat er wat ""slordigheedjes"" zijn geweest
Spoeddebat 
nani - 13.12.2005 15:48

Woensdag spoeddebat. De PVDA vindt nu ook dat Verdonk op moet stappen
Ik ben ook in gevaar gebracht . 
M. Fernandez - 24.01.2006 14:04

Dat is een oude gewoonte van de IND, al lang wisten wij dat zij informatie door geven aan de ambassades van het land van heerskom over de asiel aanvragen. Ik ben zelf een van deze slaagtoffers , in 1994 heben wij asiel in Nederland aangevraag, na elf maanden ( in 1995 ) kregen wij een negative antwoord, maar voor die tijd haden zij al onze namen en gegevens aan de consul doorgegeven, want dat hebben wij jaren later geconstateerd, als wij een pasport wilden kregen. Half jaar later werden wij uitgeprocedeerd verklaard en daar begon een periode van bedreigen van uitzetingen, zij hebben zelfs formulieren van de consulaat gehaald en deze hebben ze ons laten invoellen en getekend, wij waren 4 maanden in Vertrekt Centrum ter Appel opgesloot, en ook daar wisten zij dat wij geen andere weg kunnen, ook kunnen wij niet terug, want het was al gesproken met de autoriteiten van onze land van heerskom en wij waren niet meer welkom, wij wilden gebracht woorden naar de ambasssade maar zij zeiden dat het was niet nodig ze wisten al genoeg.De dictatuur van onze land wilde liever alle tegenstanden buiten het land hebben.Toch waren wij in gevaar gebracht en ook familie leden die nog daar blijven, door het doorgeven van personelijk informatie aan de regimen van onze land, en wij hebben toch onder deze voldoende reden ook geen verblijf vergunning gekregen, nog erger wij werden MOB ( met onbekende besteming vertoken) verklaard. Zij laten ons verdwijnen van het computer sisteem.
Gelukkig zijn hier in Nederland eerlijk organizaties en avocaten die ons al die jaren hebben steun en gehulp on verder te vechten voor onze rechten.
In juli van 2005 heben wij eindelijk een brief gekregen waarim de IND verklaard dat wij een verblijf vergunning konden aanvragen op basis van de buitenschuld criteria. Al 10 jaar later herkenen zij dat. Is dat eerlijk?
En nu meer dan 6 maanden later dat wij het verblijf vergunning hebben aangevraag, hebben wij nog niet de pasjes ontvangen.
Hoe veel moeten wij nog wachten Mr. Minister van Justitie??????????????

E-Mail: m.fernandezgomez@chello.nl
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.