Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
gekleurde bril 
el - 30.12.2005 17:58

Nou 'nn', jij leest ook met een gekleurde bril. Kennelijk ben je flink op je pik getrapt, gelet op je 'heldere' analyse.
activisme 
Farshad - 29.12.2005 23:36

Keer het Tij voegde de daad bij het woord (kan van veel anderen niet gezegd worden):

 http://www.farshadbashir.nl/viewtopic.php?p=3#3
 http://www.farshadbashir.nl/viewtopic.php?p=2146#2146
Meedoen aan keer het tij. 
Serge - 30.12.2005 00:30

Of een ieder heeft zijn eigen mening en ik denk dat op zich wel een goede zaak is. De ene groep kiest ervoor om met Keer het Tij mee te doen en de andere groep gelooft absoluut niet in parlementarisme en wil er niets mee te maken hebben. Deze visie verschillen zijn al zo oud als de weg naar Kralingen. Maar activistisch links heeft niet meer de aantrekkingskracht op jongeren zoals deze in de jaren '60 - '80 doet en dat is wel een wrang feit waar we mee moeten leven. En dat heeft zeker zijn invloed gehad op de Ravage alsmede de opkomst van de nieuwe media. (Internet - e-mail etc.)
Verder was de andere gebeurtenis die enige opzienbaring met zich teweeg bracht dat de IS (Internationale Socialisten) zich aangesloten heeft bij de SP en dat was ook niet vanuit politieke weelde lijkt me.
Gedesillusioneerd 
Farshad - 29.12.2005 23:28

"Dat nogal wat radicaal-linkse clubs aan de activiteiten van Keer het Tij mee hebben gedaan, zegt veel dan wel alles over de richtlingloosheid en het isolement van activistisch links."

Het zegt juist veel meer over Ravage. Ravage is na de recente ruk van de samenleving richting rechts dermate richtinglos en dermate verward geraakt, dat het uiteindelijk failliet gegaan is. Linkse anarchisten, bookchisten en socialisten zouden juist van elke gelegenheid gebruik moeten kunnen maken om hun stem en hun visie te laten horen.
Val marijnissen lastig 
elly - 29.12.2005 23:59

Farshad, val jouw leider Marijnissen van de SP lastig met dit soort onzin-teksten.
ravage 
linkert - 30.12.2005 12:26

citaat uit het artikel "kogel door de linkse kerk":

"De wijze waarop orthodox-links omspringt met opvattingen die niet in hun straatje past, is fnuikend voor een stroming die pretendeert progressief en vrijzinnig te zijn. Dat was al zo in de jaren '80, en het houdt maar niet op."

Denk hier eens over na en lees dan de reacties die hier te lezen zijn.
Wat is er nu anders? 
Marinus - 29.12.2005 23:58

"Nu het medium Ravage als instituut heeft afgedaan, is het de vraag hoe radicaal-links zich verder ontwikkelt."

Ik heb niet zo veel zin om te gaan natrappen, nu de ravage dood is, dat hebben anderen al genoeg gedaan. Maar bovenstaande quote geeft wel aan hoe vreselijk wereldvreemd en 'out of touche' Ravage eigenlijk is geworden. Het idee dat er met het verdwijnen van ravage iets zou veranderen in de manier waarop links zich ontwikkeld grenst aan grootheidswaan.

ruis 
freek - 30.12.2005 19:11

kan deze onzin van 'nn' ook naar de ruispagina worden geplaatst? dank.
Stalinist 
)-: - 30.12.2005 15:59

Alex van Veen is verworden tot een links-liberaal in plaats van een links-radikaal. Dat kan, en dat is helemaal niet erg, alhoewel zijn artikelen over Fortuyn en Van gogh toch wel erg naar waren. Wat wel stuitend is dat Alex van Veen in zijn laatste artikel natrapt naar de anti-racistische, kraak- en dierenrechtenbeweging. Hij stelt zich daarbij op als een grote ziener die als enige de waarheid in pacht heeft. Hierbij schrijft hij iedereen de grond in die ook maar een beetje van de politieke lijn van Van Veen afwijkt. Deze stalinistische, arrogante en neerbuigende houding schiet mij in het verkeerde keelgat.
marinus, hoe lang is jouw neus? 
e. - 30.12.2005 00:08

Indien je elk artikel beoordeelt en bekritiseert na lezing van de eerste zin dan is het makkelijk scoren met gehaaste opmerkingen. De bezoekers van Indymedia gaan steeds meer op GeenStijl-kloontjes lijken.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.