Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
Alleen water en verf dus 
NN - 22.03.2006 19:45

Zoals in een andere draad al geschreven:

NN - 22.03.2006 12:09

Natuurlijk is er in tegenstelling tot de berichten van de (zoals gebruikelijk liegende) politie NIET met ammoniak, brandbare stoffen en whatever naar de smeris gegooid (wel met water en een beetje verf) en GEEN brand gesticht binnen. De rook ontstond doordat de Bratra probeerde door de barricades heen te slijpen en dat ging niet goed.

En:

de politie zegt:

speciaal geprepareerde stalen pijpen, wij lezen hier gewoon door de bratra doormidden geflexte stijgerpijpen en betonijzer dat van de baricades afkomt.

amoniak??? weleens een oude radiator doormidden geflext, driemaal raden waar dat oude water naar ruikt....

de smeris is gewoon pissed-off omdat ze urenlang zich stuk hebben lopen werken op de baricades, ontertusen ondervuur zijn genomen met WATER en VERF dmv compressoren en toen ze eindelijk binnen waren bleek de binnenploeg over harry potter kwaliteiten te beschikken...

gewoon slechte verliezers dus.
?? 
flipje of zo - 23.03.2006 11:15

Wat is er nu zo moeilijk aan het dichthouden van je mondjes?
Gewoon helemaal, en overal over mbt WW.
Ook in de vertrouwde kraakkroeg, of onder vrienden of familie.
Laat de autoriteitjes het lekker zelf uitzoeken, of eigenlijk, liever niet.
Lijkt me een uiterst eenvoudige oproep om gehoor aan te geven.
wat doen tegen leugens 
Kees - 23.03.2006 11:36

De politiewoordvoerder loopt een stel vuile leugens te verspreiden, daar gaat het om. Media roeptoeteren dat na, zeker als Cohen ze ook nog eens dunnetjes over gaat doen. Het gaat er dus niet om hardop te gaan discussieren wat er precies wel en niet is gebeurd, want dat is nergens goed voor, maar om een media-strategie te hebben om de schade van die leugens te proberen te beperken. Want de beeldvorming die daardoor ontstaat, en dat is ook een van de doelen van zo'n politievoorlieger, van krakers en activisten in het algemeen, daar heeft iedereen last van. Kennelijk is de arrestantengroep niet van zins om iets te doen, en waarschijnlijk is die daar ook niet voor bedoeld. Maar dat wil niet zeggen dat andere niet wat kunnen doen, een persconferentie beleggen, of een goed artikel schrijven of zoiets. Niet dat het alle schade zal kunnen herstellen, maar het is tenminste wat. Op de langere termijn moet duidelijk worden dat die politiewoordvoerders partijdig zijn en maar wat zeggen en dat media dat dus niet klakkeloos voor waar aan moeten nemen. Laten ze er op z'n minst aanhalingstekens omheen zetten.
wees voorzichtig!! 
dec23 - 22.03.2006 20:56

Je moet niet geloven, dat internetgebruik heelemal anoniem en niet achter te volgen of niet af te tappen is. Enkele poging tot publiceren van getuigenverklaringen moet met grote voorzicht worden ondernomen.

Zeker is de indymedia chat channel - zoals boven door M02 voorgesteld - geen geschikt middel voor dit doel. Ook publiceren op indymedia - indien niet op en juiste en veilige manier gedaan - kan makkelijk ertoe leiden, dat rechercheurs van de smeris weer eens bij indymedia binnenvallen.

Om de geruchten te weren, ben ik mee ens dat getuigenverklaringen heel goed zouden zijn. Maar vergeten jullie a.u.b niet dat er gevaren zijn.

Voor mogelijkheden om anoniem te communiceren, raadpleeg even de volgende adressen:

 http://www.andrebacard.com/remail.html
 http://tor.eff.org/overview.html.en


@arrestanten groep 
M02 - 22.03.2006 21:54

Ik snap jullie punt. Echter ik zie hier nog geen 'welles nietes discussie' over wat er wel en niet gebeurd is.

En mocht dat wel ter discussie staat binnen de activisten en kraakbeweging (wat ik tot nu toe nog niet gemerkt heb), dan kan die discussie inderdaad beter anoniem gevoerd worden dus. In een chatkanaal bijvoorbeeld. (En zeker niet aan de telefoon of in de kroeg)

Wat ieder geval wel belangrijk is denk ik, zoveel mogelijk aan te tonen in hoeverre de politie liegt. Want de burgerlijke pers neemt politie-gefantaseer meestal klakkeloos over. En worden activisten dus weer een stukje verder onheus gecriminaliseerd in de media.

Tot nu toe brengen alle burgerlijke nieuwsmedia ieder geval ook weer in dit geval de beweringen van de politie meteen alsof het bewezen feiten zijn.

En Indymedia is er natuurlijk juist o.a. voor om de andere kant van het nieuws te brengen.

Website: http://chat.indymedia.org
 
@dec23 
M02 - 22.03.2006 21:23

Vanuit bijvoorbeeld een internetcafe of een onbeveiligd WiFi netwerk kan behoorlijk anoniem op internet gepost worden.

De indymedia chatserver (die niet in Nederland staat) kan veilig met b.v. SSH bereikt worden.

En op indymedia servers worden ip-nummers trouwens niet gelogd (is ook niet nodig). En tot nu toe is er nog nooit in Nederland bij indymedia binnengevallen door de politie. ( afkloppen ;-)) Dat is wel gebeurd in Engeland, de V.S. en andere landen.

Website: http://chat.indymedia.org
 
At5 text  
5tA - 22.03.2006 21:02

In dit At5 Teletext / website bericht wordt gelukkig een kraker weerwoord gegeven tegen de politie propaganda, al is het kort.

( In tegenstelling tot de andere gevestigde media tot nu toe?)

"
De ME zou ook bestookt zijn met scherpe stalen pijpen en brandbare vloeistof. De politie beschuldigt de nog voortvluchtige krakers daarom van poging tot zware mishandeling en mogelijk zelfs van poging tot doodslag. Burgemeester Cohen noemt het gebruik van zoveel geweld onacceptabel.

Krakers ontkennen de beschuldigingen. "Ze hebben zich alleen met water en verf verweerd", aldus kraker Jop.
"

Website: http://www.at5.nl/index.asp?newsid=16168
 
Politie/pers leugens ontmaskeren? 
M02 - 22.03.2006 18:39

Er schijnen leugens door de politie aan de pers te zijn verteld over 'brandbare stoffen' enzo waarmee zou zijn gegooid vanuit 'het Wilde Westen', Dit zou in werkelijkheid slechts water zou zijn geweest hoor ik hier en daar?

Is het een idee als betrokkenen online (anoniem uiteraard) erover kunnen vertellen wat er nou precies wel en niet is gebeurd bij de ontruiming van 'Het Wilde Westen'? En eat dus leugens zijn in de pers en wat niet?

Dat zou kunnen hier op indymedia.nl of eventueel in een (indymedia) chatkanaal, of...?

In het kader van een echt onafhankelijk tegenonderzoek ofzo.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.