Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Dictatuur ook niet alles 
Stéphan - 11.03.2006 20:34

De situatie in Cuba is op het moment ook niet denderend te noemen en ik denk dat het merendeel van de bevolking graag een democratie zou willen zoals in westerse landen gebruikelijk is. Ik neem aan dat wat het volk wil zal gebeuren zodra Castro er niet meer is, dit keer zonder oa. CIA.
Niet ter zake 
SNIX - 11.03.2006 21:35

Het gemaakte punt doet niet ter zake. Het gaat om een potentiele Amerikaanse militaire aanval op Cuba. Ik had het ook niet over acties van de CIA. Wat vind jij overigens echte democratie? De Amerikaanse variant?
Cuba in Gevaar 
Nico Varkevisser - 23.07.2006 10:30

Cuba is wel degelijk in gevaar. Vorige schrijver/ster heeft gelijk dat vooralsnog de VS het niet aandurven. Ten eerste omdat men weet dat Cuba een volksleger heeft, dat binnen 48 uur volledig paraat kan staan. We praten hier over zeker 3 tot 4 miljoen mensen. Over democratie en vrijheid gesproken, zou men het hier aandurven de bevolking te bewapenen?
Wat betreft solidariteitsorganisaties hier in Nederland, er bestaan verschillende. Eén daarvan is Cuba Si, Sloterkade 20 in 1058 HE, Amsterdam. Tel: 020 - 615 1122
Ik zal een artikel plaatsen over de Amerikaanse politiek t.a.v. Cuba.
Overigens publiceer ik veel over Cuba op www.targets.org

E-Mail: buro@targets.org
Website: http://www.targets.org
 
RE: Wie steunt Cuba tegen de VS? 
s.v - 11.03.2006 22:52

Eigenlijk zie ik dat niet gebeuren. Als de V.S het had gewild, hadden ze het al lang gedaan.
Tegenwoordig is Cuba geen bedreiging voor de V.S, in tegenstelling tot 55 jaar geleden.
Mocht er toch ooit een aanval op Cuba plaats vinden, zou het een grote fout zijn van de aanvallers. Zoals het bekend is, is Chavez heel bevriend met Fidel. Hij zou Cuba militair wel kunnen steunen.
Maar nogmaals ik zie geen reden om Cuba aan te vallen.

Cuba = democratie 
NN - 11.03.2006 22:05

Cuba is wel degelijk een democratie, maar dan een volksdemocratie. Castro vraagt het volk om in te stemmen bij elke beslissing die hij neemt. Dat heel wat democratischer dan het systeem dat wij kennen.

> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.