Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
hoax 
nn - 02.04.2006 18:09

het is een 2 april grap.

Website: http://michielsmit.com/
 
Niet gehacked maar defaced 
Tobislav - 02.04.2006 17:25

Van hacken is in dit geval zeer waarschijnlijk geen sprake. Het is niet aannemelijk dat de persoon verantwoordelijk voor deze defacement daadwerkelijk gezocht heeft naar nieuwe exploiteerbare bugs.

Kijken we naar de bron van de pagina, dan is dat ronduit hilarisch. Een of andere webbuilder pagina bewerkt in Microsoft Word en vervolgens geexporteerd naar HTML. Alsof HTML wezenlijk moeilijker is dan pak hem beet BBcode op forums en een "hacker" dit niet redelijkerwijs zou begrijpen. Ze hebben notabene de ads van een gratis webhostingpartij laten staan in de bron. ;-)

De claim dat het defaced is door Nieuw Rechts zelf, zie ik overigens nergens onderbouwd worden. Gezien de aanpak en het taalgebruik lijkt het mij niet zondermeer vaststaan. Claims dat dat zo zou zijn, zijn imho ook regelrechte laster aan het adres van Nieuw Rechts.


Website: http://tobislav.web-log.nl
 
huh 
Kevin - 02.04.2006 19:54

Wat heeft Farshad hiermee te maken dan?
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.