english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Solidariteit tegen repressie in Barcelona
ABC Antwerpen - 23.02.2006 20:10

Inhoud van bericht: Tekst solidariteitspamflet Adressen en bankrekeningnummer Internationale solidariteitsacties Solidariteitsacties in Spanje Oproep tot actie rond 24 februari

Solidaridad
Solidaridad

DUIZEND REDENEN OM TE BLIJVEN VECHTEN

Solidariteit met Ruben en Ignasi. Vrijheid voor alle anarchistische gevangenen!

We incasseren de zoveelste repressieve daad. Onze kameraden Ruben en Ignasi werden op 9 februari 2006 's morgens gekidnapt door de Catalaanse politie 'Mossos d'Esquadra' en rechtbank 13 van Barcelona. Ze worden beschuldigd van twee sabotage-acties (één tegen CIRE, een openbaar bedrijf dat de gevangenisarbeid organiseert, en één tegen Banco Sabadell, één van de bedrijven die Sergio L.D., het laatste individu dat opziet tegen rechtzaken naar aanleiding van de rellen tijdens de EU-top in 2002 te Barcelona, aanklagen.). Er wordt hen ook aangewreven deel uit te maken van anti-gevangenis en gevangenenondersteuningsgroepen. Hun solidariteit en politiek activisme, buiten de grenzen van de pseudo-gevechten die worden toegestaan en versterkt door de democratie, vallen nu onder een nieuwe reeks repressieve wetten ("Zero-tolerantie", zoals sommige politici vragen) die van Barcelona een nieuwe soort fascistische stad met progressief masker proberen te maken.
Ruben en Ignasi worden momenteel vastgehouden in gevangenissen niet ver van Barcelona. De eerste dagen waren zwaar, aangezien het ongelooflijk moeilijk is om wat informatie te bekomen over waar ze exact opgesloten zitten en hoe ze zich voelen. Dit vraagt veel tijd en energie (het echte doel van bureaucratie), maar wij voelen dat het belangrijk is dat zij weten (en dat we zelf weten) dat we hier nog steeds zijn, dat het leven verder gaat en dat de libertaire strijd verder gaat.

Solidariteit is nodig, van mensen die nog maar de kleinste nood voelen om zich te verzetten tegen deze repressieve maatschappij die ons leidt naar extreme en uitzonderingssituaties. Marginaliteit is niet onze thuis, het is onze gevangenis. Wat wel echt van ons is, is het sociale gevoel dat ons ertoe brengt te vechten en te leven voor de vrijheid, en de verspreiding van de vrijheid naar alle sociale terreinen. We kunnen niet nadenken over de kidnapping van onze kameraden zonder ook na te denken over alle mistoestanden in deze maatschappij/die deze maatschappij ons oplegt.

De rechter wordt voorgesteld als een eerbaar en respectabel persoon die een belangrijke sociale taak uitvoert. De politie, proper provocatief en gewelddadig, wordt afgeschilderd als de beschermer van veiligheid en vrijheid. Mishandelingen van immigranten worden gezien als iets dat noodzakelijk is om de sociale vrede te bewaren. De vernietiging van de aarde, van de buurten, van onze woonplaatsen en onze bevrijde plaatsen,... worden gerechtvaardigd in naam van vooruitgang en sociale welvaart.

Ondertussen verbergen ze de economische winsten van banken, immobiliënbedrijven en politieke parasieten. 'Arbeidsreglementen' en de voortschrijdende inperking van hun rechten precariseert de arbeidsomstandigheden en perst zonder ophouden de mensen die moeten werken om te overleven uit. De aankondigingen van de banken over hun hoogste winsten ooit vorig jaar, zijn toe te schrijven aan deze uitbuiting en de gigantische schulden van vele mensen die vastzitten in een maatschappij gebaseerd op consumentisme en privaat eigendom. De reeks wetten voor 'goed burgerschap', voorgeschoteld als de ideale vorm van sociaal gedrag, draaien alleen maar om meer controle, meer repressie en meer isolatie - gericht tegen mensen die, omwille van hun kwetsbaarheid, gemakkelijk gestigmatiseerd worden en misbruikt worden door de instellingen van de Staat; en hetzelfde gebeurt met politieke dissidentie die geen toegang heeft tot (of geen toegang wilt tot) de 'show ramen' van de wat een 'grote stad van design' aan het worden is.

Het groeiende aantal politiekrachten is een antwoord op de argwaan van zij die aan de macht zijn tegenover de gehele samenleving; ze weten dat wat ze doen absoluut onrechtvaardig is, maar ze weten ook dat ze veel redenen hebben om het toch te doen: hun rijkdom en privileges moeten ten koste van alles veilig gesteld worden. Ze weten dat maar al te goed.

Ruben en Ignasi zijn niet alleen in de gevangenis, wij zitten niet alleen in de marginaliteit, zij die opgesloten zijn na de rellen in de straten van Sant Pere Mes Baix zijn niet alleen, de anarchisten die gearresteerd zijn in september 2003 die opkijken tegen zeer lange gevangenisstraffen zijn niet alleen, geen enkele persoon geïsoleerd in de politiekantoren is alleen, de immigranten en de mensen uit de wijken zullen niet alleen gelaten worden... want wij zijn hier, en hier hebben we duizenden redenen om te blijven vechten.

VRIJHEID VOOR DE GEARRESTEERDE KAMERADEN

LATEN WE ANTWOORDEN OP ELKE VORM VAN VERBODEN EN GEBODEN

Adressen van de gearresteerden:

Ruben Masmano Bernel
(Modulo 1 de C.P. Brians)
C.P. Can Brians
Apartado 1000
08760 Martorell
Barcelona
España

Ignasi Antolino Ibanez
(Modulo 4 de C.P. Quatre Camins)
Apartado 335
08430 La Roca del Vallés
Granollers - Barcelona
España

____________________________________

International Bank Account Number (IBAN)

IBAN ES33 0182-4209-47-0201518073

BIC: BBVAESMM

____________________________________



INTERNATIONALE SOLIDARITEITSACTIES

Actie in Marseille, Frankrijk

15/02/2006 Om 11.30u wordt het Spaans Consulaat in Marseille bezet. Tijdens de bezetting worden faxen verzonden naar de Spaanse Regering en kranten. Er wordt ook veel getelefoneerd...

Tekst van de fax:

In Spanje: dezelfde folter als in middeleeuws China.

Op 31 januari 2006 eist de openbare aanklager 5 tot 113 jaar gevangenis voor de anarchistische kameraden die in september 2003 gearresteerd werden. 4 van hen zitten al meer dan 2 en een half jaar in de gevangenis, zonder proces. Op 2 februari 2006 worden 7 mensen gearresteerd na een onzinnige politie-interventie op een privé-feest, waarbij een politie-agent aan zijn hoofd ernstig gewond geraakt - te wijten aan de gewelddadige situatie die geprovoceerd was door de politiemacht zelf. Twee kameraden worden opgesloten in een hospitaal na een fietsaccident, dat ze nochtans in een totaal andere wijk voorhadden. Drie kameraden werden opgesloten op beschuldiging van 'poging tot moord'. Op 9 februari 2006 doen de Catalaanse politie 'Mossos d'Esquadra' een raid waarbij drie mensen worden gearresteerd onder beschuldiging van sabotages met brandstichting. Een dag later wordt één van de drie vrijgelaten, de andere twee worden, in voorhechtenis, overgebracht naar de Modelo-gevangenis. Later worden ze overgeplaatst naar twee gevangenissen nabij Barcelona.

De ene politie-agent in coma, te wijten aan hun eigen brutaliteit, is maar een klein gevolg van wat er gebeurt wanneer ze een reeks wetten toepassen die verwijzen naar mensen als 'afval' dat van de straten moet verwijderd worden. U roept ons op tot burgerschap terwijl je zero-tolerantie toepast? Niets van!

Wij willen ook een deel van de taart, dus eisen we de onmiddellijke vrijlating van alle gearresteerden. Ons baserend op dezelfde wetten, eisen we de doodstraf voor alle 'Mossos d'Esquadra' en eisen we dat er schoenen worden gemaakt van hun zonen, zodat we over de gedegenereerde genen van monsterwezens (wat de Catalaanse politie is) kunnen wandelen.

Als we iets gemeenschappelijks hebben, dan is het de eigenschap om intolerant te worden!



Actie in Lissabon, Portugal.

Actieve solidariteit met de mensen die op 4 en 9 februari 2006 gearresteerd werden. Tegen de terroristische staat en de multinationale bedrijven die hun steunen. Wij hebben besloten om zij die het Spaanse kapitalistische systeem vertegenwoordigen en ons hun uniformiteit proberen te verkopen aan te vallen. We hebben wat informatie achtergelaten en beschadigingen aangericht aan een Zara-winkel (modeketen).

Wij eisen de onmiddellijke vrijlating en het stoppen van alle vervolgingen en pesterijen.



SOLIDARITEITSACTIES IN SPANJE

Solidariteitscampagne in Andalusië.

Nadat we vernomen het nieuws over de zaken in Barcelona vernomen hebben, is het duidelijk dat soldariteit eens te meer nodig is om de muren en grenzen te vernietigen. In Andalusië zijn we een solidariteitscampagne aan het opzetten, om zo onze kreten van steun te laten horen en onze hardnekkige afwijzing van de waakhonden van de Staat te tonen. Het is al lang dat de Staat systematisch de anarchistische bewegingen aanvalt, en dit maakt ons ervan bewust dat de bloemen die onze kameraden hebben geplant groeien en bloeien. De Staat vreest ons, weet dat we gelijk hebben en ook al zetten ze de repressie in, onze kreten van vrijheid zullen toenemen. Onze kameraden zijn niet alleen. Actieve solidariteit! Sloop de mentale en fysieke muren!



Betoging in Bilbao.



Pamfletten uitgedeeld in Madrid.



2 verkeersblokkades in Barcelona op 20 februari.

In de Sants-straat blokkeren verschillende mensen gedurende twee uur het verkeer om te protesteren tegen de opsluiting van Ruben en Ignasi. Tijdens de actie worden er twee spandoeken ontrold met de tekst "Vrijheid voor Ignasi en Ruben, gearresteerd en opgesloten op 9 februari". Er worden eveneens pamfletten uitgedeeld. Op hetzelfde moment wordt er ook nog een andere straat in Barcelona geblokkeerd.

Voorstel tot gezamenlijke acties voor de vrijheid van Ruben en Ignasi.

Zoals jullie al wel weten, werden op 9 februari 2006 3 kameraden gearresteerd (waarvan één een dag later werd vrijgelaten) onder beschuldiging van een aantal sabotages. Tot vandaag worden ze in voorhechtenis gehouden zonder veel bewijzen. Wij voelen aan dat het nodig is om een krachtig en verenigd antwoord te geven. De anarchistische bewegingen, gefragmenteerd en in sommige gevallen zonder richting en een beetje gedesoriënteerd (we moeten dit erkennen) hebben veel problemen om echte en krachtige campagnes op te zetten om zichtbaarheid te geven aan deze zaken. We vinden dat het nodig is om de onderlinge verschillen te laten voor wat ze zijn en om samen te beginnen werken op gemeenschappelijke gronden: solidariteit met gevangenen moet één van deze gronden zijn, fundamenteel en prioritair.

Wij denken dat het uitvoeren van dit anti-repressief werk nodig is om de situaties van onze kameraden, het gevangenissysteem en de technieken van sociale controle te verduidelijken door middel van zichtbare actie.

Daarom maken wij de suggestie om op 24 februari (en gedurende het hele weekend) protestacties, te doen, om de zaak zichtbaar te maken en aan te vallen voor de vrijheid van Ruben en Ignasi en in solidariteit met alle andere anarchistische gevangenen. Overal waar mogelijk: informatieve samenkomsten in scholen, universiteiten en wijken, pickets op pleinen en aan gerechtsgebouwen in de heel staat, posters, spandoeken, verkeersblokkades,... We kunnen allemaal steunen, op verschillende manieren naargelang onze situatie en mogelijkheden. Het is tijd om onszelf te organiseren!



Een poster in Catalaans, Spaans en Engels.

Je kan het pdf formaat vragen op dit emailadres:  marssmith2003@riseup.net


- E-Mail: abc.antwerpen@gmail.com
 

Lees meer over: vrijheid, repressie & mensenrechten

aanvullingen
Acciòn directa 
@ - 28.02.2006 16:17










Escrito por Brazo Armado de Arquitectos sin Fronteras
27.02.2006
Nuevo sistema de ventilación en una oficina del BBVA en Barcelona .



En la madrugada del pasado jueves 23, el brazo armado de “arquitectos sin fronteras” procedió a abrir una nueva puerta de acceso directo al despacho del director en una oficina del BBVA en el barrio del Clot. Tal obra se realizó a través de la cristalera y fue perpetrada en solidaridad con lxs anarquistas presxs en España, Italia y Alemania. Dedicamos esta sublime expresión artística, con todo el cariño del mundo, a lxs anarquistas detenidos el 16 de septiembre del 2003, y a los compañeros Ruben e Ignasi. Ánimo y un saludo insurgente desde las oficinas de los “compases negros” (Brazo Armado de Arquitectos sin Fronteras)






Nafarroko A-15 autobidean 5 pankarta jarri izan ziren Ruben eta Ignasiren askatasuna eskatuz, Iruñeko karriketan hainbat pintada egin ziren eta Caixa-ko kutxa bat koktel molotovez erasotua izan zen pasa den ostiraleko gauan, otsailaren 24an. Suzko barrikada bat prestatu egin zen trenbidean azken detenituei elkatasuna adierazteko asmotan.

El pasado viernes 24 de febrero fueron kolokadas 5 pankartas a lo largo de la autovía A-15 exigiendo la inmediata libertad de los presos anarkistas Ruben e Ignasi. También hubo pintadas en las kalles de Iruñea y un kajero de la Caixa fue atakado con cocteles molotov. Se kolokó una barrikada de fuego en la vía del tren kon una pankarta ke se solidarizaba kon los últimos detenidos en Barcelona.

Solidaridad kon lxs presxs!! Preso guztiak kalean izan arte anarkia eta borroka armatua!!!



aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.