english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creŽren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
paar foto's 8 maart demo!
Krijtje - 09.03.2006 09:42

zoals door Prime was aangekondigd op deze site was er op 8 maart 2006 een demo van Iraanse vrouwen en sympathisanten in den Haag om Iraanse vrouwen te steunen in hun strijd tegen het vrouwvijandige regime.
aankondiging: klik op:
 http://www.indymedia.nl/nl/2006/03/34698.shtml


Verdonk moet vertrekken!
Verdonk moet vertrekken!

Vrouwenstrijd!
Vrouwenstrijd!

8 maart 2006
8 maart 2006

We blijven strijden!
We blijven strijden!

demonstreren in de regen.
demonstreren in de regen.

Alle respect voor deze strijdbare vrouwen die op deze verregende vrouwendag een fantastische demo hebben neergezet!
Zonder te pretenderen een volledig beeld te schetsen met deze foto's (het was een intens strijdbare demo met ongetwijfeld veel meer beeldende momenten dan deze) wil ik toch een paar plaatjes met jullie delen.
Te beginnen met de foto die mijn vrouwendag dit jaar hoopvol maakte.

Wat mij (en ik hoorde het ook van anderen) opgevallen is, dat de gewone media nauwelijks aandacht aan vrouwendag hebben besteed.
Laten wij feministen dat zelf wel doen, en deze dag levend houden voor linkse vrouwenstrijd!
 

Lees meer over: feminisme

aanvullingen
close up +1 
idem - 09.03.2006 09:48

close up
close up

dat was vrouwendag 2006
dat was vrouwendag 2006

nog 2 foto's: een close up van het bord op de vorige foto met belangrijke tekst.
en nog een plaatje.
De strijd van Iraanse en Afghaanse vrouwen 
Leontine - 09.03.2006 14:07

8 maart- Internationale vrouwendag is een dag om te strijden voor de rechten van vrouwen, maar deze dag is de laatste jaren veel meer een feestdag geworden, de strijd is immers gestreden en de rechten waar vrouwen jaren voor hebben gevochten zijn veroverd. Er is inderdaad veel om voor te feesten en om blij om te zijn, maar er is nog genoeg om voor te strijden en dat gebeurde gister op 8 maart in Den Haag.

Door heel veel verschillende Iraanse vrouwengroepen uit verschillende landen was een demonstratie georganiseerd om aandacht te vragen voor de situatie van vrouwen in Iran en te protesteren tegen de anti-vrouw opstelling van de Iraanse overheid. Ruim 600 mensen namen deel aan de demonstratie die ondanks de regen erg strijdbaar, vrolijk en soms emotioneel was. De tocht ging van het Malieveld naar de Iraanse ambassade waar een toneelstuk werd opgevoerd en vandaar naar het Vredespaleis waar de slotmanifestatie was.
Er werden borden meegedragen met leuzen als: 'we want the right to divorce', 'women defend all struggles', 'we want the right to abortion', 'free all political prisoners in Iran', 'as long as a woman is oppressed anywhere in the world no woman is totally liberated', 'our body our right', 'we want the right to choose what we wear', 'vrouwenstrijd wereldwijd', 'no to war', 'womens right is not nation bound, it is international', Bush Blair & Co, we don't need no patriarchal liberator'. Deze borden waren heel duidelijk en confronterend wat betreft de situatie van vrouwen in Iran. Maar de demonstratie ging ook over Afghaanse vrouwen en over vrouwenonderdrukking wereldwijd. Vrouwen willen hun leven in hun eigen hand kunnen nemen. Ze willen geen wereld die hen door Bush wordt opgedrongen maar ook niet door de fundamentalisten, ze willen hun eigen wereld kunnen creŽren.
Behalve hun stem laten horen voor rechten van vrouwen wereldwijd spraken vrouwen zich uit tegen de dreigende taal die vanuit het Westen richting Iran wordt gesproken wat betreft Irans nucleaire ambities en uitten zij hun angst voor een mogelijke oorlog tegen Iran. Ook veroordeelden zij de oorverdovende stilte die er in Westerse landen heerst wat betreft de schendingen van mensenrechten in Iran en met name die van vrouwen. Nederlandse spreeksters legden het verband tussen het Nederlndse uitzetbeleid en de situatie in Iran.
Wat betreft de rol van de pers zijn vrouwen cynisch, zij creŽren mede de hype tegen Iran en zwijgen wanneer vrouwen hun stem laten horen, op deze demonstratie bijvoorbeeld was er geen reguliere pers te zien, geen krant, radio of televisie....
Waar was de pers, (achterop de fiets bij Verdonk?) en waar waren de Nederlanders die solidair zijn met de strijd tegen de onderdrukking van vrouwen? Een handvol activistes/n van autochtone afkomst liep mee met de demonstratie, bedroevend weinig. Zo belangrijk vinden mensen het blijkbaar om op internationale vrouwendag de straat op te gaan om je stem te laten horen tegen vrouwenonderdrukking wereldwijd, tegen het Nederlandse uitzetbeleid en tegen oorlog.

Deze vrouwen hebben een enorme kracht en een sterke wil tot verandering. Vrouwen worden nog veel te vaak als slachoffers neergezet, zij worden onzichtbaar gemaakt en gemarginaliseerd. De stem van vrouwen moet gehoord worden en zij verdienen onze steun.

Zondag 12 maart op radio WANklank een reportage van deze strijdbare demonstratie. www.wanklank.nl of 90.9 FM (Wageningen)

E-Mail: wanklank@gmail.com
@ leontine 
RoR - 09.03.2006 15:56

je had ook de 12-koppige sambaband uit Amsterdam kunnen noemen. Zo'n 4 uur speelden we in de stromende regen en hielden mensen aan het dansen tot aan het Vredespaleis. Niet dat we ons zo nodig op de borst willen kloppen - het gros van de demonstranten had er al 4 dagen op zitten. Maar misschien toch het noemen waard wanneer je het hebt over 'een handvol activisten van autochtone afkomst' en 'solidariteit van Nederlanders'. Goed, sinds de oprichting waren we al nooit zo 'autochtoon' en 'Nederlands' dus moeten we ons misschien niet onder die categorie scharen.

Verder genoeg waardering van de overige demonstranten voor wie de sambaband nog niet tot een vanzelfsprekend (en daarom niet noemenswaardig) verschijnsel geworden is.

sorry hoor.
excuses aan sambamensen 
LEONTINE - 10.03.2006 20:13

Beste sambaband mensen, sorry dat ik jullie niet in mijn verhaaltje werden genoemd, ik bedacht me dat ik dat wel had moeten doen toen ik de aanvulling al had verzonden want ik vond het heel gaaf dat jullie er waren. Niet boos zijn aub. Met een handjevol Nederlanders, of hoe je dat dan ook wilt noemen, bedoelde ik overigens ook de mensen van de sambaband.
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.