Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
Pathetisch 
Rita - 24.12.2005 00:54

Michiel Smit voelt op zijn klompen aan dat het veiligstellen van zijn Rotterdamse raadszetel moeilijk zal worden gezien de concurrentie van het populaire en eveneens extreem-rechtse Leefbaar Rotterdam. Smit haalt dan ook alles uit de kast om in beeld te komen bij zijn mogelijke kiezers. Hij zet zich daarbij om de haverklap voor lul, maar dat deert hem niets. Hij redeneert dat elke publiciteit goede publiciteit is. Het is ook daarom dat Smit met regelmaat aangifte doet tegen politieke tegenstanders en daarmee al huilend de pers opzoekt. Justitie trapt vooralsnog niet in zijn pathetische aandachttrekkerij, en er is in al die tijd dan ook nog niemand veroordeeld.

Smits tactiek om zichzelf in een slachtofferrol te wentelen, loopt dan ook op niets uit. Het is eerder zo dat het mensen motiveert om juist de dreigementen vanuit Nieuw Rechts zelf en de racistische agenda van de partij bloot te leggen. En het leidt ertoe dat potentiële kiezers zich van de huilebalk afwenden. Niemand wil immers tot het kamp van de losers behoren, uitzonderingen daargelaten.
Afzeik 
Barst - 24.12.2005 13:48

Ja, nou en. Eurodusnie is gewoon deels verantwoordelijk voor de bedreigingen naar Kaviaar. Eurodusnie vond het immers nodig om ekstra olie op het vuur te gooien door een ongefundeerde afzeik campagne tegen Kaviaar te beginnen. En dat werd weer voortgezet door nazis. Maar douw je kop maar in je kont hoor.
Triest 
surfer - 25.12.2005 02:18

Triest dat het kraakforum dergelijke shit accepteerd, dat daar geen korte metten mee wordt gemaakt. Op een dag komen ze voor jouw....


EUdusn'i 
M - M......-M........ - 24.12.2005 17:19

Open discussie perfect. Maar sommige mensen kunnen niet *deels* toegeven dat ze ongelijk hadden. Zo ook iemand van Eurodusnie. Hoop echter dat het daarbij blijft en dat het niet onnodig opgeblazen wordt (tenzij het duidelijk richting bewijs gaat van een infiltrant). Verder hoop ik dat de onbereikbaarheid van Eurodusnie toeval was, of door een aanval van (extreem-)rechts. Er is wat beters te doen en het is duidelijk wie de 'echte schuldigen' zijn; niet iemand van Eurodusnie en ook niet van wie daar vervolgens weer op hapten.
Eurodusnie link onbereikbaar 
M - 24.12.2005 01:31

Eurodusnie is uit de 'lucht'. Ook het artikel waarnaar verwezen wordt, wat de aanleiding voor de nieuwe relronde zou zijn.
cyber-war 
Marconi - 24.12.2005 10:25

Op Eurodusnie staat ook iets van een soort van pychologische cyber-war die rond het blad Metro gevoerd wordt. Kwam er net weer wel op, maar nu met enorme vertraging. Voor integere activisten kan ik eventueel een 'Cyborg World Warrior III' ter beschikking stellen: Dedicated Firewall server + 2 servers (2x)2000GB transfer load balanced.
Hetze 
. - 24.12.2005 14:58

Hetze

Op de website van politiek centrum Eurodusnie schrijft medewerker Dirk Janssen op 9 oktober 2005 een blog over de dreigementen aan het adres van Joke Kaviaar. Hoewel de feiten in een andere richting wijzen, komen volgens Janssen de dreigementen uitsluitend uit de hoek "van een stelletje verveelde pubers". Op fortuynistische wijze beweert hij dat Kaviaar zich bezig houdt "met het proclameren van links politiek correcte preken die ze bij gebrek aan coherentie als poëzie probeert te verkopen. Een beetje vanuit vrije associatie iedereen voor fascist uitmaken." Verder omschrijft Janssen Kaviaar als een aandachtstrekker die enkel en alleen politiek actief is ter bevrediging van haar "eigen ego". Op zijn tenenkrommende bijdrage volgen veel afkeurende reacties. Zo stelt de anarchistische website De Vrije dat de blog "denigrerend en badinerend is voor de persoon Joke Kaviaar".(1) Men vindt dat het "geen pas geeft om Kaviaars motieven ter discussie te stellen op het moment dat er letterlijk een hetze vanuit extreem-rechtse hoek tegen haar aan de gang is". Ook enkele medewerkers van Eurodusnie generen zich voor de blog, die echter niet verwijderd wordt.

 http://www.devrije.nl/archives/00000768.htm


Anoniem 
Barst - 24.12.2005 13:53

Enne, hou eens op met zeuren over anonieme bijdragen. 99,5% van de mensen beweegt zich anoniem op de internet en hier. Daar zijn verschillende redenen voor, maar die kan je zelf ook wel bedenke.
The fight goes on 
No-men - 25.12.2005 03:19

Joke heeft het blanke deel van de protestbeweging meegekregen naar het Oosterpark om samen met de Surinamers mee te demonsteren tegen het kankerrechtse vluchtelingenbeleid van Verdonk en consorten. En dat was in mijn opinie de beste demonstratie sinds jaren!

InnerAmsterdams geleuter van heel lang geleden boeit niemand van buiten de Amsterdamse gordel. Beoordeel mensen op de daden van vandaag en niet op die van gisteren. En als je daar toch over wilt leuteren, mail haar dan zelf even. Volgens mij, en ik ken haar niet, is Joke meer dan bereidwillig om daar vragen over te beantwoorden.
Aanvulling? 
Marco/Eurodusnie - 24.12.2005 12:32

"M - 24.12.2005 01:31

Eurodusnie is uit de 'lucht'. Ook het artikel waarnaar verwezen wordt, wat de aanleiding voor de nieuwe relronde zou zijn."

Ene anonieme M insinueert hier doodleuk dat Eurodusnie de oorzaak van of verantwoordelijk voor het bovenstaande.



> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.