english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Hofstadgroep bedreigde Wilders en H-Ali niet
Peter Barton - 10.03.2006 13:34

De extra beveiligde rechbank in Amsterdam heeft vandaag uitspraak gedaan in de zaak tegen de Hofstadgroep, en heeft daarin bepaald dat de bedreigende uitspraken tegenover kamerleden Wilders en Hirshi-Ali niet aantoonbaar als zodanig zijn bedoeld. Wel zijn zij veroordeeld wegens het gooien van een handgranaat naar het arrestatieteam in de wijk Laak in Den Haag.

De rechter achtte niet bewezen dat de door Jason W. en Ismael A. uitgesproken teksten in de woning van Jason opgevat moeten worden als bedreigend richting de beide kamerleden, omdat zij in huiselijke kring werden uitgesproken en zij er niet van op de hoogte waren dat zij op dat moment werden afgeluisterd, en zij dit ook niet konden weten. Dat de teksten later in de media zijn gekomen, kon volgens de rechter daarom niet de bedoeling zijn geweest van Jason en Ismael. Van het belemmeren van het werk door de kamerleden is de Hofstadgroep daarom vrijgelaten.
De rechter achtte wel bewezen dat met het gooien van een handgranaat naar agenten van het Arrestatieteam op 10 november 2004, tijdens de arrestatie van enkelen van de Hofstadgroep, sprake is van poging tot moord met voorbedachte rade. Uit afluisteringen van de AIVD blijkt dat er een plan was opgezet voor in geval van invallen door de politie, en de handgranaat was onderdeel van dat plan. Daarvoor waren ook al enige tijd vier handgranaten paraat in de woning. De rechter achtte echter niet bewezen dat hiermee de bedoeling was om grote opschudding in het land te veroorzaken. Dat dit wel gebeurde is louter gezien de grote belangstelling van de media, iets wat de Hofstadgroep niet had voorzien. Derhalve wordt niet bewezen geacht dat er sprake was van een terroristisch oogmerk.
De rechter heeft in deze zaak feitelijk aangegeven, door gebruik van afluister-bewijs, dat door AIVD geleverd bewijs mag worden gebruikt in rechtzaken. Een nuance wordt hierbij wel gegeven: als iets in huiselijke kring wordt uitgesproken, is dit niet direct aanleiding om meteen hier een complottheorie van te brouwen.
De rechter bepaalde wel dat er duidelijk sprake is van handelen in een groepsverband, waarbij ook de naam van Mohammed B., de moordenaar van Theo van Gogh, werd genoemd. Echter, hoewel eveneens gerefereerd werd naar voorbereidingen voor aanslagen op de kerncentrale in Borssele en het gebouw van de Tweede Kamer, wordt niet uitgegaan van betrekking van de hele groep bij deze voorbereidingen. In de strafzaak van Mohammed B. verklaarde deze dat hij de moord op Theo van Gogh in zijn eentje heeft voorbereid en uitgevoerd, eveneens kan hierop de groep dus niet worden aangemerkt. Weliswaar zijn er leden van de Hofstadgroep in terroristische trainingskampen geweest, maar dat is volgens de Nederlandse wet niet strafbaar.
Wel is de rechter van mening dat de leden van de groep zich schuldig heeft gemaakt aan verspreiding van opruiende teksten en filmpjes, zowel op papier als via internet. Dit wordt echter niet gezien als een terroristische daad. Echter, de groep wordt ook verweten dat zij zich schuldig hebben gemaakt aan haatzaaierij, onder andere door middel van de verspreiding van opruiende teksten en filmpjes, en dat dit met een terroristisch oogmerk is gedaan. De rechter heeft dus, zij het met een kleine omweg, een mogelijkheid gevonden om de Hofstadgroep te veroordelen als criminele en terroristische organisatie.
Bij de veroordeling zijn alle verdachten veroordeeld zowel van deelname aan een criminele-, als van een terroristische organisatie. Mohammed B. is de enige die wel is veroordeeld, maar geen straf heeft gekregen (maar wel zijn printer terug krijgt). Nadir A., Najib B., Mohammed El B. en Zacherria zijn vrijgesproken. Ismael A. en Jason W. zijn voor die deelname en voor poging tot moord en verboden wapenbezit veroordeeld tot respectivelijk 13 en 15 jaar cel. Mohammed el F. kreeg voor deelname plus verboden wapenbezit 5 jaar cel. De rest werd enkel deelname aan criminele en terroristische organisatie veroordeeld voor straffen tussen de 1 en 2 jaar. Ze hebben allemaal twee weken de tijd om in hoger beroep te gaan.
 
aanvullingen
Aangehouden 
Peter Barton - 10.03.2006 18:13

Twee van de vier vrijgelaten leden van de Hofstadgroep zijn meteen alweer aangehouden. Zij verbleven illegaal in Nederland en zijn in vreemdelingenbewaring geplaatst. Om welke twee het gaat, is niet bekend.
vraagje 
b de pee - 10.03.2006 18:56

mischien is dit een overbodige posting, maar ik kan mij nog vaag herinneren dat de gegooide handgranaat wellicht via de aivd bij de hofstad groep terecht is gekomen. Het arrestatieteam was niet op de hoogte gebracht van de aanwezigheid van handgranaten en had hier dus ook niet op gerekend, terwijl dit wel bekend was bij de aivd.
weet iemand nog hoe dit precies zat?

Peppi & Kokki 
toetoet - 11.03.2006 00:30

De heer Remkes heeft gezegd het is niet zo dat die eitjes geleverd zijn door de AIVD. Dus. Verders was de burgervader van Deu Haaag niet echt blij nee, zeg maar woest. Want wat deed dat arrestatieteam daaro?Waren ze nou door de AIVD opgetrommeld, de nationale recherce of door wie eigenlijk? Waarom waren ze daar voor die inval? Er was op de taps al gesproken over iets gooien als ZE zouden komen. Waarom zo’n heel circus de hele dag om uiteindelijk met een traangasgranaat en een gericht schot die twee polderterroristen uit te schakelen?

Dan de snelle aanwezighied van de Europese pers! Hoe konden die allemaal daar zo snel zijn?
Die waren allemaal opweg naar de EURO top van minister Verdonk in Groningen, alleen daar kwamen ze nooit aan. Ze werden onderweg gebeld met de mededeling; “Beleg in de Antheunisstraat, ga er heen!” en de rest is histooory.

Vreemd ook dat er zo’n hofstader steeds maar niet gepakt werd en toch ook meegedaan had aan een overval op een supermarkt waar Samiertje A. Werkte. Pas toen alle hofstadjes begonnen te piepen, nadat ze zelf in de nor waren beland, dat het toch wel echt vreemd was dat HIJ nog rond liep kwam men in actie. Te laat om te voorkomen dat men dacht hij is een informant. Zodat er al gauw roddels komen da hij de eitjes had geleverd etc, etc...

Verwarring en angst daar is men gek oop bij de AIVD. En dan vandaag, krijgt zo’n Nouraldine el F. maar vijf jaar. Raaaaarrr

't gebeurt.. 
aha - 13.03.2006 02:31

Een helemaal nieuw verschijnsel zou het niet zijn..

Beluister hier het opgenomen telefoongesprek tussen Emad Salem en zijn FBI handler John Anticev:  http://nwo.media.xs2.net/tape/SalemWBAI.mp3
Emad Salem was FBI infiltrant in de groep die beschuldigd is, en later veroordeeld voor, de aanslag op het World Trade Center in New York in 1993. Op de opname, die van na de aanslagen dateert, is o.a. te horen dat de FBI betrokken was bij het maken van de bom en Salem een conflict heeft over de betaling van zijn diensten. De bewijsvoering in de uiteindelijke rechtzaak werd nagenoeg uitsluitend geleverd door Salem.

Een andere FBI infiltrant, dubbel agent, voormalig CIA informant en Al Qaeda lid Ali Mohamed was, volgens eigen verklaring, direct betrokken bij de voorbereidingen voor de aanslagen op o.a. de Amerikaanse ambassade in Kenya. Toen hij vijf jaar eerder, in 1993, in gezelschap van ene Marouk, gearresteerd werd in Canada was een telefoontje naar zijn FBI handler genoeg voor zijn vrijlating. Phil Rankin, de toenmalig advocaat van Marouk, verklaarde hetvolgende: "Ali Mohamed was in the Americans' good books,", "He got away from the RCMP [red. Canadese politie] by telling them, phone ... this FBI agent in the United States and he'll vouch for me. So, Ali Mohamed wasn't so shadowy in those days. He was one of their guys,". In een latere Amerikaanse rechtzaak werd verklaard dat Ali Mohamed een belangrijke agent van Al Qaeda was, verantwoordleijkk voor het trainen van het merendeel van de Al Qaeda leiding en ook de personen, die in 1993 de WTC aanslagen uitvoerden. Hij verzorgde zo een aantal maal vervoer voor Bin Laden en regelde twee geheime fondsenwervingstrips van AL-Zawahiri naar de Verenigde Staten.

Ali Mohamed: The Defendant Who Did Not Go to Trial
 http://usinfo.state.gov/is/Archive_Index/Ali_Mohamed.html

Al Qaeda terrorist worked with FBI Ex-Silicon Valley resident plotted embassy attacks
 http://www.sfgate.com/cgi-bin/article.cgi?file=/chronicle/archive/2001/11/04/MN117081.DTL

The Ali Mohamed-FBI Bungle
 http://www.alternet.org/story/19046

Canada freed top al-Qaeda operative:
 http://www.mail-archive.com/ hydro@topica.com/msg00224.html

link reparatie 
aha - 13.03.2006 03:12

Laatste link 'Canada freed top al-Qaeda operative' als tinyurl:  http://tinyurl.com/zr2vq
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.